”Гражданската отговорност” поскъпва

Въпреки че финансовата криза е в разгара си, задължителната застраховка "Гражданска отговорност" няма да поевтинява, а ще поскъпва, като всяко дружество само ще решава кога и с колко да вдигне полицата, коментираха за БТА застрахователи.

Обратно в новината

Коментари - ”Гражданската отговорност” поскъпва | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От тия рекетьори, под протекциите на държавата, по-големи разбойници няма. Да ги почнеш всички барабар с управляващите, че не им стига това , ами всяка година вдигат.Явно кризата е само за тези , дето трябва да дават, а тия помияри да лапат още повече....

На тези мошеници,покровителс от държавата,като не им е изгодно,да се откажат от този бизнес.Да вървят да копаят пръст и да носят вар и пясък на строежите.

Като изключа батето и този дето го подкрепя, само глупости чета. Къде по света се шофира без застраховка и всеки сам се оправя? Българите толкова сме далече от застраховането / имуществено, живот и.тн/ , че и да се обеснява, малко ще разберат. Като чета всеки сам да се оправя, после псува род, родина и всичко останало, всичко е глупости, а после - да дойде генералът той ще ни оправи, ще оправи държавата и престъпниците и застраховките ииии.... объркана, сбъркана.... Абе дано не налитам на такива по пътя, че има да чакам обезщететние. Колко до диференциране на опасните шфьори и автомобили, до подържания регистър на нарушенията и подобни трябва да ги има, ама...

Не се и съмнявам, че вече си построил личния си комунизъм, а сега искаш от мен да ти построя още един-два резервни комунизъмчета... Не че имам нещо против, нямам, но с какво? Един мишок, най-много да ти предостави малко нагризано от него сиренце - с нагризано сиренце ли ще си строиш втория личен комунизъм?

Не знам кой си или коя си дето ме подкрепя но се радвам че най накрая в тоя форум се изказа наистина компетентен човек и човек вътре от нещата.

Разбирам защо сте гневни, обаче: 1. Гражданска отговорност е социална застраховка- ако утре някой Ви блъсне и загинете, ще изплатят на семейството Ви обезщетение. Какво обаче би се случило, ако Ви блъсне бай Петко от Горно Нанадолнище, който няма застраховка и има дворче и една кирпичена къща дето струва по-малко от колата му? Тогава вероятно ще гледаме близките Ви по телевизията и поредната кампания да помогнем на... Защото не всеки има късмета да го блъсне заможен човек, като Максим Ставийски, когото да осъди... 2. Не е вярно че не се изплащат обезщетения за смърт-миналата година наш клиент блъсна една жена от Чистотата в Пловдив и компанията, в която бе застрахован /УНИКА/ плати на близките и 100 хил лв. Проблемът с ниските обезщетенията при смърт и трайна нетрудоспособност за българи, произтича от това, че получаваме (официално) ниски заплати - а при определяне на обещетението се определя какво ще би спечелил застрахованият за някакъв бъдещ период. А докажете, че пр сегашните пари ще изкарате 200 или 300 хиляди лева официално/на които ще палтите данъци/ в следващите 20 години, да Ви видя. 3. Не е вярно, че няма компании с отнет лиценз - на ЗК Юпитер го отнеха преди години. Само, че съм на 100 % сигурен, че на следващата дето ще го вземат Обезпечителният фонд, който трябва да обезпечи щетите няма да има достатъчно пари и тогава или ще плаща от бюджета/т.е. от данъците ни/ или всеки направил застраховка при тях ще си плаща и после ще съди компанията дето са и взели лиценза/умряла работа/. Знам случай за таксиметров шофьор с валидна ГО застраховка в Юпитер, който убива дете при ПТП и после е осъден да плати 40 хил. лева. 4. Съгласен съм, че трябва да се усъвременят нормативите по Наредба 24, защото 8 лева за час трудв сервиз е смешно, при сегашните цени , но трябва и да се въведе актуална база данни и хората или колите с висока щетимост и това вероятно ще стане до средата на следващата година и полиците ще се издават само на компютър, но съм сигурен, че и тогава ще има много недоволни, защото няма да може баба Гицка дето ги пише в кварталното кафе да ви дава 5-10% отстъпка под масата. 5. И накрая - гадно е, ама в бъдеще който няма пари няма да кара кола, нещо друго- примерно колело. Не може цената на бензина да е европейска,цената на колата да е европейска, а на застраховката-африка Борете се за по-високи заплати- това е правилното мислене.

