Заводът за целулоза в Свищов заработи отново

Заводът за производство на целулоза в Свищов започва постепенно да възобновява производството си.

Обратно в новината

Коментари - Заводът за целулоза в Свищов заработи отново | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Свищов се крепи само на една Свилоза и един университет. Един от най-големите и важни градове навремето, сега след час пик в 6-7 вечерта, градът е празен. Буквално.

Согом на тетевенския буков Балкан

согом, согом...

Честният частник изнасилва територията на тиквата, който ни лук ял ни мирисал...заедно с гуменката...

заводът няма как да поднови работа,тъй като не е спирал :) поредната акция на шоуменът бизнесмен Красимир Дачев. П.С. очаквайте следващата седмица шоу програмите по телевизиите с негово участие по повод вдигането на промишлената енергия.

От кога Свищов е в Северозапада? За пръв път чувам!

Каква липса на суровини бе? Лично аз съм карал в далечната 1984-5-та година цял камион ,,ШКОДА МАДАРА" с ремарке стара хартия от Варна и то в тях години,когато старата хартия се събираше само под ОФ-лозунги,пионерско или комсомолско поръчение.... Чисто и просто тогава клошари....НЯМАШЕ! Днес ,наблюденията само от гр.Варна,ми подсказват,че само в града се събират поне по сто тона на ден,като гледам стотиците клошарски колички и каручки по улиците. Друг е въпроса,за КОЛКО се изкупува тази суровина,КОЙ я изкупува и НАКЪДЕ Я ЕКСПОРТИРА след,като я балира? Подобна е и ситуацията със отпадъчното стъкло....100% чиста суровина....иска само събиране,транспортиране и претопяване,НО нито завода в Белослав,нито този в Н.Пазар и Разград го изкупуват! За старите автом.гуми да не казвам....при тях рецеклирането е по-трудоемко,но и те спокойно могат да се раздробявТ и във вид н гранули се влагат като материял в асфалтовата смес....Колко много има да се асфалтира у нас...

Основно се работи с дървесина - нарязани по на метър дървета които се обработват в ЩАПЕЛНИЯ ЗАВОД а от там материала отива в корпуса на завода построен и оборудван от Японски специалисти ! Там се прави готовата продукция- свилозата !

Ами залесявайте с тополи бе, защото от сега нататък суровина няма да има или ще я плащате като румънците.....

Любен Любенов управител на Северна дърводобивна компания АД- дъщерна фирма отговаряща за доставките на дървесина и имаща договори с горските стопанства яко се е заиграл с фирмите подизпълнители. Те не вкарват и едно дърво в Свилоза .Дървесината отива при малките фирми така ,че Колчев И Дачев Данев се оплакват.Дървесината я вземат на минимални цени и доставките и добива не вървят заради некъдъния Любенов.Рибата се вмирисва от към главата.

Абе да.Не може да бъде.

Дачев е хомоsex зависим от другаря Кол4еw

доставките на суровини зависят от теб,ако трябва и дупе ще даваш. Нормално е в зимни дни заводи с непрекъсваем режим да дават ваканция.

Един ден бил 65 хил загуби! Смешникът Колчев! А работниците на по 500 лева заплати. Мръсни измекяри!!!

Не че защитавам някой, то ти имаш ли си на идея пък колко хиляди лева на ден има разходи едно такова предприятие! Да не мислиш, че това е чиста печалба!? Ако и 40% са печалба от която после да плащат заплати и усигоровки на 500човека ще са направо екстра, но едва ли!

Само не ме убеждавай,че чисто за него остават 200-300 лева на ден. Недей,ще сбъркаш !