СЗО обяви международно извънредно положение заради новия вирус от Китай

Организацията препоръча болестта, която коронавирусът причинява, да се нарича "остро респираторно заболяване 2019-nCov"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

petrovito

цирк, който може и да е с тъжен край

Това с вируса е умишлена истерия.

Нещо не схващам логиката, хем много страшен вирус, хем много лесно се предава и ти викат от сзо пътувайте си няма страшно...

petrovito

е, па нали има лекарства за продан

да бяха дали поне пенцията по рано

Всичко е ясно, планетата е пренаселена, няма достатъчно ресурси за изхранване, просто трябва да намалеят хората, отделно Китай се храни с какво ли не, но никой не им каза и дума за това, защо се мълчи за тяхната ниска хигиена и явно ниска култура в подбирането на храни, абе положението е зле май.

"Нашето най-голямо безпокойство е възможността вирусът да се разпространи в страни, чиито здравни системи са по-слаби" Ето затова човечеството е неспасяемо, дори в кризисни ситуации....

Скоро Планетата ще се запали, скоро Грешниците от ЕС предали родините и расата си, за да изнесете индустрията на Европа в Комунистически Китай и подарите на Комунистите технологичното ноухау на Европа, да направите Европейците по-бедни от църковни мишки, да се молят за Китайски туристи да им хвърлят малко кеш, ще платите скъпо и прескъпо за Греховете си!!

Шефа на СЗО - Гербер Исус или с други думи Корумпиран Исус е купен от Пекин, ще подпали планетата със Зараза, само и само да пази Икономическите интереси на Китай.

Не препоръчвали ограничавания на пътуванията ?! Интересно как тогава ще ограничат разпространението... Китайците заливат Европа ,а хигиена и превенция -нулева. Кихат ,кашлят ,сополиви - нема значение ,туристи - дрискат и си бегат !

за пръв път шефа на СЗО е в джоба на Комунистите от Китай, които искат икономическите им интереси да не са нарушени. Истината е, че вируса е жив върху повърхности до 5 дена, което означава, че с каркото и пратки от Китай е още един много жизнен път за разпространение и инфекция.

Що говориш пълни глупости, няма вирус който да издържи 5 дена извън приносителя. Обикновено издържат до няколко минути , максимум 30 мин. Виж бактерия може да издържи доста повече.

специалисти, това е официална информация! ти очакваш това да е Вирус от тези дето ти познаващ ли да е, т.е. обикновен и безвреден, това нещо е убиец!!

Красота

прЕносителя

Това как да се промени името на вируса е много важно стратегическо и жизненоважно решение ! Браво на СЗО !!!!

Решението ще бъде взето в предстоящите дни .....Още ще обсъждат...Смятай...

След като при максимална степен на тревога са против ограничаване на пътуванията, как се нарича онази степен на тревога, при която такиава ограничения са препоръчителни? НАД максимална? Супер максимална? Хипер-мега-гига-максимална?

против са, щото шефчето на СЗО е в джоба на Си Дзинпин, само преди няколко дена се срещаха - няма исторически прецедент лидер от такава величина при такава ситуация лично да се е срещал със шеф на СЗО. Работата е ясна!!

Костов е виновен...знаех си аз..затова не го виждаме напоследък,скрил се е в секретната си лаборатория!!!

Трябва ни свеж Китайски Комунистически Кеш - готови сме да приемем колкото и необходимо Китайски Туристи! Нека кацат във всеки Европейски Град - без тях - глад! а Глада е по-страшен и от Смъртта!!

Днес в Китай направили епохално откритие! Можеш да построиш и 5 болници за една седмица ала не можеш да образоваш 1000 доктора за една седмица......... Всъщност се оказва, че заради корона вируса хората сега мрат по улиците от какво ли не. Болниците са препълнени. Докторите с дни не са спали. Положението е бедствено. А хора със други заболявания просто не получават нужните грижи и си мрат по домовете........

Така,като гледам в България е толкова зле,че няма смисъл да минавам...

Братовчед ти Симо мина от тука и остави охраната си, за да довърши работата...

ама надали!

