Свинекомплексите в Русенско чакат 1,5 млн. лева компенсации

От пътниците, които пресичат границата, се конфискуват колбаси и месо

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, и кой трябва да плати тези компенсации? Ако стоката е била застрахована, да се търсят застрахователите. А за разпространяването на заразата са виновни самите управляващи свинекомплекса, тъй като отглежданите там животни не са контактували по никакъв начи с диви свиде, които се смятат за приносители на вируса. Значи вируса е пренесен по друг начин точно поради липса на достатъчен контрол и не предприети защитни мерки. Пък сега платете ни, независимо че ние сме заразили нашите свине. Ама нищо чудно, правителството, което е гузно и също виновно за тази катастрофа, да започне да компенсира с народни пари, само и само да няма искане на оставки.

"От пътниците, които пресичат границата, се конфискуват колбаси и месо" И това се прави защото??? Защото не беше достатъчно да казват на хората да си колят животните на ред защото някак си като с магия се заразили с чума заради метода на отглеждане,въпреки че този метод работи безотказно от години.Но и сега трябва да предават и колбасите и месото поръчано от чужбина!?Нима фирмите произвеждащи и продаващи тези продукти ще ги продават ако имаше съмнение за зараза по тях?!Или просто нашите органи я карат на авто пилот и взимат всичко от свинско на ред!?

тези пари ще ги дадете на една фирма (ще ви кажат коя) за да се извършат дейности по дезинфектиране.

С тия пари си направете екарисаж и ако останат си направете утайник където да събирате изпражненията като се водите Био и ако останат пак пари си взимайте Бг порода прасе и смеска която не е заразена АЧС.

60кг иззети храни т.е. бръкване в джоба на хората по които и следа от африканска чума няма ама видите ли според боко те я ''вкарали''... В конфиксацията сме много силни ама за работа не ни търсете:(((((

Как е българи? Гледате ли новини на ТУРСКИ по НАЦИОНАЛНАТА си телевизия? КТБ "фалира" ли? Наргилета смучете ли? Циганите мародерстват ли? Местан осъди ли "държавата" за 681 лв.? Армия имате ли? Гюбеци мятате ли? Чалга слушате ли? А ЕТНИЧЕСКИ "партии" в "българския" парламент имате ли?? И свинско месо, скоро само на хартия ще виждате. НАП хакнаха ли го? Срив в системата блокира ли границите ви? (няколко пъти годишно) НАДЯВАЙТЕ ЧАЛМИТЕ!!!

....защото НЯМАМЕ ЕКАРИСАЖИ...дамян илиев затвори миналата година екарисажа в шумен

Ама друг път!!! Или ако има, 50% ще се изплатят, другите ще се откраднат!

А защо не ги изгарят в екарисаж , а ги заравят?

Защото нямаме поради ''професионализъ и голяма борба от години'' на властващите да се преборят с африканската треска.. Само този факт че е останал един в момента във Варна говори какво безхаберие е било при властващите дето лъжат че от година се ''борят'' с нея..