Нови талони само за коли с газови уредби, монтирани след март 2014 г.

Не е необходимо веднага да се сменят талоните на колите, които имат монтирани газови уредби преди март 2014 г.

Обратно в новината

Коментари - Нови талони само за коли с газови уредби, монтирани след март 2014 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вместо да задавате конкретни въпроси ,се забърквате с политиката.Моят въпрос е-защо след като газ. уредбата е минала няколко контролни прегледи и е минала пред КАТ ,а закона за вписване в големия талон съществува от преди 10 години ,ТЕ не са го вписали?

Много закони и норми си ги налагат нашите управници, като се оправдават с ЕС . Запълване на дупките в бюджета !

Aaaa така, на който газовата уредба е записана в големия талон - без екотакса и данък пътища!

А когато запишем в талона че караме на газ , намалени данъци ще има ли затова че сме на екологично гориво.А ГОСПОДА ДУПЕТАТИ

Изправността на бутилката? Бутилката е най-безпроблемната част от газовата уредба...по-добре да бяха проверявали разните тръбички, клапани и съединения, откъдето може да изтече газ. Че някои са и на такива места, където не можеш да видиш.

"Автомобили, които са закупени с монтирани в чужбина газови уредби, пристигат с документи в които е отразен този факт и той се отразява в свидетелството за регистрация веднага!" - да ама не! Преди месец регистрирах автомобил внесен от страна на ЕС и въпреки, че в чуждестранния талон бе вписано, че колата се движи на бензин и газ, това не бе записано в големия талон. Чуждестранния талон го прибраха в КАТ. Явно извършващият първоначалния преглед и лелките в КАТ не си свършиха работата както трябва и аз сега как ще докажа, че АГУ е монтирано в чужбина???

Допреди 24 години изпълявахме безропотно ДИРЕКТИВИТЕ на КПСС /за по-младите - съветската компартия/, сега ДИРЕКТИВИ на ЕС...кога ще имаме свобода бе хора?

Щото и двете системи са страни на една и съща монета.А докога...ами докато не дадем приоритет на вяра,нация и национално отговорно образование и управление.И не става дума само за България.Другото е масово оглупяване -дали става въпрос за "Една партия-един народ" или за "Толерантност,либерализъм и демокрация" -все тая!

Гледайте си работата. Не ме интересува нито наредбата ви, нито европейския ви съюз.Когато ЕС ми даде заплата като на европееец, когато и аз като европееца карам нова кола няколко години и я изхвърлям, а не оня я изхвърлилл а аз я взимам да я карам и се радвам че карам кола хубава кола, тогава може да ми налага някакви си директиви. Плюя му на ЕС и на всички други, ножа е опрял до кокала, няма вече накъде.

Защо ЕС да ни дава заплати, като на европейци, а нашите крадци тук, дето ни управляват, защо от тях не поискате тези заплати?! Няма ЕС да ни дава заплати, ЕС е съвкупност от бели държави, в които нормалните хора живеят нормално, а крадците са в затвора и правилата се спазват. Ние би трябвало да се стремим да сме, като тях, но във всичко. Но уви, не е така! Когато става дума, ние, обикновените хора да плащаме, тогава сме точно, като европейците. Когато става дума те (държавата) да дава, тогава някак нищо не се случва и все нямало пари! Никой не ни пита ние имаме ли. Но не Европа ни е виновна за това!

"ЕС е съвкупност от бели държави, в които нормалните хора живеят нормално"...защото има едни държави ,като нашата,които от 23 години живеят мизерно.На които ЕС и УС съсипаха промишлеността и икономиката ,за да си осигурят пазари и липса на конкуренция.И не сме само ние -всички бивши соц.страни са на това дередже.Едва ли ще чуете унгарец,словенец или поляк да се радва от факта ,че е част от ЕС.

Да караш автомобил с монтирана безконтролно или поддържана как да е газава уредба е простотия. От най-висока степен. Независимо дали се чувстваш прецакан от ЕС.

Кое е простотия това, че тази газова уредба е на колата ми вече 10 години и всяка година редовно ходя на технически преглед за нея или, че някой сега решил да ми я лицензира за ми вземе парите за това.Да има да взема.

И за налягането на гумите ще има наредба. И на четерите. Само почакай.

Разбира се, тези дето пишат директиви много разбират от въздух под налягане, защото те самите са това.

Щом става въпрос за пари те са абселютни обирджии.Няма да се учудя ако някой ден на някой му хрумне да искат да плащаме данък ВЪЗДУХ дето го дишаме и да плащаме дето спим с жените си.

