Светът реагира остро срещу Тръмп заради митата

Светът реагира остро на решението на Доналд Тръмп да наложи мита върху вноса на стомана и алуминий. Заваляха предупреждения за ответни мерки.

Обратно в новината

Коментари - Светът реагира остро срещу Тръмп заради митата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тръмп е прав. Заплатите в САЩ растат, расте и цената на тяхната продукция. Потреблението на Китай се увеличава, световното производство се увеличава, заради ефекта на масовото производство цените намаляват. Ако не се вземат мерки щатските металургични заводи ще фалират. Вместо да ги дотират, нека вносителите плащат, не държавата. Стоманата - това са кораби, танкове, снаряди. Алуминият - това е авиация. Ще дойде военно време, не може без такива предприятия, това не са мотоциклети, стратегическо е. И американците постъпват държавнически. Ние сме тъпи, че си закрихме Кремиковци. Ама скъп бил, хич даже не е скъп, много си беше изгоден, затова го затвориха европейците. Ще стане война, няма кой една релса, един лист да се завари пробойната в бронята на БТР-я няма кой да валцува. Не може една страна, даже най-малката, какво остава великата да остане без метали.

ЕвроГейският Халифатски Катун-ЕС ще е най-потърпевш от цялата тази работа. Дядя Вова и Анкъл Дони как вместе и тугедър им скроиха шапката на неолиберастите от гейташка Европа. От една страна Чичо Дони ги изпраска с високи мита, а от друга те се праснаха сами,като наложиха "санкции" на Дядя Вова...Ха-ха-ха...каква блестяща комбинация между Тръмп и Путин, а брюкселските зелки са в ролята на измамените камилчета! Кеф.Крайно време е ЕвроГейският Халифатски Катун да се срути....

ОСТРО!!!!!Икакво му е острото?????

много коментари бе..... защо се бъркате там дето хич не ви е работата бе руски подлоги ? южна корея и япония ще бъдат изключени от тия мита. а китаи ще трябва да понатисне още по-здраво дебелото си приятелче в северна кореа ако искат да им се намалят митата или дори премахнат изцяло

а бе цървул ...я погледни картата на света и си представи къде може да има наи много ресурси ... затова драпате да я разкъсате на парчета ... но мечката се събуди , такая че го духаите !!!

абе глупак, става въпрос за вноса на стомана и алуминии в щатите бе. какво ви болят задниците вас нещастни тапанари - вие внасяте ли тия два метала в щатите че да се чувствате засегнати за да коментирате отрицателно? причината за коментарите ви другари е че винаги щом се отнася нещо за щатите вие трябва да излеете злобата си без даже да знаете защо мразите щатите. и ми вика цървул.... ти си цървул бе говедо българско нещастно

Не светът ни, а джендърският свят задължи медиите си да твърдят така защото ttip им отива в небитието.

Бах ги! Къде са госпожиците европедалски Кончити и Козяците платени от Говедарника шоршчета? Нещо никви ги нема, а? Що така ве говпода еврогфаготи?!

скрили са се някъде бъркат си в гащите и се жалват един на друг...

Те ще са най-потърпевши от мерките на Тръмп. Започва разпадът на Еврогейташкия съюз....

Сега му е времето да залеем сащ с ЛЮТЕНИЦА!!!Пък и то друго правим ли?

Че поскъпва халумина!!!!

Аха,така прави ,,приятелят,, на света...аз да съм добре,васебалсъмви.

Сега ще видим дългите езици....меркел и тя ,,мисли,,...

САЩ едностранно налагат икономическите си интереси и при отказ от насрещната страна безцеремонно започват да водят търговска война с която си искат държава от всички страни по света и няма как и те в отговор на всичко това да не получат търговска война!

гледам тука бай ганя се кахъри за Америка ....аве гледайте си мизерния живот и не се кахърете ...сега Китай ще ви дава желязо само на вас да си строите кенефи

Да се спрат бсякакви военни поръчки за Хамерика. Бойкот за всичко направено от американски фирми!

За Протокола : Е излишно да се кахърим ! - Решението ВечеТръгна откъм Отава.

Хубаво или лошо не знам още, но поне прави нещо. Светът отива на зле и или ще се оправим или ще дойде по-бързо края. Все печелим. А и българската тежка промишленост е студен труп, тъй че пряко не губим нищо.

как се защитава собствения интерес, няма партньори, няма съюзници, всеки защитава интересите си със зъби и нокти. Никой не дава и един пирон да му отнемат без компенсация, а ние глупаците затворихме цели АЕЦ-ове, които други ни построиха, макар че сега се опитват да ги изкарат наши врагове. А настоящите ни приятели сигурно биха ви обяснили случая така - глупави сте били, повярвали сте ни, но няма страшно, ще ни дадете пари да ви построим нови, много по-скъпи. Този свят не е за глупаци, страхливци и гъзоблизци. Най-големите глупаци са тези, които не могат да различат приятелите си от враговете.

