Светослав Малинов: АЕЦ "Белене" няма да го бъде

"Ако Путин иска да намекне, че поне АЕЦ "Белене" да стане, за да защитим интересите си, наистина е сбъркал адреса", заяви евродепутатът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Айдеее, появи се още един малоумен всезнайко.

Напред, към пещерата.

Само като чуя евродупетат и ми ставя ясно що за боклук е.

Господин Светослав Малинов, още ли ви има? Голямо недоразумение сте, ама е нормално за такива гладни и продажни хора като Вас. Колко Ви плащат янките да ги бърборите тези тъпотии? Позор за Вас, рода Ви и покровителите Ви. Уууууууууу - позор.

"Белене" ще го бъде, защото хем ще затворим ТЕЦ-овете, хем забраняват печките на твърдо гориво, хем и "Козлодуй" няма да е вечен. Светослав Малинов, обаче, със сигурност няма да го бъде след изборите.

Се чудя защо после под друга статия само мрънкате и хленчите.Злия Костов го няма над 17 години , но вие сте по бедни сега.Защо така бе умници , нали той беше проблема.Защо не хвалите Доган , той ви спаси от мавъра

Костов/ Лостов шикалкави като дърт циганин откато се е родил; От преподавател по научен комунизъм стана пръв европеец; От руски възпитаник стана русофоб; В стратегията за развитие на енергетиката / 1999 г. / на Костов е записано, че страната ще се нуждае от НОВИ ядрени мощности. В Драгалевци ли е възнамерявал да ги строи?!

, няма да го бъде", заяви Малинов. ...... цялата пасмина, зад това мнение---са 50 сбъркани ДСБари, вече гниещи на политическото бунище!:)))))) .....Няма да ги бъде, !;)))))

Защо плюете по Малинов ? Човекът просто показа, защо ДСБ и другите люспи на СДС са в кошчето за боклук на българската политика.

Малинов е политически въздухар. Плямпач на дребно, по големи и значими за България въпроси. Политически труп и крайно вреден екземпляр, по случайност озовал се в Европарламента. Путин не е сбъркал адреса, а самият Св. Малинов не знае на кой свят се намира.

Този пък как се натика в Европарламента?!

в природата нищо не се губи, тогава руснаците ще строят Чернобил-2

Да обясня на тези,които нямат понятие от енергетика.Зимата ,когато има най-голяма потребност от енергия,в тъмното и безветрие,нито фотоволтаици,нито вятърници вършат работа.Тецовете ще ги затворят заради емисии.Вец-овете се пускат за върхов товар и са свързани с напояване.Единаственият сигурен източник е АЕЦ. ЕНЕРГЕТИКАТА ТРЯБВА ДА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ИНЖЕНЕРИ,А НЕ ОТ ПОЛИТИЦИ.

Да обясня на тези,които нямат понятие от енергетика.Зимата ,когато има най-голяма потребност от енергия,в тъмното и безветрие,нито фотоволтаици,нито вятърници вършат работа.Тецовете ще ги затворят заради емисии.Вец-овете се пускат за върхов товар и са свързани с напояване.Единаственият сигурен източник е АЕЦ. ЕНЕРГЕТИКАТА ТРЯБВА ДА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ИНЖЕНЕРИ,А НЕ ОТ ПОЛИТИЦИ.

Да обясня на тези,които нямат понятие от енергетика.Зимата ,когато има най-голяма потребност от енергия,в тъмното и безветрие,нито фотоволтаици,нито вятърници вършат работа.Тецовете ще ги затворят заради емисии.Вец-овете се пускат за върхов товар и са свързани с напояване.Единаственият сигурен източник е АЕЦ. ЕНЕРГЕТИКАТА ТРЯБВА ДА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ИНЖЕНЕРИ,А НЕ ОТ ПОЛИТИЦИ.

Тоя пък за какъв се има? Кой стои зад него, че го раздава толкова категоричен, Сорос ли?