Утре ако излезе наредба,че всички с газови уретби трябва да отидат да се надупят в Столичния КАТ пак ще има идиоти дето ще се бутат да са първи на опашката там.Наистина сме си робско племе и това си е!!!!

Тройната ислямсконационалсоциалистическа мафия се чуди откъде да ни съдере кожите още и още..гнусни гадове,пфу...!!!!

Sm3hurk0

в такиметрова фирма Y&Y (съкратено) в София, цената е 80 лева и идва човек и оглежда автомобилите на място. После носи документите....

Добре,че идва и ви взима 60лв.Амя ако го нямаше този РЕКЕТ щеше да купиш нещо за децата.Що ще ги даваш на ТИЯ НЕКАДЪРНИЦИ.ОСТАВКА-РЕПОРТЬОРИ.

и да видиш колко от тези 80 лева са за КАТ? Да видиш документите за такса преглед на място и за свидетелството за регистрация. И за къде и срещу какво са останалите пари???

Sm3hurk0

Само споделям с вас. Дори и не работя в тази фирма. От комшия знам, защото ми предложи да мина с моята частна кола в тяхната фирма, докато преглеждали такситата.

Таксата се очертава да е около 100лв.Та след 1 год сложете задължителни стикер за газовите уредби записани в най новия-пореден талон със съответния номер. Те Това се казва най новия супер рекет.ОСТАВКА.

До Шефче.Е така е братле,в България се живее зле,защото е населена предимно с простаци.А сърбите на това нещо му казват ГЮБРЕ

Някога моята прабаба /която бе от Добружата/ ми каза: "Когато дойде стара България, само на кучетата не сложиха дънък- под Румънско по- добре се живееше."

Е, вече има и данък върху кучетата.

Sm3hurk0

Не вярвам на нито една дума на еничарите! То нямаше да спират за щяло и нещяло, но от тогава до вчера има вече 2 акта - за не носене на документи. Е така ме спират - без причина и аз пък нарочно не им давам документи - правя се на луд, че не ги нося. Пишат ми акт и него не си го взимам - дори не го чета. Кой ще плаща актовете - никой ! Как така ? Чвек, като няма нищо на негово име е лесно - да живее анархията ! Те си пишат, аз не мисля и да си плащам !

Видяхте ли сега за милионен път, колко е МАЛОУМЕН и ГЪЗОЛИЗЕН брата българин!!! Вместо да се вдигнем НАД 1 000 000 собственици на МПС с АГУ и да накараме правителството да се насере при вида НИ, нашего брата ще се ИЗТРЕПАТ в КАТ да дават кинти и да изпълняват /добре че не е така/ тотално малоумна наредба!!!!!! В България изглежда има само гъзолизци, мъжете са КЪТ!

които се редят на опашки в КАТ!!!! И трябваше да протестирате през МАРТ ТАЗИ ГОДИНА!!!! За българина е характерно да се блъска на опашки в последния момент.... И да не помни, кой му е причинил това..

абе булгаристанци,докога ще карате коли на газ?

до като ни се дигнат доходите.

Нова Наредба- Я - проверка на налягането на резервната гума.

Помпане само в сервиз и документ от сервиза.

Чак в сервиз не, но с компресор или помпа с изправен и точно показващ манометър, това е препоръчително. Напомпвайки "на око" или като мериш с манометър, който не знаеш какво точно показва, най-малкият ти проблем е, че може да прецакаш гумите. Друг е въпросът, че това не трябва да е проблем на законодателя, а на съзнанието на шофьорите.

Гадните комунисти ще ни накарат да плащаме че спим с жените си. Помнете го.

Че кой спи с жените си?:))

Законодателство на ЕС - Директивите обвързват всяка държава-членка само по отношение на резултата, който трябва да бъде постигнат, т.е. те са целеви актове. Националният законодател избира с какви средства и под каква форма да постигне искания от директивата резултат. Директивата не е акт с пряко приложение и за да породи действие във вътрешния правов ред на държава-членка е необходимо директивата да бъде транспонирана в националното законодателство-

Да го духат комунистите , този път няма да им мине номера.

Абе кви комунисти, кви зелени човечета те гонят!!! Ама докато има кретени, като теб, които ни делят на комунисти и анти комунисти, сини и червени, красиви и грозни, умни и не дотам умни и т.н. гадовете ОЛИГАРСИ и техните марионетки ще ни яздят без спир!!!

