Закон ще забрани строежи между блоковете в София

Строителството в междублокови пространства в София ще бъде забранено със закон, съобщи пред "24 часа" кметът на София Йорданка Фандъкова.

Обратно в новината

Коментари - Закон ще забрани строежи между блоковете в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама то в комплексите има ли още междублокови пространства?

Я фандъчката станала и законотворец вече че и депутат щом прави и приема закон за София???Фандък София не е България а законите по Конституция се приемат от нс а се изпълняват от таквиз като теб на държавната ясла

Фандък толкоз закони изфабрикувахте ама реалността все по лоша става защото вие самите НЕ ги признавате кога опре до момента да отговаряте по тях...За какво ни е закон като от край време се знае че трябва да има наказание за престъпления или вие не знаете какво значи ''кражба, манипулация, измама'' та си мислите че и хората извън вашата меркантилна клика не знаят и не виждат деянията ви

Това което не разбирам е защо този закон се пише само за София, сякаш в другите градове този проблем не съществува. Пак ми намирисва на посткомунистическо законодателство - като едновремешния закон за плажовете по черноморието (софиянците да се чувствали собственици и на морето). Еххх... законотворци.... Така както я карате скоро ще си остане само една София в България, а и Несебър + Слънчев Бряг към София с магистрала Тракия за да си има и море София.

Този предиизборен закон тъй и ще си остане като балон!Нагледахме се и се наслушахме на предиизборни балони. бул. Монтевидео го ремонтират винаги преди избори и така вече 10 год. - още го ремонтират. Това да не е Лознец - без шум. Само за баровците ама с наши пари.

че досега няма ли закон? Няма ли колко метра са между блоковете, за да има осветеност и партерния етаж? Няма ли всички изисквания за нормален строеж. кого заблуждава тази и другите в другите градове? Нали закрити пазари, ще са на 3 етажа? така е по закон одобрено? А Фандъкова в Борово - прави МОЛ !!!!Лъжкиня предизборно

Застрояването вече се случи. Сегашния етап е защита на новопостроените имоти да запазят инвестиционната си стойност. Не може "да си се уредил" да построиш на супер местенце и някой след теб да бъде "уреден". За какво си ги давал тия пари?!

Строителството в междублокови пространства в София - АЛО то явно в България, други градове освен София няма а?!

"Строителството в междублокови пространства в София ще бъде забранено със закон..." нЕма други градове Ало, нЕма само млЕко у Софето

Вече не остана къде да се застроява-опоскахте всички зелени площи.И освен това прокарахте закон, съгласно който населението на цяла България да се изсипе в София-безобразие-пари за пътни, за детски градини , квартирни и т.н.Явно ние, софиянци ще трябва да се изнасяме!

То вече не остана междублоково пространство. Този закон е закъснял.

С такива унищожителни за ново строителство закони (няма ги никъде по света) се унищожава София и цяла България (така както унищожиха курортите и достъпа до Витоша за да може няколко човека да се кефят там). Ще живеем в град, останал в 70те години, без нови сгради и небостъргачи, а всички които сега плюят новото строителство, ще си изгонят децата да живечт в Н Йорк, Лондон или Токио където наистина всичко е мръсно и само бетон. Жалко за България. Затова даже бежанците не искат да живеят у нас.

ЧАСТТА ОТ ТАКСАТА ЗА СМЕТ ПРЕДНАЗНАЧЕНА ЗА ОБЛАГОРОДЯВАНЕ НА ОКОЛНОТО ПРОСТРАНСТВО ЗА ВСИЧКИ ПОСТРОЕНИ И НЕПРОДАДЕНИ АПАРТАМЕНТИ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПЛАЩА ОТ СТРОИТЕЛНИТЕ ФИРМИ.ТАКАВА ЧАСТИЧНА ТАКСА СЕ СЪБИРА И ЗА НЕИЗПОЛЗВАЕМИ ТЕРЕНИ.НЯМА ГИ 30% ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ,А БЛОКОВЕ ПРАЗНИ КАЗАРМИ.СПУКВАНЕТО НА БАЛОНА СТРОИТЕЛСТВО Е ФАТАЛНО ЗА СТРАНАТА.

