17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Подзаглавие: Природозащитници забиват метални винтове в живи дървета.

И за да обясните как е правилно да се работи за доброто на гората, взехте и завихте с винтове в кората на живи дървета табели, а, галфони загубени?

Много е важно мъртвите дървета да си стоят в гората, та като избухне пожар да потдържат огъня добре! Те са основен резервоар и за вредителите, които разболяват живите дървета! Но от неуки олигофрени ми дойде до гуша!

За едни - живот, а за други - смърт (като те лупне по главата...)

Много ТЪПО баш на Витоша в гората да стимулираш хората пак да се хванат за телефона и нета.

А още по-важно е да се ЗАСАЖДАТ дървета...

Тия трябва да се изгонят от страната. Заразените иглолистни дървета са 30 процента. Трябва да се премахват заразените дървета. НПО та спъват работата на горските. Това е приумица на някоййй псевдо еколок. Единствено да се садят дървета.

Какви заразени дървета бе, льольо? Не можеш да четеш ли или само за КОВИД мислиш?

Сугите и болни дървета трябва да се махат на тяхно място да се садят нови здрави .

tonk11

Както винаги в тая държава се правят нещата на ангро и се занимават всякакви умници дето нищо не разбират. В случая по принцип са прави а дефакто не са. Има огромно значение защо мъртвата дървесина е мъртва ама явно това не интересува никого. Важно е да има QR и да сме модерни. Идете и вижте какво се случва с Бистришко бранище което беше нападното от корояд преди 15-20 години и умниците начело с видния еколог и разбирач Тома Белев не направиха нищо щото било резерват. Резултата към днес - "Унищожена от корояда гора на територията на природен парк Витоша е над 12 000 декара, а на територията на цялата страна – между 300 хил. и 1 млн. декара"