Шефче ти пак не си разбрал. За да станеш олигарх или за да имаш някакъв пост или власт се иска да ти разреши Червената Мафия.А че ни делят, за да ни мачкат по лесно си прав по принцип.

Аз газова нямам! Пренасям в багажника разни бутилки, а от под мотора нищо не разбирам. Да докаже полицаят, който ще ме глобява, по надлежния законов (несъществуващ) ред, че имам монтирана газова. Интересно ми е как ще го установяват това... Аз газова нямам.

Откакто карането на коли стана масово непрекъснато рекетьорите от всевъзможни "институции" се навъртат за гювеч. Безброй са примерите с които ни нарушават правата : 1.Задължителен колан 2.Фарове през деня 3.Детски столчета. 4.Регистрация на маломощни мотопеди и изискване за каска. 5.Видеонаблюдение. 6.Ограничения на скоростта по магистралите. Всичко това са посегателства върху свободите на хората, не просто недоглеждания. Така ни учат на подчинение. Никога не е имало референдум по някоя от горните теми. Някакви самоназначили се "експерти" са писали безсмислените си закони.

Според мен БСП просто се опитаха да избият парите, които дадоха за циганите - 50 милиона - по 50 лева за Коледа.

Дай на мангала и юруш на имотите.Съсипи МВР.-ОСТАВКА НЕКАДЪРНИЦИ.

интересно, ако не дай си Боже, се върне Рапоня, който краде по 13 милиарда на мандат /доказани/... и който пропусна един - какво ли ще измисли, за да си навакса за плащанията към олигарсите, циганите и боклиците като теб! За неговата касичка, не искам и да си помислям!!!

Абе некадърнико с трите точки който незнае да си напише името а може би да е толкова грозно,че те е срам да го напишеш.Наричаш песионерите цигани.ти си голям боклук и заслужаваш да бъдеш застрелян.Изрод такъв.

Майката ви законотворческа....... Защо такова вписване на газовите уредби не беше направено със смяната на регистрационните номера на колите?

щото има срокове ТЪПИР!

Има нещо много по-важно, което не виждам да ви тревожи. Едно изискване от 2010 година. Задължително на ГТП ВИ СЕ ИСКА ЛИЧНАТА КАРТА и ТЯ СЕ КОПИРА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Собствениците на пунктове НЕ СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА РАБОТА С ЛИЧНИ ДАННИ. Нито някой ги задължава да го правят. Освен това те не са регистрирани и за ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕТО. В Нарушение на Закона за защита на личните данни ПРЕДИШНИЯ МИНИСТЪР НА ТРАНСПОРТА "делегира" на комисиите да работят от негово име!

Сегашния ще ГЕПИ ВСИЧКИ ДРУЖЕСТВА НА МВР. СТОТИЦИ БЕЗРАБОТНИ СЪКРАТЕНИ ОТ МВР. Те това се приватизация на ГРАЖДАНСКИТЕ ИМОТИ ОТ Йовчев и Лазаров-КРАДЦИ

Тревожи ни, и още как!! Но сме малко тези дето сме недоволни от този факт, за съжаление...

Господа, забавно би било да се въведе регистрация и за бензинова и дизелова уредба. Освен забавно, интересно би било да се докаже вредността на бензиновите - по филмчетата те избухват като тротилови, а дизеловите в действителност и димят. Освен забавно, би било и полезно замафиотската държаваа - ще вземе още пари от Вас... Все пак, регистрирането не премахва заплахата от експлозии, главното е да Ви вземат парите. Не е ли? Е, нека тогава Ви платят, че си регистрирате уредбата. Както плещят простаците, безплатни обеди няма...

това трябва да е обръщението ти! МАРТ МЕСЕЦ Т.Г. е приета наредбата..

Бъркате. Писаното от Вас няма връзка с писаното от мен. И датата, която посочвате, няма връзка с това. И обръщението на "ти" няма връзка с отношенията ни. Има връзка с друго, Ваше си, което ще пренебрегна. Има реакция на "Антисоциалист", а не на текста. Явна некохезия в реакциите, както биха се изразили някои лечители. Има "наличие на отсъствие", както се изразяваха видни социалисти... Дай Боже само таквиз опоненти...