Ще гледам по света и у нас само да видя как говорителите ще заекват докато произнасят: Тедрос Аданом Гебрейесус. Предполагам ще е нещо като гербер исус.

Абе не знам кой лъже, но това да се затворят толкова заводи не е защото собствениците им не искат повече пари. Като че ли някои имат повече информация от нас

Каква информация? Ако го пипнеш и си над 50 ти е свирено положението...това е информацията. Начина да бе го пипаш е да не контактуваш с хора. В България и сега има грипна ваканция.......а Юри грипа поне няма 100% смъртност над 55 годишна възраст......

СЗО просто се стреми да вземе мерки, за да не се стигне до епидемии, особено в страни със здравеопазване от ниско ниво. Нали се сещате ако има 1000 заболели в България, че ще е неспособно да се ограничи разпространението? Все пак говорим за държавата, в която ни изненадваше снега всяка година, докато още валеше.

А заразяването с какво е опасно ?! Все пак от началото на годинта по българските пътища има повече смърт отколкото от nCoV2019. Нали такива са официалните данни на СЗО ?! 170 смъртни случая от началото на годината ?! Заради това ли има, международно извънредно положение ?!

Ако от 8000 са починали 170 (засега), колко ще починат според тебе от 8 милиона заразени? А от 8 милиарда?

Да.. само 170.. щото Китай могат да поставят 11 милиона под карантина, или да построят болница за 1000 души за 2 седмици. Само затова са 170... Предаването е 1:3, най високото досега

Аз не смятам, че данните са вярни. ЦСО го разбира това, но се опитва да изкара добавена стойност въпреки всичко. В интерес на Китай е да твърди, че проблеми няма. Според мен смъртността е многократно по-висока. Иначе нямаше да се занимава да замазва с филмчета и клипчета и да снимат армията от медици които се грижат за овладяване на ситуацията. Какво имаш да овладяваш ако наистина смъртността е нищожна ?!

Аз не смятам, че данните са верни. СЗО.... другото е така.

Смята се излекувани/починали ,не заразени/починали - има разлика и то голяма

Руснаците предлагат препарат които е преборил и Еболата но не познат в Китай а и в България това е ..........Триазавирин® (Triazavirin)

Тия по скоро ще ни уморат отколкото да купят препарат от Русия.

Най-голямото оръжие е информацията или нейната липса. Кога в мирно време има най-много жертви? По време на паника. Представете си светът обхванат от паника. Ето в този момент, човекът сваля еволюцията от плещите си, оставя цялата си логика да почива и действа. 7 милиарда маймуни със 7 милиарда решения. Така си представям Апокалипсисът. Няма значение дали си умен, смел, съобразителен, бърз, когато срещу теб е хаосът. Това са геометрични прогресии от проблеми, пресичащи се функции, биене. Красив край на една объркана цивилизация.

Китайците казват, че смъртността е нищожна. С други думи - нищо работа. СЗО въвеждат международно извънредно положение. ------------------------------------- Кой създава паника ?!

Паника създава винаги този, който мисли да спечели от нея, да кажем в случая фармацевтичните компании. Кой ще произведе ваксината, нали те? Това е рекламна кампания на тази ваксина. Добре, но ако не е? Лъжливото овчарче... Докато се убеждаваме едни други е или не е, умира съседът, жена му... От там нататък е ясно нали?

Значи нищо страшно няма. Ми да си вземем още мат'рял от огнището на заразата. Какво чакаме. То само 170 смъртни случая има на 8000 заразени. Нищо не е това. Какво има да му се панираме. М?

За тях е нищожна... колко милиарда са те!!! Това ако плъзне навсякъде, няма спасение. А и как пък всички епидемии все от Китай тръгват... С тяхната нищожна хигиена и консумация на какво ли не, ще обрекат света на гибел рано или късно.

Ясно, нещо ми се губи тезата Ви. Защитавате СЗО, че това е неизбежна и адекватна мярка или мислите, че прибързано вдигат паника? Аз смятам, че и двете са еднакво опасни. Това значи, че информация трябва да имат тези, които могат да помогнат, а за останалите трябва леко да се редуцира, за да не възникне паника, която може да се окаже по-опасна от самата болест.

