Стотици жалби върнали платеното паркиране в София

Заради неспазване на правилника за движение в града се налага да бъдат отворени зоните, обясни зам.-кметът по транспорт Кристиан Кръстев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Жалбите са от хора където нямат коли. Такива жалби не трябва да се взимат на предвид.

Тотална глупост! Народът реве да бъде ограбван и затова иска връщане на платеното паркиране?!? "Майтап бе, Уили!"

Зоната трябва да се разшири и в други квартали на София Има наземен и подземен транспорт за тези, които желаят да патуват! Може и пеша за здраве сега даже е и е препоръчително!

Това, че зоната за паркиране работи е ОК, но тези поток от коли ползват квартали, където няма и е нещо страшно, безплатен буферен паркинг. Почва да става нетърпимо!

Курвенцето получава ли си преводите навреме?

а Варна га? Кмете стига дрема!

Понеже тъпите фуражки не си изпълняват задълженията по ЗДП, сега плащайте маймуни. А това че ще се тъпчете като сардели в разредения градски транспорт си е бонус от СО и лично от другарката фънда.

Благодаря за минусите тъпи фуражки. Истината боли, нали боклуци?

Геле,като се правиш на тарикат и не искаш да цакаш за паркиране в зоните,ще се тъпчеш в разредения градски транспорт да ти дойде акълът !

Синята и зелената зона трябва да се разширят и по другите квартали. Пример-хората в Лозенец с облекчение казват"Видяхме, че имаме тротоари"! Зоните възпитават!

Живея в Лозенец и файдата от зоната е, че има къде да паркира живущите. В същото време имам няколко нагли съседи, които карат охраната си да им пази места.

Разгеле, защо въобще ги махнаха.

Да ми се осигури два метра разстояние от околните пътници в адския транспорт в София.Цената на билетчето е доста по-висока от тази на околните столици на Балканите.Тук единствено което ми осигуряват е смрадливи пътници в транспорта, алчни контрольори и мръсен градски транспорт.Така например трамвай 1 и 6 вървят по разписание през около тридесетина минути а някога и по-рядко.В замяна на това за квартала на самоковската принциса Борово трамвай № 7 е през три минути и се лангуркат празни в определени часове от деня.Друга е да си богопомазан.Туземците да го духат.Да се отнемат стикурите за безплатно паркиране на общинските съветници.Привилегии имаше за активните борци при социализма.Сега уж всички сме равни , но "народната" власт изобщо не си е отишла.Аман от привилегии и роболепие.

0

Скоро бях в Германия за 4 дни. Еднопосочно билетче за централната част на Берлин, например, струва 6 лева, за крайните квартали 6,60 лева, а за най-външните части - 7,20 лева. Та, къде по-точно билетите са по-евтини?

В Букурещ например. Доста по-близо от Берлин.

Това е за 1 час пътуване моля, моля!

"...Заради неспазване на правилника за движение в града се налага да бъдат отворени зоните за платено паркиране, обясни зам.-кметът по транспорт Кристиан Кръстев...". Поредният чиновик - малоумна герберска калинка. Каква е връзката между платеното паркиране и контрола по спазване на законите само той си знае.

Ганьо си остава Ганьо, щото си мисли, че платеното паркиране е = на спазване на ПДД. А то не е така, и да се въдвори ред трябваше НЕ да се възстанови платеното паркиране а да се вдигат НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАЛИТЕ.

Умнико,ще цакаш в зоните и ще питаш -Има ли още ? Безплатно е само на дедо ти на ливадите на село -ясно ?

Стотици жалби били върнали платеното паркиране. Виждате ли, ние искахме да помогнем, но вие сами искате да е платено!? Има ли някой, който да вярва на тази мантра?! И защо аз като притежавам офис в синя зона и имам служебен автомобил на фирмата си нямам право на стикер!?? С какво се отличавам от михлюзина дето живее 20 м в дясно? За него стикер за 150лв, за мен служебен абонамент за 720лв на година!? КРАДЦИ, МОШЕНИЦИ И ОБИРДЖИИ! Това мръсните долни гейберасти.

Колега, хайде моля спри да пишеш глупости за служебния абонамент. Ако струваше 720 лв на година, много хора щяхме да си го плащаме. Толкова е на месец.

