Студентка и майка й, която имала рожден ден, са 2 от жертвите край Монтана

29-годишният шофьор на единия ТИР е задържан, а срещу него ще бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт на повече от едно лице

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз веднъж излизам от София по Тракия, карам си в дясната лента, зад мен два еднакви тира наравно в двете ленти и святкат и надуват клаксоните. И къде точно да отида освен в аварийната ?

Заради боклуци по пътя ме е страх да шофирам вече. Дали турски български, няма значение и те и ние сме отвратителни шофьори. Всеки ден умираме по пътищата

Абсолютно, това е реалността за огромно съжаление!!!

Не, че не съм имал много минуси за други мнения, но за това - 3/4 минуси! Какво не разбрахте? Май българинът е МНОГО ПО-ТЪП отколкото си мислех.

Не...ТИ СИ ЯКО ПРОСТ

То само те са жертвите.

То в тоя край на България пътища няма. Ограничето трябва да е 20км/ч с повече е руска рулетка с 3 патрона от 6 гнезда....

Няма по-нагли шофьори от тираджиите като процентно съотношение. Изпреварват се, секат ти пътя, не спазват дистанция, движат с превишена скорост и същевременно говорят по телефона. Считам, че при причиняване на смърт, шофирането на тир трябва да бъде утежняващо вината обстоятелство. А също така да се налагат и санкции на работодателите им с техните безумни изисквания от днес за вчера. Най-кошмарните 10 сек в живота ми бяха котато се озовах между два тира в една лента и натоварен автовоз, който изпреварваше. Бог да прости загиналите!

При ПТП вината вианги е споделена но се търси този който е с по-голям процент вина. В случаят са виновни и двамата тираджии. Първият заради несъобразена скорост спрямо пътната настилка и спрямо възможностите на превозното средство при съответните метеорологчни условия , а вторият заради неспазена дистанция която отново е в основата на несъобразена скоростс с прямо пътната настилка и т.н.... Шофьорът на Пасата няма абсолутно никакава вина ,защото не е имал никакъв шанс да избегне ударите. Като цяло масата шофоьори в България не разбират дефиницията на максималната скорост и на дистанцията. Максимална скорост обозначена с пътни знаци е такава само ако пътната настилка го позволява.Тоест, преценката е на управляващият превозното средство. Затова и при дъжд или сняг се препоръчва да се кара по- бавно и без резки маневри. Колко хора знаят за правилото за 2те секунди дистанция? Почтни никой или просто бързат......

Е, ако не си прочел коментарите по-долу. Повечето сочат каква е ситуацията с манталитета на нацията като цяло по отношение на шофирането и спазването на правилата на закона за ДВП. Въпросът е какво правим изобщо като нация и кога ще се научим да караме отговорно и безопасно, за да не станем примерно като този бг(и турския) тираджия, които са били опасно безотговорни!

Да те успокоя само. Няма да е скоро. Още летим по пързалката.

Тираджия е диагноза!

Както и безотговорния шофьор(не загиналият в случая). Безотговорни шофьори има от всякакъв калибър! Въпросът е, защо продължава такова опасно поведение сред нацията?! Ами, манталитета трябва да се промени!

Имате ли представа колко зверски тъп и самонадеян боклук трябва да си, за да завъртиш така прицеп? Тоя имбицил сигурно е бил поне с 20 над ограничението.

29 не е ли твърде млад за тир? трабва да има възрастова граница

тлагедия пълна трагедия, но като че ли има писано...до тук и точка....рожден ден...

А защо водачът на турският тир не е задържан? Ако беше спазвал дистанция,нямаше да размаше пасата в ремаркето на отсрещния

Нали знаем,че в България правосъдие няма и най много да започнат дела,дела за да докажат,че тираджията се е опитал след като ги е убил да им окаже първа помощ както беше с Милен Цветков,и това ще го спаси от затвора.

A кви са тия ремеркета дето не могат да следват траекторията на влекача при всички възможни пътни условия?!

с гуми 99-та употреба. А може и претоварено ремарке или неправилно разпределен товар

Предполагам не е хладилно, а бризентово. Те са по нестабилни.

А мръсния фес,който е карал много много превишена скорост,абсолютно несъобразена с пътните условия,кога ще бъде обесен.Докога тия неграмотни джагали ще убиват българи?

Проблема не е в турския шофьор, а в прекалено повярвалия си 29 годишен келеш от другия тир. Той си е изпуснал ремаркето в завоя. Всички други са имали нещастието да са точно там, точно в същия момент.

Тираджията е виновен. Да загинат две интелигентни жени заради един тъп бачкер.

Не е въпросът само в тъпия бачкер, а отражението на безотговорна нация, която не спазва правилата и си кара както си иска. Този е поредният в статистиката на печалното развитие на манталитета на българина относно шофирането(за турция да не говорим е същото) и ЧЕРВЕН КАРТОН И КРУТИ МЕРКИ трябва нацията да изисква от отговорните органи за спазването на правилата, както и да спрат порочните практики инструктори на автомобилни учебни занятия за правоспособност за управление на мпс да взимат рушвети, като последните трябва да бъдат наказани с риск от затвор!!

