Коментари - Мирослав Ненков: И аз мога да получа инвалидна пенсия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Можеш да имаш пенсия, ама нямаш. А шефовете на болниците имаааат. Защо ли?.... Щом и докторите ни вече са инвалиди, какво да очакваме от здравеопазването.....

Какви пенсии давате вие бе, некакви мижави 100лв. На сина ми само лекарствата му струват 150. То бива ли такива гниди като вас да говорят глупости. Не ви е срам бе. ЖАЛКИ ОТРЕПКИ ТАКИВА. ПУ

От къде да вземат пари за пенсии, като фалшивите ТЕЛК-аджиите ги източват. Всеки 4-ти българин е с ТЕЛК. А преди е било всеки 20-ти .... ?????. На самотните ромски майки децата им са с ТЕЛК за Астма....... 340,00 лв. месечно на дете.

г-син Мирослав, та на Вас ти се полага. Нали си от управляваща шайка, как без пенсия, миличкия

НЕНКОВ, ЩО НЕ СИ ГЛЕДАШ ПРОФЕСИЯТА И ДА РАБОТИШ КАТО ЛЕКАР. СТИГА СИ ЛАМТЯЛ, МИНИСТЪР НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕШ. ПЪЛНО Е СЪС СЛУЖБОГОНЦИ КАТО ТЕБ, ДЕТО ВСЕ СЕ ОБАЖДАТ В МЕДИИТЕ С МИСЪЛТА ДА НЕ ГИ ЗАБРАВЯТ.

Той вече беше министър в служебно правителство.

Ненков, в нашия град има един червен партиец. Редовно му махахме със знаменца при манифестациите. Дойде демокрацията и един ден тоя се събуди собственик на шивашки завод. Нищо не прави. По стар партийно-комунистически обичай. Държи два автобуса шивачки, шият някакви архаични и безвкусни ризки, останалата част е дал под наем на фирми. Тоя капут не знае какво е маркетинг. Сложил един уж на тази длъжност, и той ми споделя: Ако не са спонсорите ( сочи руско знаем във фоаето) отдавна да сме фалирали, тук никога не сме на печалба. Колко познато! Както едно време, когато си мислехме, че имаме желязна икономика. Обаче не за това ми е думата. Този е фрашкан с пари. Демонстрира го със скъпи имоти и коли. И по всички други начини! Единият му син пое завода, за какво го ползва не знам, но той с жена си не спряха да се перчат с имане и обиколки по света. По профила й във фейсбук ясно се вижда, че червената снахичка не е отсядала само на Луната.Иначе всичко скъпо и е в гардероба. Сега ще питаш, какво общо има това по темата... Има! Жена ми с много висок фактор ревматизъм. Обаче все не стига до ТЕЛК. Все ще готви документи, но предпочита да охка и да работи. Позната е с тази снахичка. Един ден й се изплакала за болежките си и тази й казала "Добре де, дай да те уредим с един ТЕЛК, аз как го имам". Жената загрижено попитала "Не знаех, че имаш проблем. Какво ти е?". Оная махнала весело с ръка и й отговорила "Абе, нищо ми няма! Просто мога - вземам!".

Докато такива тумори са в управлението не очаквайте нищо положително.80% от колегите на този са с инвалидни пенсии въпреки високите си заплати и доходи.Вместо ограничаване на тях и на социално-инвалидните пенсии тези''тумори'' искат да спрат пенсиите на истинските инвалиди.

''Има начини да бъде ограничена злоупотребата със социални средства за такива хора.''Има глупеНКОВ,но предложените от вас законопроекти предвиждаха само ограничаване на пенсиите на инвалидните пенсионери,а не на социално-инвалидните.

Ами като не може цялото село да е с епилепсия, защо тези дето са подписали документите не са в затвора. А забравих, защо там пък им отварят портала, за да избягат

Може всички деца да са с епилепсия, Ненков, може! Особено ако родителите на всички са първи братовчеди или по-зле. Или бащите им са бачкали на младини в мини с уран.

Твоят баща е бачкал едно време в мини с уран преди да се родиш.

Дано на този и на всички от правителството им се наложи да минат по пътя на ТЕЛК с истински причини, да ги оценят както те предлагат и в рамките на сроковете, които предлагат. Да не дочакат края на процедурата. Обричат хората на нехуманно изтребление :(

Ами хвани колегие си бе ахмак

Ненков винаги може да си вземе инвалидна пенсия,защото е зам.министър.Фалшиви инвалиди с пенсии има и в Германия,Франция,Испания,Великобритания,САЩ и др.Там не им се мъчат да й отнемат пенсиите.Пенсиите са риск,които много хора плащаме като застраховка.Парите не стигат за изплащането им,защото много големи инвалиди ни управляваха и пак управляват.Хората в работоспособна възраст напуснаха страната и вината е тяхна.Докога няма да се начисляват осигуровки на заплати над 2600 лева?