Не че съм проверявал колко струва месечния и годишния абонамент, но простата сметка показва, че цената на синята зона за месец е около 560 лв, ако висиш нонстоп на паркомястото в продължение на месец - 2,40 лв с ДДС х 11 работни за зоната часа/ден х 23 работни дни. Та как казваш колега ги изкара 720 лв месечните абонаменти?!? Или нямаме кола, но си пишем ей тъй, колко да не заспим.

В случая аз им вярвам. Пред вкъщи докато не наложиха зелена зона не можеше да се паркира. Като я маханха, пак стана лудница. Да я връщат. Пак ще си паркираме само хората от блока и всичко ще е наред.

Селски,бегом на село на ливадата-там е безплатно !

Радвайте се Таки ще си пълни джобовете!!!!

Тук искам, с Ваше позволение да "зачекна" темата за ИУМПС. Всеки е виждал на паркинга пред блока си поне по 3-4 таралясника, които е са мърдали от местата си поне по години! Вярвайте ми, на територията на София те не са никак малко! Когато примерно се опитам да направя забележка на "културтрегера" от съседния вход за състоянието на автомобила му, отговора често е еднозначен-"Я че си я прайм!" И дотам! Подавал съм сигнали в общината и по местоживеене, и в Столична. За резултата се сещате... И ето оттам могат да дойдат допълнително паркоместа, стига разбира се от общината да се размърдат да почистят трошките. Което от своя страна към настоящия момент е съмнителна работа...

Да допълня и по две три коли на семейство, дето някои от колите им с месеци не мърдат. Независимо, че не са таралясници.

Е това вече не си прав всеки може да си кара колата когато иска.

И аз с месеци не си мърдам колата - придвижвам се основно с колело, а ако времето е много зле - с кола. Обаче понякога ми се налага да си свърша някаква работа с колата, или да отида на почивка. Плащам си целогодишно всякакви застраховки, данъци и т.н., сменям гуми ... Та ми е писнало от такива, дето ги дразни, че не ходя на работа с колата, а с колелото.

_Colombino

Опа, сбърках. Исках да кажа ако времето е много зле се качвам на рейса. Погрешка написах "с кола".

Не се разпиньяй, на тоз, дето мрънка по-горе не мож му обЯсни, че като си плащаш данъците мое си я караш, мое да не си я караш. но и той е прав, че има много таралясници, дето нито се карат, ниото се поддържат а и може и данъци да не им се плащат. Ики просто са зае..ани.

Заради такива простовати изказвания сме на това дередже! Кой си ти, да определяш кой на чий негов автомобил трябва да паркира пред блока, в който живее?? И кой си ти, аджеба, да даваш акъл кое е "твоето" място в паркомястото пред блока??! Това паркомясто оред блока е да всички живущи, нали и е общо, няма "това е мое, това не е твое", ясно ли ти е?!! Не ти ли е идвало през ума, че всичките тия твои въпроси, ако леко коригираш глупостта и поправиш на "няма място за всички" ТРЯБВА ДА ГИ ЗАДАДЕШ КЪМ ОБЩИНАТА ПО МЕСТОЖИТЕЛСТВО А НЕ КАТО СТАР МАХЛЕНСКИ КВАРТАЛЕЦ, КОЙТО НЯМА ПРАВНИ И ДРУГИ ЗНАНИЯ, ТРЪГНАЛ ДА ОБВИНЯВА ТОЧНО СЪАЕДА СИ, КОЙТО НЕ МУ Е ВИНОВЕН ЗА ЦЯЛАТА СИТУАЦИЯ С ИНФРАСТРУКТУРАТА С КВАРТАЛИТЕ!

Елементарни правила за движение по пътищата не можем да спазваме, а вие искате да отхлабваме мерките срещу пандемията! ЗДВП го има от 50 години и още не са го научили! Не просто "строги мерки", а намордници им трябват на много хора.

mirosllaw

Кучето скача според тоягата. Тия хора дето не спазват правилата тук, знаеш ли колко са съвестни в чужбина. Ама там полицаите като те спрат не питат "и ся кво праим", а докато спреш, глобата вече ти е написана и направо я плащаш. Или си я получаваш по пощата, а като не я платиш 2-3 месеца, ти конфискуват колата и я обявяват на търг.

важното е на другите да им е зле :) а общината пълни бюджета

Ако един политик или обшинар говори лъжи и е наясно с това, трябва да се засрами. А най добре е да се въведе практика, в присъствието на поп, накрая на изказването си да се завършва с заклевам се в живота и здравето на своите деца, майка, баща и други близки роднини.

