Почитаме Света Марина

Българската православна църква почита днес паметта на Света великомъченица Марина.

Обратно в новината

Коментари - Почитаме Света Марина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Матей глава 6 "5 И когато се молите, не бивайте като лицемерите; защото те обичат да се молят стоящи по синагогите и по ъглите на улиците, за да ги виждат човеците; истина ви казвам: Те са получили вече своята награда. 6 А ти, когато се молиш, влез във вътрешната си стаичка, и като си затвориш вратата, помоли се на своя Отец, Който е в тайно; и Отец ти, Който вижда в тайно, ще ти въздаде [на яве]. 7 А когато се молите, не говорете излишни думи, както езичниците; защото те мислят че ще бъдат послушани заради многото си говорене. 8 И тъй, не бъдете като тях; защото Отец ви знае от що се нуждаете преди вие да Му искате. 9 А вие се молете така: Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! 10 да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето така и на земята; 11 Дай ни днес ежедневния хляб; 12 и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници; 13 и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия, [защото царството е Твое, и силата и славата, до вековете. Амин]. 14 Защото, ако вие простите на човеците съгрешенията им, то и небесният ви Отец ще прости на вас. 15 Но ако вие не простите на човеците съгрешенията им, то и вашият Отец няма да прости вашите съгрешения. 16 А когато постите, не бивайте унили, като лицемерите; защото те помрачават лицата си, за да ги виждат човеците, че постят; истина ви казвам: Те са получили вече своята награда. 17 А ти, когато постиш, помажи главата си и умий лицето си, 18 за да те не виждат човеците, че постиш, но Отец ти, Който е в тайно; и Отец ти, Който вижда в тайно, ще ти въздаде [на яве]."

Молете се повече на светци. Те са посредници между вас и Бог. Бог винаги ви чува и знае кое е добро за вас но не винаги разговаря с вас. Когато молите за нещо едновременно и Бог и светците Му, шансът това нещо да се случи и успее е по-голям. И не забравяте да сте праведни, както и да благодарите на Бог.

Да се молиш на много светии е същото като да се молиш на много богове. Класически паганизъм дегизиран като християнство.

Православната Църква е историческата Църква, която основа нашият Господ Иисус Христос. През 1054 година с Великата Схизма от Едната Свята Съборна и Апостолска Църква, отпадат еретиците римокатолици, а през ХVІ век от тях се отделят сектантите протестанти /секцио лат. отделям/. Всички са извън Църквата. Господ Иисус Христос ЕДНА Църква е основал на земята, не над двеста деноминации, коя от коя "по-правилни".

Дядо Мраз в тази приказка ли беше или за летящата чиния ?

Да са живи и здрави всички именници!

Езичниците почитат светци (хора), като ги превръщат в идоли. Но да се молиш на светци е като да се молиш на камъни. Нито ще те чуят, нито ще те видят, защото спят в гроба несъзнателен сън като всеки друг смъртен човек и чакат своето възкресение в денят на второто пришествие на Божият Син в сила и слава. Християните почитат и се молят единствено на Господ и Неговият Възлюбен Син. Нашето единствено спасение е в Божият Син Исус Христос, който единствен веднъж и завинаги плати цената за изкуплението на нашите стари грехове. Той уми грешният човек със своята кръв на светец. Беше изкушаван във всичко, но не съгреши в нищо. Той ни показа как да живеем свят живот в хармония с Божият воля. Той се смири съвършено пред волята на Отец. Той изцеряваше духовните и физически болести на тези, които повярваха в Него. И Той живее в сърцата на новородените по дух християни, които са повярвали в Него, за да възстанови загубеният при първородният грях Божии образ в човека.

Не си наясно с християнството в дълбочина - типично за протестантските деноминации.

Може ли да защитите декларациите си с аргументи базирани на Божието слово записано в Библията?

Честит празник!