Да вдигнат ГО на тези, които карат като луди по пътя и предизвикват произшествията! Да не говорим за това, каква част от щетата се покрива от застрахователите! Ако си плащаха така както те баламосват, преди да ти вземат парите - проблем няма. Но като си помислиш че хем застраховка плащаш, хем щети... кой луд ще иска доброволно да се застрахова! Мошеници!!!

Драги Караулкин много ама много далече съм бил от комунизма за моя радост ама ти явно мноооого си бил там. Явно си накъкв мишок и такъв ще кси останеш а за мен не се грижи аз комунизма го построих вече.

Няма ли някой от Вас да пусне линк за закупуване на нередовни застраховки, та да не им пълним гушата на тези измамници? И какви са тези ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ застраховки? Аз си поемам риска в случай на ПТП. Плащам от джоба. Не ми трябва те да плащат. Не им искам нито меда, нито жилото! Скапаняци!

на тези ченгенца и тяхната измислена задължителна застраховка и още по-измислени покрития!! Кви милиони, кви пет лева? Да пукнете дано! Бойкооот!!!!

Размера на обезщетенията, които се изплащат от Застрахователните дружества е 40% от премиите, които прибират. Средно. Това са данни на комисията за финансов надзор за 2008г. И сега премиите по ГО са много завишени и по нататъшно увеличение е абсолятно неоправдано! И аз както 1959 сматям, че тези застраховки трябва да станат доброволни. Това и само това ще регулира пазара и ще защити интересите на обикновените потребители

Хайдееееееееее алчните нещастници-мутренски застрахователи пак започнаха.Трябва да си изключително наивен или тъп, за да си мислиш, че някаога тази територия България ще стане нормално място за живеене, докато е населена от алчни идиоти и малоумници.

Комунизмът, драги, се е появил на бял свят благодарение на ненаситните монополи и тяхната лакомия, така че не аз, такива като тебе ще го върнат... Но няма страшно - от застраховател пак ще си се върнеш, в онова, което си беше и по времето на комунизма - слухар и шестоотделец. Какво губиш?!

Айде къде са ви простите коментарчета бе герберски келеши?????Тия скапаняци ще ме накарат да се откажа от европейското си гражданство !?!?!?

Da ne davame ve4no akalishta i ve4na kontra za normalnite neshta po sveta.Neshtata sa mnogo dobre namesteni v normalnite darjavi, i nie triabva da gi kopirame mo-ta-mo.Drug e vaprosa za korektnosta na zastraxovatelnite kompanii, proverka ot veshti litsa/zadaljitelno 4ujdi, ne balgari/ na deinosta im, i pri 5 nekorektni slu4aia-otnemane na litsenz, palna proverka i vsi4ki posledstvia kato sled prisvoiavane vav osobeno golemi razmeri..Kato se otarvem ot piavitsite, shte se ubedim 4e GOtgovornost e neshto vajno i neobxodimo.

Най добре е ако може да не плащаме ток,вода парно,телефон ,гражданска и да върнем социалистите на власт поне по бай тошово време беше така никой нищо не плащаше всеки крадеше кой от каде може и пак имаше за всички

За пореден път се убеждавам ,че българина разбира от всичко.Като гледам как се изказвате явно няма значение кой разбира и кой не разбира важното е говорилня да става. И 500 лева да стане пак ще си я плащам и ще си карам колата.

И какво сега имате пари да купувате коли по 15 -20 хиляди лева а нямате по 250 лева за застраховка.Като нямате пари за застраховка има вече метро трамваи тролеи там със сигурност няма да ви искат гражданска отговорност.

Ти като си толкова компетентен да те назначим в застрахователния надзор може и да оправиш нещата.Може гражданската да стане по 50 лева и кумунизма отново да победи.

Това, което сега ГЕРБ прави в държ. институции, трябва да регламентира и за фирмите (особено за застрахователите): --1/. Максимални заплати и премии за всяка длъжност (напр. до 30% над съпоставимата в държ. учреждение).---2/. Ограничаване ползуване на служ. коли - както в държ. учреждения (максим стойност или кубатура), ползуване само в раб. време, лимит на пробега и т.н. ----- Нищо над това да не се признава за разход, а да се облага с данък, но не 10%, а 90% !!! -- Само така може да се озапти ламята - всички други мерки са трудни за реализиране и затова неефективни. --- Н на разходите за застраховки ще освободи напражението на трудовия пазар защото няма да има нужда да се увеличават заплатите за да покрият новите цени на застрахователите. - Същото важи и за лекарствата - ако се направи централизирано държавно договаряне на тях първо няма да има комисионни за посредници между държавата и производителя, държавата ще може да снабдява болници и аптеки на преферентни цени (или с минимална печалба, която да подхранва здравната каса и т.н.)

