Талибаните празнуват една година от връщането си на власт в Афганистан

Твърде бързо и въпреки първоначалните си уверения новите господари на страната до голяма степен се върнаха към крайно строгото тълкувание на исляма

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като Кончита Вурст. Малък е светът. Навсякъде едно и също.

Вече се отказах някога да посетя Афганистан !

Вижте и добрата страна: Талибаните спират производството на опиум, => не тровят вече децата ви. ЦРУ се лиши от основния си доставчик на хероин, респективно от част от печалбите си.

забраниха го, но не съвсем. Още си се произвежда. Ако са искали да са наложили със сила и това. Но не им трябва да ги намразват селяните. А и какво ще стане - ще се увеличи консумацията на синтетична дрога. Пък и Минамар набира сила като производител на опиум. За някои други известни производители на други вещества да не говорим. само ще гледаме "Таркос", "Ел Чапо" и прочие. Та хубаво е ЦРУ да го духа, но най-хубаво е човек да възпита детето си да стои встрани от тези субстанции.

Няма да се учудя, ако оставеното при оттеглянето на американците оръжие, да е цената производството на опиум да продължи.

какво били правили руснаци и американци там? То преди това и други държави бяха. Ако напишете в Гугъл "Кабул, 1970" разгледайте в "Изображения" снимките. Ще се учудите. После търсете кой е бил на власт тези години. И троловете да четете-преди да ме плюете. Иначе - афганистанските жени да се сърдят на синовете, съпрузите, братята и бащите си. Те захвърлиха оръжието и вдигнаха лапички. Освен в оръжие може да проверите съотношението между талибаните и армията в жива сила. Афганистанските жени - да търкат сол на мъжлетата около тях.

Вие си ги избрахте тези маймуни примитивни! Кат избрате у Европа, искате да ви съдат по Шария! У вас си има Шария! Енжой!

в момента талибаните събират наркоманите от улицата и ги лекуват в специални центрове

Талибаните се финансираха основно от продажба на наркотици:)))

При първото си управление намалиха производството на опиум. Сега им трябват пари. А и селското население почва да ги мрази, когато ме пипат поминъка. За нас са наркотици, за тях земеделска продукция. Виновни са и тези, които купуват. Радвам се, че нямам такива приятели, а децата ми дори не пушат цигари. Горното не е защита на чалмите. Те си имат кусури и все повече ще страдаме, заради тях.

След толкова години американска окупация, това е демокрацията която им осигуриха. Така става и с България, това ще ни оставят американците, за това са дошли, ще ни съсипят всичко и ако имаме късмет ще си отидат, а тук ще е като в днешен Афганистан, а може би и по зле.

Какво оставиха руснаците след себе си???? Я кажи сега какво общо имат американците с желанието на някои хора да живеят в средновековието?

Какво да оставят руснаците, троле? На тях им се налагаше да се бият не само с муджахидините, ами и с америслямците. Ако америслямците не бяха саботирали системно и с огромни средства и подривна дейност руската окупация на Афганистан, двете им кули още щяха да си седят, Бостънският атентат нямаше да се е случил, талибаните нямаше да обстрелват собствените им самолети и вертолети с америслямски ракети "Стингър", и америслямците нямаше да се изнесат като насрани след 10 години "демократизиране". Руснаците не са саботирали америслямските "усилия" в района. Ама който каквото си надроби - това сърба. А и нямаше как да стане по друг начин от америслямските първи приятелчета на саудитите.

Че Американците са откраднали (“замразили”) 7 милиарда долара

И ти много удобно го "окрасяваш"...

Изненадвам се че не го обявяват като "победата над демокрацията"? След като 20 години се водиха войни пък накрая за месец два се върна старият режим без да се пролива кръв. Родната им армия си свали гащите и побягна, демократичната им власт сви милионите и също побягна, а само американците заебха военна техника за 80 милиарда долара и 2000 цивилни преди и те да побягнат! Когато американците заявиха, че ще се изтеглят беше перфектният миг за "най-силната сила на земята НАТО" да примами талибаните колкото се може по-близо преди да ги унищожи веднъж завинаги! А те какво направиха? Всички си стегнаха багажа и побягнаха!?! "най-силната сила на земята НАТО"(според секретарият им Столсберг) избяга от пещерняци в пикапи, без модерна техника и авиация които настъпваха към столицата на Афганистан на отворени пътища без място за прикриване от атака! И сега "най-силната сила на земята НАТО" умува какви хуманитарни помощи и финансови помощи да им предоставя! хахахахаххаха До вчера воюваха защото се борели срещу радикалнитя ислям и защитата на Демокрацията, а днес демокрацията не само отстъпи на радикалнитя ислям, но и ще си плаща за това. Но както и да е! Това вече е стара новина!!! В момента е по важното, а именно "най-силната сила на земята НАТО" да се зъби на Русия. В имено на демокрацията, въпреки че е вече едно на нула в полза на исляма ама сме на територията на ЕВропа където "демокрацията" е на своя пик.

Поредният трол:)))) Ама как удобно забравяте колко години се блъскаха и руснаците там:)))) Те успяха ли да докарат социализъма?????