Нищо ново не ксза Малинов. Руските енергийни проекти няма да ги бъде. Не сме правова държава. Корупция на всички нива. Краде се като за световно. Поиска и оставката на Фандъкова. Е как да не му " скочат" и от ляво , и от дясно?

Подметки, като тоя Малинов пък, ги бива и продължава да ги бива. Е, докато съществуват, България няма да я бъде!

Мислех да бъда язвителен, но прочетох и поздравявам за позицията Бай Иван, Марс, Светльo Малинката - прави сте. Г-н Малинов не му пука с тази евро-депутатска заплата какво и как ще каже. Изкара се по-католик от Папата - по острие от тъмно сините остриета. Доста страни не само продължават но и засилват връзките и бизнеса си с Русия - напр. Унгария, Австрия, Чехия, страните от Северен поток 2. Ние обаче според Малинов няма да дадем нищо да мине от тук и нищо не искаме да правим с Русия. Като рипаш срешу Русия защо бе г-н Малинов не рипнеш срещу Турция за окупацията на Кипър, защо не натриеш носа на турците. Защото не ти стиска. Пееш само за каквото са ти дали "тон за песен" от там откъдето са те вкарали в Евро-парламента и те крепят като креатура на несбъднати сини мечти. А България и нейния интерес за теб е ..... не е ясно какво. Жалко.

Кой пък е този дупетат, не съм го чувал. Не АЕЦ , а българия няма да я бъде- от югоизток турци, от югозапад албанци,от юг византийските номера нямат край, а от север румънците искат да се разширяват отново териториално като след 1СВ станаха от 110км.км. на 310кв.км- мегдан има.

50 процента от бюджета на КАНАДА и Австралия е формиран от търговията на УРан, в Блгария сме богати на Уран , навремето никой не вярваше че китай можеда произведе нещо високо технологично но за 30 -40 години нещата се проемниха такова е бъдещето и на България ,ако поемем в поска Атомна Ергетика и е развиваме , имаме и ресурсите, имаме и соновата трябва да е развием и да инвестираме още в тази посока .

Да го бъде,ЗАЩОТО БЕЛЕНЕ Е ЗЕМЕТРЪСНА ЗОНА,НО ТОЗИ ПРОБЛЕМ НИКОЙ НЕ ГОВОРИ,даже трябва да съдят проектанти предложили да бъде в този региьон

Ще я направим до Панчарево. :)

"Белене" ще издържа падането на 400-тонен самолет За централата били предвидени уникални системи за безопасност "Белене" ще издържа падането на 400-тонен самолет Възникването на цунами на територията на АЕЦ "Белене" било невъзможно. 40 процента от цената на АЕЦ "Белене" се формират от системите за безопасност, съобщи Кирил Комаров от Росатом на форум в София. По думите му за АЕЦ "Белене" са предвидени уникални системи за безопасност. Централата е проектирана така, че да издържи падането на 400-тонен самолет и температурни колебания от минус 57 до плюс 60 градуса по Целзий, добави Комаров. Според него за България не е подходящо да се отказва от собствените си АЕЦ и да зависи от други държави. Комаров допълни, че около 30 на сто от дейностите за изграждане на централата ще бъдат за български фирми, като вероятно това ще струва около 2 милиарда евро. В строителството на централата трябва да се включат 5000 души. По повод събитията в японската атомна електроцентрала "Фукушима" представителите на "Росатом" коментираха, че възникването на цунами на територията на АЕЦ "Белене" е невъзможно. Торнадо може да се появи веднъж на 100 000 години, срещу което обаче проектът е защитен, отбелязаха специалистите. Те припомниха, че в петкилометровата зона около предвидената централа няма активни разломи, а площадката й е одобрена за атомна електроцентрала от Агенцията за ядрено регулиране.

