Готвят закони за безвредни храни и напитки

Предвижда се подготвяне на проектозакон за въвеждане на допълнителни такси при напитки, съдържащи захар.

Обратно в новината

Коментари - Готвят закони за безвредни храни и напитки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Целта, както при тютюна и алкохола не е здравето на хората а по-голямата печалба! Отвратителен е мотива с фалшивата загриженост за здравето, като виждаме какви храни ни се предлагат - консерванти, опасни оцветители, много опасни подсладители, торове, мазнини и соя... списъка е дълъг ... Каквото и да ви говорят, знайте, че става въпрос за пари!

Личи си, че изобщо законотворците ни нямат никакво понятие от материята, за която създават закони. Защо да се облагат с допълнителни такси напитките със захар а тези с изкуствените подсладители не? Тези с подсладителите са много по-вредни за здравите хора, те са предназначени за диабетици и при употребата им от недиабетици организма започва да произвежда повече инсулин от нужното и така се стига до хипогликемия. Отделно от това не видях никъде нещо свързано с другата простотия - хидрогенираните растителни мазнини, които ги влагат навсякъде.

Не мога да разбера какво им пречи захарта? Всички заместители са в пъти по вредни, като започнем с аспартама. Вместо да ограничават подсладителите, консервантите, Б-тата и химиите, налитат на естествени и органични продукти. Но ако го направят, нали ще ударят по вносните пластмаси и гмо-тата на ЕС и швабите, по техните хипермаркети.

Че то,ако такъв закон влезе във сила,сигурно ще останат десетина артикула по магазините.

Гаврата с хората винаги започва от хартията и завършва в кошчето- за хората завършва на гробища.

след като са вредни се забранява производството и разпространението им, както наркотиците.

работата също да се забрани, води до стрес!!!

човечеството е оцеляло благодарение на законите за безвредни храни и напитки друго си е да ти кажат това да това не а утре обратното

Да първо ни обясняваха колко по-полезен бил маргарина и от него се отслабвало. Тогава се оказа, че са го правили основно от нефт! Сега вече от олио поне го правят, но сгъстители си били вредни. Та изкуствените мазнини от този нефт въобще не се разграждат в организма и се дебелее. По едно време в щат в САЩ забраниха в ресторанти да се продават храни с такъв тип маргарин, заради голямата смъртност следствие на деленее, разни инфаркти.

Искат да го заменят с аспартама, който съдъжа метанол или известен като метилов алкохол. Цитат от някъде: "Консумацията само на 30 мл метанол води до смърт; при по-малко човек може и да оцелее, но често - да ослепее, поради необратимо разрушаване на зрителния нерв." Ако се чудите от какво измряха 80-тина човека в Русия, то е от метиловият алкохол който е съдържал онзи Бояришник. Тук също преди някъде година починаха май 5 човека от Якоруда от метилов алкохол. От него се прави и антифриз. Единственото с което се оправдават е, че количеството било малко в напитките с аспартам и не можело да убие човек. Другото, че го имало в естествени условия, но е супер малко.

Тези от здравното министерство вече се подготвят и за периода след изборите и подготвят промени в законите. Да не се надяват да спечелят изборите!

Че то полезни храни останаха ли? Месото с антибиотици и хормони внесени от незнам къде си, зеленчуци плодове с пестициди, химикали и генно бърникани.

Глупости на търкалета, те ако забранят вредните храни, значи 80 % от хранителните стоки да изчезнат от рафтовете.

обаче как тези иначе добри намерения си кореспондират с приемането на СЕТА???

Замяната на захарта с аспартам не е от най-добрите намерения. Освен продажно лакейство не очаквайте друго от днешните политици. Нищо де,следващите години идват крайните на власт..ще се пооправи положението

и останалите мерки, които готвят, а не само захарта!

Ако мислят за хората, първо да забранят химията в храните - оцветители, синтетични аромати, подсладители и повечето от Е-тата.

Магазините са пълни с храни с изтекъл срок на годност, с химикали вредни за здравето, - те тръгнали да облагат захарта с данък. Всичко е менте...

ДА НИ ЛИКВИДИРАТ.

Захарта е най-малкия проблем. ГМО, Е-та,пестициди, разни химични отровни елементи трябва да се следят. И трябва воля защото бг производители сигурно се внасят на партиите,а чуждите магазини и прозводители ако се пипнат ще доведе до спиране на еврофондове,и разни неприятни действия от запада към БГ. Но трябва да се напарви,заради здравето на бг народ.

Вие, идиоти, свалете цените на здравословните храни. Не си правете сметките пак да преебете бедния българин. Баси мизерната държава.

