17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Струва ли си САЩ да поведе война с Китай ..." - във Вашингтон се водят дебати на тази тема. Много ми е мъчно за американците (като оня скеч на НЛО "Тримата в кухнята"), затова ще им помогна - Струва си, започвайте да воювате и с Китай ... Струва ми се, че на Хитлер малко го докарвате, с тази разлика, че той е искал Обединена Европа (нещо като днешния ЕС), а вие целия свят ! Почвайте, няма какво да го мислите ;)

2/3 от тайванците се самоопределят като 'некитайци', така че Китай ако се пробва само ще получи юмрук по наглата си мутра.

А кой е дал мандат да САЩ да водят войни по цял свят в името на своите виждания ?

По -добре ,да не го правят , че да не станат Северно Африканска Република !

Това което си струва, тепърва ще помрачава много кухи леки и то заради роящите се фашисти гнусни!

САЩ не си струва да започват война с Китай не заради Тайван, а дори и за окръг (скоро щат) Колумбия.

Засега можем да спим спокойно, но не винаги ще бъде така. Книгата Откровение предупреждава: "И излезе втори, огненочервен кон, и на яздещия на него беше позволено да отнеме мира от земята, така че хората да се избиват помежду си. Беше му даден и голям меч." (6:4) Пред нас е глобална ядрена война. Исус обяснява: "Неща страшни [φοβητρα] както [τε] и [και] извънредни (свързани с необичайни явления) [σημεια] от [απ] небето [ουρανου] мощни [μεγαλα] ще има [εσται]." (Лука 21:11) Някои древни ръкописи съдържат думите "и студове" (днес я наричаме "ядрена зима") [και χειμωνες], а в Марк 13:8 "и безпорядъци" (хаос) [και ταραχαι]. Също така ще има значителни тресения по дължината и ширината на регионите (в резултат на взрива от ядрени оръжия), недостиг на храна и епидемии. Това ще започне с етнически конфликт. "Защото ще се повдигне народ против народ", също както през 2008 г. в Грузия. Това няма да бъде Армагедон. Но всичко това ще бъде "начало на родилни болки". (Матей 24:7,8)

Струва ли си САЩ да започнат война с Русия заради.... САЩ са в позиция караменьол, напънати са отпред и отзад и скоро ще се спукат по шевовете. Какво ще правят русофобите слуги на САЩ без господар?

А вие какво ще правите без русофобите? Кой ще изкарва пари, че да ви плаща пенсиите? Путин?

Гледам тука едни "ядрени експерти" се развихрили, мятат бомби, държави заличават, даже Китай... Момчета, това не е електронна игра.Китай е една сериозна държава с ядрено оръжие, което също гърми. Да, количествено е по-малко от американския потенциал, но повече отколкото те си мислят...Във всичко останало има паритет, та Недай Боже война... Победителят няма много да преживее победата. За нас мишлетата, не знам.

Истината е, че краварите се страхуват от война със силен противник. Но още повече ги е страх, това да не се разбере. А силен противник за тях са Северна Корея и нагоре.

Нямало да има 3-та световна, а?!

американците са се посрали от страх и не знаят какво да правят, искат да направят мръсно на Китай, да отделят Тайван и си направят военните бази там, ама ги е страх, че ще ядат бой от Китай, затова сега отчаяно търсят "съюзници" в Азия, които да ходят да се бият срещу Китай от тяхно име, както винаги, ама нещо никой не им се връзва, освен Австралия

Путин ще ги подмива. Нали е ибрикчия.

американците още живеят в 70-те, те осъзнават ли, че Китай е ядрена държава и може да отвърне много силно на всеки удар? явно тея хора там са си изгубили тотално умовете

Не се подвеждайте по заглавието не става въпрос за война от такъв калибър. Ще се попуцат 10 години и ще си тръгнат. На Тайван, жална им майка.

Американците да си стоят дома. Свърши времето когато заплашваха и цицаха целия свят. Да се оправят с цветнокожите които стават вече повече от белите англосакси. Да мислят и как южните им щати ще я карат без вода, може би трябва да си внесат от Русия.

Американците да спрат да си навират гъза навсякъде, защото в бързината може да изядат един , че и повече ху--ве.

Само независимост под името Демократична Ррепублика ФОРМОЗА е достатъоъчен стабилизиращ фактор

На острова формозците отдавна са малцинство... прекалено дълго време са под окупация;)

Пред комунистите не бива да се отстъпва защото те разбират само езика на силата.... Навремето Британия, Франция и САЩ, така отстъпва ха пред Хитлер, докато пламна ВСВ.... Сега тази грешка не трябва да се повтаря

Не може да не отстъпиш пред комунистически Китай. Много са, държат всички технигии. Трябва да сме с тях.