София най-замърсения град в Европа , масово гражданите са болни с нарушени хормони , най вече децата и жените ! Вече е опасно да се живее в София !

са свързани с ж.к.Яворов. Да говорят с роднини, близки и познати да организираме голям протест, защото дамоклевият меч "Подробен устройствен план" виси заплашително над главите ни.

застрояване на СО, в частта Устройство на зелените системи, чл.10, ал,2, т.8, като зелена система се признават озеленетите междублокови пространства в жилищните комплекси, което позволява само точно определени дейности, но не и застрояване със сгради.

Защо тъй наречените зелени площи не са зелени? Защо общината не се грижи за тях? Какво ви пречи да плащате заплати на хора, за да се поддържат градинки и паркове в целия град, а не само на няколко места из синята зона? Всички си плащаме данъците и е редно да имаме човешка среда за живеене! И за каква забрана става дума след като в Младост на мястото на Деница копаят за някакви безумни идеи за небостъргачи насред панелките, които ще спират и въздуха и слънцето на десетки сгради! Да не говорим за гледката към Витоша! На този терен се изкорениха много дървета и сега ще трябва да очакваме "с радост" небостъргачи! По разбитите и натоварени с паркирани коли квартални улички не може да се минава, а градинките са някаква пародия! Елате и вижте, госпожо кмет!!! Ама не само, когато са избори и не със служебната кола! Елате с рейса или с метрото и минете пеша през квартала!

Браво на Младост. Лошото е, че и сега си имаме закони и общ градоустройствен план, обаче въпреки това корумпираните служители, кметове и архитекти намират начини да ги заобиколят и променят. Щото не се изисква кой знае колко акъл, за да знаеш, че ако едно време е било сметнато, че между тези блокове е редно да има паркинг и градинка, няма как там да вдигнеш нова сграда и да не стане презастроено и без места за паркиране. Хайде дано поредният нов закон да проработи.

Точно така! Всичко е предизборно, гарантирано от ГРОБ! Жалко, че г-жа Фандъкова е техен проводник и бушон! Далече е от истината жената!

организатор на протестите за ж.к.Яворов, защото се оказа, че официалните "лидери", две жени архитектки, работеха за потенциалните инвеститори.

След като вече всяко свободно местенце е вече застроено. Фандъкова сляпа ли беше досега?

Хайде такъв закон и в Бургас, че от кмета слънце Димитър Николов, незастроените междублоковите пространства вече се броят на пръсти. Ааа и нека да има съд за тия дебили дето дават такива разрешителни, а не да се измъкнат с дебелата пачка ни лук яли ни лук мирисали. Ма... ви корумпирна долна герберска!

За Търново е късно вече. Строителната мафия застрои всяка свободна градинка, гараж, двор на училище, барака и каквото се сетите. Блок до блок. Строи се плътно, до платното на улицата без архитектурен план, облик или съобразяване с околните къщи. Без паркоместа и тротоари. Търново е станало витрина на провинциалното уродливо строителство. През това време строителните предприемачи си направиха огромни палати извън града - за да ни се смеят на простотията. Интересното е че в Търново вече не живеят търновци, а всякаква паплач, на която нито и пука за града, нито има база за сравнение как той е унищожен. В София вероятно е същото.

Ще чакаме нов закон , Докато се вече се построй цял квартал в Ловния парк зад 'София Ленд " Фъндъкова кьорава ли е че не вижда новите строежи в Парка ?

Фандъкова нее кьорава, Фандъкова е герберка. Това обяснява всичко!

Лошото е, че никой не се съобразява, когато става дума за строеж на нова сграда.