Споко, през 17-та година на миналия век, е имало една болест дето върлувала и утрепала милиони. В началото ѝ викали "инфлуенцата", после я кръстили " грип", а най-скоро ѝ променили името на "птичи грип". Предавала се от гълъби на хомосапиенси. Сега тая болест само ни води до временно неразположение и до ваканции за най-малките. Та кой умрел- умрел тая година. От догодина, всички ще я караме тази " корона" на крак и с копитата в солена вода.

Да, прав си, тези които оцелеят ще карат на крак. Докато дойте нещо друго. Ти ТОРС-а как го изкара?

Ако помните имаше статия в която този който си вложи парите във фармацевтичната индустрия- Бил Гейт - та той каза, че около 3милиона ще умрат от този вирус. Да, имало е случай когато са умрели 3 милиона от ,,грипна,, епидемия в Русия преди много години. Цинизмът на богатите се базира на страха на бедните, а тази СЗО не представлява нищо друго освен център за планиране на следващи ,,събития,,.

Нашите са организирали МВР,Жандармерия,Гранична полиция и армия не да ви лекуват не то няма и къде просто да изолират цели селища с материала ,да не щъка за да стигне заразата до власт имащите.Да не мислите че са взети мерки за някакви препарати ,да се мият улици да се пръскат дезифектанти от хеликоптери като в Китай не за това не е измислена още схема за усвояване.

Знаеш какви бяха мерките за овладяване на АЧС - по сталински. Сега АЧС има ли - няма! Айде яжте банани сега и се возете на самолети.

Ти пък сега- по- важна е лотарията- на ГЕРБ им трябват спешно пари защото ингилизите излизат, а нашичкият иска да е първи да плаща повече пара в ЕС.

Начи тия китайци прекалиха! То бива ограничаване на раждаемостта, то може поущрения в тази насока, ама да пускат болести за ограничаване на популацита, това съвсем на нищо не прилича вече!

Китай констатира устойчива тенденция към демографски срив и се наложи през 2017 година предприемат действия към насърчаване на раждаемоста, защото сметките пооказаха, че скоро пенсионерите няма да има кой да ги храни.

През 80-те избухва туберкулоза в Китай. Правителството подминава кризата тогава и около 30% от жителите се разболяват. В момента 90% от прекаралите тази болест се заразяват лесно и са голяма част от смъртните случаи. Това е една от причините самите китайци и да са пред паника.

Наистина което си написал е по селски- как се оправят хора които са болни от туберкулоза....ей така без лекуване? Нещо куца в това което си написал.

Болните се лекуват, но без да се изолират, както би трябвало да се направи. Говорим за 80-те, Китай не беше толкова развит тогава. Мизерия по селата и болниците, ние пък правехме "Перестройката"

А в БГ засега се споменаха двама от грип някакъв,лека им пръст!Смятайте на фона *1,5 милиарда души къде е по зле!?

Синекурни идиоти на американска каишка.

Защо ли си мисля, че това са некакви глупости? Няма НИКАКЪВ практически съвет КАКВО да се направи, че да се спре или намали разпространението на заразата. А е ясно, че ако се намалят пътуванията и превоза на опасни за този случай товари то и заразата ще се предава много по-трудно и бавно. Ами най-малкото е да бъдат посъветвани хората по цял свят, да отложат доколкото е възможно пътуванията си.

И после ще отчетем, че замърсяването на въздуха е намаляло- демек политиците са ,,кадърни,,.

Както е казал народът: "Туй, що не ни утрепа, ще ни направи по-силни"

Най-хубавото е, че в случая става дума за нещо, което "хич никого не трепе".

Интересно, когато еболата върлуваше- нищо не обявиха. Но сега нали трябва да гътнат Китай та чак Световната здравна организация се намесва.

Партнират си с тези които използваха напалм за да горят живи хора и използваха атомно оръжие срещу цивилно население от жени деца и старци. Два пъти. Няма да им подпишат търговското споразумение!!

А аз защо все си мислех, че по принцип пневмониите са си доста голям процент смъртоносни. А пневмонии се образуват след поне 1000 болести и още дважди повече причинители. Та тоя ли вирус е най-шибаният? Айде стига вицове!