Ирак, Афганистан, Либия, Сирия, Египет все страни където американците в последните 20 години уж дойдоха да ги "оправят" и "спасяват" и накрая резултатите са по-лоши от преди американските интервенции и всичко това за да има тлъсти военни поръчки за корпоративните спонсори на сенатори и президенти.

не търпят оправяне. Те си харесват мизерията и ислямизма. Просто са изключително непреспособими към по-свободен начин на живот.

В тия времена талибани руснаци все едно и също ! Като тия джагали са били руснците вече веднъж че даже и ги разпаднаха :) след това и в Москва се появи наи голямата джамия в света

Думата "най" се пише с и кратко, сравнителната форма се ползва с тире. Очевидно липсата на качествени кадри се усеща и на Козяк. Не че някога са имали качествени. Изглежда колкото по-тъп си, толкова по-пригодим си за техните цели.

Само китайците ще се справят с тези диваци. Всеки град ще превърнат в поправителен център за правилна религия.

Година на страх, убийства, омраза, реваншизъм и подтисничество.

Територия, залята с ислямска простотия. Народ, върнат към средновековни практики. Нищо общо с цивилизования свят. Както навсякъде, където владее тази ретроградна религия, наречена ислям.

и защо беше всичко, 20 години война, военни мисии от всички страни на НАТО, включително и България, хиляди убити, афганистанците прокудени от страната да търсят подслон и препитание - отново талибаните на власт, а борбата уж беше срещу тях.

Афганистанците получиха много права през тези 10 години. Основно жените. Армията им се убочаваше и финансираше изключително силно. Но видиш ли САЩ не са длъжни да ги дундуркат за винаги. И като дойде момента да прохождат сами, афганистанците се оказаха неспособни.

Америслямците не бяха отишли там да "дундуркат", а да водят "война с терора". Ясно докъде я доведоха като пак талибаните са на власт след 10 години "демократизиране".

Както каза Байдън: "Защо ние да се борим за свободата и независимостта на Афганистан, когато те самите не искат".

20 години ли им трябваха да го разберат, или целите бяха други.

Мамо, защо в Афганистан няма ковид?

Защо Путин се ваксинира?

На теб мозъка ти е ваксиниран срещу мисловно развитие.

еми ще празнува - американците като избягаха

Америка не е длъжна да плаща за свободата на чужд народ.

Целта на Америка никога не е била точно свободата на Афганистан. Моля ви, ще ме разчуствате...

Е ти знаеш най-добре.

Хайде сега да го напишеш под статия за Украйна или Сирия или много други места. Не си на ясно или си кривиш душата.

И къв го търсиха там 20 години.

Талибаните или афганистанците? Значи руските тролове сте готови и терористи да хвалите.

Ще има ли празничен кючек? Или по принцип музиката и танците там отново са забранени? Ама нищо, важното е хората там да си харесват управлението.

Още една страна, в която цъфти демокрацията след американския ботуш

Талибаните 10 години и кусор не смееха да помиришат Афганистан. Американците си тръгнаха и се видя страхливата природа на фганистанския народ. Американеца дава но в кошара не вкарва.

Но пък какво да очакваме от руски платен трол.

Ако целта на ФАЩистите е била мирен Афганистан, което и самите те знаят, че е много сложен, дълъг и почти невъзможен процес, поне докато условията там не се попроменят, сега отново щяха да дойдат да наложат мир и да защитят мирното население, но ги няма. Свършили са това, за което са били там и нямат повече интерес.

А каква беше целта на руснаците бе смешник? На руснаците колко време им трябваше за да разбера че от тия нормални хора не стават??? Както и руснаците така и американците след дълги години разбраха че с такива хора не може да се работи.

Ей, скъсаха се да се возят в тоя увеселителен парк. Жалко, че застреляха сладоледаджията.

Американците се изенсоха, защото вече знаеха за плановете на Путин за Украйна. А да участваш в два конфликта с потенциал за трети (Тайван/Китай) е неразумно, дори и за държава като САЩ. Северна Корея също ще надигне глава съвсем скоро. Когато (някога) приключат конфликтите в Украйна, Тайван и в Корея на талибаните пак ще им наложат демокрация.

искаш да кажеш, че конфликтът в украйна е тяхно дело, а сега с далекобойнните им ракети като взривят най-голямата електроцентрала ще приключат с европа, поне с най-големите натегачи от бившите соцстрани е сигурно, а сред тях е и България

Не само че не искам, а и не съм казал подобно нещо. Но трябва малко материал между ушите, за да схванеш. А и всичко което изброи е долна, тролска лъжа, а с парите дето са ти платили - да ги похарчиш за лекарства!

...след 10 години америслямско "демократизиране".

Докато си стоят там - няма проблеми. Но със сигурност като се поокопитят ще почнат да изнасят "ислям".

ало, дирниците, как не вие срам да побликувате такива материали? ЕК и американското посолството ще ви спрат грантовете, бе! Слава на Америка, на ЕвроКомиССията слава!

Хепи анивърсари :–) Виждаме, че новите пушкала много ви харесват дотолкова, че чак сте заменили незаменимите АК. Ако искате още, знаете телефона - само парици да имате