Теч в германски АЕЦ, установено е слабо радиоактивно замърсяване

Инцидентът се е случил при почистване на изпускателен тръбопровод в

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мънкат нещо, че уж Ханс пръднал, ама да не се окаже, че се е насрал?

най-тъпо, немец-краволиз!

Германия отива в клозета и европа,заедно с нея..

Когато стана диверсията в Чернобил, също е имало авария в германска АЕЦ, но никой не го каза...

Ми казвайте навреме тея работи … Чернобил …:—(((

Колко слабо? Като чернобилското слабо или като на Фукушима слабото?

няма статия за четвърти реактор на Белоярската АЕЦ в Русия? Дето след 300 дни работа на 85% мощност, вече е изведен на 100%.. С гориво, което не изисква копането на нов уран.. А работи с обеднения уран от евро АЕЦовете - карано досега в Русия.. Както и с утилизирания американски плутоний от времето на намаляване на ядрените оръжия.. И такова гориво за новите руски ядрени реактори има складирано в Русия за 1000 години напред..

Аааа недей така. Сакън туй са руски технологии и противоречат на "зелевата сделка", от Брюксел казват "Нимой". Такива новини са "дезинформация", "пропаганда" и не следват правия ред на новия Еврорайх. Сега понеже си споделил това инфо ще ти блокират IP-то и ще пратят хора да те арестуват за разпространение на фалшива информация. Гьобелс и нацитата направо пасти да ядат пред цензурата дето се налага в медиите днес.

На твоята велика Русия й давам още 100 дни.

Добре ,че си независим ,та нищо не зависи от теб!

Така каза и преди 8 месеца.

При Бойко нямаше никакви течове.

с вечно губещата Германия начело на ЕС и управници като Лайен и Шолц не ни трябва атомна война

кво стана нали ядрени централи се чупеха само в съветския съюз

в украйна

Много са ми смешни проруските тролове, когато пишат без да са им подадени опорни точки.

Каква опорка бре, има ли теч има. Точка.

Е, не може да се отрече ,че американогейските,юдомасонски, демократични ,неолибелни тролове са жалки и мизерни

Много така снизходително описано - къде е Борел сега да обяснява разпалено как “света е пред ядрена катастрофа” - и то е станало преди седмица и чак сега “засмърдя” из медиите.

Сигурно е строена от американски фирми.

Ах изроди, цяла седмица са крили, и вместо да ни предупредят веднаха, ние сме се разхождали под есенния радиоактивен дъжд и сме яли радоактивно грозде.

нема страх, свикват ги за ядрената бомбна на оня дебил путйо

Ако това "слабо" радиоактивно замърсяване беше станало в славянска държава.... такъв вой щеше да е!!! ООнета, моонета, айфори, комисии... Но за Германия, леко и меко.

В Украйна е война и няма проблеми с техните АЕЦ. В Германия "лек" теч, за който е съобщено след 1 седмица.

И дасе знае Путин е виновен.По тъмна доба е припълзял с няколко контейнера с радиоактивни материали на рамо и грижливо ги е разпилял в, и около немският АЕЦ.След това бързо е изчезнал в тъмната нощ.Но може и някой дълбоко законспириран другар от ЩАЗИ ,да му е указал логистична подкрепа

Виновен им е липсата на АКЪЛ. Да студуват. И тука има разни псевдо еколози където са против АЕЦ и ТЕЦ и после ама що тока е съп. Германия е какопала много милиярди за соларни и вятърни централи НО добива на ток е не ефективен непостоянен.

Ами плащат им да вият и те го правят ,така наречените еколози.Ама колко дървета са посадили тези еко -защитници,колко хиляди цигански каруци натоварени с отсечени дървета са спрели ,колко закона да пресичане на тази дейност са инициирали,колко едри "бизнесмени", до един партийно обвързани са спрели да изкарват хиляди камиони необработена дървесина.Развитите страни ,ако изкарват дървесина ,то тя е обработена под формата на скъпи мебели ,а не като трупи или дървени въглища..Има стари снимки на Витоша и я вижте каква голотия е към 20-те години на миналият век

тия са се уср.ли от страх

Пускаме производство на ядрени укрития.

Какво значи ниско!? Чернобил практически не промени фона, който беше значително под този от масовите ядрени изпитания през 60-те. Ама това никак не значеше, че замърсяването беше ниско, защото имаше горещи частици. Тези, да не са ги свършили като японците във Фукушима, които просто изляха всичката гадост в океана, замърсявайки един от най-богатите на риба райони!?

Каква гадост бе? Вода с тритий? Я обясни, или просто така плямпаш глупости.

"Горещи частици" Какво животно е това? Я обясни, или така просто подхвърляш думи защото ти звучат интересно.

Тритият е най-безопасното в бъркоча, изтекъл от реактора. Що не си пийнеш от тази "вода", щом ти се вижда безопасна? Що се отнася до горещите частици, в атмосферата беше изхвърлен доста радиоактивен материал, следствие на пожара в активната зона на гръмналия реактор. В него имаше Pu241, Cs137, Sr90 и I131. Особено за последния, спокойно можеше да се изчака месец-два да се разпадне (10 жикъла на полуразпад), а останалите "сажди" да се отложат, вместо да се вдишват. Това е накратко, останалото можеш и сам да си го прочетеш в мрежата.

Няма нужда са чета нищо. Исках пояснение за "горещите частици", че някой ще си помисли, че може да се опари на тях. Работя в АЕЦ и съм в пъти по-мавътре в нещата от сигурно 99% от драскачите тука.

Беше ли ветровито на 28.09.,слънчево беше до 02.03.Няма да е дошло насам.Е това е проблема с тези АЕЦ,в случая спряна през 2007 но не можеш да я бутнеш,стои малка атомна бомба.

Да де, ама в коя река е изтекло?

Слабо значи яко е текло, хаха честито на швабите

Няма да купуват коледни лампички ай честито

Tова си мисля,че е евроатлантическо и Нато- инфо-защо да причиняваме стрес в бюргерите?

Шило

Блаво бе, инфо за изтекла радиация след седмица...Ми то, за Чернобил се чу по-рано.

Казва се ,,германскА АЕЦ,, . АЕЦ е атомна централа,или от женски род.

Подкрепям забележката ВИ.:)

И защо тази информация излиза цяла седмица по-късно ?

EССР Европейският съюз се оказа модерен вариант на комунизма.

каксвърши се с немското мейд ин джърмани, хасан и ахмед чистят тръбите с четката