Таксита "превзеха" площада пред "Александър Невски"

Шофьорите протестират срещу неактуализираните с години минимални и максимални тарифи за превоз

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Таксиджиите нямат право на глас, защото са долна прослойка .... наистина взимат пари от комунистите и не им прави чест да правят това

Бакшиши, налягайте си парцалите и спрете да взимате парите на комунистите, защото е срамота

Точно тия измекяри нямат право да протестират. Лапат пари от Корнелия ... долняги такива

Бакшишите да хванат да млъкнат, че вече ме дразнят! Аман от тяхната простотия

Долна бакшишка работа, ейй! Аман от тия таксиджии .... БСП им плаща, те "протестират"

Засрамете се бакшиши! Не ви ли е срам от комунистите да взимате пари?!

Айде бе смотани бакшиши, стиге сте си пълнили гушките от джоба на Корнелия и БСП

Ай сиктир бе бакшовци, не ви ли е срам точно вие да протестирате?!

Тия бакшиши да си траят по-добре .... безсрамници! Взеха пари от комунистите

Бакшишите са жалки и смешни! Да не протестират и да мълчат, защото изобщо не са цветя за мирисане

Ненормална работа! Тия точно най нямат право да протестират, но какво да се прави?! Толкова им е акъла. Корнелия им дава пари

Шишовска работа! И те маат салами от БСП .... какво да ви кажа, става смешно вече

Смея се с глас - как шишовците са на протест?! Кой им плати?! БСП ЛИ?!

Бакшишите долу! Какви са тия глупости и тия протести?! Я да се стягат. Да изкарват честно пари, а не да лъжат хората и да взимат от комунистите

Бакшишите да се стегат у кръста! Не виждам причина да са недоволни от нещо. БСП обаче им дава пари и те протестират. Едва ли някой ще ги чуе

Бакшовците да не се излагат и да взимат пари от комунистите защото точно те няма защо да протестират! Евър

И аз ще затворя Орлов Мост да протестирам срещу масовите помпички, мръсните и прогнили коли, липсата на парно и климатик, вонящите шофьори, отказа им да те превозят ако е по малко от 2 км, абсолютно идиотското им каране, незпазвайки правилата за движение, спирането на непозволени места, и още и още.....

Има ли някакъв минимум на километър? Ако няма ще се появят много возещи и за по 0,30 стотинки на километър :)

Ало, бакшишите, и вие ли за повече пари драпате, дето за 6 км вземате 10-12 лв ? Вашта . . . !

Даже Грийн такси се осмърдяха. Имаха политика да не се пуши в колите им, но не, вече и те смърдят. това беше компанията, която ползвах последно. Следващия път Spark-че и на Т2. Таксиджиите да го духат. Няма да плащам 20 лв за "удоволствието" да смърдя на кенеф като сляза от таксито.

Не мога да вдигнат тарифите Защото големите фирми не го позволяват Защото големите фирми знаят Колко е богат българина И какво ще си позволи на сегашната тарифа с повикване и първоначална първите 10 километра возиш на един лев което не е малко предния път при вдигане на тарифите получихме отлив 50% и трябваше да чакаме 3 години докато хората свикнат с новите тарифи хората които пишат по-горе и те са изпаднали като таксиджиите не искам да говоря мързи го да ходи пречат му по кръстовищата кой как си изкарва хляба Ами вие как си изкарвате хляба и вие сте същите има хора които работят и са супер стресирани това че вие не мога да го проумеете и трябва отидете до работа с горилите в очите и не знаете как да карате и не знаете знаците упътващи табели и всичко останало Това си е лично ваш проблем и не се изкара толкова пари скарата малко повече от общ работник само че не влачиш тежести а мозъка ти стана на пихтия

Да получават пари ама да се направят истински критерии първо да са професионални шофьори второ на всяко излизане да минава през пункта за алкохол и наркотици и да им се гледат колите каква кондиция са трето Кой нормален човек стои на Стоянка всички работим на адреси тези които стоят на Стоянка те се опитват да грабят целия протест измислен от хора изхвърлени от големите фирми които имат изисквания към колите и към шофьорите и те не влизат в тях и са излезнали 15 циганина с абсурдни искания Нека се кара в бус лентата но само с клиенти така няма да стои проблемът Колко коли са има варианти опции да се регулира този бизнес а но за съжаление само един процент влиза в този критерий Ей ти организаторите са чисто луди Не знам и аз карам такси Познавам ги хората но сега Коди на тарифите ще им падне работата на всички но за пореден път те са достатъчно глупави да не разберат какво точно се случва

коментари:единодушни

Пак същия проблем! Имат ли заявка за протеста си и къде (на кое място)? Кой им разреши на този площад ? Ако не са били за там - полицията защо ги е допуснала !?

НЕ на Юбер! Няма да ги пуснем на пазара!!! И Мин 2 лева на км дневна и двойно ношна! И от веднага тва - да фанем сега по празниците шараните!

Минимални тарифи въвеждат САМО Крадци- МОнополисти. Всеки сам си избира цена на километър. МОже да вдигнат Максималната тарифа, но НЕ да вдигат минималната. Затова и в другите професии, един взима 500 лева, а друг вършещ същото- взима 1500 лева заплата. Според Клиентите и печалбата.

Нагли бакшиши!

