17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И аз ще дам един пример. Дълги години живях в САЩ и там дължимите данъци не се отписват - ще ти вземат и пломбите, докато не се издължиш. Същото важи и за студентските заеми.

Още 20 000 000 000 лв. натрупан дълг от управлението на ГЕРБ. Това е национална катастрофа и когато дойде момента ГЕРБ да си ходят от пеленачето до най- възрастния български гражданин всеки ще дължи по 3 000лв.

Ами много е просто: НАП си пилее ресурса по такива като нас с адрес и легален бизнес. 2 месеца ни правят проверка и: О, НЕБЕСА! Начислиха 2 лева и 16 стотинки ЛИХВА върху закъснение за отчитане на ДДС.... И това върху 3 000 000 оборот!!! Ей, и Папата не е толкова праведен....

E, опростиха данъците на мюфтийството де, за 10 години назад.

Важното е че държавицата ни оправда Огнян Донев за 67 милиона неплатени данъци.Опрости данъците на великия ритнитопковец Стоичков.Да не забравяме за другарката Юлия Берберян е ридица други чалгаджийки ,които не благоволяват да плащат данъци и т.н.

НАП (нашата агенция за поръчки).

Ами г-н Данаилов да изпрати тези данни където трябва и едно копие в ЕС - икономическата и финансова комисия. Не е нужно да си велик финансист и да не разбереш, че СЕ КРАДЕ И ФАЛШИФИЦИРА ФИНАНСОВИЯ КОМПОНЕНТ.

80те праоцента в България трябва като начало да се научите да различавате жълтите новини от фактите. Има много хора с титли , чието занимание е да си играят с 80те процента. Надскочете нивото си. Полезно е в дългосрочен план.

Ти къде точно се преценяваш като ниво? И защо?

Неграмотник.

Е! И?

Като се види от коя година започва тази статистика, става ясно колко кадърно управлява ГЕРБ и повече не се нуждае от коментар.

Или с две думи - не може различни неща да се представят и сравняват като ... едни к същи! Не може прогнози да се представят като реализация! Не може в различни отчети един път да се дават прогнозните, друг път да се дават реалните и да не се споменава изрично кои какви са, както и не може реалните да са едни в едни официални отчети, и съвсем други и различни в други! Друга много често срещана идиотщина, която очевидно някои приемат като хитра или дори като трик - да се сравняват и смесват не само прогнози с реалности според случая и какво му изнася на някой, но и ... АБСОЛЮТНО КОНКРЕТНИ резултати като стойности с ... ПРОЦЕНТИ, тоест СЪОТНОШЕНИЯ! И така се вкарват и смесват в миш-маш различни време, стойности, проценти и “методики к трикове”, че с малко повече елементарна ловкост можеш да намериш някакъв “счетоводен и финансов трик” в потвърждение на буквално всяка теза, която ти хрумне! Мога да дам многл и съвсем конкретни примери, но мисля, че е ядно, че тези разчитат че ауфитотията им и обществото ни е наистина многл просто, че сме по-прости дори и от тях! И това поне за мен е доста забавно!

И така - да продължа мисълта си - да се смесват ПРОГНОЗНИ данни, данни ПРЕДИ даден период с РЕАЛНО отчетени и законно и правилно регистрирани (и надлежно документирани!!!) такива СЛЕД визирания период НЕ е счетоводен трол, а измама, която очевидни идиоти и дебили, на които толкова им е акълът считат, че може да мине за трик пред началниците и господарите им - което многл ясно доказва и на тях колко име акълът и познзнията, пред материала, а ако случайно не мине да се представи зз ... НЕВОЛНА ГРЕШКА!?! Както да кажем жена ми се пообъркал а и неволно ми вьрла от поръчинето сто доларовата банкнота, вместо двадесетдоларовата (интересно, че никога не се бърка да вземе банкноти с по-нисък номинал:)) Та така и тези иначе много големи специалисти и с началник - великият финансист дето не може да си изхранва семейството с местен труд - Влади Горанов просто се пообъркали тук с едни два, там с други двайсетина МИЛИАРДА?!?!

