17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кога се пада зимното слънцестоене у нас? • През 2018-12-21 в 22:23 часа • През 2019-12-22 в 04:19 часа • През 2020-12-21 в 10:02 часа

Честит имен ден на тези които празнуват ! Да им е живо и здраво името и те да са живи и здрави ! Приятно празнуване на всички адаши ! Андрей.

има народен обичай на тоя ден да се хвърля царевица нагоре в комина на огнището , като се казва- "на ти, мецо, кукуруз, да не ядеш ти назе." живи и здрави

Указанията за територия вероятно са взети от житие. И вероятно се има в предвид Киевска Рус- днешна централна Украйна, Скития също е на територията на Молдова и Украйна. Та въобще не е пътувал чак зад полярния кръг светеца.

Тракия и Русия...а разстоянието между ушите на редакторчетата...голямо ли е?

Хем го свързват с преминаването от есента към зимата, хем започвал да нараства деня. Безмислица, особено знаейки, колко време наистина остава преди денят да започне да расте.

23-24 дни и започва да рсте

Все си мислех, че други са причините за смяната на сезоните, а то се оказа че без нам кой си светия денят няма да помръдне да нараства. Какво ли са правили преди да го има този светия.

Християнство и ислям са изцяло еврейски творения за контрол над психиката. При християнството това по-лесно се вижда. Апостолите по веригата тръгват от библията и са по еврейски градове. И така еврейските претенции се самодоказват.

Смирненски.

Хахаха. Пълни глупости. 100 пъти хората трябваше да разберат, че със свещички и молене не става работата.

Умните хора знаят, че нещата не са самочиста логика и има неща, които не се виждат , са усещат. ;-) Не бъдете ибедени, че знаете всичко.

Така е. Но тъй като за религиозните това не важи и убежденията им замъгляват и повече от очевадни истини то иронията, критиката и разобличаването са повече от спешни и нужни.

Смени ника. Спешно е.

Неговия ник е на място за мен ти си смешния ха ха ха....

Си прав умния човек най малкото се съмнява, но по лайковете си личи, че посещаващите тази статия в голямото си мнозинство не се съмняват и не разсъждават, а се съгласяват да са живи и здрави, такъв е нашия народ като кон с капаци боже пази...