Не е важно кой какво яде или откъде го взема, важното е какво и къде ака. Откакто в София акащите наявсякъде станаха повече от носещите отнякъде засмърдя на чесън и мазно шкембе. Това е проблема със селяните и колите им. Одобрявам връщянетоо на зоните и призовавам да се утроят цените.

Те не те разбират, затова събираш “-“ Ама какво друго може да се очаква от простолюдието

ПОБЪРЗАХА ОТНОВА ДЕ СЕ ЗАХРАНЯТ, ЗАЩО НА ПАРКИНГА НА ЦЪРКВАТА ПРЕД СТОЛИЧНА ОБЩИНА Е ПЪЛНО С КОЛИ С ТАЛОНЧЕ НА ПРЕДНОТО СТЪКЛО СЛУЖИТЕЛ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА ОТ ГОДИНИ СИ СПИРАТ ТАМ КАКТО СИ ПОИСКАТ И НИКОЙ НЕ ГИ ЗАКАЧА НАЛИ СА НА ФАНДЪКОВА , ХАЙДЕ Г-Н БОРИСОВМ РЕШЕТЕ ТОЗИ КАЗУС???????????

Крайно време беше... Когато човек има работа в центъра, не може да намери къде да паркира.

Нямаха търпение да заработят зоните, нямало места не е точно така, трябва докато има вирус да се направи отново безплатно, защото няма как де се опазят хората няма начин да ходят на работа с този отвратителен транспорт, транспорта в София е кошмарен, защо в квартал Левски има само един тролей, а в квартал Хаджи Димитър са две сега и метро ще има там, някой въобще замисля ли се какво прави, нищо не се прави с мисъл.

Затова човек трябва да се развива...със седене, блеене и посредствени мисли няма еволюция...

Ау, а как сме живяли и не сме се жалвали преди да измислите тези зони?

Без такива като теб, селски...!!!

Да се прочисти от селяндурите, които иначе не си плащат винетка за паркиране, защото те винаги са по-хитри от системата! Ако обаче нещо е на аванта...пълнят джоба с връх...дребни души...

Платено паркиране в центъра на всеки столичен град е съвсем в реда на нещата.

И откога ЗДВП важи само за места със зони?

Живея в зелена зона и приветствам решението. От началото на извънредното положение на нашата улица е изключено да се намери място за паркиране. Вечер обикалям по един час, за да паркирам където и да е на разумно разстояние от къщи. Отделно, има доста коли с регистрация от провинцията, които престояват с дни. Непонятно поради какви причини, от срадата на март прад нас е паркиран един Мерцедес с регистрация от Ниш, който вече два месеца не помръдва от мястото си. Не въпросът в това, че сам си платил паркирането, тъй като не са кой знае колко пари. Въпросът е, че не може всеки за щяло и нещяло да иска да паркира в центъра само защото е безплатно.

Напълно подкрепям Вашето мнение. Живея в района на Военна Болница и вътрешните улици бях АД. По-лошо, почна се паркира на подходите към тротоари и градинки, на инвалидни места от хора които не са инвалиди, както и пред гаражи. Лично аз имам гараж и винетен стикер и няколко пъти бях в позицията да не мога да паркирам никъде поради причините че на улиците (в целият квартал) места нямаше, а пред гаража ми беше паркирано, без да се остави телефон за връзка от паркиралият, а поради това че е подземен гаража не можех и да викна паяк да махне колата.

Често имам подобен проблем. Решението е да имате въже за дърпане в колата.

На първия ден вдигаш чистачките и слагаш бележка, че молиш собственика да си махне колата веднага, иначе не отговаряш за щети по колата. Снимаш бележката. На следващия ден, ако колата е още там чупиш чистачките и слагаш втора бележка. Пак снимаш. Ако и тогава не се е махнал на третия ден режеш гумите и чупиш фаровете.

Проблеми с паркирането няма,защото хората ги няма в София,народа в момента от началото на март не е в София,не се карат толкова коли и пак лъжат,че имало проблеми с паркирането,а целта е да се дере народа,да се събират такси и сметки,защото няма пари в хазната,всичко и леш,изпокрадено!

Не си много прав. По-централните улички в момента няма къде да се паркира и се спира на всевъзможни места. Естествено вечер места се намират. Да трафика е намалял, но не замрял :)

Или не си от София или не си идвал до центъра.