Кои точно технологии държи Китай?Доколкото си спомням предприятията са собственост на международен капитал и поръчките са основно от ЕС и САЩ.Технологиите за производство са основно американски!!!

Хитлер не е комунист ве тъпак

Няма разлика между фашисти и комунисти, бе пумияр.....

едните са националисти, като САЩ, а другите са интернационалисти... като Църквата;)

няма за такива необразовани малоумни олигофрени като теб, на които даже и са им промили мозъците, айде сега бегай на гей парада, че те чакат другите като теб там

Република Китай, по-известна като Тайван, престана да бъде държава благодарение на САЩ, докато го имаше само СССР я признаваше за отделна и независима държава... това е първото което всеки политически наблюдател трябва да знае по този въпрос преди да почне да пише по темата;) А второто... е че по инициатива на САЩ през Октомври 1971г., на 26-тата сесия на Общото събрание на ООН, е приета резолюция № 2758, с която Китайската народна република зае мястото на Тайван като единствен представител на всички китайци в организацията, а самата Тайван престана да бъде международно призната държава, включително и от САЩ, като президентът Никсън обяви че САЩ са съгласни с китайската теза за единен Китай, от който Тайван е неделима част, след което САЩ и Китай подписаха сума ти и договори за сътрудничество, включително и във военната област, и от тогава Тайван няма дипломатическо, а само икономическо, представителство в САЩ;)

Тайван е най - голямия и най - високо технологичен производител на интегрални схеми - 3nm . Без него САЩ не могат .

Аз бих се пробвал ако бях на местото на Китай след тия толко много празни приказки по въпроса. Ще ги напъна тайваните , па ще гледам Краваристан как ще реагира. Мое па да реагира като Венецианския лихвар "О, парите ми, о честта на дъщеря ми!"

Понякога се чудя някои статии откъде се появяват...

Знам кое си струва, Русия и Китай да подкрепят всички малцинства в сащ до гражданска война, като същевременно помогнат на арабите да се освободят от израелското присъствие завинаги. Сащ създадоха Израел и вече 73 само проблеми! Само така светът ще си дойде на мястото

Сталин създаде Израел. Все пак. Ама Израел се обърна срещу него. Все пак.

глупости, Ротшилдови създадоха Израел, даже и сами си го признават

Тайван винаги е бил изконна украинска земя!

Македонска.

След Китай да опукат и Русия .

Ти май си мислиш, че това са пуканки? Мяташ ги в микровълновата и хоп! - след 5 мин. готови и ухаещи, само теб чакат да ги ядеш :))))).

САЩ има златен шанс да овъгли колхозна чайна с бърз и превантивен ядрен удар! чайна е доста по-зле и от раССССия даже и това трябва да се използва!

Ех, приятелю! Кълвеш като шаран на царевица! То още от заглавието става ясно, че в тази статия ще бъдат написани безсмислици. А ако САЩ решат да нанесат на Китай превантивен ядрен удар, колко време мислиш, че ще живеем на тази земя? Е, слава Богу, в САЩ не са полудели толкова, колкото нашите форумни лъвове и знаят какво ще се случи. За това и атакуват само разгащени араби, и то с проксита, защото в противен случай могат да дадат жертви дори и там. А от Афганистан ... е, видяхме ... свиват байряците и към къщи, както направи една друга велика сила навремето. Предните тъкмо свиха знамената, та взеха че се разпаднаха. Сега ще видим тези как ще се справят!

пубера това не ти е компютърна игра. радиацията ще стигне и до миризливата ти панелка в провинцията.

като видя някой да иска САЩ да нанесат ядрен удар на някоя държава ми е ясно, че е или някой пиклив тинейджър или някой изкукал промит мозък

Някак си не върви на опорката дето се раздухва по fake "медиите".

На нас за Тайван хич хич ама хич не ни пука.

А на нас не ни пука за комунистически китай.

А на вас стиска ли ви да идете да пернете 1 на някоя напомпана "батка"? Не, нали? Убеден съм, че и на чичо Сам не му стиска да иде да со мери с китйачугите.

то за струване - струва си. ама ще я спечели ли?

Бла бла Като с Русия - бла бла За пред хората театър - санкции не знам си кво, размахване на пръсти. А реално търговията си върви. Уж санкции срещу Русия, а ония дигнали стокообмена помежду си. Някак си не върви на опорката дето се раздухва по медиите.