Таван на санирана сграда преди 4 години се срути

24 часа след инцидента отломките все още са на стълбището на последния осми етаж

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, четири години! Даже много е издържал този ремонт. Вие искате, без да подържате. Не става така. Ако собствениците бяха добри стопани, щяха да се грижат за сградата си. Не да я изоставят! Сигурен съм, че през тези 4 години, никой от живущите не е правил каквато и да е подръжка по сградата.

И това, по времето на герб, без да са вкарали нещо смислено, без никакви реформи за смисъла на законността и изрядността на дадени фирми или проверки в регистрите за частните лицаь имащи право да санират, както и как да контролират и забранят на фалшиви фирми да упражнявяват подобна дейност на сградите. Ето го поредния фрапиращ резултат.

Започвате да настигате факти по плиткоумни заглавия....

"строителите" са неграмотни цигани, контролът липсва, Вие какво очаквате?

Дюбели, лепило? За закрепване на стиропора към тавана. Има ли?

и са икономисале

Майсторите, изглежда, са икономисти.

От снимките изглежда че няма дюбели и не е почистена излющената боя, а е лепени върху нея. За почистване на основата и контактен грунд, фирмата изпълнител едва ли е чувала...

Таван на санирана преди 4 години сграда се срути.

В държавите от р.Сава на северозапад първо пристигат органите на реда.Второ следователят подготвя документи към прокуратурата.В тези документи се посочва -1.Строител, 2.Контрол по строителството 3.Евентуални причини за произшествието.Прокурора назначава експертна оценка.По проведените следствени действия се образува наказателно преследване.Застрахователят на потърпевшите си завежда иск срещу причинителя на щетите и дисконфорта на гражданите.И те така.Както и в България ........

Чета заглавието и се чудя... след като таванът се е срутил преди 4 години, защо това е новина сега?!

На сграда санирана 4 преди години таван се срути.

Усвоиха се едни пари...

бойко взе парите и каза "ше видим"

Таванът се е срутил преди четири години или сградата е санирана преди четири години. От заглавието не се разбира точно. Тъпата калинка не се научи на правилен български словоред!

Де да беше само словоредът!

Несанирана панелка от 80-те е най-здравия вариант за сграда на този етап. Евентуално най-скъпите сгради ново сторителство сигурно са по-добри. Но там говори мза цифромания 5-6к на кравдат.

Жертви, че дори и пострадали няма как да има от тоя стиропор.... Ама си е факт, че "санирането" донесе повече проблеми отколкото ползи.

Санирам сгради секви! Гаранця - Франця! Търси Геле, Брато и Облако. Бръзо, ефтино, сигорно! Прилаам и снимъка.

Напляскат "кюфтетата", натисне върху тях със стиропор - хайде, готово, водим го изолация. Изолираме с достатъчно въздух между блока и замазаното!

Само не ми е ясно защо лепенето на стиропор по стени се счита за нещо много добро и дори са му измислили термин "саниране" . Не знам дали сте виждали такива сгради след някоя по силна градушка придружена с вятър. фасадите приличат все едно си стрелял по тях с куполна картечница на танк.

аз до сега градушка да бие в коридор по тавана не съм виждал.. Ма щом казваш... А за фасадите е така, че е стирупор само и лека замазка. То и гълъб да не гледа де лети пак ще остави отвор..

стирУпор, :(((

Добре че под "санирането" е социалистическото жилищно строителство, за да не падне цялата сграда.Сегашните "нови луксозни жилищни боклуци" /за които някои самозабравили се строители искат по 3000 и повече евро на квадрат/ скоро ще започнат да падат целите.Защото строителен контрол няма, качество няма , има само външна измамна форма , но никакво съдържание.ОСВЕН ПРАНЕ НА ПАРИ в днешното ново строителство нищо друго няма.

Това дето се прави туке не е саниране, а ЗАМАСКИРАНЕ! ... и това са резултатите

Така строи / санира/ ГЕРБ - няма по-крадливи копелета!!!

Ами извикайте сега Лила дебелото да ви го оправи......

Не виждам дюбели. Затова е паднал.

Само лека шпакловка е направена ,без никакви крепежни елементи.Ако стане Майстор Кольо Фичето от гроба , ще ги бие с мистрията по главите сегашните некадърни и крадливи строители.

качество гарантирано от герб... днес саниран таван, утре мост на магистрала... за да си спестят подобни излагации, сегашните дори не слагат камък върху камък, а директно крадат "по харвардски"

Преди 4 години ли се е срутил тавана или сега? Оправете си словореда.

Казано е ясно в заглавието „Таван на санирана сграда преди 4 години се срути“. Не е ясно кога е „санирана“ сградата, но таванът се е срутил преди 4 години. Защо чак сега статията влиза в новините, не става ясно.