Снимката от катастрофата е фейк.Автомобила е БМВ и то не старо.!!!!!

Не знам случая дали е бил такъв, но турските тираджии карат ужано опасно. Не спазват дистанция и предиство, изпреварват опасно. Изобщо не им пука. Нарочно се залепет зад някой на малка дистанция, ако не могат да го изпреватят и го натискат да кара по-бързо. Да не говорим, че нарочно се нареждат в колона по 2-3 с малка дистанция и блокират изпреварването, нареждайки 10-20 коли зад тях. Нищо че са длъжни да пропуснат колонота. Родната полиция обаче освен да взема рушвети не се интересува от това.... Аре да им смачкат малко фасона с глоби и контрол да видим дали ще е така!

Факт. По-нахални от тях са само румънските мамалиги с автомобилите.

Така карат само тук, забележете как се движат в Европа или Турция. В Сърбия ги държат съвсем строго. Но тук полиция и държава няма...

че ремаркето е било без спирачки. Няма как да се "завърти" напреко на пътя.

Подкрепям ти баса,още повече ,като днес излезе инфо ,че ремаркето е било ....НАТОВАРЕНО (т.е. поне с 24 тона) и ,като гледам на оскъдната снимка , как е сгъната композицията и къде е станал ударът. Трудно би поднесло пълно ТРИОСНО ремарке -прицеп ако е имало нормално работещи спирачки .Младежът е "чукнал" на завоя спирачките -задницата на влекача е тръгнала под натиска на 30+ тона тласкаща инерционна маса зад себе си докато композицията се е "пречупила " направо на 180 градуса (на снимката се виждат как са разпънати маркучите за въздух на МАХ)...Хората в колата е нямало на къде да "бягат" и са влезли ПОД ПРЕДНАТА ЧАСТ на прицепа ...може жертвите и по-малко да са...но турчинът ги и довършил ....Какво да кажа ... повече ...Ужасно трагична история ,която се моля да не се забравя ,а обица на ухото за всеки ,който си "вади хляба" зад волана и ...съболезнования на близките.

Жалко! Малшанс, но такъв е животът. Може пък това да им е спестило мъки вбъдеще. Кой знае. Да почиват в мир!

Другия и живота на другия. Докато сме така и господ няма да ни помогне. Кучешка смърт. Не ви ли е срам всички вие като нация.

На каква дистанция карал, за да не може да спре? Що за идиоти са това? 4 убити от безразсъдни тираджии!

А смъртността на година е 150 000 хиляди....а раждаемостта е под 40 000...

Ба ги гнусните мръсни и гълтащи сперма ченгесарси курви. Не стига че са ебани курви гнусните ченгета и си затватят очите за регенератите на камионите дето са кат галоши ами и почивните дни пуснаха тировете да избиват материала. Ми то всеки ден някой тир я се завъртял я се преобърнал и гнусните ченгесарси курви само гълтат сперма. Галошите бе курви галошите. Кога ще си вършите работата и ще спирате от движение за галоши и регенерати.

Затова тировете да ги товарват на БДЖ-то и до границата с Турция само с влак. Така и БДЖ-то ще печели.

Всички знаем състоянието на пътната мрежа до какъв срив е оставена от ГРОБ и няма смисъл даже да коментираме. Знаем и как не се спазват елементарни правила за движение. Аз искам да питам защо при положение, че постоянно се случват такива катастрофи с тирове продължаваме да търпим тези безобразия и не се забрани придвижването им на територията на страната през уикендите ? Питам също така, зашо БДЖ се доведе до едно полу-фалирало дружество с липсва на каквато и да е икономическа перспектива за възстановяване, като можеше за всичките тия години да се приведе във добър вид да транспортира стоки от Турция до Сърбия и обратно както се случва с десетки други държави, за разлика от ТИР-аджийстването, което удряме из нашите граници. Не си губете времето да коментирате кой как е карал, на колко ракий или часа сън е бил и с какво е карал. Условията са такива, че чисто статичстически ще продължават да се случват такива катастрофи всеки ден.

Извинявам се, че имам доста правописни и пунктуационни грешки, но се изнервих докато писах коментара и не си проверих нищо.

По- същественото е, че имаш сериозни умствени грешки.

Хубаво младо момиче без време си отишло заради нечия безотговорност....мъка мамка му.... мъка...

За голямо съжаление дори и с ниска скорост да се движите по пътищата това не гарантира живота Ви. В случая грешката на водача на пасата е, че е допуснал зад него, поради ниската си скорост, навалица от тирове мъчещи се да го изпреварят. Общо взето стойте далеч от тежкотоварни автомобили, за да не станете невинен на кайма.

