"Супер четвъртък": Ще остане ли Великобритания цяла?

Резултатите от парламентарните избори в Шотландия и Уелс могат да се окажат решаващи за единството на Обединеното кралство

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И в България се ПРОИЗВЕЖДАТ много избори.

Тя е нагледен пример за нещастията, които причинява популизма. Кралете й, водили воини в цял свят, владеели колонии по цял свят, сега се обръщат в гробовете. Причините за ширещия се популизъм в демокрациите са много, но основна е преобладаващото неуко и необразовано население, което налага диктат над умните, като му "назначава" калпави политици, които обаче лъжат перфектно. Няма друго спасение за демократичните общества освен въвеждане на задължителен образователен ценз за гласоподавателите.

Имаха възможност да гласуват през 2014 година. Тогава големите градове искаха независимост, а селяндурите не. Да се оправят.

какво значи образователен ценз???? в момента който не е влезъл в университет, той не е завършил. дипломи се печатат повече отколото пари. колко и да ритаме и да хитруваме закона на джунглата не е врата в полето, дето може да се заобиколи. Като народа е негоден, тоест неподготвен за демокрация или ще изчезне държавата или ще си замине демокрацията - както е в русия например.

Ти за Великобротания не се кахъри. Тя пак ще си има европазарите. Заедно с това се насочиха активно към Индия и Пакистан. Две бивши техни колонии с огромен нарастващ пазар и работна сила. Така, че не ги мисли тях. Знаят какво правят и са го доказали много пъти!

Не е грешка... там също ги прозивеждат. Я виж байДънчо как го назначиха. :-)

Само че 2021 не е 2014. Тогава от Лондон ги лъгаха та се скъсаха. Най-голямата лъжа от всичките беше това че ЮК няма да излезе от ЕС. Сега всички знаем какво стана. Шотландците искат да са по-близо с континентална Европа отколкото с Англия. Те и по манталитет са по-близо до Скандинавия отколко тези от южната част на острова.

А защо трябва шотландците да следват политиката на гадните англичани ?

Британия отдавна вече не е велика ,ама на никой не му се вярва , че царят е гол!!

60% от износа на Шотландия е за Обединеното кралство. Шотландия има 25% вътрешен дълг.Това е 6 пъти по голям от сандарта на ЕС. Така,че какъв ЕС, какви 5 лева. Да не говорим ,че голям процент от малкия бизнес работи само с Англия. Ако има твърда граница м/у Англия и Шотландия всичко умира. И накрая ,на предния референдум Камерън им каза: Ок ще ви дадем независимост, но веднага спирате да използвате британския паунд за национална валута. След всички тези обстоятелства мераците за независимост ще останат само за Никола Стърджън. Тя горката мре да стане премиер.

Днес избират шерифи и това нищо няма да промени! Стиснатите шотландци не са толкова глупави, че да се отделят от майката кърмилница!

Шотландия ползва Шотландски паунди, емитирани от трите ни местни банки. Емисиите са гарантирани с депозити в BOE..... И на миналия референдум хората гласуваха за оставане в ОК заради заплахата за блокаж на приемането на независима Шотландия в ЕС от страна на хуните. Сега е доста по-различно. освен това Шотландия държи крана на питейната вода за Англия, което си е доста коварно.

Как се „произвеждат избори” драги неграмотни журналисти, какзва се ПРОВЕЖДАТ!!!

Това е голям дерт за нашите новинари .

На шотландците им казаха на предния референдум, ако се отделите няма да сте част от ЕС и няма да бъдете приети автоматично. Ако излезете от Обединеното кралсвто излизате от ЕС. След това англичаните им казаха, че нищо не се било променило толкова след като Обединеното кралсвто излезе от ЕС, че да има причина за нов референдум... Торите да го духат!

Свобода за Шотландия ! Свобода за Северна Ирландия ! Свобода за Уелс ! Няколко века английско Присъствие стигат !

И къде набута САЩ тука? Или само в Русия и в Турция са честни изборите. Двете ти родини. :) п.п. Поздравления за българския, доста ти е добър, като за 3ти език. :)

Внимателно проследих от началото до края процедурата на предния Референдум в Шотландия ! за Отбелязване е демографската характеристика ! Юнионистите победиха само в два възрастови сегмента ! Най-младите 18-25 и 60 + Мо пък твърде категорично ;) Има твърде много английски студенти в Шотландия. Там висшето образование е безплатно ! за разлика то Англия А пенсионерите ги подплашиха чрез заплаха за неполучаване на пенсии при разделяне

Психомислещ!

Визите на Ганчо за САЩ, тогава може и да се отдели Шотландия, но народа няма да се подлъже по кухата лейка Никола, защото народа иска да живее добре.

Май излишно питам.... Очевидно е!

Драги редактор, избори се произвеждат само в бананови републики като България. В нормалните държави изборите се провеждат. Поздрави!

Троле, от къде береш бананите в банановата република?

Излизането на ОК от ЕС показа колко крекъх е този съюз. Колкото и да не ни харесват това е истината, ако ги последва още една голяма страна ще бъде финал на ЕС.

от изрода човек не става - или какво показваха снимките? Управляващите (ингилизи) броейки, слахаха бюлетините за независимост в купчините за преклонение пред волята на бабата за господство

Да не се окаже, че не ОК е излязло от ЕС,а само Англия!

Британия ще стане от Велика в среден остров от който никой не се интересува. Нови сили излязоха - Китай, Индия, Бразилия.....А британците ще се изхранват от продажба на антикварни предмети.

След 10 години Англия ще е в ЕС отново. След като осъзнаят каква глупост са направили ...

Защо лъжеш така?! Щазаха им, че ако напуснат гнус британия ще бъдат извън ЕС!!! А сега гнусбритания напусна ЕС, така че хората са си право след като бяха излъгани да се махнат от тази гнус!!!