Германия не може да изпълни ангажиментите си към НАТО

Германия не е в състояние да изпълни ангажиментите си към НАТО, призна военният министър Урсула фон дер Лайен пред „Билд“, предаде БНР.

Обратно в новината

Коментари - Германия не може да изпълни ангажиментите си към НАТО | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бягаите,демократите идат *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Едно време правеха кръстоносни походи, днес демократични :)

крайно време е да бъде въведено и правилото, при това, като основно - че не може заради задоволяването на страстите на пироманите да се плащат сметките им от всички. някъде се появяват пирати, защото определени нефтени концерни крадат до толкова, че "като страничен продукт" се появяват "джихадисти", "бежанци", които вместо да се поспрат и да си поживеят като добре дошли при блюстителите за реда, световнице финанси и морала в света - обетованата земя на семитите, те се втурват през девет планини и морета за да бъдат придомени в майката на "цивилизацията" - европа, при все, че африка е твърде богата, но... същите тези неолиберасти, които се кълнат като в бог в теориите си, как всеки сам трябвало да поема отговорността си, изведнъж минават в обратната крайност - сега пък трябвало всички да споделяме разходите им. нещо май - identity disorder(?). това дори г-жа юлия кръстева не ни го е обяснила.

То Служебното ни вече приключва мандата!!?.. Да го пратим на германците , да ги оправи и тях за месец-два! ...Особено във военните работи!?

Тва да не съм аз, баби! Германия е това... време требе!

В НАТО има две армии, на САЩ и Англия.

Някой да ми обясни защо всички българи , решили да потърсят по-добър живот , стягат куфарите и заминават за Лондон,Мюнхен,Париж,Виена,Барселона,Ню Йорк и т.н. а не за Санкт Петербург или Москва ? Явно многото танкове и самолети не правят живота на хората и държавата по добри . Е това е важно , друго всичко е ала бала !

Имам съсед, който е на 36 години.4 години работи като инженерл, а не като чистач на Запад ,в заводите \Нисан под Петербург.Заплатата му е 3700 евро.По-рано береше чесън в Испания за без пари....

Статията би трябвало да се озаглави, че Германия не може да изпълни ангажиментите си към САЩ

това са лъжи. прикриват се защото не искат да се намесват в сирия. имат много мюсулмани гастарбаитери и децата им, и гледат да не се раздуха проблема и у тях. това обаче показва на източна европа колко струва приятелството със запада, така че стягаите се за ссср 2.0 и ес 1.9999

kikuno

Атавистичния страх от германската армия както и от българската доведе да там ,че само си мислим ,че имаме армии но да не се наложи да ни потрябват.Не случайно са сложили и тази госпожа за министър на отбраната за да е гаранитирано ,че само покривките във военните столови ще са винаги чисти .

Германия не може, ама България може - така каза Плевню....

За сведение, имаме 1 % за отбрана, което е:" Ела вълчо изяж ме." В ЕС е 2% което е същото. Путин вече има голям апетит. Ердоган също, а такива пиклювци като теб не знаят какво пишат.

BЪPKOЛAKЪT

Хайде като начало ВП да настигне военния бюджет поне на Франция и после да обсъждаме колко му е апетита...

Не ми дреме за американците. Но не те, а руската политика спрямо България и българите и продажното русофилство ни доведе до демографската и политическа смърт. 90% от националните активи на България са в руски ръце...! "Големият американски залък" Марица Изток е само 0,45% от собствеността. Германия няма нито една 100% немска инвестиция у нас. Западни фирми държат само 1,5 % от собствеността тук. Руснаците са собственици на България. Тогава кой е виновен за дереджето ни?..Собственика. За твое сведение имам много приятели руснаци, които по-добре от нас знаят кой е Путин и каква трагедия е Русия благодарение на него. И те не са туркофили, нито соросоиди а мислещи хора и руски патриоти. Путинската намеса в България води към турска окупация на ...

Малий... все бях чувал небивалици ама това, че руснаците искали да ни потурчат не само изкърти всички мивки ами и изтреби жабите в облаците... Това за притежанието дори не си струва да се коментира, имайки в предвид, че сткобменът ни само с Германия е по-голям от този с Русия... като и от двете страни повече внасяме отколкото изнасяме нещо...

За да споря с теб ще трябва първо да минеш от 18в. в 21в. Иначе няма смисъл... Но като гледам това едва ли се случи.