И вдигнете цените, не може всеки селяндур, да паркира срещу левче в центъра на София, на 8 квадратни метра с цена от 500 евро, и да пие кафе за 5 лева...

Допълвам себе си... И с автомобил за хилядарка, с две димящи дула. Центъра на София трябва да е непристъпен за паплач с автомобили

Добре е "загрижената" община да предостави публичност на събраните за 2018 и 2019 средства от платено паркиране и колко от тези пари са дадени за строеж на нови паркинги, за административни разходи и заплати, за публично-частни патрьорства. Най-вече с добри намерения са недобрите злоупотреби.

Тази илюзия/мантра, че общитата трябва да ти строи паркинги, по-добре я забравете. Защото тя наистина ще ги построи и тогава не знам какви ще ги пеете, като ви обяви цените. Не се ли сещате, че като се построят тези паркинги, паркирането няма да е безплатно в тях? Трябва да се иплати направеният разход + този за поддръжка, осветление и т. н.

Намериха оправдание за поредното долнопробно дране!

Споко, ще удвоим таксите за граждани, ще ги утроим за живущи и шевиебеммамата с нови такси. Аедагодухате.

Не можахте да се устискате две седмици и очичките ви вече ще изскочат от "претърпените загуби" от балъците. Нито веднъж не се възползвах от "великодушното" ви разрешение, за да не задръствам и преча в града! В същото време забелязах, че всички улици и тротоари са пълни с неподвижни с месеци "домуващи" возила! И да исках, къде да се набутам и да ме треснат или одраскат? А част от стационарно оставените коли бяха с номера от Пк, СО, Е или РВ, направо чиста проба "софиянци", разбираш ли, таковата. Хайде сега, не се майте, да плъзнат пак паячетата ви и започвайте сечта, някои все още най-нагло имат останал по някой лев.... таковата.

Понеже колата ми е на ремонт ,вчера ми се наложи да ползвам тролей.Нито се мият нито се дезинфекцират не са мити сигурно от как са доставени по пода петна,клечки,кал.Но ползването му от Библиотеката до НДК ми скъсаха нервите.Трябвало да има разтояние 2,5 м един от друг.и понеже седалките бяха пълни с по един човек където и да застана все до някой съм и луди скандали.Как да осигуря 2,5м на покрива ли да се кача.КАК ДАСКАЛИЦАТА ЩЕ ОСИГУРИ 2,5 м на пътуващите защото в шока в който живеят май ще си има доста проблеми.

Сега като върнат зоните ще се наложи отново да скъсим социалната дистанция и да се отдадем на интимна близост. :-)

Мутрите пак си правят своето, не може без да ти вземат колата и после да си платиш да ти я върнат. На рекета му казват скоба.

Въвеждането на таксите било по искане на гражданите, а не заради празната каса на общината. Със сигурност има злоупотреби със зоните за паркиране, но чак пък истинската причина да е това е малко пресилено

Това със стотиците жалби може да се провери. Ако е лъжа зам. кметчето да си подава оставката и да се маха. Аман от лъжци, които уж в полза на гражданите тръгват да ги рекетират. При нас е зелена зона. През последните няколко седмици нямаше абсолютно никакъв проблем с паркирането. Оттук идва въпроса освен, за да се пълнят гушите на наши фирми каква е причината за съществуването на зелената ни зона?!? Може би в самия център положението е друго, но по кварталите си бяхме ОК дори и без рекета от страна на Центъра за градска дебилност.

0

Аз, пък, съм синя зона и откакто отпаднаха зоните, обикалям по един час да намеря място, което като собственик си плащам от сума ти години! И всички коли около нас са ми непознати и/или с номера от провинцията и не ги мърдат със седмици.

Както съм написал в центъра, а и може би в някои други квартали може наистина да имате проблем. Не го оспорвам. Това което казвам е, че започнаха да разпъват зоните безконтролно без да се направи реален анализ дали наистина са необходими. При нас в Банишора при карантината, тъй като сме квартал с блокове се понапълни с коли, тъй като хората си бяха в къщи, но нямаше проблем с паркирането.

