До 26 август събират протоколи за почистени от чумата дворове, после плащат по 300 лв.

Готвят промени в закона, които ще регламентират увеличение на времетраенето на ловния сезон през тази година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да дойде чумата и в къщи, и ще бъде изрината, а после нов министър на земеделието, но да не е отново чума, че...

На всички мозъци в парламента които мислят глупости до идийотщини да им прочистят техния заден двор...

НУЖЕН Е ЗАКОН ЗА КОЧИНАТА. КОЧИНАТА ДА Е ПОНЕ НА 5 МЕТРА ОТСТОЯНИЕ ОТ СЪСЕДА. КОЧИНАТА ДА СЕ МИЕ ПОНЕ ВЕДНЪЖ ДНЕВНО С ВОДА И ПРЕПАРАТ. СТОПАНИНЪТ НА ПРАСЕТАТА СЪЩО ДА СЕ КЪПЕ ВЕДНЪЖ ДНЕВНО И ДА СИ МИЕ ЗЪБИТЕ. ТОГАВА СИ КОЛЕТЕ ПРАСЕТАТА ПО КОЛЕДА, ЯЖТЕ СИ ПРАСЕТАТА ПО КОЛЕДА, НО АКО ОБИЧАТЕ БЪДЕТЕ ПО-ЧИСТИ И ИМАЙТЕ МАЛКО ХИГИЕНА.

Ама от 27 август ще се махате ли шайкаджии да зарадвате хората:))))))защото боко квсе приказва че трябва да си почистим''къщата'' и вие по този начин ще ни помогнете в изпълнение както винаги на неговите разпореждания..

Всичко е с цел да се избият читавите прасета и след това на тяхно място да се развъдят порода която е генномодифицирана ...

150 000 свине х300лв = 45 000 000 лв 30 000 000 от ЕС и 15 000 000 от правителството на България Отделно за дезинфекция, машини и нафта

Аз не разбрах колко струва "почистването" на двора?Тия 300 лв , ще покрият ли поне това?

Домашните прасета ще изядат главата на тиквата в пряк и преносен смисъл.

познай кой ще прочиства, пак наша форма ще гушне милиони, за да не прави нищо,като кастралицията на помярите , всеки повод е добър да приберем

Яснооо. Наесен сме на избори. Редно беше

парламентът да се очисти от чумата, и свинете там да се избият и тогава ще има спокойствие и няма обикновенните хора да отнасят далаверите на власт имащите. как е възможно, хора събудете се, това е ход на БСП преди изборите.

Пак ли БСП? Герб управляват от десет години, през това време се случиха неща, заради които в цивилизована страна отдавна щяха да ги свалят и забравят, но тук все друг е виновен.

Сигурен съм че никой няма да види пари

Ще види, този който уж ще третира. Наши хора

Я журналистите да зададът следния въпрос на министърката: 6 месеца /карантинен период/ след последното убийство на прасе ще е нужно 1000 тира да натоварят от някъде? 100 000 свине майки на стойност 600 000 000лв. и да ги докарат в България за въстановяване на поголовието от прасета. Има ли яснота откъде ще стане и кой ще плати?

100 хил свине майки за 600 млн.лв т.е по 6000 лева на глава......Я ПАК ? А въпроса е леко малоумен и отговора е ясен - ТОВА НЕ Е РАБОТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО

Бойко е ходил на проверка на магистралите .Взел е кола от НСО .Няма да казвам кое село ми казаха.Слиза Бойко от колата и тръгва към работниците нещеш ли чува някой да вика---Боци,БОЦИииии.Обръща се няма никой,продължава и чува пак Боци,Боцииии.Объща се а един голям шопар ходи по него.Докато се чуди какво да прави ето ти един мъж с тояга тича към него.Бързо опипва кръста и проклина че не е взел охраната.Мъжа се приближава извинява се и си прибира прасето.А Бойко червен та лилав едва се сдържа.По нататък от една къща чува Фидоске Фидоске ма ....Бре какво прави Фидоска тука .Гледа Бойко през оградата една свиня майка отива към стопанката си а тя приготвила огромна тенджера с смески.Вече жълт ,лилав Бойко се качва в колата не стига до работниците а обратно се връща запъхтян в Соофия и нарежда.ВЕДНАГА ОБЯВЕТЕ ЧУМА ПО СВИНЕТЕ.-Ама шефе защо.-Не питай защо а изпълнявай как бе как една свиня не кръстиха Курнелия а Боци,Фидоска и кой знае още кой.............А и паспорти на всички прасета само да разбера че някой си е кръстил прасето Боци чумата го хваща ясно ли е.

добре де , тъй като съм преборил АСЧ , защото нямам прасе , но съм пръскал срещу бълхи и кърлежи няколко пъти , няма ли ;милостивата; държава да отпусне едни 300 лв че съм се справил с проблема ? или протоколите са само за партийни членове и прасета

Абе нека додат у моя двор, ще има да хвърчат мръвки по въздухот и на свини, и на човеко-свините. такава мешаница ша настане, че нема а могат разберат коя мръвка на коя гад е.

Първата фирма е собственик на два инсинератора, има капитал, по-малък от 2000 лв. към момента на сключване на договора; втората фирма е с капитал от 100 лв. и една инсталация към момента на сключване на договора, регистрирана 3 месеца по-рано. От БАБХ отказват коментар на тези "странни" факти. Чрез допълнителни анекси на двете фирми са възложени дейности, свързани с "усложнената епизоотична обстановка в страната по отношение на болестта чума по дребните преживни животни, проникването на африканската чума по свинете и птичия грип". Двете фирмите получават и още 17.5 млн. лева допълнително към предварително договорените средства.