Дори и да отидете на преглед през следващата година НЯМА КОЙ ДА ВИ НАКАЖЕ в пунктовете. Те са на фирми, фирмички, ЕООД-та и НЯМАТ ПРАВО ДА НАЛАГАТ ГЛОБИ, ДА ПИШАТ ФИШОВЕ или ДА СЪСТАВЯТ АКТОВЕ! Могат само да ВИ ВЪРНАТ ОТ ПРЕГЛЕД!! И се благодарете, че на ДАИджиите не ИМ РАЗРУШИХА ДА НАЛАГАТ НАКАЗАНИЯ ЗА ЛИЧНИТЕ И ЛЕКИТЕ АВТОМОБИЛИ...

Аз не разбрах дали паспорт и документ за монтаж е едно и също,защото аз имам паспорт на газовата ама такъв документ(протокол) за монтажа нямам.

Така или иначе талона ще се промени заради газовата уредба ,само ,че ми се струва ,че червените мръсни крадци се объркаха защото в момента става смяна на талона за 22лв с комисионната за банката .Сега ще успокоят хората докато измислят начин техни фирми да вземат парите ,а не както сега да отидат в бюджета.И тогава пак ще има чудеса от опашки,Това е истината според мен.

Ти смени ли си талона? Ако да как само за 22 лева. На какво основание ти сменят талона. Какво - отиваш и казваш имам газова уредба и искам да ми смените талона. Ами нали някой трябва да я види тази уредба. Евентуално на каналите. Ама там не е без пари. А пък в прословутата Наредба Н-3 пище, че това трябва да бъдат лица - цитат "са акредитирани по стандарт БДС EN ISO/IEC 17020 Общи критерии за дейността на различните видове органи за контрол" (ЕN ISO/IEC 17020).". Така че кашата е пълна.

Повтаря се идиотската ситуация от 2000г., когато събираха пари за нови лични документи, даже и на тези, чийто срок не беше изтекъл. Сменени документи на 1млн.,по 20 лв. = 20 млн.лв. А, 2 млн. документа, а 5 млн. документа. Що пара може да се забърше от наши хора, без заем...

трябва само един път в годината. ЗА ГТП, КОЙТО СЕ ПРАВИ ОТ ДАИ!!! Не сте задължени да го носите и по принцип трябва да си стои вкъщи, отделен от колата. При проверка от КАТ на пътя давате малкия талон, а в него не пише това, което иска ДАИ! И така - ДО СЛЕДВАЩИЯ ВИ ГТП, когато се изправите пред ДАИ. Така, че първо КАТ няма как да ви накаже. Второ - таксата за издаване на свидетелство за регистрация е на МВР, а не на ДАИ и МТ. Така, че КАТ няма как да ви вземе пари, повече от сегашната такса. Трето - за завареното положение до март 2014, КАТ пак няма как да ви накаже, защото при него е важна регистрацията на автомобила, а не газовата уредба. И сега си прочетете пак внимателно НАРЕДБАТА ЗА ГТП и ПРОВЕРКАТА НА ГАЗОВИТЕ УРЕДБИ И ПСУВАЙТЕ ДАИ И МТ ОТ МАРТ МЕСЕЦ т.г.

10+ Точно и синтезирано казано, ама няма кой да чете. Царе сме на мърморенето. А че наредбата е пълно недоразумение е ясно на всеки, кой си е направил труда да я прочете. Просто предишните пе....си са си го били замислили това нещо /дрането на народа/. Ако не е, то тогава тези, които са писали наредбата са пълни к...и.

НА ДАИ ДА И Е- ТА.ТЕ СА НАЙ ГОЛЯМАТА РЕКЕТЬОРСКА СЛУЖБА В ДЪРЖАВАТА НА.

Чули, недоразбрали, хайде всички в КАТ.

"681 ( нерегистриран ) 26.11.2013 17:58 да ви е/а майката" и аз...и аз...и аз...

След като в моя талон е отбелязано ,че колата е на бензин и газ,трябва ли да го сменям?това е направено преди година,когато се наложи пререгистрация на МПСто.Иначе съм съгласен с мнението ,че това е поледния рекет. В начало на годината ЕРПетата, в края КАТ, а през останалото време от всички останали институции.

за какво става въпрос. Щом ти е отразено НЯМА НУЖДА ДА ХОДИШ. А за данданията трябва да се благодари на ДАИ и МТ от МАРТ МЕСЕЦ т.г.! Кои бяха тези дето управляваха тогава????

Ми пишете за нови талони.СТИГА РЕКЕТ.МАХАЙТЕ ТАЗИ РЕКЕТЬОРСКА НАРЕДБА.СТИГА ТЕРОР НА НАРОДА.ИСКАТ ОСТАВКАТА НА Орешарски.ДА Я ДАВА КАКВО ЧАКА.