Това са могъщи икономики. Прочети какъв брутен обществен продукт имат държавите, които даваш за пример,. Прочети и какъв процент са неправомерно издадените пенсии и как е у нас.

Чета и виждам,че България е най-богатата на суровини държава в Европа,чета и виждам,че в България процента на инвалидните пенсии е ненормално нисък в сравнение с която и да било държава в Европа.А БВП е по-малък именно защото управлявщите и богатите нищо не плащат,а само крадат въпреки огромните си заплати и печалби!

ЗАЩО САМО ПРИ НАС СТАВА ТАКА! Питайте лекарите! Ясно, е че има хора за инвалидизиране. Защо се издават ТЕЛК решения на не инвалидите. Кажете го ясно! Щом има кой да взема , ще има и кой да дава!

Сериозно ли? Телк решения?

Така е в България всичко е на автопилот и за това сме на този хал.

Защо когато в цяла Европа се говори за повишаване на възраста за пенсиониране над 70 годишна възраст в еда съседна нам държава се пенсинират на 40 години и минималната пенсия е 2000 долара и същатата тази държава непрекъснато модернизира армията си? Има доста връзка с темата..

що бе, той и БиБи влиза в болница и си взема болнични, като вдигне кръвното. който смята, че високото кръвно не е болест, дано лично и на свой гръб да го усети. май вие, от върховете бягате в Правителствена да ви лекуват, а ние простите къде да бягаме ?

...в Русия, в Русия!...

ТИ СИ ИНВАЛИД ПО ПРИЗВАНИЕ!!!

Проблема с ТЕЛК няма да се реши с административни мерки,а с икономика която да възроди желание за работа. Какво имам предвид?Навършилите пенсионна възраст,ако искат да работят само в производството,селското стопанство и комуналните услуги.Рано пенсионираните от МВР и МНО ако работят да получават 1/3 от пенсията.Работещи с ТЕЛК които получават заплати над средната да бъдат лишавани от пенсия.

то цялото правителство трябва да вземе инвалидна пенсия и безплатно лечение за силно изостанало умственно развитие.

Неграмотници ни "управляват"вече 30г.и резултата е налице. Не са в състояние никакво решение да вземат ,работят на принципа "проба грешка"...и така ще продължи докато ни затрият окончателно. Инвалиди безпорно има,но това трябва да са хора в трудоспособна възраст разболяли се и са станали инвалиди ,или по рождение,но да е инвалид човек на 80г.който е бил военен, получава тавана на пенсията 40г.и видите ли като станал на 70г.имал проблем със сърцето и хоп пенсия за старост +инвалидна за болест.Какво е това чудо?не може здрав да умреш нали като остарееш и органите ти остаряват ,какъв инвалид си.Ако пенсията не му стига близките ще го подпомогнат. ДА СЕ СПРАТ ВСИЧКИ ИНВАЛИДНИ ПЕНСИИ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ПО ВЪЗРАСТ.КОЙ ГО ВЪВЕДЕ ТОВА ЧУДО?

Дай Боже,час по-скоро да се възползваш от тази възможност и не само ти,ами и цялата пасмина от партията,любителка на Добрички суджук!

то и умственно изостаналите също са инвалиди но има заведения за тях не м. кресла

Ами спрете корупционните практики сред колегите си! Защото предложената "реформа" цели не спиране на злоупотребите с фалшиви диагнози, а отнемане на инвалидните пенсии на всички. Това е неморално, израз на безсилието на държавните органи! Вземете ми пенсията, ама ми вземете и рака, подарявам Ви ги в комплект!

Тези инвалиди прекалиха с исканията си. Трябва да се избира, или заплата, или пенсия. Защото заплатата е без данък. В нашата служба ние не инвалидите вършим работата им а те получават повече пари от нас. Нагли до безобразие.

Нещичко сте се объркал. Работещите инвалиди плащат пълен размер осигуровки върху дохода си, а от ДОД имат отстъпка на годишна база. Не им завиждайте, много от нас за да ходим на работа и да боледуваме по-рядко /знаете колко обичат работотдателите да се вземат болнични/ купуваме скъпи лекарства и добавки. Всъщност, доходът от пенсията отива предимно за това...