От март 2018 г. досега държавата - чрез БАБХ - е похарчила близо 30 млн. лв. за обезвреждане на животински трупове. Парите "отиват само в две фирми, на които е платено за рекордни количества обработена трупна маса и то с мобилни инсинератори, чийто капацитет е в пъти по-нисък от този на екарисажите например". Двете фирми са "Син кръст 2016" (съсобственик е Борислав Лазаров, който е бил управител на "Волф 96", представител на ДИЦ и "Чистота София"), както и "Еко БГ СЖП" (собственост на съдружниците Димитър Манджуков и Димитър Димитров). Кога тази смешница ще обясни това? Май че ще трябва да продължи "кариерата" си в Сливенския ...

Ей , умници , осъзнавате ли какво е това нещо ЧУМА. Май че го мислите за компютърен вирус.Оставете службите да си свършат работата , иначе ще гледате през крив макарон свинска пържолка през следващите години.

Осъзнаваме напълно- това е 30 години ,,демокрация,, и 10 от тях як тормоз от мутрите.

Като не ти харесва демокрацията, която в България е леко фалшива, заради такива като теб,,,, изнасяй се при майка ти ( Рассия).

Тези ли, "служби"? https://www.svobodnaevropa.bg/a/30097724.html

Това някакъв черен хумор ли Е? Службите да си свършели работата.Всички вече сме наясно как я вършат.

Ей трольо, не се напъвай толкова, че замириса лошо. Ти ако си лайноед, нормалните хора искат да ядат нормална чиста храна.

Проблемът не трябва да се политизира. Комунистическите орки на Кутев са обладали форума и пишат евтини популистки лозунги. Ако не се действа радикално, догодина пак ще има и пак ще се колят. Народът ще си пати от простотия и чалгия.

Щом не трябва да се политизира, защо си написал име? Или който има будна съвест и е недоволен от управляващите, непременно е от БСП? Това не е вярно!

Ще се изчисти ГЕРБЕРАСТКАТА , МУТРЕНСКА ЧУМА!? Тази чума е най-опасната за нацията и държавата !!! Тази зараза ще унищожи България!

А чумага ГЕРБ КОГА ще бъде почистена?! ПРЕДИ или СЛЕД 26 август?!

Скоро започва акцията срещу ПОЛИТИЧЕСКАТА ЧУМА В БЪЛГАРИЯ....САМИ СЕ СЕТЕТЕ КАКВО ВСЕКИ ТРЯБВА ДА НАПРАВИ!!!!!!!!!!

И как по-точно започва? Като гласуваме за Слави "месията" ли? Колко трябва да не е добре човек, че да мисли, че един прост и циничен чалгар е неговото спасение.

Абра кадабра,чумата да изчезне!

Разбрахте ли, чумата ГЕРБ трябва да се изчисти до 26 август... действайте..

По 3000 лева ще дават за прасе, или да се готвят за затвора в коптора

Тази трябва да и бъде почистена, изрязана и обезпаразитена , че носи зараза като чумава свиня.

Бе тия само пари смучат от народа нещо евтино няма ли ми само смукане

това ли е чумата ? на снимката

mathur

300 лева за да си избиеш животните......само гербер може да измисли подобна гавра.....Народе СЪБУДИ СЕ!!!!!

300 лева ще се дават не за животните, а на фирмите които ще обеззаразяват дворовете. Защо подвеждате хората.

Ние с майка ти отиваме на ресторант ! До 10 - 10.30 си си написал домашните и да си набиш гъза . Ако ни хареса резултата като се приберем , може инда получиш 10 лева .......

Мръсна ГЕРБ-ащжииска сган.

да чакаш.....Чакай от умряла свиня писмо. Тази територия ще бъде развъдника на чумата за цяла Европа. А може би и за света. 4 (четири) прасенца ми грухтят в предния двор. Не в задния! Никой не ми е минавал ни на проверка, ни на регистрация, ни ветиринар....никой! А прасетата са добре, розови и се радват.

ТЯ ТАНЦУВА САМО ЕДНО ЛЯТО --- имаше такъв филм !!!!

Диабетик съм и не гледам животни от прищявка или да забогатея , а за да мога да живея. Ами всяка година има изтребление на животни в личните стопанства. Тези ветеринари на държавна издръжка за какво взимат заплата? Да спират заразата преди да стане епидемия или да ликвидират частни стопанства като моето ? Дали получават пари от вносители на месо от чужбина под масата?

!!!! 0,3 на 100 хектара !!!! УРА ,ура,ура !!! Започва преброяването на дивите СВИНКИ !!!!

Лилето Свинетката оная разплутата от Враца ли беше , от Монтана ли Шопара от ДПс и ....още редица гърчави свини от парламента и правителството.

А ние чакаме оставката на идиотското управление на ГЕРБ! От къде ви намира Винету едни такива чумави! Дир успявате ли с триенето на коментарите анти ГЕРБ доста са?

Тази жена е по зле и от Порожанов. Защо си мисли, че ще е министър още дълго???? Баце вече си търси нов министър за да го назначи преди местните избори.

Понеже е толкоз тъпа, че не може да осъзнае колко много е. И затова се мисли за умна.

След дъжд качулка ! Къде бяхте последните 2 години?

как къде?! На хранилка и лапане на парички

https://www.svobodnaevropa.bg/a/30097724.html

Неофашизмът и неокомунизмът се зараждат чрез некомпетентните хора..

Изсрахме ви се по дворовете, сега ни забършете ла*ната. На... госпожата ако не й се чака, може да отиде да помогне, е така както е по костюмченце.