Ама нещо мерките, които се предприемат, май-май хич не корелират с данните от статистиката.

Тия на дегеротипията, средни пръсти ли показват? (Че си забравих пенджерите в службата).

Които са по възрастни и помнят комунистическите похвати за дезинформация знаят че нещо става и вниманието им се отвлича от компартията както прави всеки сръчен магьосник. Какви са фактите: Заболелите и умрелите продължават да растат в геометрична прогресия. От съществуващите болници в Ухан връщат леко болни негативни за вируса. Телевизията казва леко болните да не идват в болниците въобще. Какво показва компартията за това как се бори с болестта - строи болници с висока скорост. Браво! Това ли трябва да прави? Най-ефектино ползване не ресурсите за борба срещу болестта ли е? Май не, проста сметка показва че ако заболелите продължават да растат в геометрична прогресия скоро няма да има строители и медицински персонал. Болеста е сериозна - силно заразна и вече надмина ТОРС по заоблели. За щастие за сега е по-малко смъртоносна. "Той казва, че инженерите са докарани експресно от всички точки на цялата страна" А после ще ги върнат ли? С подарък от Ухан за в къщи. Много по-ефективно би било да опънат палатки за военно-полеви болници и да насочат ресурсите към обучаване на медицинският персонал как да работят без да се заразят и как да се грижат за болните. Само защото те са доктори не значи че знаят как да работят в такава ситуация. Един пациент е заразил 14 души персонал в една от болниците. Все още няма достатъчно данни дали болестта се разпространява от супер носители - дали някои пациенти са много по силно заразни от други защото скритият период продълява дълго. Също така да оборудват болниците. Ще трябва апаратура да подпомага дишането на заболелите. Обикновенните болници нямат много вентилатори. Препарати за чистене, маски и ръкавици. За сега данните за броя пострадали, най-вече скоростта с която растат изглеждат страшни. Особено като се има впредвид традиционното замазване от комунистите на лоши новини. Е също по комунистически спират хора на улиците и проверяват температурата. Въпреки че е неприятен силов метод мисля че помага в този случай засега докато няма много болни. Ето казах и нещо добро за комунистите. За България да се надяваме че болестта ще се задържи до лятото в Китай и ще измислят ваксини дотогава. Не мисля че ще реагираме ефективно на такава заплаха. Иначе ще балансира бюджета за пенсиите по много неприятен начин.

"...За щастие за сега е по-малко смъртоносна...." -------------------------------- Такава е статистиката. Дали е изгодно да се знае точната бройка на смъртните случаи ?!

Ако сметнеш днешните бройки на починали, разделени на броя заболели отпреди 5-10 дни (отнема токова болестта да се развие) ще стигнеш до процент близък до ТОРС. Не ги пиша да не всявам паника. След 5-10 дни ще видим какви са, ако някой бсе още се интересува тогава.

Абе друго да те питам. Хайде да пиемем за секунда, че данните за смъртността са верни. За такава нищожна смъртност, 170 случая от началото на годината, защо се въвежда международно извънредно положение. Е това не разбирам ! Я ти ми обясни понеже виждам, че си пълен с "разумни и логични обяснения".

170/ ~ 2000 = 8.5% Все още ли мислиш че е малко? За да не се подценява. Вече има предаване от човек на човек в много страни извън Китай. Ако си болен като отидеш при гп-то ще го заразиш и него ако не е подготвен. Китай ще го отнесе зле. Въпроса е ако може другите да се предпазим. Помисли само ако успее да се задържи в някоя страна със лоша медицинска система. ТОРС-а го преборихме главно защото можаха да го задържат да не тръгне навсякъде. В Хонг Конг е имало случай на 300 заразени в един голям блок предполага се от лоша канализация. Да коронавируса е и във фекалиите и може да отиде във въздуха. Не мисля че това решение е прибързано.

Дали е просто вирус, това е въпроса? Или са изпуснали биологично оръжие? Изглежда обезпокоително. Не изглежда да е просто грип.

Искаш да кажеш специално пуснат вирус и знаем на кого му е в интереса та точно Китай...