Искам да коментирам тази статия от друг ъгъл. Например това: “ Според Евростат през 2018 данъците и осигуровките са 32,8 милиарда. По данни на МФ данъци и осигуровки са - 32,4 милиарда. А според НАП за 2018 са събрани - 30,3 милиарда. Разликата между МФ и НАП е 2 милиарда! Това е СЧЕТОВОДЕН ТРИК!?!?! - едното е на база начисления, а другото на база отчетено събиране. И накрая на годината се изхарчват едни 2 милиарда. За външния дълг. Като АБСОЛЮТНИ СТОЙНОСТИ!!! дългът нараства. За последните7 -8 години дългът е нараснал с едни 20 милиарда лева. 2009 година е най-ниското съотношение дълг - БВП, оттогава насам все нараства.” ====== Това НЕ е никакъв трик, още по-малко счетоводен, това си е просто (проста) ИЗМАМА! Като човек, който скромно може да спомене, че има много голям опит в счетоводство, финанси и контрол - вкл. на големи фирми, холдинги и организации, както и да е бил свидетел и много внимателно да е проучвал ВСИЧКИ видове възможни и невъзможни кражби. корупционни схеми и разхищения не мога да не изразя отново своята изненада колко са тъпи наистина онези, които се опитват да прилагат подобни “счетоводни трикове” - как едни откровени тъпанари и моленици, наети и назначени и подбрани от други такива се опитват да правят другите на по-тъпи и от тях!!!

Има ли фирми на Слави Трифонов, които са дължали стотици хиляди данъци на държавата и не са ги платили, респективно тези данъци са отписани? Аз знам отговорът.

Така е , тормозат всички, който имат пари а самите те си източвст държавата в схеми

Как се става от НАП -депутат ?

Ето това е "подарък" за рождения ден на герб !! Пък на следващите избори пак "гъбки да наберем в близката горичка"!!

250 лв. ГО?! Със сигурност т.н. малус ще бъда 300 лв. за мен. Да духат супата. Без мен.

Няма да платим!

Следващият път ПАК не гласувайте или НЕ гласувайте за Мая Манолова, защото е комунистка, а вие сте принципни. По-принцип мразите ГЕРБ и ФАндъкова, но сте срещу комунистите и НЕ гласувате или гласувате за някой идиот който очевидно е слаб кандидат на демократите, ама вие сте принципни. Ето сега ГЕРБ БЕЗпринципно ще ни обира всички ни. Да припомна на всички принципни и НЕ гласуващи: Вдигат Гражданската Отговорност - ще стане към 600 лв. с бонус-малус и т.н. глупости. а сега и ... нови по-високи данъци. Ама нали те домързя да ходиш да гласуваш, особено на балотажа. Викаш : сестра Галева е комуниска, пък и Фандъкова не понасям - отивам за гъби. Сега ще ти е скъпо .... ГЕРБ не са виновни. ГЕРБ съществуват заради пасивни принципни идиоти като теб който не си гласувал. Да - ГЕРБ са мафия, но ти си НЕгласуващо мекотело което сега ще бъде обрано. Очаквате още чудеса от ГЕРБ - мекотели. /Това НЕ променя факта , че и БСП са мафиоти, но вие мекотели дадохте на ГЕРБ абсолютната власт/

ДДС -то е каймака ,който обират управляващите с фирмените кръгове. Осигурителни задължения трупат пък свързани фирми на разни "големи" инвеститори. Болничните преди се теглиха от разни депесарски и секви фирми с работещи от малцинствата, ели пък всички във велинградско са болни до десето коляно. В последно време вече из цяла България разни фирми с назначени мангасари дърпат здраво болнични. ТЕЛК-вете са запазен пазарен дял за докторите гравитиращи около управляващата коалиция, там са взети на концесия всички области, а инвалиди са освен 2/3 от всички доктори и почти цялото ромско население. Здравната каса .... е тя е свещената дойна крава за супер собствениците на болнични заведения /при това независимо от партийна принадлежност/ и разбира се за да е кротка и консолидирана гилдията, на всички е позволено да точат в неумерено контролирани количества. Тази страна е обречена за десетки години напред, а дълговото бреме ще нараства.

