17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя написал , че видял отдалече ситуацията , после се приближил , пък престигнала патрулката , пък после някакъв спрял близо до патрулката и снимал и той се потресъл , а се възмущавал и защо никой не отишъл до поликлиниката на 25 метра . Боклука наречен журналист , защо не е реагирал. да отиде той до поликлиниката , като се възмущава . Друго ситуацията явно не е била за поликлиниката , щом е закаран в Пирогов . Докторите в поликлиниката с реванол ли са ги намажат , имат ли такива знания и техника при такава травма . Защо всеки малоумник , тря да му пишете глупостите . Или защото дир.бг е пълно с глупаци като журналиста .

А въпросния потресен разказвач, вместо да седи да гледа какво правят другите, защо не е предприел нещо?

Хората гледали... Какви хора, какви пет лева! Това не са хора от нармалния човешки хомосапиенс, а малоумни вулгаристанци, които ежедневно се самозитребват, в това число и децата. Толкова може това нескопосано племе. Това и заслужава.

Ами ти какво ще направиш бе, кретен ? Имал ли си понятия от оказване на първа помощ ? Ако има артериално кръвотечение знаеш ли как да го спреш ? 99% от хората не знаят това. Аз също. Да се бутам там и да се правя на разбиращ ли ? Много сте отворени зад клавиатурата.

Който му е дал тротинетката първо е трябвало да го научи как да я използва. Аз не държа на това да слизат от колелета и тротинетки по пешеходните пътеки, но да преминават последните метри преди да излязат на пешеходната пътека с пешеходно темпо. По доста улички видимостта е около 3 метра, защото сградите са нагъсто. Когато един пешеходец се движи с 1-1.4м/с = 3.6-5км/ч това са две до три секунди време за реакция за шофьора. Като излезе с 20км/ч са 0.5с време за реакция. Задължение на пешеходеца е преди да пресече да се увери, че може да премине безопасно - по закон.

Дано се оправи детето. То си е платило прескъпо за несъобразителността.

Хлапето е намерило.

каква поликлиника!!! детето е било за шокова зала. добре че някой неграмотник не го е помъкнал към поликлиниката. Човек без опит не трябва да пипа ранен, защото може да го остави инвалид без да иска.

Трябва да се окаже първа помощ като се спре кръвотечението, защото ако е имало скъсана артерия е можело да си умре за нула време от един крак.

Знаеш ли как се прави това или си гледал много "Спешно отделение" ?

Стресът е за шофьора..това дете защо е пуснато от родителите и защо въобще му е купена тротинетка

Има градски легенди дълбоко залегнали в психологията на този толкова малък, но толкова прост народ. Една от любимите ми е, че пострадал не бива да се пипа. Все едно като дойде спешна помощ и ще го преместят с вълшебна пръчица и ще го откарат с летящо килимче. Независимо от травмата, първата помощ е да се увериш, че човекът диша и ако нещо му пречи да диша правиш каквото е нужно, ама абсолютно каквото е нужно, включително и най-страшното - да преместиш или да обърнеш пострадалия под истеричните писъци не мъжки и женски лелки, че пострадалият не бива да се мести. После гледаш дали шурти кръв. Ако шурти, правиш каквото е нужно за да спре. И вземете си купете едни пулсоксиметри за аптечките, ако искате да сте Капитан Планета - стига мачкали беззащитни люде в безсъзнание, само защото не можете да им напипате пулса.

Ти това дето го написа някога правилно си го или така си гледал по телевизията, че се прави ? Щото ако ставаше с гледане ...

ама как. Сигурно е имало 20 клипа и всички са се надявали детето да умре за да го пуснат в нет-а и да имат няколко клика. Ей... скапана нация. В Германия ако видиш такова нещо и НЕ СЕ ПРИТЕЧЕШ НА ПОМОЩ - то биваш съден !!!!

Под формата на пешеходец абсолютни врели некипели, тротинетката не е велосипед,бебетата да скочат от количките и да пълзят по пешеходните пътеки ли???По цяла Европа успоредно със пешеходната пътека е маркиран в преход за велосипеди.

Едва ли! Велосипед и тротинетка се движат с по висока скорост от пешеходец, и това е причината да не се позволява да пресичаш с тях пешеходна пътека Качено на тротинетка детето все едно е изтичало пред автобуса Времето за реакция на водача се скъсява рязко Аман от плиткоумници!