Вместо всички да скимтят за специални условия и изваждане от списъка, да вземат да ударят по масата и да сиктирдосат америка. За един ден света ще се промени и америка ще си намери мястото. За един по-добър свят.

Какво успява да изнесе най-мощната икономика в света - фъстъци, шербет и сини кюлоти, а внася стомана, алуминий...

Ноу Хау се произвежда в ЩАТИТЕ !!!

и в столипиново се произвежда .Абе САЩ внасят 99,99 % от електрониката ,автомобилите и компютрите телефоните и всичко от останалият свят-най вече от Азия и Китай.А изнасят само вицове и митове

който има в къщи нещо с надпис made in USA, да вдигне ръка.

Главният им износ е зелена хартия...Сега ще "спестят" малко от нея.

+най-ценното - ГМО соя за Китай???!!!

САЩ могат ли сами да осигурят стомана за цялата си индустрия... НЕ... Ами Китай могат да изнасят, на ониски, за България примерно, ние ще препродаваме и готово. Какво е виновен Тръмп, че иска да запази икономиката и работните места.

Когато мислиш да направиш нещо справедливо за своята държава, но и си отговорен и за голяма част от световната икономика, вземаш такова решение, но даваш време на държавите по света да се приготвят. Казваш - митата от следващата година са ... Това, което ДТ прави е арогантна атака и към приятели и към неприятели. Сега какво? Всеки по света си е направил държавните бюджети, нагодил е пазарите, финансите, обществения си сектор. И при такава атака не може да не се вземат бързи решения. Няма време, понеже ДТ го прави в рамките на 15 дни. Това не е партньорски. Нито е приятелски да казваш - който иска изключение ад идва и да се обяснява. Какво? Това прилича на подмазване. Прилича на молене. Така приятели не правят. Така загрижени за световната икономика и за своята, не правят. Това е арогантно, безразсъдно, приличащо на обявяване на война. Тоя бил казал, надявам се да сме изключение, онзи бил казал, надявам се да сме в списъка с изключение. Какво - да отиваме и да се молим? Явно не става въпрос за молене. ДТ ще каже - ок, но вие трябва това и това и това да направите. Ами останалите? Ами целият свята е една свързана икономика. Така се прецакват основно най-бедните държави. Нали не виждате в списъка бедни държави да казват - надявам се да сме изключение. Япония Южна Корея, Австралия - ми това са едни от най-богатите държави. Ами бедните? Какво става с техните икономики, бюджети, обществен сектор, финанси, кредитни рейтинги... Пълно безумие, явно целящо да накара целия свят да му се моли и той да постави на всеки конкретни изисквания, без да дава нищо. Това не е и търговия, нито пазарене, това е насилие. Все едно да кажеш - аз имам едни бомби, които искам да ги пусна навсякъде. Който не иска да му пусна бомбичка - да идва да ми се моли, и аз ще решавам... Пълно безумие.

Другари джендъри и джендърки, това което се готви в братска Америка няма нищо общо с този вой на "сирени" дето ви го пишат нашите идиоти, но вие изглежда сте по големите идиоти. Скоро време ще бъдете свидетели на "избора на руските хакери и братската дружба на Путин и Тръмп и севернокорееца Ким". ...... И все още не мога да повярвам че нашата нация сте такива идиоти.

всичко, което е вредно за путлер, е полезно за света.

от 35 години няма реална икономика, а е едно финансово казино където т.н.инвеститори /пияни комарджии /с напечатани пари надува балона и като се спука дърпат ръчката да вземат "инкасото и после....в офшорката. така само за последните 2 години 2,5 трилиона долара от САЩ са в в офшорки

Овцете овчевидно прогледнаха.

станаха СВЕЪТ?!!! Значи като затвориха на България атомните реактори ,светър не го бригаше,като ни натрисат разни безумни ограничения или разгоди ,пак така .... Ама сега...светът бил скочил....

Леле-леле как взеха всички да му се мазнят на този Тръмп! Вместо да обявят тотална търговска война на Америка - след няколко месеца американците ще го изритат с шутове този!

Знаете ли какво правят плъховете, като са затворени заедно без храна? - САМОИЗЯЖДАТ СЕ.

Ей какво заглавие! Светът "скочи"...не бях се смял от сутринта! "Светът" ще глътне това, както и много други неща, нали всеки ден "гълта" глупости, които му приготвят услужливите медии !

Сега разбирам защо ни скапаха стомано добивната индустрия и закриха Кремиковци и Стомана Перник ,за да не страдаме от високите мита ,виждате ли как целият демократичен свят се е грижил и грижи за нас, ето сега ни гепят златото пак със същата цел ,да не страдаме ако му падне цената на борсата.

това че китай прави дъмпинг на много стоки е факт и ЕС има защитни мита към китай но ако сащ се изолират и цените им са високи това ще им понижи конкурентоспособността това не е лесен за решаване проблеми и едва ли митата са отговора неслучайно икономическият му съветник подаде оставка и в европа много хора са недоволни много работни места отидоха в китай заплатите са в застой хората започнаха да служат разни лъжци от популистки партии а истината е че проблемите идват от китай и индия и трябва да се вземат адекватни мерки трябва да се засили развитието на високи технологии

е нали вие сте за глобализацията , да има геи паради , немците да играят кючеци а арабите да правят бира и мерцедес ... сега се сърдете на вас си !