Знаем, че НАП не са цветя. А Слаби Трифонов кой комунистически кръг го спонсорира всичките тия години?

не ме интересува кой спонсорира Трифонов. Интересува ме тези отписани пари къде отиват? Интересува ме защо искат да ми вдигат данъците застраховките и .... , понеже не им достигат средства а в същото време ежегодно отписват колосални суми! И защо аз и всички работещи българи ( такива които внасят средства в НАП, не търтеите от администрацията), трябва да покриваме тези отписани суми?

Ако не те интересува кой кръг и с какви цели спонсорира Славито Трифончук единственото, което ще получиш е смяна на един душмански кръг управляващи с друг и нищо от това, което си написал и което справедливо те възмущава няма да се промени. И това важи не само за чалгаря, но и за всички, които се правят на политици, а всъщност доят народа и икономиката, докато обслужват нечии чужди интереси.

Ох как обичам отворковци като теб,които се фокусират не върху темата,а някъде по околовръстното.За да ми отворят очите ,че всъщност всички са маскари и ето на и Славиту "дои народа и политиката".

Докато не търсите отговор,а само задавате отклоняващи въпроси,ще сте на това положение

Трябва закон за фалшиви новини

И кой каза КОМУНИ...пардон...ГЕРБ!!! УРААааа!!!!! Ще повърна

Този финансов бог маи не може да смята щом 10 мил + 30 милиарда са 40 милиарда :) 2016 г. са отписани 10,3 мил. лева вземания, но цифрата като салдо в края на 2016-а е близо 30 милиарда лева, тоест, ако не бяха отписаните общо щяха да бъдат близо 40 милиарда вземанията на НАП към 2016-а

виж цифрата е изписана в схемата. Удавник за сламка се хваща,нали?

В случая мил = МИЛиард. Неслучайно съкращенията за милон и милиард са 'млн' и 'млрд' съответно. Обаче изглежда не всеки ги знае.

баща ми си отиде на 89 години. И си беше комунист. Та, той казваше: Няма по голям експлоататор от държавата. Главен счетоводите беше и си разбираше от работата ! Изводите са за Вас !

Баща ти когато е живял, наистина е живял, а държавата винаги си остава най големият експлоататор за да я има . Страшното е когато в държавата има хиляди такива . А пък на върха стои нова мафия и може да краде и парите да отиват безотчетно в частни джобове и офшорки. Преди се крадеше на дребно, но откраднатото оставаше в държавата.

коя партия е на власт в този период ?? ГЕРБ !!! Както тук троловете веднага биха реагирали - МРЪСНИ КОМУНЯГИ !! И Путин е виновен, разбира се. И защо ТВ 7/8 трябва да отваря очите на ОТГОВОРНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ?? Хайде сега да го видим новия ГП !

за които говореше Нинова.

Силно подозирам, че някой сравнява различни неща. Например годишен отчет на МФ с декемврийски на НАП. А декемврийският отчита картинката в края на ноември.

...#Кой и Защо ли ? ;-)

ясно е написано - СЧЕТОВОДЕН ТРИК за наивници. Както някога казваха мутрите: Брато, има едни два милиарда, дай да ги вземем !

Зевзек

А ясно ли е дали написаното действително е така, или пак са тръгнали на лов за такива като теб?

Интересно, каква част от несъбраните данъци е заради прехвърлени фирми със задължения на социално слаби, обичайно роми! Колко от тези прехвърлени фирми са на хора с някаква власт, защото не всеки има възможност да прехвърли! В кое териториално на НАП има най-много такива прехвърлени фирми и дали не е срещу заплащане на овластени данъчни служители! ЗАЩО СЕ МЪЛЧИ ЗАТОВА И ЗАЩО ТОВА ПРЕХВЪРЛЯНЕ НЕ СЕ КРИМИНАЛИЗИРА, ТЪЙ КАТО ПО СЪЩЕСТВО Е ИЗМАМА!!!