Забелязвам интересна зависимост: Сутрин рано кухите червени кратуни са много активни в плюенето на политическия враг, но следобед омаляват. Извода е много прост - явно хората от Политбюро дето им раздават надницата за плюене ги преброяват към обед (както на морето минават към 11 часа да ти вземат таксата за чадъра и шезлонга:)) Та ако дотогава не си се представил добре, сбогом парички и ще има ред сълзи, ред сополи и така. Ех, другари, партията ви след 5 - 10 години няма да я има, ама искате да преизпълните петилетката, точно като по време на правешката кратуна!

предполагам за ГЕРБ говориш

Мисля си, че след като съм писал кухи червени кратуни, нормалните хора веднага разбират че става въпрос за Политбюро на БСП и всичките му производни. А за троловете няма и нужда да споменавам че са техните изчадия за които демагогията е настолна наука.

добре,ами спортни площадки...вечер да 11-12 викащи мъже играят футбол,сутрин от 8...няма събота ,няма неделя викащи деца с треньора им...ужасно просто 3 г водим борба ние 500 човека ,букавално под прозорците ние...ама без резултатно...

В сравни този шум с шума от главен булевард под прозорците ти.

Ааа и да сме спокойни, че не е единия шум а другия ли? Пич, имаш малоумна логика, да не си гербер и ти? Хареактерно е за вас!

Ами заведения под прозорците? Кауза пердута.

А защо само за София, защо не и в другите градове. Там също цари такова безаконие. Стои се под терасите на тората ,че и по лошо на ръка разстояние от намиращи се блокове,върхе детски площадки с оправдание че земята е частна.

В Бургас е кошмар, това е най-лошия град за живеене. Гарнатирано - от ГЕРБ!

Вероятно няма да е само в София, но за всеки случай, събудете кметовете и депутатите от района си.

Крайно време е и не става дума само за зелени площи, много често новото строителство блокира достъпа на пожарна или линейка.

Пишат се значи нови закони... щото не спазваме сега действащите, и това ако не е принос в управленската наука здраве му кажи.

Не озеленяват 10 години, после слагат автомивка или битка и подир няколко години блок. Появява се чичак който твърди че това е било винаги негово и те така..... Кой ще забрани да строят във върнатите терени между блоковете?

Да се надяваме.

Ще.

Сетила се Мара, да се побара.

че кой и кога ги е позволявал тези строежа нали блоковете са правени по план някакъв някога кой го е променил и защо а имали народа ни нужда от още строежи, кой ще живее в тях та те хората се разбягаха от тук

фъндъчката-в затвора,тиквата- в тъмница а герб забранени със закон разпусати и осъдени.

Гербери и герберасти (за да съм политкоректен), не се пънете повече, не мислете безумни закони. Отивате си. Няма да може да ги приемете. Поогледайте се на трудовата борса. ВСЕ ОЩЕ има места за овчари, последвайте лидера си и неговите съвети. Направете добро на България!

Има закон за всички тези неща и той не е от вчера. ЗА отстоянията между сградите има закон и единственото изключение е за отстояния от сгради , които са построени преди 1956 година. И познайте дали се спазва - НЕ! Също така и за етажност. Никой не сме да каже - в София сградите не трябва да са по-високи от 30м ( примерно) и край ... това лесно се контролира , но нарочно е казано етажност , защото това понятие е като вода в морето...Но Софийска Община печели от данък сгради а не от законосъобразно построена сграда. Селяните, които управляват Софийска община съсипаха София. Честито!!!

Браво, откриваме топлата вода и колелото.

Защо само в София?