Тъпото е, че са насочили към естествени съставки, като захар! И то за сметка на много по-вредни такива като аспартам, който се прави включително от метилов алкохол, от който първо може да се ослепее, а в по-големи дози умира. Само оправданието е, че дозата била много малка. Захарта била свързани молекули на глюкоза и фрауктоза! Кой идиот може да каже, че това е вредно? Фруктоза има във всякакви плодове. В организма се превръща в глюкоза. При много дъвкане в устата, дори хлябът се разгражда от слюнката на глюказа и почва да сладни. В тялото има основно 4 типа енергия - глюкоза, кислород, ток (в химическа среда), някакви фосвфати (бърза енергия в клетките). Без глюкоза си мъртъв! Да ми обясняват, че да си жив е вредно, е смешно. Тия докато правят разпоредби, харчат глюкоза докато правят тази дейност. Не може да третират еднакво пълните, със слабите, спортистите и така нататък. Последните не са виновни, че други са дебели и затова да им оскъпяват стоките. Иначе както обясняваха каква енергия основно харчи тялото при спортистите на бягания, то го разделяха примерно така. Спринтьорите на до 100 метра харчат фосфатите, като много бърза енергия и ако сте ги гледали, за цялото разтояние може да вдишват 3 пъти. Тези бягащи от 100 метра до 3000 метра харчат основно глюкоза. Тези над 3000 метра харчат основно кислород.

МИ, ТО ВСИЧКО КОЕТО ЯДЕМ Е ГМО, НИТРАТИ, ЕТА - НЕ ОСТАНА НИЩО СВЕСНО, КОЕТО ДА ЯДЕМ!!!!!! КАКЪВ ЗАКОН, КАКВИ ПЕТ ЛЕВА БЕ!!!!!

Зам.министърът трябва да е някой идиот. Че аз ако изобщо купя някаква напитка, различна от бира, гледам да е със захар, а не с хилядите Е-та. Не е вредна захарта, а количеството, което се изяжда. А явно на министъра чавка му е изпила ума.

Ние ще ви довършим със СЕТА.

Закон: т. 1. Вредни са всички храни, произведени от български производители! т. 2. Полезни са всички храни, произведени в Канада и САЩ! т. 3. Някога може и да ходите, когато ви е кеф до Канада, без визи. Подпис: Боко Тиквата

Къде видя разделение на храните на български и не български, тъпунгер?

То само тиквата да беше..една камара демократи на опашка пред посолства, НПОта и подобни разпределители на грандове..

Нагледен пример как корпорациите произвеждащи лекарства и искуствени храни си плащат за да се рекламира че тяхната стока е много по-безопасна от риродната.Как преди да дойде демокрацията,хората масово ползваха захар и не бяха затлъстели,а сега,когато дойде демокрацията и правенето на огромни капитали за сметка на живота и здравето на хората,изведнъш всички почнаха да напълняват от естествените продукти?Колко удобно и угоднически се заобикаля факта че пълнеенето идва от храните пълни с консерванти.Всичко това,което се закриля от закона като тумбиране,окрехкотяване и други подобни простотии се отразява пагубно на организма.Защо,когато Миро Найденов се опитваше да върне стандартите за качество в производствата на храни и напитки всички скочиха срещу него,а сега,всички искат "чисти храни и напитки"?

От консерванти те се пълнее кухчо. Пълнее се от газирани напитки, някои Е-та за задържане на вода в храните, повече мазнини. И Миро не е искал да върне чистите храни, защото БДС няма изисквания за тези консерванти и Е-та.

Путьовци чудите се как да вдигате цените та да иам инфлация след като никой НЕ ТЕГЛИ КРЕДИТИ ОТ БАНКИТЕ ЗА 20-30 ГОДИНИ ДА КУПУВА ПАНЕЛИ НА 100 ГОДИНИ ИЛИ ГРЕДОРЕДИ ПО 40-50 М2 СТРУВАЩИ РЕАЛНО ПОД 10 000 ЛЕВА А ГИ ДАВАТ ЗА 50 000 ЕВРО................ АМА ТО ПАРИ ТРЯБВАТ ТА И ГОДИНИ ТА КАТО ТЕГЛИШ ЗА 20 ГОДИНИ ДА СИ ПОНЕ ПОД 100 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ СМРАДОВЕ

Почти точно написано :)

Агитацията против захарта е в полза на аспартама и захарина, а не забранява ли аспартам и захарин, значи това си е само лобиране, което е още по- вредно. Хора пазете се от обичливците и загрижените за вас. Те просто искат да ви убият. Захарта е важна за функционирането на мозъка по- дълго време, освен че образува мазнините в тялото ви. Ако не се движите и не изгаряте хранителните вещества никакви диети не вършат работа, да не говорим за смешни закони, преписани срещу възнаграждение на поредния хрантутник. Кой би се тъпкал с храна ако не е притеснен за заплатата си или от сметката за тока и парното? Дееба семето вредно.

Има си научни изследвания още през 70 - те години на миналия век. ДОЗАТА за ЗАХАР, която човек консумира, в най-лошия вариант, би трябвало да е не повече от 9 грама на ден. Захар съдържат и много плодове, но усвояването им от организма е най-оптимално. Това е накратко. Ако някой се интересува за повече инфо - да чете!

Захарина не лош заместител на захарта, но освен тях има и глюкозно-фруктозен сироп, стевия и вероятно някои други.