Виновни сме си ние, застрахованите. Защо се оплакваме и в същото време се застраховаме? Да обявим национален бойкот на застраховка Гражданска отговорност и нещата ще си дойдат на мястото.

У нас всеки е с кола : запазена 10 - 15 годишна, ама не се отказва от нея! Защо ревете от задръствания и застраховки ? Имате пари да си плащате за книжките , горивото , ремонтите и да се возите сами в кола , а нямате за застраховка ?...

Алчността няма граници. Скоро ще си вдигна багажа оттук. След ВиК, енерго, топлофикации, бакшиши, банки и всички други, които крадат от народа с благословията на управляващите, сериозно ще си помисля да емигрирам. И после нямало млади и образовани хора. Ми няма да има. Каква среда осигуряват за тях?

Прекалиха направо. Не може с 500лв средна заплата да плащаме 300лв гражданска. Това го няма и в Индия.... Батко, като взимаш 500 лева що караш кола бре? Или си купил некоя лада на старо да бръмчиш... Който няма възможност, да не си купува кола... А София се напълни със всякакви трошки, постоянно гледам по светофарите закъсали бангии, пуснали аварийките. Тва е едно на ръка. От друга страна съм съгласен, че гражданската стана прекалено скъпа. Ако обединят ГО и каско в едно съм съгласен да платя еднократно 400-500 лева и за двете в едно. Ама така както е тръгнало, за ГО 200-300, за каско 500-600 - ми то на година само за застраховки по колата отиват 1000 лева, плюс тия винетки, данъци и т.н.

Направете ГО 5000лв, кило бензин 50лв, тока 10 лв/kWh, хляба 20 лева и направо да става революция, к'во да си играем на дребно :(

нагли мафиоти

Лимитът за едно убито лице може да е 700 хл. лева, но мога да ви кажа че никога няма да ви дадът толкова пари. Моят баща беше убит при ПТП по вина на друг шофьор и сумата която получих беше 35 хл. при полжение, че бях студент и нямах доходи. Ако бях работещ ми обясниха, че съм щял да получа още по-малко. Ако не сте удовлетворени от сумата която ви предлагат можете да ги съдите, като имате предвид, че държавната такса е 4% върху сумата, която претендирате а адвокатския хонорар е най-малко още толкова. Можете да сметнете за 700 хл. колко пари ще ви излезе само завеждането на делото, а колко ще ви присъди съда зависи само от неговата преценка. Може да получите и по-малко отколкото ви е предложил застрахователя. При тези обещетения съм убеден, че застрахователите в момента са на колосална печалба а когато увеличът гражданската отговорност просто нямам думи.

Виждам, че имаш сериозен проблем със застрахователния бизнес, затова ти предлагам да го зарежеш и да се заловиш да отглеждаш охлюви - те катастрофират почти без щети.

И колко гърци сме изтрепали тая година? Смешник! Трепат се българи, ама за тях застраховчиците не изплащат нищо, щото българи-бол!

Не е задължително да работите на печалба! В момента доста фирми работят на загуба, защо вие трябва да работите на печалба? Да не сте с два чифта ... Повече от 30лв за ГО не давам. Другото е спекулация!

Аз смятам, че ГО трябва да е доброволна. Който иска да си я сключва и на каквито иска нива, а който не иска да не го прави и да си отговаря сам при произшествие. Тогава застрахователната мафия действително ще понесе загуби, но така е справедливо. Дайте да направим подписка до народното събрание да променят закона за доброволност на гражданската отговорност. Това е справедливото решение, а не да ни скубят както досега.

Не мога да разбера, защо закона ме задължава да сключвам сделка с частно лице - застраховател. При това не знам в България да е изплатен поне веднъж тавана на застраховка ГО. Предполагам, че сега отговора ще бъде всички коли, които не излизат на републиканските пътища да не сключат застраховка. Отговора на застрахователите ще е да искат КАТ да санкционира всички шофьори, които не са сключили ГО, независимо, че не си карат в определен период колите.