Доста заимателен проектозакон.Преди години кметицата но община "Слатина",някаква музикална педагожка ,ако нещо не греша с малко име Антоанета беше хвърлила око на един парцел в ж-к-Яворов,,недалеч от блока на моите родители.Там трябваше по проект, върху зелени площи и детска площадка да изникнат два мулти-функционални билдинга, със смесено предназначение.В единия от тях на нея и беше обещан уютен мезонет на цяла плоча.Да ама не ,просто беше захапала нещо , което неуспя да преглътне ,беше се заела с непосилна за нея задача.Приказки от вида "мръсни комунисти , кога ще измрете"в случая не свършиха работа. Това не и попречи след това да обърне ясния си поглед към друга зелена площ ,където пак номера не мина. Но,ако някой си въобразява ,че това ще спре кадъра на ГЕРБ ,дълбоко се заблуждава.Държа да подчертая другите партии ,чиито член също е била нека не се чувствуват пренебрегнати.Последната и инициатива беше ,едно китно билдингче с басейн ,до ИЧС,но и там нещата се провалиха въпреки няколкото запалени автомобила.След като не опправда гласуванато и от ГЕРБ доверие ,беше свалена от поста и даже беше започнато някакво комедийно разследване срещу нея.

не е изчезнала. Въпреки всички протести, по времето на кмет борисов в ООП междублоковите пространства са боядисани кафяво, което позволява изсичането на 50 годишните дървета и построяване на над 30 метрови бизнес и жилищни сгради.

Къде е публкувано - страх ме е от тези уроди в СО какво могат да направят?

ИСКАМ ДА ЗАПИТАМ Г-ЖА ФАНДЪКОВА ЗАЩО В КВ. ХЛАДИЛНИКА НА МЯСТОТО НА СЪБОРЕНАТА СТАРА ХЛАДИЛНА СГРАДА ЩЕ СЕ СТРОИ НЕБОСТЪРГАЧ НА 55 ЕТАЖА? ЗАЩО НИ Е? НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАВЯ ЧЕ ТЕЗИ ВИСОКИ СГРАДИ СПИРАТ ПРИТОКА НА ЧИСТ ВЪЗДУХ ОТ КЪМ ВИТОША. НАВРЕМЕТО ИМАШЕ ПЛАНОВЕ ЧЕ КОЛКОТО СЕ ОТИВА КЪМ ПЛАНИНАТА СГРАДИТЕ ТРЯБВА ДА СА ПО-НИСКИ, А СЕГА Е "КОЧИНА". НИКАКЪВ ГРАДОУСТРОЙСТВЕН ПЛАН!!! ВСИЧКО Е НА ПЪРЧЕ И ЗАВИСИ ПОЛКО Е ПЛАТЕНО! СОФИЯ Е ЕДИН ГРОЗЕН ГРАД!

на пЪрче е приятелю как да е иначе. На който не му харесва високото строителство - на село билдинги над 3 етажа нема.

Преди двадесетина години всички чужденци, с които контактувах, казваха за София "колко е зелена". Сега никой не казва нищо такова. Относно високото строителство - не ни трябва такова. Не трябва да продължава тенденцията хората от цяла България да се местят в София, защото тук има по-добри възможности за реализация. Въпрос на държавна политика е да се осигурява работа и в останалите градове, а и в селата.

Въпрос към радио Ереван: Колко прост трябва да си, за да не оцениш обективно какво прави Фандъчето за София и софиянци? Отговор: не е нужно да си прост, достатъчно е да си червена чугунена кратуна.

Късно. и другият въпрос. Вдигането на 5 етажни кооперации, там където са били къщи и са строени на разстояние 10 метра?

аххахахахха ще се пръсна от смях А до сега моркови ли имахте във ушите господа управляващи идиоти....

предизборна кампания, после я нещо се приеме я не.. всяка поправка с нейните си вратички..

Герб са много напред в далаверите за заменки, строежи,фондове.Сега фъндъчката уж прави нещо след милиардите кражби.

Е, този закон специално и само за София ли се прави ? Щото от текста така излиза....

Кой носи отговорност за унищожаването на Западен Парк?

капитализма

отговорност носят унищожителите на паркове от запада!

Идеята е чудесна госпожо Фандъкова.Чудя се защо досега не го приехте като закон ,след ато сте на власт 2 мандат!!!