Преди 30/40 години МПСтата бяха по малко(щото се чакаше по 5/10 години за едно возило) и по улици и булеварди и движението бе сравнително спокойно,нямаше телефони,джебчии в градският транспорт,чалгоджигити и селскимутри,нямаше задръствания,напрежение до минимум,минимален стрес и шофьорите си управляваха возилата спокойно а децата си сиграеха по улиците.

Електрическа тротинетка, пешеходна пътека, дете? Родителите му са за затвор. Автобусния шофьор е невинен!

Проблема е, че и на двамата участници в ПТП е светел зелен светофар. Автобуса би трябвало да пропусне детето, но по някаква причина, не го е направил(в България си нямаме много навика да пазим велосипедистите при десен завой). И накрая най-вероятно детето се е блъснало в автобуса, който му е отнел предимство.

Първо прочети закона! В него пише че велосипедистите, трябва да пресекат във вид на пешеходци (да са слезли от колелото), защото скоростта в противен случай им е много висока и шофьорите няма как да преценят разстоянието, за да ги пропуснат. Същото е и за тротинетките. Това че масово разпоредбата не се спазва е риск който си се поема от всеки велосипедист и тротинеткаджия. Това важи още повече за тези с тротинетките, защото тротинетката е с такъв профил, че човека изглежда като бавно движещ се пешеходец и изведнъж се оказва пред теб!

Ами ако е велоалея, която е част от тротоара и се движи успоредно на пешеходната пътека? Няма точна информация, но за Младост си мисля, че е точно такъв случая.

До: Наблюдател 1 Велоалеята свършва с пешеходната пътека, разликата в означенията е само, за да виждат велосипедистите и тротинеткаджийте къде продължава алеята, но това не ги освобождава от задължението да преминат пешеходната пътека като пешеходци. Друго не е записано в правилника за движение по пътищата! Крайно време е за да няма свободни тълкувания, фирмите които правят пътните означения стриктно да спазват начините на означение на пешеходните пътеки и да не правят такива шарки които да заблуждават участниците в движението! Преди време забраниха шарените пътеки защото са незаконни, същото трябва да се направи с тези участъци които са с велоалей и незаконни означения на кръстовищата с велоалей!

На някои кръстовища има "велосипедни пътеки", успоредно на пешеходните пътеки, за тях няма изискване велосипедиста да слезе и да бута, може да си мине нормално. В крайна сметка подробности не знаем, но пък и има много грешно изградени велоалеи. Приятно ми беше да поспорим, лек ден.

До: Наблюдател 1 Да, има нарисувани някакви така наречени "велопътеки" на доста места, но такова понятие в закона няма и това са един вид самоволно нарисувани шарки които не ти дават никакво специално право. Затова по-горе казах, че трябва да се премахнат, за да не заблуждават участниците в движението, че имат специални права там! Дано със спора ни с теб, сме успели да изясним някои постановки от правилника, на повече хора във форума! Хубав ден и на теб!

От законова гледна точка имаме неправоспособен водач, който управлява МПС на пешеходна пътека и предизвиква ПТП.

Такива са ни законите! Само бърза помощ може да окаже помощ и да го транспортира, дори да е на 5 метра от болницата! За целта обаче лекарите от болницата трябва да гледат 15 минути от прага, докато дойде линейката и да го транспортира през тези 5 метра! Преди във всяка поликлиника имаше звено за бърза помощ и можеше да отиде и да окаже помощ, но вече не - трябва да чакат да дойде линейката от центъра на София през задръстванията! Пожарникарите се оказаха по умни от умниците доктори и си запазиха екипите във всеки квартал. А принципа на работа на Бърза помощ и пожарната е един и същ - бързо реагиране за оказване на помощ! Великите законотворци така го измислиха! Айде лек ден!

трябва да има текст който да забранява пресичането пред автобуси и др средства от градския транспорт! Нафукани мами с колички пресичат важно пред препълнени автобуси за да чучнат в парка за часове!! Да се уважаваме взаимно!

Аз искам само всички ние да си спомним колко безразсъдни сме били като деца и да не обвиняваме излишно родителите. Просто по наше време нямаше толкова много опасности и изкушения. Говоря за децата на 70-те и 80-те години.

В Германия има солена глоба, ако снимате инцидент (ПТП) и правилно. Мотивите са, че се нарушава личното пространство на жертвите и се създават условия за други инциденти. А това да тича някой до поликлиниката за помощ е несериозно, трябва веднага се обадим на 112, другото би било загуба на време.

Е малко е обелил коляното - нищо, юнак без рана не може. Едно време не ни викаха линейки - 1 лейкопласт в/у раната и 2 шамара от баба, другия път да внимаваш и да мислиш, преди да правиш глупости.

