17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Минах от там сутринта...искам да кажа, че не е на кръстовището, а доста след него, точно преди завоя който булеварда прави... Пешеходеца няма работа там...! Не е място за пресичане, има подлез, а на всичкото отгоре, от лявата страна по посока на движението има огради доста високи за прескачане дори от млад човек...жалко, че сигурно ще тежи на съвестта на шофьора...

Втора катастрофа със загинал на това кръстовище... Явно трябва да са поне 5, за да се предприемат някакви мерки...

Ти наистина си ГОСТ! На това място ИМА подлез и пресичането на платното от пишеходци е ЗБРАНЕНО!

mirosllaw

За съжаление откъм Централна автогара пешеходни пътеки няма, а подлезът е затворен заради метрото. Там е абсолютно непроходимо за пешеходци. В момента те масово пресичат в нарушение по велосипедната пътека.

За един служител от КАТ да глоби пешеходец е голяма разправия. Още повече, че тези, които нарушават безумно често са и много нагли. С шофьорите им е по-лесно - вземат ти книжката и ти пишат акта. И затова не им се разправя с пешеходци. Но всички ние, които работим, имаме и по-лесни и по-трудни задачи в работата си. Ако не изпълняваме по-трудните, а само по лесните, шефовете ще ни търпят ли? И колко ще ни плащат, ако все пак ни търпят?

Аз съм по-активен пешеходец, отколкото като шофьор, но мога да кажа от собствен опит - точно като пешеходец. В София е пълно с възрастни хора, които си въобразяват, че са млади, че мога да "претичат" на забранено място пред колите, да пресекат където не трябва, да "догонят" някой автобус, тролей, трамвай, че ще "видят" колите... Ама не е така - годините си вземат своето и уви - всички остаряваме. Трябва да се съобразяваме! Не знам, кой е виновен в случая, но предполагам че е пешеходецът. Не харесвам начина на каране на "бакшишите", но най-вероятно сега и този таксиджия ще си го отнесе, че не се е "съобразил с...". Жалко, щото по-виновен сигурно ще е загиналият.

На това кръстовище няма пешеходна пътека, няма и секция на светофара за пешеходци, но има сумати бариери за неправилно пресичане. Подлези колкото щеш. Е, стълби и миризма на урина, но за сметка на това е безопасно. Постоянно има "хитреци", млади и стари, които смятат че ще спестят време и усилие. На българина думамите "забранено" и "не може", не значат нищо.

Всеки път когато мина от там, всеки път хора пресичат на булеварда, въпреки че там не е предназначено за пресичане. Има огромен подлез, който дори не се използва. Жалко за човека с таксито. Ще носи тази трагедия със себе си цял живот. Питам се аз... кога ще започнат глобите са неправилно пресичане? Да те глобят 50 лева и да видим другия път там ли ще пресичаш.

Абсолютно си прав и подкрепям коментара ти, но виж, че някой ти е сложил минуси! Това говори САМО за едно - България е пълна с изключително прости и егоистични субекти. Обзалагам се, че тези които набиват минуси на такива обективни коментари са пешеходци-лузъри, които нямат автомобил и ги е яд на всички нас, които можем да си го позволим. Много е възможно да имат финансовата възможност, но заради огромният дефицит на ум и разум в техните глави, да не могат да изкарат успешно курсовете за шофиране.

Да ви разшифровам ли новината: Такси карано от мангал (най-вероятно) блъсна старчок, който не е се е оглеждал докато е пресичал.

Когато почнат и в БГ да глобяват edition.cnn.com/2018/11/21/europe/teenager-loses-driving-license-scli-grm-intl/index.html така, ще се научим да караме, а журналята ще останат без работа.

Даже в белите държави, ако караш колело и си пил ти се отразява и на точките в талона към шофьорската книжка. Естествено, ако нямаш кнжка си оставаш само с глобата. Защо да не се въведе и при нас за пешаходците при различни нарушения, подобна практика?

Бакшиша е преценил че дядото ще изприпка и при тази скорост и треактория по-добре да не натиска спирачка, за да спести 10г газ.

както под статията за кметиците само защитници се събрали и тука само таксиметрови превози

С малограмотни и прости хейтъри е пълно навсякъде. Нищо ново под слънцето...

и ваксаджии

Старият човек не е искал да слиза по стълбите в подлеза. Краката не го държат, задъхва се и се е опитал да пресече, без да се подлага на това. Но не е преценил, че и по оживеното кръстовище няма да му стигнат силите да изприпка. Бог да го прости човека! И за таксиметровия шофьор ми е жал - сега ще го разкарват по следователи, по съдилища... ще носи греха на едно убийство, за което може и да няма вина всъщност...

Сигурно и от асансьори го е страх, а при гладкото бягане не се задъхва.

за пари бакшишите са готови да убият човек и в прекия и в преносния смисъл на думата

малограмотни хора управляват коли, така ще е.

Подлеза е за красота...

не е за красота но е възрастен човек трябва да го убива ли за пари бърза вие сте луди бе

"блъсна и уби" това е от редактора, да има сензация и да се плюем и ядем тука.

не е от редактора това е истина, както и да го наричате е убийство

goose

Всъщност е самоубийство с помощта на водач на МПС. Не може да пресичаш на подобно място и да се надяваш, че ще останеш жив.

И какво е правил този пешеходец на кръстовището? Там е забранено пресичането. Аааа, сетих се - стареца не може да слиза по стълби, щото е по-трудно и по-недостъпно, от друга страна долу е тъмно и можеш да умреш от миризмата, или от убийство.

за днес сме платили лептата, има жертвоприношение към бога на хауса....... дано е последното за днес...

Не всички слушаме Хаус :) Дали доктора или музиката :P

музиката естествено...:)

Всъщност данъкът е "данък ред". На нас ХаОсът по ни утива.

На това кръстовище е забранено пресичане на пешеходци, има подлез. Жалко за шофьора, без вина ще носи кръста на убит човек! А пенсионерите просто са нагли и като водачи и като пешеходци, света им е длъжен да ги пази, ама понякога не успява! Мир на праха му!

А стига с тези "пешеходци" на всякъде.

Не е станало малко преди 8 , а малко преди 7. Според това, което видях, човекът не е пресичал на кръстовището а мноого след него посредата на булеварда.

Дивотията и анархията, липсата и на намек за дисциплина в обществото са опасни за живота... От друга страна, от години не съм виждал полицаи пеша, макар че живея на централен булевард. Но вчера, пред Народното събрание имаше толкова много полицаи и жандармерия, че реших, че става нещо извънредно. Изтрепахме се сами...

Някои хора не разбраха, че там НЯМА пешеходен светофар и пресичането е забранено! Жалко за починалия.

След като не е затворен подлеза, защо има пресичащи кръстовището хора?

на всички бакшиши за психическото им състояние и съдебно минало и настояще и пререгистрация на всички таксита за да се изрине смрадта в тоя бранш!