17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей, много философия тука, бре, само професори! Да, човека е преносител, но не боледува. Как от диви прасета, ама така, ве, ганьовци - лесно! Вие на ясно ли сте, че Бай ви Ганя не спира да бракониерства и трепе и яде диви свини целогодишно,а?! Съвсем умишлено румънците са го пренесли, то като се вижда, че ги изпреварваме, най-лесно е да ни сринат един отрасъл... и да оставят Ганьо да се самоизяжда вътрешно...щото е злобар и гледа да оплюе всичко, но първо собствената си държава!

Току що съобщиха и за югозападна България. Там пак ли румънците са шетали? А, сетих се, тук са турците, нали;) На Ганя цял свят му е враг, нали?;)

Кога ще има заповед и за нас - На заколение!!!!!

Всички прасета на колене - започва колене!

как силово се отнема възможността на човек, САМ да се прехранва, ккато винаги е правил ... за да го ПРИНУДЯТ ДА КУПУВА! Целта е да ви накарат да Купувате, да купувате ... всичко да искате да купувате,... защо ако не купувате

ако не купувате, ОНИЯ сектанти ще бъдат принудени И ТЕ сами да се прехранват! А те НЕ са свикнали на това! Свикнали са друг да ги храни!

Добре, щом заразеното месо не е опасно за човека защо не го изяждаме а го заравяме. Заколват прасетата, разфасоват, сваряват при 150 градуса, дълбоко замразяват.

Прасетата от задния двор да ги колят, варят, замразяват а прасетата от "ПРЕДНИЯ" не може. Пълна простотия!

Друго си е да заразим реално почва и води с вируса ако го има въобще в избитите правета...... Всичко е манипулации колкото си щете за да оправдаят заплатите си един куп некадърници и тунеядци..

Нито веднъж по телевизиите не показаха болни прасета. В същото време поголовно избиват и заравят здрави. Защо не изследват животните и ако не са болни, да запазват месото? Ей, Богу, ще купувам свинско още седмица и разбера ли, че са унищожени всички животни, край! Никой няма да каже какво, откъде и колко годишно е месото, което ще се предлага в магазините.

"предлагат", но никой няма да купува!

УБИВА поминъка на българина в името на "капитала"! Това е истината в едно изречение! Това е само поредният етап от убиването на българите, стартирало от 2015 с началото на шоковото повишение на- ток, вода, парно и храни, което към днешна дата е х4 спрямо 2015 г., т.е. 4-кратно обедняване на българина, "компенсирано" с 20-30% увеличени заплати. Но иначе т.н. БВП растяло. Е разбира се че расте - цените са х4...

УБИВА поминъка на българина в името на "капитала"! --- в името на собственото си временно оцеляване... а то е временно!

Добре бе, мушмули неошмулени... От миналата година се знае, че АЧС настъпва към нас - а след като мечката е заиграла в двора на комшиите, ще дойде и у нашия... Пита се в задачата - какво свършихте като превантивни мерки, за да ограничите това бедствие? Очевидно - освен да сте стояли с кръстосани пръсти "а дано не дойде и тук" - нищо друго... Защото няма как иначе да си обясним как така всичките по веригата сте "работили отговорно", свинекомплексите са спазвали "строги мерки", а заразата - "предимно чрез домашни животни и диви свине" - прескочила оградите на добре охраняваните при всички правила "регламентирани свинеферми"... МАСОВО?!

той и СПИН-а настъпва ...от лабораториите на подземните лаборатории на световният КОЙ!

Абе... дори и на такива като мен, дето хич не си падат по световните конспирации, почва да им идва в повече: то не беше синя пъпка и син език по крави и телета, то не беше птичи грип, после дойде чумата по дребните преживни животни - кози и овце, сега чума по свинете... Само рибите още не са ги "поразили" с нещо, ама няма да е задълго! След това и хората - я кво сме се размножили, че и продължаваме!

Как какво:((((усвояваха пари на поразия и за превантивна работа на калинките време не остана.. Какво искате от хора дето ягне не различават от свиня, ама веднага конфискуват и видите ли ''унищожили го'' вече.... Всияко е пари за които голям професионализм не се изисква да ги изразходваш по някоя от многобройните глупости дето са написали защото там за ефект не се говори от изразходването.. Ето сега пак над половин милион ще да ''усвоят'' за превантивни и дезинфекция.....

Май по едно време горещо ни прокламираха и едни мобилни инсинератори, за които похарчиха над 30 милиона от парите ни или повече - не ми се търси сега инфото... Досега аз такъв инсинератор в действие не съм видяла - всичко "се загробва" в почвата и никой не се интересува къде отива после... При такъв масов мор и такова заравяне няма как да не се отрази...

Е стига де не може ли да наемем фирмата,която се занимава с производство на сървъри да ни продаде ваксини против чумата както направиха с ваксината за крави през 2016? Или поне най-накрая да се обясни как точно туристи и колбаси годни за консумация са виновни за заразяването на прасетата в задният двор от които след това се заразяват прасетата в свинефермите!?Като нито един от изброените фактори няма контакт по между си!!!

Туристите са донесли тази чума спрете туристите

Те понеже туристите се натискат към нас та за това и остатъка да спрът белким рахатясат след опропастяването на един отрасъл нека и другия опропастят както и направи боко с приказките си за Румъния.... Плюха срещу руснаците и визите не уредиха ама сега се чудят за що не са тук....

Тези, които си заклаха прасетата по селата сега ще изгубят и месото във фризерите, защото токът там не го бива. Ако не сложат месото в буркани, спукана им е работата. Всичко се вмирисва, все пак е лято, токът е слаб, често го спират и е голяма жега.

В община Свищов е обявено бедствено положение заради чумата Герб по свинете.