А аз протестирам срещу помпичките на гнусните бакшиши.

Откакто преди 3г. един жълтурко два пъти намалява на два поредни светофара почти до спряло положение, само за да го хване червеното и да изкара още 30ст. им обявих бойкот. Тогава направих забележка и ми се скараха, че "Аз да не съм някой кокошкар, бе?! Ако не ти харесва плащай и слизай!", та си оставих 2,20лв и слезнах по средата на булеварда, като се прибрах пеша посред нощ след това. Та ето от тогава, пък и покрай други случки (мои и чужди) - за господата никакви пари повече! Миналата събота за последно ходих 45 минути пеша в 4 сутринта от центъра до вкъщи, но не си хванах такси. Почнах и да не пия по сбирки, за да си ходя с личния автомобил, но не и да давам пари на тая пасмина. Дотолкова сте непоносими за някои хора, да! МАЙНАТА ВИ, господа! Любимата ми клетва за тези сладури е "Цял живот такси да караш!", за друго и без това не стават мнозинството от тях.

Хайде да организираме месец без таксита, да ми ядат дедовия!

който не става за нищо друго, когато дори за хранител не го искат, става бакшиш!

Аз пък искам да ми върнат Uber. Тогава всички ще се кротнат.

абе то и аз искам пари,да не са само бакшишите!като не им хареасват малкото пари от такситата ами да се хванат по строежите да леят бетон, а не да стоят цял ден като паяци за накой лев в колата,то вече почти всяко семейство има поне по два автомобила,дори бабите водят внучетатата на училище със джип !та кой ли вече им ползва услугите ми е чудно,поне да се преквалифицират в друга професия само с мързел не става!

Мнооого рядко ползвам услугите на таксиметровите шофьори. Но в 85% от случаите съм попадал на по- тъмнички водачи, често не говорещи правилен български. Веднъж пък на една кака , едва не и изпадна десния шенкел. Когато се изчистят от такива , да си поставят исканията.

Да станела 98ст дневната. Че то и сега си е повече. Да не говорим за нощната, особено ако се натовари некой почерпен. Мазол ми излиза на палеца да натискам помпичката. Но съм солидарен с колегите.

Искам 100 лв. на километър бе, ей ! Иначе - няма да ви возим с мръсната си вмирисана трошка ! Добре, че платихме на когото трябва и изгониха ония - убер ли, ъбер ли - как бяха там, че щяхме да останем без работа.

Нека първо да си махнат помпите. И да спрът да лъжат хората

Какво повече искат? Един курс в София винаги ми е между пет и десет лева, освен това искат ... бакшиш. Карат на метан и курса им излиза жълти стотинки. Не казвам, че се забогатява от това, но съвсем не са бедни. Някои дори отказват курсове, значи не са умрели от глад, а търсят едра риба.

Който не става за нищо друго, отива да кара такси.. На ден един немързелив бакшиш се прибира с най-малко стотачка, при това без данъци. И пак недоволна тази измет!

Тя работата е - колкото по-проЗД, толкова по-нагъл! Като почнеш от президент, премиер, министри . . . та стигнеш до таксиметровите шофьори, барманите, фризьорките и свършиш с лешперите, де нямат 10 лева за данък и бензин

Абе нали тези - бакшишите са негови хора? Какво става?

mirosllaw

Предлагам минимална тарифа една стотинка на километър. Това ще позволи всеки да си кара на каквато цена иска. И това само защото депутатите приеха малоумен закон, който задължава общините да въведат минимални тарифи.

Извинявам се предварително на почтените водачи на таксита, но съм длъжен да кажа следното: Не се наемам да посоча проценти, но със сигурност зная, че голяма част от елита та утайката е събран в този бранш. Мръсни, кирливи, потни с пешкири на врата, слушащи чалга идиоти искат да ни съдират кожата. Може бе същите тия искат и движение в лентата за автобуси? Ами не искат ли да им сложат по една синя лампа, да внесат корекции в Закона и да ги третират като автомобили със специален режим на движение?

Ей.тая Нинова,тая трътка и там се разписа! Само подкокоросва хората !!!

Увеличението на минималните тарифи не е ли КАРТЕЛ? Аз ако возя под тези тарифи в условията на свободна конкуренция, престъпник ли ще бъда? КЗК няма ли да се намеси, а? Я направо ДКЕВР да определя цени в горна граница, както е при ОПГ Топлофикация=ОПГ ЧЕЗ=ГРОБСП+ДПСДСБКП.

Тази "професия" ще изчезне след 5-10 г...Не ми се мисли как ще протестират, когато автономните коли навлязат масово.

Чакам само бунта на фризорките и барманите. Да видим и те какво ще искат .. . .

Айде стига, бакшиши нагли! То не са помпи, само те имат право да карат без колан, а сега ако може и пари без да работят искат, ей наглостта им край няма!!!

Рушветчиите и те на протест Дън забрайте оставката на дядо Бойко да искате...иначе "Лъжата" не плаща

а кога ще стане задължително да се возим на такси? Всеки в София да е длъжен да се вози поне един път седмично! Ако не иска - да си хареса някой и просто да му даде пари. Ся няма да се возим на сила я. Добър ден, добър ден - ето ви тука дето ви дължа 10 лева. Ше се видим другия понеделник! Чао!