Светослав Малинов е виден отвсякъде седесар. Проблемът му е, че не знае къде се намира.Политическата сила която представлява отдавна не пее в хора и е последна дупка на кавала. Той се гордее и радва, че нито един от проектите от "Големият шлем" не се е състоял. Сега твърди , че и АЕЦ"Белене" няма да го бъде. Няма да го бъде, ако питаме него. Откога с 1% подкрепа ще казваш кой ще кара влака? Тази седесарска позиция е анти българска и за да има шанс България трябва да изметем точно тези, които заемат тази позиция. Понеже изпаднаха зад борда, сега се преселиха в ГЕРБ. Там все видни седесари. Затова аз разлика между двете формации не правя. Що се отнася до Македония; още един,който като американците видя "успешен" референдум и тръгна да ги присъединява в НАТО и Европейският съюз. Спокойно Малинов, това име няма да мине! Болшинството от македонците няма да се съгласят. Само с албански гласове, работата няма да стане. Седесарчетата като Малинов винаги са били против големите стратегически проекти, които можеха да дръпнат България напред.Край нас всички строят и се развиват, а ние трябва да слушаме тъпотиите на Малинов. Не му е харесало изказването на Путин за "Южен поток". Обяснимо е! От истината боли, а Путин назова нещата с истинските им имена!

в момента Австралия е силно зависима от САЩ по отношение на политиката си и урана се купува от САЩ, ако австралия го прерботваше и го продаваше щеше да печели повече, същото е положението с Канада. България също е богата на Уран, това е бялото ни злато , развитието на атомната енергетика един ден може да бъде нашия клондайк

Другарите никога не са искали да се построи Белене. Ако искаха досега 100 пъти да го бяха направили. Просто им е сладко да си смучат от договори и комисионни.

Не другарите! Седесарите! Тях ако питаме и АЕЦ"Козлодуй" трябва да оставим на доизживяване. Нищо да не правим. Да, обаче без АЕЦ България е с гол гъ-ец!

Защо поляците искат да строят АЕЦ, защо австралия иска ,защо Турция иска , и защо ние ще сме по назад от всички , защо Германия още не си е спряла атомните централи , ....

Австралийският премиер Малкълм Търнбул е изразил съмнения относно целесъобразността на изграждането на атомни електроцентрали в страната. Но със сигурност ще се върви към преработка на уран. В отговор на въпрос на радиостанция 5AA, цитирана от ТАСС, ще има ли някога на зеления континент АЕЦ, министър-председателят заяви: "Аз се отнасям към това малко скептично, и не говоря само за политика”. Вмятам от мен - Австралия има най-големите залежи на уран в света.

Той се отнася, но от думите му си личи , че има силни течения за това, от изказването му звучи че това е лично мнение не правителствено ... в момента Австралия е силно зависима от САЩ по отношение на политиката си и урана се купува от САЩ, ако австралия го прерботваше и го продаваше щеше да печели повече, същото е положението с Канада. България също е богата на Уран, това е бялото ни злато , развитието на атомната енергетика един ден може да бъде нашия клон дайк

Късият е бесен, защото не успя да зароби България допълнително с ЮП, Белене и Бургас-Александруполис. А какво лапане щеше да падне само.

Като не е свободна. Няма как да се зароби роб. Може да се купи, може да се открадне, може да се убие, може да се вербува за някакви цели, може да се освободи, но веднъж заробен, няма как да се зароби наново.

Белене да се закрива и руските агенти и Атомстрой на съд и да плащат на България откраднатото!

Тия злобни "демократични" антибългари/ДСБ - няма да ги бъде!

А какво да правим реакторите ,паметник за толкова пари...?

ами да зашием на копчето балтон

На лицензирана площадка, лицензиран проект, доставено ядрено оборудване и вложени 3 млрд. лв. КОПЧЕ ли казвате?! Власите/глупаците се давят на края на Дунав...

Плямпай, плямпай докато още гушкаш бая мангизи че това ще да ти остане...

Оставаща без енергетика БГ ще купува ток от съседите и и европредателят ще получи медал Тоасун бей. Какво ще се случи с енергетика ако откаже да купува тирски ток след пускането на ТрАЕЦ и закриването на Козлодуй е ясно от днешното придвижване на ТР боен флот в Гръцко-кипърската !!?! зона южно от острова с цел да не допусне Амер Ексон Мобил да прави сондажи за газ. Ердо заяви, че никой не може да бара нещо там без да има лиценз от ТР. Дали ще има приятелски огън или Ердо само плаши за да смукне някой и друг милиард ей така от нищото скоро ще се види. Турските бойни кораби имат традиция да бъдат потопявани от собствената си авиация /1974/ и ако някоя гемия Денизли бабаитлар потъне няма да е изненада.