Погледнете паркираните автомобили на "синя" зона - над 50% са с карти за инвалиди! Нормално ли е в една държава с 2 млн. пенсионери, 800 хиляди да са инвалидни??? Кога ще започнат да се прибират в затворите корумпираните "лекари", които раздават тези инвалидни пенсии???

Сега стачкуват за пари, а с какво са купили автомобилите. И прекалено много са инвалидните места за автомобили. По една им стига. Ще се съобразяват когато магазините са празни.

Най често това не са наште майки и бащи ,защото те имат съвест,а са здрави представители на дпс,тези дето си накупиха и дипломи и вече тотално са ни превзели. Но...мутрата страхлива от всичко разбира,пригласят му черепа и лихваря. Затриха България. 240 хрантутника каква роля играят да крадат само. Рерорма е забранена дума в България. Само в БДЖ и в пенсионното направиха "реформи"с които БДЖ вече е фалирало,а в пенсионното само за трета категория се отнасят реформите им от работа в гробищата.Друго нищо не са пипнали.

Мен ако ме питат всичките политици к управници в България, всичките дето се изредихте във властта, барбар с политиците и особено лидерите и висшите магистрати се квалифацирате за инвалиди (не знам чак за пенсии), като се погледне какви ги приказвате и сте сторили. А този да каже най-напред как неговият приятел Борисов е заплашил на аерогарата основния свидетел срещу него и цялата прокуратура е говорела за това, и така шайката с председателят на Софийска градска прокуратура Кокинов е успяла да смачка и това разследване. Или как преди години този се е хвалил по селата, че е от ДС и е ходил така, че да му се вижда западания му пищов... Мили родни ИНВАЛИДНИ картинки - спомняте ли си какъв шут му отпери на този Борисов в Япония, когато реши да учи японците на карате?

намери си подходяща тема и пиши там. и въобще си гледай милите емигрантски инвалидни щатски картинки.

Не давай неискани съвети и акъл, който нямаш и ти е в огромен дефицит, лумпен!

Правителството се отказа от "реформа"в ТЕЛК,защото не знае какво да прави,как да го направи и защото го е страх. Десетки хиляди са "напазаруваните"ТЕЛК решения при "правилните"хора. Същевременно,истинските инвалиди,тънат в мизерия и липса на лечение,поради липса на пари. В голяма част от махалите,почти всички чавета с ТЕЛК-кой астматик,кой епилептик.....А хора без крайник,слепи,глухи,се освидетелстват на 2-3 г.,защото се очаква Чудо-слепият да прогледне а хромавият-да проходи....За което също се дават пари.Бездънна яма.

И отново с поредното обещание на правителството "трънки". И сега ще кажат, че определени кръгове и най-вече техните колеги от БСП са виновни за това, че не могат да си спазват обещанията. Според мен и този проблем го има и това им е работата на другарите. Но също е проблем и то според мен много по-голям от по-горе посочения, че тази и повечето реформи са правени от некадърници не разбиращи или не искащи да разберат истинските проблеми на хората. Когато се прави реформа в социалната система то тя според мен трябва да засяга защитата на хората за които се прави. За престъпленията трябва друга реформа а в България тази реформа се нарича промяна на начина на живот, който сме свикнали да живеем - едни на други да се лъжем и крадем.

Процента инвалиди в България е по - малък от процента инвалиди в страните от яловия евросъюз.В същото време сме на първо място по смъртност и сме с най - малка продължителност но живота. Който може сам да си направи изводите.Останалите не ме интересуват.

На средна възраст съм . Не мога вече да стана пилот, водолаз, спасител в планините , моряк и още много други професии да упражнявам но не се съм инвалид и не искам да съм такъв . Това не ми дава право да се възползвам . Държавата е длъжна да се намеси и справедливо да отдели категорията инвалиди от нарушителите на закона . Нарушение има в здравеопазването и между хората с работа и с инвалидните пенсии . ИЗПЪЛНЕТИ СИ ОБЕЩАНИЯТА .

Като има злоупотреби, има и "милиция", прокуратура и т.н., не отнемайте дреболиите на болните хора, най-често това са вашите майки и бащи!

ако спрете да крадете и заживеете с по 800 лв. на месец ще ви спадне и наднорменото тегло и кръвното. и не е вярно че с телк си предпазен от уволнение... като те привика баце и ти зашие два шамара не да те уволни, ами сам ще си напишеш заявлението за напускане. т. нар. оставка

Високото кръвно идва от щръвно!Ядат и пият като за последно, после болни и хайде на ТЕЛК!

Tенкю, тенкю баба! Dа го каните и тука!