Захарта (захарозата) е свързани глюкоза с фруктоза. Аз спокойно мога да ям например халва или чиста захар, не по 9 грама, както пише горният, а по 200+ грама нараз. Диабета е основно наследствен или от стопиране на произвеждане на хормон с годините.

Западните корпорации са дали точни указания кои местни производители "да бъдат ударени", защото са нагли дето още са живи и им пречат да постигнат заветната 100% доминация на пазара. Вероятно колата е "без захар", а местните лимонадажийници естествено слагат захар. Абе много нагли тези българи, като се каза "стопанска инициатива на гражданите" и те си помислиха, че за всеки гражанин се отнася !? Не, отнася се само за правилните граждани !

Ама разбира се! Нали като подписахме СЕТА, сега трябва и да им постелим червено килимче, за да влязат безпрепятствено и да видят окончателно сметката на малкото останали български производители! За повече подробности - Банкянският гений - Боко Тъпото!

СЕТА не засяга изобщо ГМО! хем не сте го прочели ама плюете! Най опасна е палмовото масло в продуктите,четете съдържанието,всички бисквити,кексове,сладки,солени навсякъде!Палмовото масло се топи на 38 градуса и запушва кръвоносните съдове!

Признавам ти го! За пореден път доказа че си тъп. ама много тъп, което е типично за един путлераст. Кока-Кола е СЪС захар, без захар е Кока-Кола Зеро, но не е с аспартам. Със захар напитките са по-скъпи, доста по-скъпи. А всички местни лимонададжии правят напитките с аспартам.

с тоя "путлераст" развали целия коментар...

Произведената в България Кока-Кола не е със захар, а с глюкозо-фруктозен сироп, който е по-евтин и вреден.

Ъхъ, точно захарта и солта са проблемът. Виж, с изкуствените подсладители, оцветители, подобрители, овкусители, сгъстители, консервантите и другите Е-та, дето са повече от хранителните съставки, няма проблем.

Готяш ли, готяш, Балканджи Йово...

Какъв е смисъла? Мръсния въздух ще ни убие много преди да напълнеем. Оправете заглавието !

Не употребяваме захар. Стевия, нула калории!

Предпочитам напитките със захар. Защото ако не е захар ще е Аспартам, Ацесулфам, Цикламат /Е950, Е951,Е952/, които са хиляди пъти по-вредни химикали от продукта от естествени суровини - захар.

Идеята е да се събират налози ,не да се храниш с най-безвредното.

идиоти, като махнат захарта нали ще я заместят с изкуствени подсладители дето са 100 пъти по-вредни. а кога ще помислите първо да осигурите нормални условия за живот и намаляне на стреса преди да мислите как да облагате и без това изтънелия ни джоб. мръсна чиновническа сган дето живее на гърба на всички

Глюкозно-фруктозният сироп не е сред тези подсладители, както и стевията, но тя е доста скъпа.

същият е по-вреден и от захарта. ама е по-евтин - повече печалби за концерните, повече и за тролове като теб. пукни, трол гаден

Храните от Канада /СЕТА / , ще са доооооста по-''еко'' ! Толкова ГМО не сте виждали дори на картинка .

Аре да почнем да живеем средно колкото канадците, а тогава ти - Ганьо да намираш махна на техните храни, а? Нещо против имаш ли?

Държавния геноцид стимулира производители на вредни храни и се прокарват лобистки закони с псевдо ограничения на ползваните отрови за храни с цел забогатяване на производители и лобисти на гърба на населението. Законовите ограничения са: - превете ги и с дребни букви пишете какво съдържат, който може да чете - нали магазина не е читалня.... - Сиренето на витрината не е пакетирано и върви че чети дали е само палвово масло или друг буклук... - Правителството работи с КРЪГОВЕ които връщат 30% до 70% от печалбите на Герб примерно заради получените държавни поръчки, които кръгове ще раздадат надолу на подизпълнители и няма да им плащат - както стана с магистралите...

"Готят" ги щото не са готини ли?

КАК НЕ ДОГЛЕЖДАТЕ ГРЕШКАТА В ЗАГЛАВИЕТО? ЗАЩО НАЕМАТЕ НЕКАДЪРНИ ЖУРНАЛИСТИ И ФИЛОЛОЗИ. ТЪРСЕТЕ ГРАМОТНИ ХОРА, НЕЗАВИСИМО КАКВО СА ЗАВЪРШИЛИ.

N. S.

Aми, къде да ги търсят, то вече почти няма такива ?

Какви журналисти, филолози и каква желязна релса? Наети са само Петка-копи-пейстката и Ванката, дето трие грешните коментари.

Како другу шъ ГОТЯТ?

вместо да се занимавате с глупости!

От СЕТА ни подготвят , още ПО-ВРЕДНИ ХРАНИ .

А тези с аспартам?

Едно магаре таман го научили да не яде...и то взело та умряло.

Вредни храни - евтино. Качествени храни - скъпо. Успех на зам-министъра! Хубаво е, че освен празните проверки ни приказват и празни приказки - обогатяват ме ;))

P.S. Служебното Правителство няма право на законодателни инициативи. Пушек да се вдига..