Навалицата е такава, ЗАЩОТО ГРЕШКАТА Е ТОЧНО В ТИЯ, КОИТО НЕ СПАЗВАТ ДИСТАНЦИЯ, НАЛИТАТ ДА БИЯТ СПАЗВАЩИТЕ ПРАВИЛАТА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА, БЪРЗАТ(ЗА ГРОБИЩАТА) КАТО ЗАСИЧАТ НАГЛО, ВЛИЗАТ БЕЗ ПРЕДУПРЕДИТЕЛНИ МИГАЧИ ИЛИ КАРАТ С НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ ПРИ ПРОМЕНИ В АТМОСФЕРНИТЕ ИЛИ ПЪТНИ УСЛОВИЯ, НЯМАТ МОРАЛНА И ШОФЬОРСКА ЕТИКА НА ПЪТЯ, И НАЙ-ВЕЧЕ - ПРАВОРАЗДАВАТЕЛНИТЕ ОРГАНИ + ВЛАСТИТЕ, НЕ ПРЕДПРИЕМАТ СЕРИОЗНИ МЕРКИ ЗА ПОДОБНИ ОПАСНИ НАРУШЕНИЯ! Жалко за погубените хорица! Надявам се, всеки, койти пете такива статии и е шофьор да БЪДЕ НАИСТИНА ТОЛЕРАНТЕН НА ПЪТЯ И ДА СПАЗВА ПРАВИЛАТА, ЗА ДА НЯМА ТАКИВА НЕВИННИ ЖЕРТВИ!(пиша така като шофьор, който е видял какво ли не и е наясно, че поне голяма част от шифьорите не спазват правилата и карат както си искат)!!

за съжаление българинът с тира е отговорен. в интернет има маса клипове на тирове по-време на катастрофа- имат камери и снимат хем шофьора хем пътя. Дават ги как спат и карат - ужас, направо си е руска рулетка - който е насреща е изтеглил късата клечка. Или кара и си гледа телефона.

За това се спазва дистанция и се кара с обозначената скорост спрямо обстановката на пътя.. тука всеки кара как си иска.. прост народ слаба държава...

Нищо не разбираш от коли, но за сметка на това авторитетно даваш акъл. Не различаваш хеч от комби, хеле пък коли в различни класове. Глупак...

Е това е живота в Бълхария живееш даваш живот на детето си отглеждаш го и един ден ти го убиват на пътя заради някой без мозъчен пропаднал пияндурник..

Ако не се лъжа, ламарините на снимката са от Голф 2, т.е. от един тарлясник на 35 години. И тройка да е, това не променя съществено нещата. Няколко милиона стари, неизправни и направо разпадащи се кошници в България минават вскяа година технически преглед. Как го правят? какви коли карате, бе хора? 95 5 от смъртните случаи на пътя с с такива убийци на колела. Махнете ги от пътя и разчисетет улиците за нормалните коли!

И нов автомобил не би оцелял на подобен удар.

В голяма грешка си! а) фолксваген пасат е. б) ако ще и на 60 години да е, добре поддържан автомобил не е предпоставка за ПТП в) При това, което виждам, и Порше кайен, най-нов модел да е автомобилът, резултатът нямаше да е по-различен. Има достатъчно клипове, където хората правят краштестове на автомобили, спрели пред камион и ударени отзад от друг камион с над 20 тона товар. Какъвто и да е автомобилът, обикновено от 5 метра става 50 сантиметра. Хората са попаднали на неправилното място в неправилното време. Мир на праха им. А и шофирането на тежки возила не е за всеки. 29 годишен, почти аджамия шофьор ... съболезнования на близките, а този ще тегли доживот!

Толкова си заблуден че не можеш и да го разбереш.. нормално за един балканец...

Къде в статията видя, че вината е на двете жени или колата им ( че е неизправна или възрастта и), говедо такова ?

Съд трябва и за шофьора на турския тир, заради неспазване на дистанция.

И как решихте, че трябва съд? Спирачният път на един ТИР е 36 метра при 80 км/ч. Както е описана ситуацията, човек няма как да реагира. Не случайно са задържали шофьора на другия камион, който е изпуснал контрола на ремаркето, вероятно поради несъобразена скорост.

Ти сам си отговори за дистанцията.

Дистанцията трябва да е такава, че да ти позволи да реагираш при внезапна промяна, като се отчита времето да забележиш и реагираш + времето за спиране. Естествено, спазването на дистанция е ангажимент на този, който е отзад. Сметката изглежда сложна (за смятане на ум), защото включва доста фактори, но има едно просто правило, което казва, че дистанцията трябва да бъде 2 секунди - спазвай го и няма да имаш грижи!

Ей така се решава - основно правило на този отзад е да пази този отпред. След като го е ударил, значи или дистанцията е била малка, или скоростта - над разрешената.

Затова в Иран има едно правило-пазиш предния и когато има такава катастрофа винаги задният е виновен.