Ръкописна бележка на Айнщайн продадена за 1,56 млн. долара

Ръкописна бележка на Айнщайн за тайната на щастието бе продадена за 1,56 милиона щатски долара на търг в Ерусалим.

Обратно в новината

Коментари - Ръкописна бележка на Айнщайн продадена за 1,56 млн. долара | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ръкописна бележка на Тиквун за тайната на щастието бе продадена за 1,56 милиона щатски долара на търг в Банкя. Купувачът е циганин, пожелал да остане анонимен, предаде Франс прес, цитирана от БТА. "Аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме", е написал на завален български Боко върху тоалетна хартия от посолството в парка, където пребивавал през 2013\2014 г. Навремето Мутрьо току-що бил информиран, че ще получи Нобелова награда за слугуване и известността му вече излизала отвъд пределите на престъпната общност. В посолството в парка куриер от Спииди му донесъл поща. Не е известно дали куриерът е отказал бакшиш, или пожаркарят не е имал дребни, но златното момче на Европа, му дал две бележки на завален български език. "Ако имаш късмет, тези бележки ще имат по-голяма стойност от бакшиш", казал известният рекетьор. Едната бележка била за тайната на щастието, а другата цитат от П. Пенев - "Когато цъфната теменугите и работите тръгнат зле, е им майката на другите и гледай ти да си добре.".

Все още изследвам начина по който се създават и поддръжат митовете в обществото от медийната машина за митове и световно известни гурута. Строителите на вавилон славят своите си, въпреки че теориите им обикновенно са грешни. Като теорията на относителноста (теория на хаосът и кръговата логика) например която е фундаментално грешна и няма научна стойност. Първо защото отрича обсолютите независими от времето и позицията в пространството, благодарение на които е дефиниран и поддържан порядъка във вселената. Такива са всички фундаментални силови взаимодействия, физичеки закони и константи. Именно за това хората използват универслани мерки и теглилки, и междунардни стандарти, които са локални абсолюти, за да не настъпи хаос в тези сфери на живота. Второ защото математическият апарат на тази теория не работи с реалното физическо пространство, което има физически свооства и ограничения, а с някакво магическо (нефизическо) пространство, което може да се огъва, усуква и разширява или свива до безкрайност като геометрична повърхнина, без да губи своите свойства, ако има изобщо такива. И трето защото математическият апарат на тази теория не е напълно коректен и в определени ситуации води до деление на нула. Тогава авторите на теорията твърдят че постранството под действието на интензитена на гравитацията който е безкрайност в този случай, се разпадало в сингулярна точка, където не действат физически закони. В действителност единственото което се разбива в тази математическа сингулярност е самата теория.

Аз

Още един дебил, който се е образовал от вестниците...

И двете ви предположения са грешни, но аз няма да сбъркам ако кажа, че в поста ви не се усеща уважение към ближният с различен от вашият начин на мислене. Наука не се прави с емоции, а с факти придобити чрез директни наблюдения и експерименти в настоящето.

Един гениален човек и учен. Евреин пацифист, антирасист и мечтател. За негово нещастие неговите знания спомагат за изобретяването на атомната бомба, но дори и да не е бил той тя пак е щяла да бъде създадена. Той е искал да направи нещо добро и го е направил. Който не е гледал сериялът "Геният" да го изгледа, заслужава си!

М7 /или М16?/, нека ти кажа, че теорията на относителността не дава никаква помощ за осъществяването на ядрена /или термоядрена/ реакция.

Адаша го номинират за Нобел на 9-тия бис. Чак тогава еврейското лоби успява да му издейства еврейската награда. За знаещите - Нобел е лицето на Каспийския нефт, заради който "освобождават" България. Оттам са му парите на чифута. Менделеев му открива крекинга на нефта. Фотоелектричния,ефект е открит от уважаван учен...който пише протестно писмо на Аврам Айнщайн заради кражбата. За евреина свян и срам са колкото за прасе кладенчова вода.

Ако беше някоя формула за бомба можеше и повече да струва.

Това вероято е съчинено в някой синедрион, за да се зомбират масите.

Човек ходи като привидение, напразно се лута (Псалом 38:7). Събеседване върху пророческото изречение, и продължава: Човек ходи като привидение напразно се лута; Лута се и накрая загива; лута се и бива смазан, преди да се е изправил; разгаря се като огън- и угасва като тръстика; вдига се като буря- и сляга като прах; възпламенява се като пламък- и се разсейва като дим; разцъфва като цвете- и изсъхва като сено; надига се като дъждовен облак- и се рзпилява на капки; надува се като мехур- и угасва като искра; лута се- и като плячка на лакомията си придобива зловоние; безпокои се- и си тръгва без никакъв плод от безпокойството. Той се безпокои, а удоволствието е за други; негови са печалите, а насладите са за други; върху него е проклятието, а придобивките за други; негов е грабежът, удоволствията са за други; негова е скръбта, а благосъстоянието е за други; негови са сълзите, а имуществото е у други; той бива наказан в ада, а други се наслаждават на наследството му, пеейки: Човек ходи като привидение; напразно се лута. Човек е краткосрочен заем на живот... и.т.н.

това е стария завет бе бунак, спасението е в новия

Да това е Стария завет, и спасението е в Новия завет. А какво искаше да кажеш ти с това?

Старият и новият завет са неразривно свързани. И двата завета са Божие слово, а характерът на Бога, волята и закона Му и спасителният план за човека не се променят с времето. От началото Бог изявява краят за да не ходим в духовна тъмнина.

Айнщайн - поредния митичен образ изграждан пропагандно като култ към личността с цел да се промиват мозъците на хората и най-важното - поредния инструмент във войната срещу християнството! Едва ли има сериозни учени които да вярват в глупостите на Айнщайн за които няма нито едно доказателство, разбира се. Гравитацията била изкривяване на пространството и времето - хаххахаха - глупости на търкалета! Това е толкова смешно и несериозно че дори един ученик ако беше го измислил, би трябвало да получи един шамар да се събуди и да спре да дрънка глупости!

Аз

ълни глуости. Всъщност Теорията на относителността е доказвана експериментално хиляди пъти. Всъщност тя се доказва непрекъснато - ако не беше вярна, нямаше да съществува магнитно поле, а без него - и електромагнитни вълни, радио и всичко, свързано с тях - те ВСИЧКИ са релативистични ефекти.

Специална теория на относителността направена е от гениален френски математик и философ Анри Пуанкаре. Всеки може да го провери! Ейнштейн получи нобелевскую за обяснение на фотоефект. А Ейнштейн бил е много зле с математиката, но жена му сръбкиня била е доста добра в това. Странно е, че не е била неговият съавтор.