Да. ..т.е. Пак&Пак отн. Рибата и Смрадта която Е откъм Главата-й.

...та Пак&Пак - “държавата” ! ...”бизнеса” ! ...”елита” ! - Храм връз WC/00 - НЕ се Въздига !

Данъци плащат само работниците и онези балъци, които не могат да намерят начин да доставят суджук на Бойко. Колкото и заклинания да сипе Бойко - майките да се оправят, пенсионерите да се оправят, учителите, военните, полицаите трябва с нещо да се компенсира откраднатото и се теглят заеми. Тоест краде се и от бъдещето.

Да. ...т.е. Единствената Жива/НЕ-наВересия парса у Нас - Е Идващата откъм ДиаспоратаНи.

Нормално е да има несъбираеми вземания. Предприятия фалират, спират работа, некоректни търговци, измами. В банките несъбираемите вземания са около 8-9%. Относно външния дълг - там е голямата спекулация на Слави и сие. Ако погледнете отчетите на БНБ, че видите, че ДЪРЖАВНИЯТ дълг е под 30% от ВЪНШНИЯ дълг, който представлява всички дългове - частни (фирмена задлъжнялост) и държавни. Фирмената задлъжнялост са банкови и частни дългове към външни банки и доставчици. ВЪншните дългове към банки са нещо нормално, тъй като банката майка дава пари на заем на клоновете и те се водят дългове....

А дълговете на държавните предприятия и общините, тях къде ги забрави???? Когато и те се добавят, външният дълг на България става около 60% от БВП!!!! Крайно време е мафията и троловете й да влезнат в затвора!!!!!!!

Слави може да си спекулира, всичко ще остане в ефира. Но, когато някой спекулира от МФ и НАП се пише на ДЪТО на всички, и на ТВОЕТО !! Може би на теб ти харесва ? Джендъризма е навсякъде вече !?

Първо да се създаде закон и да се подвежда под висока наказателна санкция , тези управители които откриват фирми или прехвърлят фирми на просяци. Това е поне 50% от тези не събираеми вземания .Сега големите сделкаджии , правят задължения към нап примерно 800 000 лв , нямат активи във фирмата и хоп, през нотариус продават фирмата на бедняк на който въобще не му е ясно какво става . Е как да събереш пари, като ЗАКОНА Е НА СТРАНАТА НА КРАДЕЦА .

Точно така! Но защо спираш с въпросите? Продължаваме да питаме: 1. А защо е направени гласуван такъв закон? 2. А защо не се променя такъв закон, който спъва работата на такава важна институция като НАП? ... Защото, ако беше променен този закон, сега нямаше единият от коалиционните партньори да бяга по тъча, когато го питат за един техен депутат, възползвал се точно от този закон с прехвърлянията;)

Несъбраните и отписани вземания са задължения на НАШИ ХОРА.

Нападжиите тормозят легалния бизнес и търговците, които се мъчат да работят на светло. Незаконните обекти и тези, които си плащат такса за спокойствието никой не ги закача.

Сизифов труд. Гордиев възел. ...което Отново Ни адресира за...заааа ;-)

Слави, като спечели изборите, ще започне да събира по 3 милиарсда повече. хи хи хи

Не мога да разбера тези минуси, противници на Слави ли ги слагат или фенове(понеже ги подигравам)?

На теб и за обществото ни коя тема е по-важна -Слави или дискутираната тема.

Това е държава със социални проблеми, с роми, с 30% бедно, ама много, население дето живее под прага на бедността и да не събере държавата нещо си е нормално, че и част от социалната политика... Във Франция официално 33% от БВП отива за социална политика... Какъв е проблема? Просто трябва да не се допуска да дължат пари на фиска мафиоти и разбойници, а инак за бедните граждани- това си е несъбираемо... Но държавата категорично не като при частна компания.