Допълвам (анализатор, 29.09.2014 13:40) "Германия не е в състояние да изпълни ангажиментите си към НАТО, призна военният министър..." Може, не може, ще трябва да ги изпълни. Иначе САЩ ще им нанесат въздушни удари. Те, щатските шерифи, наказват всички непослушни." Преди това ще ги включат в коалицията на желаещите. БГ-то е вече там, каза Шаламан-ът...

Какво казва Шаламанов няма значение. Има значение какво казва Шаманов. Щото като го чуят всички еврогейци тичат за памперси.

..."Германия не може да изпълни.... "..Най-голямата икономика в ЕС и една от първите 5 в света НЕМОЖЕ да си позволи това..или НЕ ЖЕЛАЕ...?????!!!!!!! Излиза,че Полските Въоръжени Сили са по добре (финансово и технически) екипирани от Германската Армия???? По смехотворна публикацията на последък, не бях срещал !!!???

Резил..смех...смех....резил...

Пъ да не би Германия да ги разпалва! Германия ли окупира Крим, Германия ли прати войски в ДНР и Лугандон?

Нещата тръгнаха от по-отдавна. Югославия, Сърбия, Косово. Тогава рашките викаха да не се създава прецедент с Косово, ама не. Ето ви сега прецедента с Косово каква шега изигра на тези дето го спретнаха. Ама явно си малък и не ги помниш, А аз помня как се тресеше земята от бомбардировките в Сърбия. Така че еврогейците си го надробиха сами. Само че Путин и той е мека китка. Да пращат Шаманов да обясни на немците къде минава руско -германската граница и да приключва този ужас по-бързо.

Аз предлагам да изпратим поне 100 мои шмайзера на империалистите, че да има с какво да стрелят по нас, че съвсем са закъсали!

Ще се окаже, че Русия е най-добре въоръжена в цял свят :-) НАТОвски смешници! САЩ не могат да вдигнат НАТО на крака, а ние пак сме на грешната страна. Предстои поредна национална катастрофа, този път по-кървава от преди, зощото сме народ без ценности https://link

Това са фактите, "фашистите" от Германия си готвят за мир, "миролюбивата" Русия се готви пак за война и даже плаши света с ядреното си оръжие! Ежеседмично сипе заплахи! Превъоръжаване, десантни (нападателни) войски, засилване на ядрената мощ, нова студена война!

Е на тази публикация, Пасито пак ще се просълзи?

Пичове, много сте елементарни. Не забравяйте, че Германия е на трето място по износ на оръжие, което значи, че притежава известен "потенциал" да се въоражи при необходимост.

640,Хайл Хитлер, ти идиот ли си или на такъв се правиш.Точно тук е разковничето.Ако Германия не може да подържа самолетния си парк, какво остава за другите.Просто не щат да се ангажират с комплексарски простотии.И още нещо-тези "спонтанни" искания за демокрация ще спрат преди да са почнали.Защото много ще натежи таз борба за Демокрация-Украйна, Близкия изток, сега и Китай.Голяма лъжица дори за афроамериканска уста.

Явно , че това е номер на германците за си намерят причина да не изпратят техни войски.Това 65 милиарда лева да им е военния бюджет си е целия вътрешен продукт на България , докато вътрешния брутен продукт/ВБП/ на Германия е 6 трилиона /6000 млд./ евро, или 12 трилиона лева.Германците дават 50% от парите и за Гърция и за Италия и за Испания да им погасяват дълговите.Мощна държава са и винаги имат пари и могат да се оправят.Просто не им трябва това въоръжение, никой няма да ги нападне, друг е въпроса че Хитлер ако ги види ще ти изпозастреля половината поне.Мощната икономическа машина на Германия никой не може да я спре, те само за миг могат да си пренастроят машините на военни релси и тогава ще марширува германския ботуш в Европа.Меркел си знае работата не и се месете...това е най умната жена на света за мен, голям политик и икономист и финансист въпреки че е завършила атомна физика.

личи си.ако е умна като тебе ще срине германия за 24 часа.

ха сега да видим кон боб яде ли.меркел на фермерите ли да плаща,самолети ли да ремонтира.кризата яко започна да го бие EC.там къде влезне българин всичко се руши.както е тръгнало няма да има EC,няма да има и нато.всичко ще се срине.

Българските момчета не ходят войници и ХОП КОЙ ЩЕ НИ ПАЗИ? Кой отмени наборната военна служба в България и защо? Не ги мислете германците. Те ако св въоръжат и тръгнат...

Германия не желае да отдели до 2% от БВП за отбрана.България дава без проблеми 2.7% от БВП за отбрана,които потъват неизвестно къде и при кого,защото имаме към 4 самолета и половина.

