"Тъжен помен за българското лозарство": Протестиращи изсипаха изсъхнало грозде пред земеделското министерство (снимки)

Страдаме от безконтролен внос на чуждо грозде в България. Трябва да има ясна политика за години напред, с краткосрочни и дългосрочни цели, както и да се направи нов лозарски регистър, заявиха от бранша

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В същото време докато браншът е пред фалит и протестира, служ.министър Явор Гечев тихомълком назначава отново начело на Лозарската агенция Красимир Коев, агент на ДС с агентурно име "Зорге", който беше уволнен от ПП и е разследван за корупция.

Министтрите на земеделието СА ДСЕ НЕКАДЪРНИЦИ да намалят парите за пшеница

И аз имам няколко лозници в двора и дори не ги обрах тази година. Нека си съхне, на стафиди да стане щото и свраките имат нужда от храна през зимата.

Употребата на алкохол при исляма е забранено и тъй като ЕС продължава да се ислямизира, лозето е излишно.

То туй си е направо продукт от първа необходимост за... пияниците! Правете стафиди ла, не заготовка за оцет...

Кой крив кой прав не мога да кажа защото съм далече от този бизнес. Едно обаче знам. Когато правиш някакво производство трябва да ти е ясно на кого и на кой пазар ще продаваш. Ако нямаш визия по-добре не почвай.

Че на кой му трябва грозде за алкохол в днешно време? Или мляко за сирене? Или месо за кайма? Или брашно за хляб? Е хайде, брашното е силно разредено, технологиите не са напреднали все още достатъчно за да го заменят напълно но се работи по въпроса. Научно техническия прогрес напредва във всичко направления

Как е Промяната? Щастливи ли сте вече?

Подаде ли оставка служебния министър няма да има кой да го смени за следващият месец два. Защото се проведоха избори и трябва мандата да бъде предаден на някого! Тъй че докато не се обяви, че няма да има редовен кабинет и се насрочи дата за нови избори няма как да бъде сменен човека!!! Вместо да се жалват пред министерството да се жалват пред НС, след като решението на всеки един техен проблем зависи от хората там, а не от служебният кабинет.

Български продукти почти не консумирам, освен произведени вкъщи.

Бе има попадения ама си е на късмет да ги уцелиш преди да са развалили серията, че винаги започват с нещо хубаво, зарибяват, издояват и занемаряват, стара тактика от ранната демокрация.

Тази есен купих грозде 60% по-скъпо от миналогодишното. И купих 100кила вместо 200. 100 ще им изсъхне на нивата.

Нашите спекуланти от вси страни не разбраха, че човек като има в джоба 100 лв. , не може да похарчи повече. Колкото и да дигат цените клиентът пак ще даде 100 лв. и ще купи по-малко количество. И аз тази година купих 150 кила по-малко - вместо 500 кг взех 350. А другите ще изсъхнат.

Каде го намират това евтино грозде, че да го внасят, нали заплатите в България са най-ниски!

Македония. Даже идва и готово винце оттам, а нашите винари поръчват само бутилките.

Българското вино с малки изключения не става. За същите пари може да се купи качествено вино от Новия свят!

Много мургави тез лозари?!

Зад клавиатурата не можеш да потъмнееш! На къра не можеш да избелееш!

Направо пишете тъжен помен за България

Коро пролетта им изсуши и гроздето .......

Грозде си расте. Имаше и много дъждове. Само че тук явно заради вноса, не са успели да организират пълен картел, както в други области - например за мляко. Дефиниция на картел е, сдружения на фирми и хора от един бранш, с цел манипулиране на пазара. Е разните сдружения са точно това. И протеста на тези е с цел манипулиране на пазара. Трябва или напълно да се забранят сдруженията по браншове, или да има контрол. Примерно като се сдружат 3-ма, 2 да са от ДС. ;) Или поне винаги да се събират при присъствие на сменящи се от службите за конкуренция.