Когато си ''повреден'' по рождение нищо не е в състояние да ти помогне колкото и превъплащения да се нъчиш да правиш... Прочети малко това което сте приказвали като вие налегнала подложена деменция защото хората помнят какво приказвахте и какво правехте. Путин отдавна не се вълнува от Белене така както ви се иска защото и реакторите му платихме и при нас си ги прибрахме за да угодим на краварите и еврогейския и сега търсим баламурник да продължи след катро неможахме да намерим баламурник да ги купи. Докато Путин все ви е в болните мозъци ще сте все в това положение на партер пред козяк..

и десните няма да ги бъде на следващите избори

Явно животът с брюкслски приходи изглежда по розово. Време е този да престане да бъде избиран. И по възможност по-скоро да си профука парите, заработени с лакейничене тук и там.

Г-н Малинов, по-добре погледнете какво правят австрийците и немците. Те работят с Русия, защото имат интерес и защитават икономическите и националните си приоритети. А вие се опитвате да направите на глупаци целия български народ, като ни обяснявате колко е лоша Русия и как не трябва да се реализира нито един съвместен проект с нея. На времето казаха - нарежете си танковете, спрете си АЕЦ-а, сега - спрете си газовите потоци и т.н. След това казвате - увеличете си бюджета за отбрана и купете от "нашите" самолети и танкове и ще доставяте от "нашия" газ /може да е руски, но ще го купувате от "нашите" посредници/. Излиза, че цялата работа е една търговия и манипулация. Въпросър е каква цена е платил и ще плати българския народ и защо никои не носи отговорност за това?

Не само ЧИЧКО МАЛИНКО, не е данъкоплатец, като него са хиляди. Когато парите си ги изкарваш със собствен труд и ум, и плащаш данъците си, разсъждаваш. Разсъждаваш колко по-малко даваш за енергийни разходи, толко по-конкурентен си на пазара. Заради това бизнеса не се интересува от политиката. Защото трябва да плаща не само данъци а и......

Тоя национален предател явно живее в паралелна реалност! За какво поддаване говори, че не разбрах! Изпуснахме влака, а не поддадохме, бе, тъп тиквенико! Путин ясно го заяви, че ако искаме газ, да ходим да лижем вече задника на Ердоган! Ако той се смили над нас, или пък реши, че по този начин ще ни натиска политически в бъдеще - ще ни пусне една тръба, като му плащаме и за транзите! И в добавка да се бръкнем и да си платим тръбите за пренос до нас и у нас, ако иска някой да купува в Европа от това направление! Бургаз - Александропулис умря, защото е също безсмислен без руски газ! Големи победи постигнахме! Свалихме си панталоните и се наведохме там, дето другите си размахват големите ку... За Белене не ми се говори изобщо! С подобни политически продажни подлоги скоро и ток ще започнем да купуваме на безбожни цени от съседите си! Вместо да ни се молят те затова! Боклуци долни! По-добре поне да си мълчаха! Ама те хем насрани, хем си развяват пред всички бельото!

за какво лизане говориш- ако имаш пари-купуваш газ, ако нямаш-не купуваш.дали от турци,руснаци или гърци- все тая-парите са едни и същи.

Правилно е да няма АЕЦ Белене-защото ще зароби още 3 поколения българи!! Руските паразити нямат откъде да смучат вече кръв и имат въпиюща нужда от нов реципиент-затова опитват по всеки възможен начин да ни принудят да се заробим още повече!! Засега ни държат с Лукойл, доставките на най-скъпия газ в Европа, а се провалиха в Южен пАток и "Бургас-Александруполис", но един АЕ Белене би ги ощастливил!! Само зомбираната русофилска паплач все още им се мазни на уродите от Изтока!!