Профила. ..на “работещите” , дето са Главно бюджетно платени...а и на “бизнеса” ... (там Е клюценцето ;-)

Нападжиите не събират от тези, които дават рушвет, а от тези, които нямат и за рушвет, няма какво да събират....и резултата е ясен.

Да. ..та И напажийчетата СА част от Вси”наште”.

Ок, ама сравнете първо в рамките на ЕС другите как са щото е добре да се сравняваме, а то сега ще излезе, че кой знае какво станало ама да не се окаже, че сме в средното за ЕС по събиране, че и май сме по- добри....

Лихви. Свирепи. ...за ВсекиДен просрочено ТоталноИздължаване.

после... ?

така плашеха с лихви ... пък сега са под нулата лихвите, а тъм където не са - предстои да отидат... смЕх!

Нищо сложно. ...кой Закъде Е.

Ако това е вярно: трябва да има разстреляни за национално предателство (поне 10 души, да си изберат) ако не е: трябва да има хора в затвора за клевета. Нещата са съвсем прости

Къде сте джендъри герберасти и техните последователи и гласоподаватели??? Бъркайте се сега по джобовете и си плащайте окраденото, аз не съм гласувал за бандитската шайка ГЕРБ и нямам намерение да ви плащам колите, вилите, разходките, обиколките по света селфитата и суджуците от моя си джоб. ПРЕСТЪПНИЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ = ГЕРБ = МАФИЯ

Дядка, супи си една пърцуца от сутринта и не се нервирай, че ще си докараш някой инфаркт. Ти няма как да плащаш каквото и да е, защото нямаш пари. Беден си, защото си глупав и така и ще си отидеш от тоя свят. Айде, наздраве и хубав ден.

взехте на мошеника Банев имАнето, какно се промени практически ? НИЩО ! Тъй ше си стои това имАне, безпредметно! Ше го вкараш в затвора? Е ще влезе и ще излезе ... и какво ще промени това ? НИЩО ! Постфактум нищо няма значение!

Забравяте #Кой “прибра” “авоарите’ на И-тоя от Вси”наште”

ПРЕД ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЛИЗА ЗАДНИЦИТЕ НА ВСИЧКИ,КОИТО КРИТИКУВА! ТОЙ Е СТРАХЛИВЕЦ! НА УМРЯЛО КУЧЕ НОЖ ВАДИ!

Напълно те подкрепям Слави е виновен че казва за гербавите че ни крадат. Защо се обажда. Ако не се обаждаше такива като теб нямаше да могат да го хейтят!!!!

да събират "задължения" от хората за минали години, като пратели чси да пуска обяви в олх.бг за по 5 лв, щото над 5 лв нищо не можеш да продадеш! СмЕх на квадрат! НИЩО не може да направите, освен едно - Отписване ! Всичко друго води доще по-голяма задъдена улица! Ще блокирали сменки те ...ами той пък няма да ви работи тогава! Тая Система е толкова куха, че винаги съм се чудел - как може "великите" умове да измислят толкова НЕСтабилна конструкция, която се крепи .... на върха на една игла ... където е и животеца на Кошчей "безсмъртний"!

Май някой трябва да се самосезира.

Пшолигарсите карат мазерати а гражданите съборат левчета за да си платят парното. Гарантирано от Г.Р.О.Б и ДПС !!

щели да се самообложат с данък богатство от 75%! Айде ве, вЕрно ли?

Плешивият слуга и икономисти ли си купува? Бреййй

Ой, Колядооо...Мой Коляаадооо ... (Коледарски напеви. СъвсемСкоро.)

Изчерпан си вече.Кух.Опитите ти заедно с Нинова и Радев да клатите правитеството с компромати според резултатите от изборите са много малко успешни.Твоето предаване е пътник,а и ти самият си кухавелник достоен за презрение заради антибългаската ти насоченост

Това, че Слави е пътник не прави правителството по-малко корумпирано и престъпно.