Това с 2,7 не е вярно бе момче. Я по сериозно, че бива глупости но чак толкова не бива.

Лидерите на Срещата на върха на НАТО в Уелс постигнаха консенсус, че в рамките на 10 години страните-членки ще заделят 2% от брутния си вътрешен продукт за отбрана. Това, което служебното правителство може да направи, е да посочи механизмите, по които да се стигне до тези 2%.

Германците или си връщат на американосите за послушването, или търсят повод да се превъоръжат (че при тях е по-деликатно с армията). При всички случаи не са за жалене.

Сега ще бъде върха ,ако г-жа фон дер Лайен каже в добавка,че руснаците могат да стигнат до Берлин за 3 седмици!Шок и ужас!Както казват,дали това на нашето разрушително присъствие?!Или просто и Германия ,и ЕС и САЩ не са това ,което бяха/поне във военно отношение/?!

Росене, къде си бре? Бегай да опрвиш е техната армия.......

Ако Росен Плевнелиев беше м-р на отбраната на Германия,това министерство щеше да се казва М-во на войната!И Роската щеше да вкара във война Германия не на два,а на 3-4 фронта!Не от военнолюбие ,просто да угоди на началницити си!Верен човек!

Никой не може да изпълни "ангажиментите" си към НАТО, защото това е една остаряла, параноична организация с мислене от времето на Студената война. Всички се промениха, само НАТО не.

В грешка сте арабите са им врагове а турците съюзници ама последните не си признават. Идил се използват много умело от турците за да се отслабват арабските държави и по този начин да нямат конкуренция в региона.

Ще излезе вярно, че където отидем ние, започват проблемите. Махнахме се от Русия - почнаха да се оправят, отидохме в ЕС - и от 2008 са в невероятна икономическа криза.

Германия приема максимално 4000 сирийци (и то с документи и роднини в Германия), България приема 30 000 нелегални емигранти (половината диви талибани). Германия не може да участва в акции на НАТО, защото нямали горките оръжие, а България може, участва и дори дава жертви. Е, затова германците ще са винаги богати и добре, а ние ще сме винаги бедни и прецакани.

Много ми напомня на последните дни на Варшавския договор.

Егати НАТО-то. И ние спим спокойно щото щели да ни пазят, ако стане нещо. Трънки. Те повече от половината бойни единици са в сервиза, а и няма части за тях. И това в Германия! А какво ли е положението в по-лежерните Италия, Франция и Испания?! Май единствената боегоновна армия ще се окаже турската... Ама тя не ни е по душа...

Ало Берлин, тук София, имаме цял военнопромишлен отрасъл на трупчета. Заплатите ни не са големи заповядайте да поработим, отдавна не ни се е случвало.

Като оставим майтапа настрана, остава истината, а тя е, че НАТО имаше нужда от Варшавския договор за да оправдава съществуването си. Когато последният изчезна, големите оръжейни концерни, не можеха също да изчезнат просто така, а за да продължат със съществуването си им бяха необходими нови и нови поръчки и нови и нови пазари. Тук на сцената излязоха войните в Персийския залив и изобщо до фиаското разигравано от американците от 2001г., насам, довело в крайна сметка и до възникването на Ислямска държава. Членството в НАТО има смисъл като система за колективна отбрана, но същият се омаловажава от използването на международните отношения от САЩ, като сцена за удовлетворяване на търговските интереси на оръжейните доставчици и на всяка цена. Русия възползвайки се от вече създадените прецеденти в Ирак, Косово, Либия, започна да действа по същия начин в Грузия и Украйна. Защо са ни оръжия, когато тези милиарди могат да отидат за мирно съзидание? Този въпрос вълнува ли въобще някого? Очевидно не, след като нещата продължават в това русло. Дано да дойде ден, когато човечеството ще разбере, че изборът ЗА оръжията е против него самото.

evgobul

абсолутно вярно!...съгласен!

Аз викам другаря Росен да предложи ангажиментите на Германия да ги изпълним ние. Гледам го - сериозен е, амбициозен е, нахъсан е и е пълководец! Като нищо ще даде обещание да обещае. Русия - трепери!

Ако беше Хитлер и му докладват подобни глупости щеше да ги прати директно на разстрел за измяна към родината. 50% от техниката стои за ремонт?! Хайл Хитлер.