Прав е доктор Ненков. Огромен процент от българите по тези правила могат да получат инвалидна пенсия.(Е ако си платят както трябва). Каква инвалидност на хората, когато тези болести са от възрастта. Един човек на 80 г. трудно ходи, не може да бяга, има кръвно, трудно вдига тежко трябва ли да получава инвалидна пенсия. Трябва реформа и трябва да се реже от кокал, за да има средства за истинските инвалиди.

loyola

Аха, значи когато се падат 6-те числа от тотото еднакви два пъти подред, можело и няма проблеми, (е, компютъра се е объркал малко) , тогава защо да "неможе в едно село всички деца да са с епилепсия"?

Епилепсията не е грип, а много рядко заболяване за което се плащат месечно над 750лв.. Ако хората от големия град не се познават /и дори не говорят със съседите си/ то в малките населени места нищо не може да бъде скрито. Няма как да не разбереш, че съседът ти е инвалид, но пък има автосервиз, или цялото семейство са инвалиди, но всяка вечер ядат и пият слушайки оглушително кючеци, пушат цигари и т. н..

Като пишете толкоз за корупция, защо не се направи ревизия на лекари от ТЕЛК, за които се вижда, че живеят повече от реалните финанасови възможности.Чувам из Пловдив, че имало лекари от ТЕЛК с по 5-6 апартамента, ама на кой му пука?

Може би единственият разумен човек, който заслужено е пребивавал в здравното министерство. За да си управник, не е задължително да си добър, а трезво мислещ, за това тези хора не изкарват дълго на поста си. Умните не са удобни.

В началото на статията се казва:....."неможе в едно село всички деца да са с епилепсия".Искам да запитам г-н Ненковзащо да е невъзможно,ако в селото са останали само само старци на доизживяване,и Тиквеният контингент на ГЕРБ, а всички знаем че този контингент т.е. мангустите се плодят като зайци и раждат по два пъти годишно. Има логика нали г-н Ненков нали?!?

В такива села децата са плод на обичта между брат и сестра или на първи братовчеди, пият една и съща вода с Арсен и малко "естествен уран",а като добавим и подкупените му колеги така че всичко е възможно.

Евала,докторе !Каза ли им го -това е истината ! Пълно е с мошеници !

Нали ако решат да вземат на циганите телковете няма кои да гласува за Гроб.

За теб е сигурно - на база документи от 4ти километър...

За първи път от 20 г. в Гела се роди бебе - това е новина от Дир от 31.03 тази година. Така че е възможно да има само едно дете в селото и не дай Боже то да се разболее. Как не го е срам? Такива да ги дрънка. Поне новини да чете.

Този и Султанка Петрова са лобисти на Н О И . Измислени герои .

Абре, Ненков, бре! Всеки, който си плати, може да получи инвалидна пенсия! Я колко болни роми се навъдиха хеле пък в провинцията! Защо не си стегнете докторските редици, защото там корупцията наистина се вихри!

и се отървете хем от наднормено тегло, хем от високото тегло. по тая логика почти всички функционери трябва да получават инвалидна пенсия вместо министерска или депутатска. всъщност инвалидната е толкова "висока", че отслабването няма да е никакъв проблем. не знаех, че затлъстяването (поради преяждане) е достатъчно, за да се мине успешно лкк. иначе, да, има злоупотреби - колкото и да е странно, до този номер прибягват и лица с престижни професии като адвокатската и т.н. заради двойния необлагаем минимум. докато хора с онкология и хирургични намеси трябва да минават преосвидетелстване, да не би случайно да се сдобият пак с отстранения орган или част от тялото.

исках да кажа. като отслабнете може като нищо да си решите проблема.

Не става, драги. С кръвно съм, с три медикамента за кръвно и не става-вклч и с отстлабване(вече съм леко под нормата при съотношщение ръст тегло), вклч и полезна храна-ябълки, овесени ядки, банана, никакви салами, никакви кюфтета, никакви кебебчета и тн.-просто не пада без лекарства, поне при мен. Не получавам пенсия, не съм ходил на ТЕЛК. Истината е,че фармацевтичната индустрия е създала лекарства, които ти свалят кръвното за един ден, но на другия ден пак трябва да ги пиеш. Нарочно не се прави медикамент за трайно излекуване на кръвно, а трябва да пиеш ежедневно хапчета, безсрочно.

...е "Знахар" имбецила си ти, виж днес на протеста колко циганина ще има и тогава пиши глупостите сътворени от едноклетъчното ти мозъче...ами ще ти кажа николко, защото всички ще видят че са здрави, но са си платили на съответният продкупен доктор телкаджия!!!