В БГ средна цена на кола е примерно 2000лв, в Германия - 20000лв, следователно в БГ застраховката трябва да е 1/10-та от Германската.

Ако има държава, която иска да прояви загриженост за населението, решението на всички посочени въпроси е много просто: 1. Поставя се лимит на печалбата на застрах. дружества - напр. 20%, и всичко отгоре отива в бюджета ! 2. Същевременно се спират разходите за комисионни, слага се таван за заплати и премии, не разрешават ненужни реклами и ишмедемета, спонсорство на футболни, партийни и др. организации По този начин ще се сложи юзда на вечния стремеж към максимални печалби, и ще се създадат предпоставки за стабилзиране на икономиката - полезно и за предприемачи и за обикновени хора като се намали фин. бреме върху тях. Това, според мен, са реални мерки за борба с кризата и съживяване на икономиката !

Има ли беден застаховател? Какви огромни са им заплатите и комисионните? 3 млн. автомобили по 300 лева, e почти милиард без каското. Лапачката е голяма и законна!

Гъбата не може да бъде изстисквана до безкрайност и тя душа носи и има предели!

kato smetnat kolko parichki sa pribrali za edna godina i kolko sa izplatili nqmat nikakvo osnovanie 2m koli po 200lv a sa izplatili 97m do kraq na godinata da izplatqt obshto 200m pak im ostavat dostatuchno Veche stavat smeshni tiq zastrahovateli i kakto mn hora v BG sa izkluchitelno nagli, hvanaha se za edno nehsto i samo se chudqt kak da izkrunkat uvelichenie, nqmat srama!! Po-efikasno bi bilo da vzemat 100 policaq koito da si vurshat rabotata i da ozuptqt malko selqndurite po putishtata.

Съгласен съм да бъдат увеличени застраховките, но да бъдат увеличени и обезщетенията при щета. Методиката, по която се изчислява размерът на щетите трябва да се осъвременява както застрахователните премии. Само тогава хората/застрахованит ще повярват на застрахователите.

Щом ще увеличават въпреки кризата да спрем да плащаме - да видим как ще ни накарат - нещастници! Вместо да намаляват, те вдигат!!

ПРОТЕСТ ПРОТЕСТ ПРОТЕСТ ПРОТЕСТ

Не ми говори за фалити на застрахователна компания!!! Фалирала застрахователна у нас няма! И тагава за какъв К.. им е увеличаването на вноските, за да си купят по скъпи коли и по шавратливи любовници!

Да я увеличават. Аз вече няма да се застраховам! А вие? И стига са ме плашили с това: А, ако бутнеш Мерцедес.

Качил се всеки на кола и писка)))

А защо до масите не стига информацията че като се вдигат застраховките/нали е задължителна ГО бягане няма/ и комисионните им скачат а по веригата много хора ги вземат .Шокирана бях като разгледах някой сметки.А озаптете се малко де за вас даначни няма ли.А армеец дане се величаят много 6 та година изтече вече съм в архива сигурно и не помнят даже че не са ми изплатили щета пих една вода вече/понеже като застраховаш никой не ти казва че ако доиде време за обещетение тарикатите нети правят оценка на база шваке а на база турски части аразликата е огромна/.До колкото съм запозната при наличие на 2 ве застраховки изплащат само от едната затова в протокола декларираш че не вземаш обещетение от другаде голям% от колите са нови вече и имат каско и при ПТП потърпевшия ползва обещетение каско а не ГО на виновния водач/Сладка работа ей да обслужваш услуга задължителна със закон .

Картела не спи, ама комисията май дреме в момента...

Застраховани - 2500000 автомобила по 170лв. на кола е 425 000 000лв. приход за застрахователите. Изплатени(ама дали е истина?) 100 000 000лв. ПЕЧАЛБА ОКОЛО 300 000 000лв. на година за застрахователите. Да ги съжалиш горките. И аз искам моя бизнес да носи подобен процент печалба и да се оплаквам всяка година колко съм зле и да вдигам тарифите.

Аиде стига сме мълчали ПРОТЕСТ да организираме на мен Не ми изплатиха 12 000лв щета от виновен по Гражданска отговорност аз съм абсолютно невинен ударен отзад Нямам акт или нещо заради което да се заядат просто Съда така е решил що ги съдих и пак нищо.Завършват годината с милиони печалба от такива баламурници като нас ПРОТЕСТ!!!