Строят огромен паркинг с футболно игрище на пазара на "Ситняково"

Една трета от приходите от "зелена зона" ще се под формата на възстановяване на инфраструктурата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е поредната кражба която се планира! Мястото за идейния "паркинг" е най-забитото и недостъпно в цялата община. Улиците водещи до него са твърде малки и нямат излаз на големите булеварди (Ситняково и Шипченски проход). Абсолютна ненужда инвестиция. По отношение на така наречената зелена зона, това е единствената услуга от която произтичат предимно задължения, но не и права! Всички живущи ще си извадят стикер и пак ще си паркират на същата кочина, само че вече ще плащат за това безобразие. Единственото нещо, което ще направят е да сложат колчета и да поставят знаци. Нищо друго няма да пипнат - нито тротоари, нито улици, нищо! Щели да инвестират част от сумата в инфраструктура.... Моляяяя? А данъците за какво са? Докога ще има само проблеми за живущите? Докога за ремонта, подръжката и облагородяването ще трябва да се плаща допълнително, а данъците ще са си по дифолт? Къде отиват парите от данъците от последните 30-40 години, след като нищо не е пипнато?!?!?

До сега бяха в един джоб , а сега в другия .ПП ?

Да бяхте направили паркоместа около парка, а не за целия квартал два паркинга.

Ще има толкова полза за живущите, колкото има и в центъра - места за паркиране няма, уличните настилки и тротоарите са като след бомбардировка и веднъж годишно някакви дебили мажат маркировка за паркоместа върху избитите павета, дупките и калта. Иначе ЦГМ пари събират доволно, къде ги дяват е друг въпрос, на който отговор трябва да търсят прокуратура и съд.

Целият център на София има огромна нужда от паркинги, подземни,надземни,многоетажни и не от зелени жилетки, паяци и само събиране на пари. В сините и зелени зони да се разрешава само на живущите да паркират на улицата пред къщи, те плащат пари за стикери, без да получват нищо гарантирано и обикалят по 5 пъти улиците за да търсят място. Идващите да хапнат в ресторант или да свършат някаква работа да паркират на платени паркинги наблизо или да си правят други сметки за транспорт. Само че тия пари от зоните отиват за субсидиране на градския транспорт и други дупки и борбата продължава, паркирането в центъра и все повече квартали е ад.

Платените зони за паркиране вършат добра работа , но за реално решение на проблемите с трафика и паркирането , ще се наложи за регистрация на автомобил - собственика да притежава гараж или паркомясто . Неизбежно е !

Гражданите вече са си дали сметка за огромните плюсове на зоните за платено паркиране, отбеляза Георгиев. Кой граждани, бе, олигофрен?!

Този кмет май не е на център.

паркинги е супер идея. Проблемът е, че много се краде. Вие не строите, защото искате нещо добро за ЖИВОТА, а за да крадете пари, каквито никъде по света не се плащат на никакви "строители". Мнението ми е , че такива "хора" не трябва да има на Земята.

Наистина много добре стана с изграждането на паркинга на ул. Околчица, но там няма как да се съберат 60 автомобила, освен ако не са Смарт. Паркингът на ул. Околчица беше изграден успоредно на улицата, може би щеше да е по-удачно да се помисли за места, напречно на улицата, както е на ул. Поп Харитон. По този начин щеше да има значително повече паркоместа. А преди години като направиха детската площадка на ул. Поп Харитон защо оставиха паркоместата на чакъл и не сложиха павета или от т.н. зелен асфалт (плочките с дупки като от едно време)?

"""През 2021 г. изцяло е реновиран и е поставен т.нар. зелен бетон - решетки, в които расте трева. """" Този паркинг ,беше полу -изграден от същества,които за първи път виждат ръчен земекопен инструмен и бетонна решетка.Докато човек стигне до автомобила си се спъва от всяка незапълнена дупка на бетонните решетки , а те не са запърнини.Жените са за оплакване ,защото токчетата на обувките им започват да приличат,като дъвкани от зло куче.Просто бяха усвоени едни пари от правилна фирма ,на правилен човек ,свързан с правилните политици

е правилна дума. За такива, които правят нищо срещу огромни пари.

Този ли ЦГМ, който иска от държавата 176 млн. допълнително за годината, освен парите от Общината? Много "щедро" да дадат 250 хил. за тротоари.

Огромен паркинг с футболно игрище и аз си викам нещо подземно за 200 коли на етаж и 3...4 етажа подземни, а отгоре едно футболно игрище 100 на 70 метра, а то се оказа, че едва 160 коли и игрище за мини футбол предполагам с размер на детска площадка. Вероятно само цената ще е за огромен паркинг с олимпийски стадион обаче и за това ни подготвят с тази статия.

И в Слатина ще плъзнат безделници със зелени жилетки. Това ли е икономика с висока добавена стойност?

"създават" мутренска икономика. Гледал си Властелинът на пръстените, нали? Същата пасмина, но с модерни дрехи и коли.

Първо, 160 места паркинг е нищо!! Второ САМО 1/3 от приходите щели да се реинвестират??? А да ви дръпнем шалтера на сите в градската дебилност искате ли??

Този въпрос защо не се реши с местни референдуми по райони на следващите кметски избори, но да се проведе и във вече въведените зони и ако не ги искат хората да ги премахнат? Така ще е обективно.

Има ли някой, който е видял хаир от ЦГМ (центъра за градкса мътилка)? Освен ако не е хрантутник на заплата. Този кмет що не предложи ЦГМ да се регистрира като общинско предприятие, а не да е регистрирано като акционерно дружество?

Аз видях минимален - маркираха ми пред гаража с М-образна маркировка и вече почти никой не ми спира отпред и мога да си изкарам колата за по-малко от 30мин и без разправии, че някой е спрял за 5 мин. или за 10 х 5мин както ставаше. Друго положително няма.

Този смотан кмет, дето по цял ден се мота по улиците и си мисли, че прави нещо.

Кога и къде ще е това допитване? Те ги обявяват само когато вече са минали и резултата им изнася. Другият вариант е едно тихо обществено обсъждане в малка зала от 11 часа в работен ден пред 8 човека. Или с "Молби от желаещи". Така половин София стана Зелена зона.

Преди две години имаше допитване и хората бяха против въвеждането на зоновото паркиране. Г-н Кмете, ЗАЩО?

Това платен репортаж ли е????

А бе вие шегувате ли се или не моье да смятате. 6000 парко места по 8 часа на ден по един лев на час са 48000лева на ден.Тези 250 000 лева ще ги има само за една седмица в годината.Къде ще отидат парите за останалите 51 седмици?Ами следващите години?

Забравяш, че зоната има и разходи: 1. Веднъж в годината боя за освежаване на маркировката. 2. Двама или трима пенсионери на минимална заплата. 3. Някой екстри на администрацията като: автомобил, луксозен офис, безплатно гориво, ваучери за почивка (веднъж в страната и веднъж в чужбина) 4. Представителни разходи на шефа (ресторанти, дрехи за срещи - кустюми, 2-3 лаптопа, Iphone)

Да не забравяме, че и 2...3 паяка ще са нужни с характеристики на които отговаря единствено и само един продукт и о чудо той е на двойна или тройна цена отпреди търга.