Докажи тезата (спама)си с данни за най-скъп газ !

От гледна точка на руснаците и ЮП, и Белене са успешни - реализираха ги, ама не в България, а в Турция. Също като Син поток едно време. Даже и от проваленото Белене си взеха парите два пъти - един път като си платихме, и втори - като ни осъдиха на неустойки. От тази гледна точка... чия точно шапка накривихме с инфантилното си поведение?!

"""Светослав Малинов е роден на 19 януари 1968 г. в град Станке Димитров (днес Дупница). Завършва Английска езикова гимназия в Бургас и политология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ през 1993 г""""Я виж ти ,та той бил титан в областта на ядренната енергетика.Вече имахме един ,който не правеше разлика между "волт" и "ват",за нещо малко по-сложно не смея и да помисля.Това е все едно, някой завършил транспотно машиностроене ,да дава съвети на кардиохирург.Но разбирам го човека ,трябва да вдига шум, удобен на съответните институции ,за да бъде забелязан и да му предложат топло местенце на завет в някоя финансово стабилна фондация

С две думи, (ДА) Й БЪЛГАРИЯ.

Ами то с такъв "бекграунд", как очаквате да си изкарва парите? С лизане на чужди задници, играещи срещу националните ни интереси и получаване на грантове!!! Това не е лошо, ако не ни засягаше ! Но не би! Засяга ни и още как! И за съжаление той не е единствения нашенски Юда, продали род и Родина за 30 сребърника!

Статията е пълна с общи приказки.Няма никаква конкретика, защо не трябва да има проект, от който щяхме да печелим.Докато на нас ни се забранява да го правим, Германия си продължава със Северен поток 2.

е,че подобни капачки като този по горе отдавна ги няма и никой ни си спомня за тях ,но другото ще го има.Под една или друга форма, но ще го има.

Спомнят си, спомнят. Най - вече Пръм-Кунева.

Букмейкърите да събират залози. Вместо хората да си дават парите на "Ало измамниците", да залагат за "АЕЦ Белене ".

Белене ще го бъде, а Малинов е вече бита карта, от където и да го погледнеш, в каквото и състояние да бъде на Земята!

Че няма да го бъде така, както "народа" си го представя, е ясно и на врабчетата! Въпросът е защо пак трошат едни пари, на същия тоя народ;) А отговорът е повече от ясен - за комисиони, сър;) Създават се едни "проектни компании", там се трудоустройват на синекурни длъжности едни наши хора, за много пари. Проект няма, компания има и паричния поток си върви...схемата е добре отработена и си действа! Справка: Когато спряха Бургас- Александруполис, "проектната компания" "работеше" още 5-6 години след спирането;) Въпрос: ЮП е спрян през 2014, но компанията ЮП България дали е закрита?! А на бас, че не е!;) А там какви пари вземаха само...

Не са вземали. Вземат.

Съгласих се с поправката;) Вземали са и вземат, само мъъъъничко си ги орязаха - доколкото думата орязване е подходяща в случай като този - от 10 бона на месец да "паднеш" на 9 ;)

Казвам го простичко, без желание за диспут: Ако не сега, след макс. 10 години нова ЯЕЦ ще трябва да се направи. Ще я направим, но за три пъти повече пари от сегашните. Само че тогава ще сме директно зависими и за газ и за ток от Турция.

Също без желание за диспут. АЕЦ "Белене" съществува като проект от далечната 1981. За тези близо 40 г. не е реализиран - при това се смениха достатъчно правителства - и про-, и анти- - но проекта не беше реализиран, но парите НИ, които потънаха там се броят вече в милиарди. Дали имаш смислено обяснение защо парите ни потъват, но проекта не се реализира?;)

Кой беше този Светослав Малинов??

Кво беше това АЕЦ Белене?