най-после ще обясни ли механизма на разпространение на тази болест по схемата "диво прасе-прасе заден двор-промишлени свинекомплекси" ??Къде дивите прасета имат допирна точка с тези от задния двор, че и с тези от комплексите? Да рече , че избием до крак прасетата от задния двор и тези в свинекомплексите ?! Дивите прасета няма как да ги избием до нула ! Което означава, че болестта ще нагази и следващите прасета , които ще "заредим" в комплексите, ако ЕС ни даде пари, разбира се!! Вкарването на болестта чрез туристите от Румъния са общо взето алабализми ... Какво казват спецовете по въпроса? Или след като избием прасетата от "задния двор" ще мирясаме ?

ЕС се попика тотално- нали подписаха договори за търговия с Канада и САЩ та сега трябва отново ние да ги подпомогнем- избиваме си добитъка и ядем боклуците- мухлясала царевица, а сега и старо месо. Колко ли хора ще се поболеят? В Норвегия пък кланниците казват, че няма достатъчно месо защото 2018 било голяма суша. Там ако има 2 седмици слънце и за тях е суша и жега. Нима никога преди хората не са преживявали суши и наводнения? Пари, пари мнооого пари им трябват за да не стане колапс в американската икономика, та всички лъжат за да помагатКакто Цецо гуменката каза- решението е политическо.

По въпроса как са преживявали преди хората наводнения отговора е ясен. Не са строили и живеели в места които се наводняват. Сега се строи навсякъде. Же лаещи да купят "по-евтино" винаги има.

Майната им на щетите ! Важното е, че ще имаме самолети ...!

Онзи си направи политическо харакири след като се заобиколи с пълни тъпаци и некъдърници!

Колко положителни проби има та седнали бедствено да обявяват че така мангизи още ще докопат... Когато не работехте професионално толкова време поне не ви ли мина през спящите мозъци как и за какво се обявява извънредно положение?????

Наближават общински избори. Нинова да обяви блокада на община Свищов. Добре че Елена не е под карантина. Обожавам еленски бут.

стига си плещил глупости за центове да нямаш луда крава

Тъпак!

Безхаберието, некадърността и мърлявщината на управляващите докараха истинско бедствие за страната: - целият сектор на промишленото свиневъдство ще бъде унищожен, - всички частни стопани ще си загубят отглежданите за зимнина животни; - цената на свинското ще скочи поне със 100 %; - цялата популация от диви прасета в България ще бъде затрита; - износът на фураж и зърно от България ще бъде погубен; - ловните стопанства ще пострадат; А екс - министър Порожанов се крие като лалугер в дупка !!! Браво ГЕРБ ! Конграчулейшънс Борисов!

Умъртвяването на животни според ветеринари се извършва при доказано огнище на чума от няколко независими лаборатории които БАЦЕ не допусна а не само от БАБХ.Умъртвени са само тези животни с доказана зараза другите се инжектират с хиперимунен серум който ги предпазва повдига имунитета.Признаци на чума може да има при претопляне на прасетата от горещото време но това не е чума а е необходима грижа за прасетата и ибилна студена вода.Защо никой не допуска независими лаборатории а данните на Независимата френска лаборатория “FINLAB”,която е взела проби от задни дворове и свинекомплекси са ден след като се появиха в интернет пространството с твърдение чума няма са блокирани ЗАЩО?

С какво ще помогне избиването на животните във ферма под карантина ? Да сте сигурни, че чумата няма да пощади някое ли (ако пощади всички, ще стане голям проблем).

сега ще унищожим свидетелствата за липсата на чума до крак. Няма как да си вкарат автогол сами!

Сърбия също граничи с Румъния! Защо в Сърбия няма чума?

Защото румънските туристи идват по нашето Черноморие, бе! Кво шъ праят в Сърбия?;)

На времето в Белене комунистите хранеха прасетата с българи... сега ще им го върнем на прасетата ! ...и на комунистите ще дойде редът.

Ако те доложат на бойко от Банкя,чЛен на БКП, ЩЕ видиш откъде извира бензина ...

Защо една телевизия не показа избиването на поне 10000 прасета .

Хората говорят ! Заразен фураж от Холандия . как така изведнъж , в цяла България едновременно се появи и свински грип , след птичия и кравешкият ???? Преди грипа по свинете , е подготвен внос на свинско месо от САЩ ! ИМА ЛИ НяЩО СЛУЧАЙНО ! ПРОДАЖНИТЕ ПОЛИТИЦИ ДОВЪРШВАТ ДЪРЖАВАТА . А ПОСЛЕ КАКВО ЩЕ УПРАВЛЯВАТ , СЛЕД КАТО СА ПРОДАЛИ ВСИЧКО ?

не е от холандия а от франция на мъжа на мария габриел

По коя методика чума се бори чрез заравяне? На всякъде се говори за изгаряне, дори когато е превантивно действие. Като заровят 17000 прасета водите които се получават при разлагането с все вирусите и бактериите могат да попаднат къде ли не, това е по-зле и от самата чума.

ФЪФ Бе-гетото , всичко е обратно !

Чумата по свинете..... Как минаха глиганите през дуварите на свинекомплексите? Прелетяха ли? Или заразите бяха вкарани с фуражите?

Може да са вкарали заразата умишлено с фуражите.

По думите му тепърва ще се изчисляват щетите от предпазните мерки, тъй като те обхващат няколко отрасъла от икономика - значи унищожаване на цял отрасъл и съпътстващите го производства било предпазни мерки !!! Какво ще стане ако има действени мерки не ми и мисли !!!

Калинките от БАБХ да си стегнат задниците и да вършат работата си нареме. Стига са проспивали болестите, ако изобщо има такива. У нас всичко се върши подир дъжд качулка.