Нищо няма да коментирам.Защото реакцията и действията на истинските европейци трябва да бъде точно такава.Далеч от насилието, към което във всеки един момент бива тласкан света от САЩ.Простотията в аБлизкия изток не е европейска, а американска.И още нещо-САЩ никога, ама никога в нито един конфликт на са участвали сами.Винаги заради своите цели са въвличали съюзници.Дори СССР не си позволи да въвлече Варшавския договор в Афганистан Но САЩ не могат без и друг да вади кестените от огъня.И ще завърша с нещо, което големия дипломат Борис 3 ни завеща-винаги с Германия, никога против Русия.

Общо взето си прав.Света не върви към добро!! А въпроса при нас е към кой сме се навели и на кой сервилничим??Тук в този сайт това е въпроса:-))!!! Другият въпрос е към кого е по-добре да се наведем....това е!!

Усещате ли как намирисва работата? Тя отдавна мирише, ама сега направо дразни обонянието и носната лигавица! В най-скоро време измислената, военолюбива, корумпирана , бутафорна, агресивна и проамерикански настроена шайка НАТО ще се спука като балон ! Ще рухне с гръм и трясък !

Аз пък си мисля, че бъркаш много здраво. Просто САЩ ще предложат техните услуги на целия алианс срещу кинти. Така биха могли единодушно да си правят каквото си искат. От останалите страни членки ще се иска само сазо да казват ОК на ударите. Представяш ли си какъв бизнес ще падне за щатите?

Колко си жалък Васо! А в грейт Русия мислиш ли че не е още по-лоша ситуацията с тази техника

Е, така ще е! По времето на Хитлер, такива проблеми нямаше, всичко летеше и нямаше това-онова - оправдания разни!

Като ти гледам речника, предпочитам турчин за сънародник отколкото теб. Точно такива като теб правят така че България да не може да мръдне от състоянието си на мутренско-селендурската мараня, физическо състояние което е почти равно на абсолютната нула.

Това уисиране на Германия се дължи на комсомолката фрау Меркел!

И ква стана тя...Цунцунг цванциг дрън, немога да повярвам, явно освен мерцедеси и БМВ...нацията техническа и така обожавана от боко тиквата се поака!

Виждали ли сте, чува ли ли сте немска машина да не работи или недай бог да я оставят да се амортизира! Не случайно бабата е завършила института "Карл Маркс" в ГДР. Толкова финно се измъква от военната авантюра на брикета Обонго!

Има и по-лош вариант. Да е обещала на Обонго да купи от спонсорите му малко оръжия за има-няма 100-200 милиарда и затова да са тези приказки.

Не е въпросът в самолетите и ракетите , пич. Западняците просто не си представят че може да се воюва освен за пари, територии и амбиции, просто ЗА РОДИНАТА ! Тази вълшебна дума може да обедини руснаците като нищо друго. Затова рейтингът на Путин наближава 90%, и в тях са и бедни и богати и просяци и олигарси. Ей туй не си го набиват в промитите мозъци западняците, защото когато прозвучат тия думи - ЗА РОДИНАТА, на руснака му е през оная работа и курса на долара и БВП и цената на акциите на лондонската борса! Той знае само, че има някой който заплашва семейството му, народа му, земята му! И няма да се спре, докато не вкара този някой два метра под земята, независимо от цената. Затова Русия е велика страна и затова до днес не е победена!

Има два вида промити мозъци- руски и американски...

Германия спешно да се отърси от вече направо смешните си комплекси със 70-годишна изтекла давност и да приведе армията си в съответствие с икономиката и населението. Не може една 80-милионна, икономически могъща държава да няма 2-3 боеспособни самолета и да разчита на някого другиго да я брани - това не е нито Естония, нито Словения. Същото се отнася и за България - не сме богати, но някакъв минимум на бойна готовност трябва да поддържаме! Ние също не сме алпийска град-държава, а сме заобиколени от сериозни рискови фактори.

Като си нямат някой фюрер като наш Роско Чехлев така ще е. Ние българите, сме готови сами да смажем Русия, защото има кой да ни води - Роско, Цецка и Тиквун. Треперете руски войски. Идваме и със самолета, и с оръдието, та дори и двете гумени лодки ще вземем.

Меркел да вземе Росен за мъж и Германия ще се върне на нивата от втора световна.

И сега какво излиза ? Че България може да участва в ИД , а Германия не може да си го позволи ?

Както е тръгнала работата май пак ще трябва да се обърнем към Русия да ни пази задника.....

пази като си завре нейния там, не го ли осъзнахте това, колко пъти ще трябва да те "освобождават" изотзад?