Има ли България визия за своето бъдеще ? Не, НЯМА, защото Българската държава е абдикирала от това свое задължение и ние като нация се носим в потока на времето в лодка без кормило и капитан !! Това важи и за енергетиката ни, това което унгарците с Орбан разбраха и изкупиха ЕРП, намалиха цената на тока и сега строят АЕЦ с руски реактори. Достойна нация !! А ние, тогава когато света върви с бързи крачки към новите електроавтомобили и замяна на традиционните горива, се отказваме от високоефективни структурни проекти за производство на електроенергия и се полагаме доброволно в "грижите" на енергийни гинки и калинки, разчитайки на енергийната мафия и затова сериозно ще леем горчиви сълзи в близките 10 години. Да, и трите проекта газопроводът ЮП, нефтопроводът Б-А и АЕЦ Белене щяха да издигнат България в геополитическо отношение и да ни решат проблемите с националната ни сигурност, да не говорим за доходите от тях.Всичко беше пропуснато и сме по-окаяни от всякога, а в бъдеще не виждам изход от това, а още по-зле и от сега !!

Всеки ден ни повтарят, че България е застрашена от замърсяване поради употреба на печки на твърдо гориво. А идиоти като този храненик, който и лев принос няма за България, продължават да се борят против интересите на българите - ако я има АЕЦ,,Белене", и ако има по-евтина електроенергия никой няма да се рови в кюмура и да се търкаля в сажди за да се топли на твърдо гориво. Именно с цената на тока трябва да се стимулира населението да ползва за отопление електричество. А най-евтината и засега най-чиста е ядрената енергия. Затова АЕЦ ,,Белене" е жизнено необходима за нас! Няма значение, че подкупения Малинов реално лобира за бъдещата турска електроцентрала. Не трябва да се вслушваме и съобразяваме с такива купени лобисти като този. Само факта, че е кадър на Иван Костов е достатъчно доказателство, че този продажник ще продаде националните ни интереси! За такива българомразци, като Малинов само Народен съд и Белене, но не в централата, а на острова!

Само 80% сте. Като станете итново 99%, ще има и АЕЦ и Белене.

Ядрените електроцентрали са високотехнологичен продукт. Идиоти като вас с килийно образование и нито един изпит по ядрена физика, по математика и по термодинамика и топлопренасяне , е смешно да коментират този вид енергетика. Първо ви трябват едни 4 години училище, след това още едни четири години училище, следва още едни четири години училище, след което можете да започнете да се обучавате по темата, но не по-малко от пет години, Когато преминете през всички тези етапи и поработите в някоя ядрена електроцентрала 2-3 години , тогава вече можете да пишете тук. Но тогава няма да ви плащат за тролене защото ще знаете истината. А сега се разбира, че сте изостанали с над 100 години от световното развитие!

АЕЦ белене е ценен за червените фамилии и за кремълските им господари. Дерат българския народ от не знам колко години вече и все не им стига. Накрая естествено са ни лук яли, ни лук мирисали...

а ти искаш на Доги ТЕЦ-а да подкрепиш явно! тури ли чалмата вече?

Как така до 1989 г. не ,,...деряха....", а когато вие се появихте на политическата сцена започна едно голямо дране? Вече и децата знаят, че вие сте тези, които смъквате по девет кожи от народа. И защото сте страхливци вече 28 години се криете за думата комунисти. Няма по-големи боклуци от евроатлантическите демократични цървули!

Руснаците си взеха парите за рекаторите по съдебен път. Малинката неолиберстен да не ги мисли тях! А Боце неколко пъти след това се дупи на Вовата, по различни поводи, но той гнусливо не пожела дори с пръст да му бръкне между дебелите бутове!

Абе, стой си в Брюксел, докато можеш, тук си нежелан... Дрън-дрън, ярина! Както говорият всички в Европалрамента!

Ама това е и неговото желание ,но на добре платена , антибългарска позиция.Той за това сега се "набира", за да бъде забелязан и съответно приласкан.Толкова безлична личност ,трудно се намира.Добре ,че хвана последният влак, преди тоталното разпадане не синьото "единство"

Шансовете на АЕЦ Белене са многократно по - малки, отколкото тези на Борисов да спечели златната топка.

Американците си купиха цяло ДПС за да защитават интересите си в ТЕЦОВЕТЕ