Дали това искам да кажа? Надали. Каквото съм искал да кажа - казал съм го. Целенасочено или човешка грешка, провокация или просто небрежност - ако са изпуснали някаква гадост, която е в състояни е да ликвидира 1/4 или 1/5 от световното население, какво значение имат вече мотивите? Когато на власт са хора със слаб морал и респективно - нисък интелект, потърпевши от глупавите си решения са не само те, ами и всички под тях. Съща така се случва хора да бъдат изправени пред нравствената дилема - да загинат или да живеят в безчестие. И инстинктът за самосъхранение ги подтикват да изберат второто, дори да осъзнават, че то е по-страшно от смъртта.

Никой нормален не би пуснал биологично оръжие то просто не може да се контролира. Особено ако се предава по въздушно каков път. За там където намекваш е регистрирана първата човек на човек зараза. В Чикаго. Там има много българи... които може да решът да се върнат в родината да са със семейството си в такъв тежък момент.

"УСПОКОЯВАЩИ ДАННИ": от заболелите 1 от 5 е с тежки усложнения или 20-25%, коефицент на заразяване 1: 3-4-най-високата известестна, инкубационен заразен период - до 14 дни; време за оздравяване-НЯМА ДАННИ; или от 10000-2000 ще видят Свети Петър; 10000 ще заразят към 30-40000 и т.н. И Големите Градове стават едни Големи Капани за .....мишки

Кой има повече лаборатории по света СЗО, ЦРУ или са едно и също ,аз знам че са по около 220!?

220 са волтовете дето са Ви треснали, когато сте отскочили до тавана и от удара сте загубили разсъдък.

Наистина имат лаборатории по цял свят,прочети малко преди да обаждаш!

За жалост и в Китай има много разработки на лаболаторни вируси,а и от там са дошли повечето вируси,които изпозаразиха света - свински грип,птичи грип,бубонна чума,коронавирус...

Боже, тия СЗО или са академия са за терминологии?! Даже насърчавали пътуванията. Нямам думи.

Наистина ли всичко това е зарди, само 170 смъртни случая, при положение, че до сега ни заливаха с информация, че дневната смъртност от други заболявания е в пъти по-висока ?! Нещо хич не се връзват цифрите с мерките!

А вие искате да се заринат центровете на големите градове с трупове ли? Наред ли сте? Пиете ли си хапчетата? Просто страха е голям сега и горе долу медицинските власти имат идея, какво да направят за да няма 50-100 милиона жертви......

goose

А вие пиете ли си хапчетата? Годишно 4 милиона умират от пневмонии, да видяхте някой да се позова на тази статистка покрай новия щам? Защо липсва ли - ами няма как да се всее паника, ако не се изкара поредния вирус "супер", съответно няма кликове и няма приходи от реклами :)

Иди на ECDC . Като видиш графиките ще ти стане ясно за какво.

А хиляди полети на ден разнасят ли разнасят ОРЗ nCOV 2019 по цял свят. А в България я чакаме на пристанищата (имаше такава новина по-рано днес)........ ПП като стана дума за съкращения съм сигурен, че ОРЗ идва от ОЧЗ

В момента в Европа от грип са болни около 1 600 000 души,това не е тревога,а е тревога,че 8 100 души са болни от коронавирус в целия свят?!? Всява се паника за вирус,който е по малко смъртноносен от грипа! Ето така може медии и СЗО да докарат нова глобална криза на човечеството!

СЗО много добре разбират какво се случва но се правят на улави. За това ти изглежда странно и нелогично - защото се работиш с изкривени данни. Това се нарича хигиена на информацията(дезинформация). Почваш ли да стопляш, защо всичко изглежда странно и нелогично?!

са само сигурните болни. Китай не крият, че може да има стотици хиляди нерегистрирани болни. Затова е тази организация и тези мерки.

Страх ме е да кихна вече,защото може да ме изолират и сложат под карантина!

Преди пет минути в същия тоя вестник писаха, че коронката бледнее.

Същите тези некадърници, преди седмица не виждаха никакъв проблем. Абе, тези от СЗО да не са наши ГЕЕБАджии ...?

Хехе, уплашите ли се вече или пак ще ми кажете козяк?