Тва не е само една рана детето е в болницата почти 2 месеца

Свидетелят иска просто да плюе, така може би се чувсвува значим ли, що ли,и като дойде някой от поликлиниката, какво - може да се опита да спре кървене, ако има такова, няма право да го мести, защото не се знае каква е травмата, а защо свидетелят е е отишъл до поликлиниката да извика напр. ортопед или някой друг?

А този "свидетел" защо не е извикал помощ, вместо да се прави на интересен тук?! Педераст...

Онзи път ултрасите като съблякоха момчето в автобуса, пак така ганювското племе само гледа и накрая една-единствена лелка се намеси. Българи, сър. Но съм сигурен, че иначе пак ще друсат мъжки хора и ще се бият в гърдите какви са юнаци и "ако те са били там". А, и разбира се, циганите са виновни! Да не забравим, че Ганю никога не е виновен и той не е такъв.

Това, че масово са изтрещели с тия телефони, и предпочитат да снимат, вместо да направят нещо - е така. НО!!!! Дори някой да беше отишъл до поликлиниката да търси помощ от там - НИЩО нямаше да стане, защото от поликлиниката щяха да кажат - "ми обадете се на 112".

Много подвежда новината. Аз доколкото разбрах, много хора са се притекли на помощ и е била повикана линейка? Ако е така, не разбирам какво повече очаква въпросния господин? А доколкото знам, лекар от кабинета му не можеш да го изкараш, нали така умряха неколцина къде пред болници, къде пред кабинети, без да има кой да им обърне внимание. Дори не бих си правил труда да опитвам да викам лекар наживо (не по телефони, то и по телефон ще е същата работа), или чакаш линейката, или караш болния в спешното.

"никой не се намери да извика помощ, докато чакат линейката"...

Това е журналист, сър.

А тоя свидетел, кошаревския, звъннал ли е на Бърза помощ. Явно не. Описва какво е видял, но щом вече полицията е регулирала движението, съм сигурен, че поне те са се обадили, вече.

Azzzzzzz

защото народа е прост и е станал безчувствен след тези 30 години мачкане и лъжене е това е .. ама вие още спите и само коментари пишете..

Тоя па каква иска от тулупите...

Kenn1111

Ми що вместо да коментира то не е извикал лекари от поликлиниката!!!

ами тогава кой щеше да прави коментара, няма кой и затова той се е нагърбил

За такова нещо се вика Спешна помощ, защото после някой адвокат може да каже, че спешната помощ е оказана от лице без съответна специалност, и лекарят ще получи обвинение вместо благодарност.

А ти свидетелю извика ли помощ? Защото разказваш все едно очакваш другите да направят нещо, а ти после само да разкажеш. За таксиджията не се учудвам, че е снимал по прости от тях едва ли има по пътищата, но ти какво направи за горкото дете.

как какво, коментирал, от това по-важно няма, може би само снимките

А ти "ужасен свидетелю", защо не извика помощ ? Аман от идиоти !

Второ - виж пак първото. Трето - като се обадиш, влизаш задължително в съдебната вихрушка за години напред - като свидетел и получаваш призовки, пускаш си отпуска и т.н. Дано детето да се възстанови бързо и напълно!

Детето е пресичало на зелено на пешеходна пътека. Какви тротинетки с книжка? Или си стоиш само в “квадратчето” и не пресичаш нито една улица??

На пешеходна не се пресича с 30 км/ч. Ако искаш да си с предимство слизаш и буташ, тогава си пешеходец, и това правило е не само за тротинетките ами и за велосипедистите, които масово не го спазват.

@io Ей, тoва българските автомобилисти сте много гнусно племе. Как пък в другите държави можеш да минаваш с велосипед/тротинетка на зелено на светофар, щом си на велоалея (какъвто е случая), само разни ненаучили правилника за движение, но каращи мощни таралясници примати си мислят, че винаги са с предимство. Освен да пожелая утре да се случи на някой твой близък , друго няма какво.

Прав е човекът, в правилника пише ясно как се пресича пешеходна пътека с колело/тротинетка и т.н. И за сведение, точно щото съм автомобилист като стъпя на пешеходната пътека се оглеждам като заек 100 пъти, а не се мятам напред все едно съм безсмъртен. Тези дето го правят никога не са били зад волана най-вероятно. Може на водача да му стане лошо, да кихне, да се разсее, и т.н. и ето я белята. После съда няма да ти върне здравето. Дано се оправи детенцето, това е най-важното в случая.

А този господин защо не извика помощ от поликлиниката? Явно и той е гледал само..