Да, много умно, върнете хората в метрото, заразете ти насилствено! Имам чувството, че всичко се прави, за да скочи пак броя на заразените и пак да блокирате страната! И тогава пак вируса и неспазването на мерките ще са виновни! Ма те мерките никога не са се спазвали, когато не е имало ограничения и глоби, как очаквате сега да се спазват, когато постепенно падат всички ограничения! Дано имате подготвени болници и персонал!

0

45 години комунизмът ни учи, че всичко е общо. Какви са тези собственици на имоти, които се оплакват, че хасковски лади им седят на платените паркоместа, какво си въобразяват? Моето е мое, чуждото е общо - това са същите, които крадоха като обезумели от предприятията по байтошово. България няма да се оправи, докато хората не разберат, че нито държавата, нито никой не им е длъжен за нищо и ме демокрацията не значи всеки да си прави каквото си иска, без да съблюдава правилата. Не питай какво държавата може да направи за теб, а попитай ти какво можеш да направиш за държавата.

И... Не го е върнал Шибания Идиот?!

Време е за вдигане цената на зоните, че не се търпи от коли в центъра. Особено левчето за зелена е смешно малко, в малките градове цените са по-високи

Левчети за зелена си е таман. Живее я в зелена и винаги преди карантината намира места. Виж за си в беше малко по трудно, но пак не съм за вдигане.

се фабрикуват с Microsoft Word за няма и половин час... Далеч по-бавно е вкарването им в държавните регостри...

А с много жалби може ли да пратим селската даскалица обратно в Белчин да сади картофи?

Паркирали са от въвеждане на инзв. положение и си отидохА на село с една кола и до сега колите тук в София не са им мръднали. Корени фанАА. Вън цървулите от София.

първиО завърнал се селянин со Яйцата на задното стъкло. Абе ... умирисАА градО тотално.

Какво против имаш яйцата, ти не ги ядеш ли? Ще споделиш ли с какво се храните гражданите и къде се произведжда съответно храната ви?

човеко мое да е алергичен и освен това е ясно, че папането се произвежда в складовете на Била и Лидъл преди да се изнесе на рафта :))

Най-после се премахна тази безумица! Откъде-накъде ще плащам стикер за цяла година и ще обикалям по 2 часа да спра на километър от дома си??? За да може Ганьо да си прасне колата в центъра,за да не плаща паркинг? Както и безумицата с Витоша и КПП-тата. Такива простотии обезверяват хората!

А от къде на къде ти може да платиш 100 лева и да спираш цяла година а аз който работя на същата тази улица да не мога? Или улицата е твоя и ти си я изградил?

Има градски транспорт за такива като тебе

Защото напр. живущите в центъра плащат едни данъци, а ти ако си горно уйно други. Разбира се, че с приоритет трябва да са жувущите там и след това всички други. За работещите има достатъчно развит градски транспорт и физически няма как всеки работещ да си паркира колата на улицата пред магазинчето или офиса.

SirBob

Съвсем точен коментар. Винаги съм се чудел каква е логиката някой си, само защото видиш ли, имал апартамент в синя зона, да плаща символичен наем. Няма логика - улиците са публична общинска собственост и следователно всички, подчертавам всички граждани, трябва да бъдат третирани еднакво по отношение на паркирането и свързаните с това такси. Така че истинските "Ганьовци" са точно тарикатчетата, които си мислят, че трябва да имат ппивилегията да паркират, заплащайки неимоверно по-малко от останалите "редови" граждани. Това е истината.

Айде стига глупости. Частната мутренска ЦГМ останала без приходи и добрите граждани написали жалби за да почнат да рекетират пак

SirBob

Това е истинската причина, вярно е.

а защо не вдигаха неправилно паркирали по кръстовища и тн. като не работеха зоните? това неработене и законите ли изменя? няма плащане, няма да работим... българска работа

Да ти обясня на кратко. Ако вдигнат някой така паркирал, глобата е по ЗДП и влиза в общинският бюджет. А тези "от зоните" влизат в частната касичка на фирмата

И при работеща и при неработеща зона, може да се вдигат неправилно паркирали коли. И в двата случая, това става по ЗДП. Паркиралите в рамките на обосубените със зони места, се обездвижват със скоба, ако не са платили. Това вече, е нарушение по общинските разпоредби. Т.е. контролът за правилни или не паркиране, няма нищо общо с това, дали платеното такова е в сила, или не. Останаха без пари милите. Затова връщат плащането, а не заради брожения на мисирките...ъъъъ, пардон, гражданите. Колкото-толкова!