Като прочетох всички коментари внимателно, стигнах до извода, че тая нация е толкова разединена и освирепяла, че нищо добро не я чака! Отчаян съм...

За съжаление това е една от многото цели на "правовата" ни държава.Нали е такава... А хората са такива защото са такива правосъдието , законите и правоприлагането...Всичко е законно!!!!!!! И от такава законност се стига до тук.Винаги за всичко в държавата причината е в правораздаването.Дали животът ни е добър или лош,дали хората са добри лоши или зли,там е причината.Когато тези същите хора отидат в друга правова държава не не са зли и свирепи и разединени.Защото правовата им система не ги прави такива. И не е виновна бедността!

Винаги, когато на нашите управници е неизгодно да дават обяснения за своеволията си или искат да ни измамят, извинението е европейската комисия. Почти съм сигурен, че ЕК не знае нищо за тези свои изисквания.

Робска нация!Утре всеки собственик ва кола със звънче на врата или глоба!Директива от ЕК на ЕС!

Това е най-тъжното! Жалкият народ, който веднага свири по гайдата на управляващите и се нареди на опашка да плаща, без да има официално изказване по темата дори!!!В събота Нова ТВ пуснаха партенката...И тоя народ за два дни се изби по опашките...А то се оказа, че нямало нужда!!! Вместо да се редят пред КАТ за пререгистрация, трябваше да се наредят пред КАТ да протестират!Същото като с ксенона преди време...задължително не знам си кво и накрая - нищо!!! Всяко чудо за три дни... Тъжно ми е, но наистина народът ни е много прост, наивен...абе робски манталитет без съпротивителни сили!!! :(

законен рекет.големи европеици сме когато трябва да ни вземат пари.искаме и европеиски заплати,когааа????

депутат ЛЪЖЕЦ от червената измет не им вярвайте пак ще ни габосат за да съберат милиони да купуват гласове и крадът наглите боклуци в парламента! ВСЕНАРОДЕН ПРОТЕСТ и О С Т А В К А!

Виж кой го иска това,лумпен !

'Причината бе наредба, според която до края на февруари 2014 г. шофьорите на коли с газови и метанови уредби трябва ги пререгистрират и да сменят големите талони на автомобилите" Еййй,дираджии,въздържам се от определения защото пак ще ме издялкате,ма вие си знаете:))) А кажете ми кое е газова уредба и каква е метановата. Ще ви светна малко че все сте на тъмно:)И пропан-бутанът и метанът са все газове.Първият се втечнява при по-ниско налягане вторият при високо....мисля че беше към 200атм.Метанът е природен газ,пропан-бутана синтетичен. Тия горива са най-екологичните от всички използвани до сега.....ако има кой да ме зарежда с водород ще бъда първият на колонката.

Пропан- бутанът е всъщност смес от два газа-пропан и бутан и са отпадъчен продукт при крекинга на суровия петрол. "Метанът" е втечнен природен газ природен газ, доставян ни любезно от Русия на най-висока цена в Европа!

TIREX

абе капут "метанът" не се внася от русия и няма нищо общо с нефта и производните му. метан може да се добива и от лайна като теб както и от тръстика и се внася от гърция и румъния.

АХ колко си проЗД.Много ясно че пропан-бутанът са два газа синтезирани при крекинга на петрола.Ма как ти дойде на ума ""Метанът" е втечнен природен газ природен газ, доставян ни любезно от Русия на най-висока цена в Европа! " Ей,предполагам че сте млади хора...четете бре,ще ви се смеят и чукчите.Метанът доставян ни от Русия е в газообразно състояние,втечнява се при компресиране над 200 атм.

Не в пунктовете на КАТ, а пред Парламента и Министерския съвет с щанги и бухалки в ръце!Вашта мама алчна и ненаситна, въшки червени!

Стига с тази еврокомисия! Излезте вече от ЕС. Те са виновни за всичко зло в България. Сега чувам и чета, че гласят забрана за обитаване на панелни сгради. Някой се изказа за предстоящи 2,5млн. бездомници... Чудя се какво правим там? Не е ли време за истинска независима Родина. Май пак си натресохме съюз на главата - много по-жесток от СССР.

".....Вчера слухове за глоби и крайни срокове за регистрацията на газови уредби....." Искате да кажете че в централните емисии на новините на националните медии РАЗПРОСТРАНЯВАТ СЛУХОВЕ??????? Я пак.

Последно ,законите ли да спазваме или каквото ни каже някой депутат?