Светилище на 7000 години бе открито по новото трасе на магистрала „Хемус“ (снимки)

Обредният център е от края на шестото и началото на петото хилядолетие пр. Хр.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чета ви коментарите и се чудя нормални ли сте??? Никакво уважение към миналото, неглижиране на настоящето и непукизъм за бъдещето. Платени драскачи, полуграмотни и необразовани. Това ли сте вие, цветът на обществото? Гнус ме е от вас!

Не са виновни те, че така са възпитани... "Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат.Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза: "ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ”" Фостър Дълес 1956

Колко добре са си живели хората преди 9 000 години (7 000 преди новата ера). Нямало е политика, комунисти, фашисти, либерали. Нямало ги е сегашните нации: американци, германци, французи, българи, руснаци, турци и всякакви още. Не са замърсявали природата с леки коли и камиони, с Тецове, пластмасови опаковки. Нямали са металургия, огнестрелни оръжия, атомни бомби и електростанции. Не са вярвали в измислените Христос, Аллах, Буда, Яхве и т.н. Живели са от днес за утре, ден за ден. Но щастливо и безгрижно. Препитавайки се с плодовете на природата. Не са ламтели за много, то е нямало и за какво.

Всичко което си изброил е правилно, но да хулиш Бога...осъзнай пич!

какъв бог ве пикльо богът е най-мръсното и нагло изобретение на евреите

Поредната тъпотия и претекст за спиране на строежа.

Добре, че си признаваш, че си поредния тъпанар

си запознат, глупав мухльо? Сигурно наел да пасеш патки.

Селяндурът е запознат с кокошките на село.

Вижда се , че добре разказва ч0века, но да бяха сложели поне една снимка на тези красиви предмети които са намерили с богати орнаменти.

Ой бляя, тези останки на предците ако бяха в Израел или Китай....магистралата щеше да бъде вдигната над тях а обектите да се съхранят и поставят под стъклен покрив като туристическа атракция. Само в България и Русия се броят гущерите от заемите и комисионните за магистралите. Да ядем, пием и развяваме червените байряци днес, майната му на миналото и бъдещето.

Язък че всичко това ще бъде унищожемо

И без това тая магистрала няма да се строи. Работниците и фирмите напускат трасето и строежа беше дотук. А после всичко ще трябва да се започва отново.

С други думи, магистралата беше дотук! Все пак, според статията, това е едва ПЪРВИЯ проучвателен цикъл на този терен. А, както знаем, един в един летен сезон се прави един проучвателен цикъл и така - магистралата умре!

На това място населението се е молело тогавашния Министър на РРБ-то да им оправи пътя и ако може магистрала. Ето, молитвите им са чути.

Нищо не са открили тия идиоти. Цигански номера. Ей, правете магистралата шевиебапутката майна, стига с чекиджийски истории всеки ден.

Ти от ГЕРП ли си? Или от ДПС ? А може би от Израждане? Или си от новата коалиция - ГЕРП+ДПС+Израждане

Сега северно-македонците ще го обявят за древната си столица...

Еее а русофилите ме убеждават че ботоксовото джудже е положило началото на европейската цивилизация

Айде сега, да го огледат, да го наснимат и след това - да се полага асвалта отгоре. Не може заради някакви разкопи да спре строителството на магистралата!

Пролетарски поете безбожен!

И сега поне 3 месеца археология и то ако имат пари,а може да стигне и година. а боко тиквата обещаваше , че ще направи всичко за догодина, явно щеше да асфалтира отгоре без да му пука за това което погребва.

Преди 7 000 години са се молили на богинята майка земя? Това от къде го видяха или прочетоха? Или е едно от клишетата? Защо да не са се молили га Бог? На мен ми прилича отново на женска еманципация - да кажем "майка-земя", за да са доволни дамите. Ами утре гейовете ще поискат боговете да се наименуват полит-коректно към тях - тогава няма да е нито Бог, нито майка земя ами какво? Някой ако има идеи да каже.

Тия макета навсекъде са били...

Всяка яма на полето е или светилище или външен нужник.