Как пропуснахте да посочите, че всъщност Путин е виновен! Та той назначи Тръмп за президент, Китай и Индия правят само каквото той каже! Как може Путин да не е виновен! Защо си мълчите, изобличавайте го!

Тъпо, тъпо, тъпо....

бре! най голямата и куха кратуна се оказа иконкомист!

Дреме ми на железото. Виж, да имахме някакви български глобални фирми в този сектор, че да се вълнувам. Ама то ние в никой сектор нямаме глобални наши фирми. Всъщност не съм сигурен дали имаме изобщо някъде из България българско непродадено производство! Ей за това сме си независими ;)....

в този сектор глобалните фирми са от индия и китай митал се опита да прави нещо в кремиковци но не стана американските фирми някога лидери при стоманата сега закриват производства тяхната стомана е качествена но скъпа трудно се прави глобален бизнес дори твоите идоли от русия не успяват това не става с корупция и празни лозунги

Mисленето на този човек не е по различно от това на северно корейския лидер.Той разглежда Америка като своя частна фирма.Пази боже от такива лидери.

ти наистина л иси мислиш, че тоя "решава" нещо? Тоя и до кенефа не може да отиде без охрана..

Голям майтап. Тук цял куп специалисти, дето не са спечелвали и 20 стотинки през живота си, дават ъкъл кой какво трябвало и/или щял да направи.

вкупом се изреждат да целуват ръка на Големия Бял Брат. Едните били мирен проект и ще спрат да си мажат фъстъчено масло, другите изразяват задоволство, че "може би" на тях няма да им сложат мита. И малките деца виждат, че това е опит на Тръмп да се налага на азиатците и Южно американците, Китай, Корея, Бразилия, Чили. Абе САЩ имат ли добив на руди в достатъчен размер за да посрещнат нуждите на евентуално новото си родно производство? Ми нали тия дето произвеждат метали обикновено там са и най-богатите находища, нали ще наложат експортни мита на рудите си и край с "мерките" на Тръмп.

Когато си забъркан до ушите,в скандали с порно актриси,корупция и най вече некадърност,трябва да отклониш вниманието .То в белият дом вече не остана никой който да му каже на демента какво да прави.Плъховете напуснаха гемийката!

Звучи лошо, но е факт! Те управляват света.Добре,че нямаме петрол и газ!

Каквото имаме ни го взимат. За Златото говоря

Иначе вече да ни бях "освободили"! Не знам от кой, ама щяха да са го направили.

Тръмп удари глобъла шото не му харесва Америка да се превръща в банка идва ред на глобъла да квичи чекаме и нашите да се включат в хора локалните не схващат:)

За НАС това не е от значение, защото ние произвеждаме НИЩО. Така че, си купувам пакет пуканки, бира и сядам пред телевизора да гледам изпълнения

Сега при демокрацията не произвеждаме. Но при лошия комунизъм произвеждахме в Кремиковци. Добре че сега сме демокрация, иначе щяхме да имаме проблем с митата.

Дони, когато те назначих ти дадох инструкция, да отслабиш щатите, не да ги унищожиш. Натягаш се като български управник.

:) Евросъюзът по-рано тази седмица се зарече да наложи ответни мита на знакови американски стоки като бърбъна, мотоциклетите Харли-Дейвидсън (Harley Davidson), дънките Ливайс (Levi's), що праите безплатна реклама вее:)

САЩ в момента са като риба на сухо. Знаят, че ситуацията им е непоносима и единственото което могат да направят, е с условен тик да се метнат нагоре, пък където паднат. Може във водата, а може и по-далеч от нея. Но тъй като другите не са река, а разумни организми, са отклоняват така, че янките след всяко мятане са по-далеч от целта.

А така, удри по Зипо и Харей, реципрочно...да се научат какво да произвеждат.

А ние на каква американска стока да сложим мита ?? Гледам около себе си, по магазините, нищо американско. Компютри, дрехи, стоки - от комунистически Китай. Колите - от Европа, Азия. Няма на какво да им сложим мито.

ГМО Mc Donalds?

на ,,соросоидите,, и политиците ни...!!! е ...и на съдии и прокурори дето ходят по разни ,,семинари,, там...!!!

царевица. ГМО царевица. Тя принципно е забранена, но поне ще излющим някой долар, за тукашни разработки.

Подъл безбожник, на най-милото ни искаш да посегнеш а?

стоманата ли е ти е най-мила? :)))) леле колко боклук има на този сват.

набожен ром от Факултету. Кво мислиш праят батета с джилязуту дето го събираме и предаваме? Не го тупят тука, тварят го на вагона е е-хе-хееей...

Китай не е в първите десет вносители на стомана в САЩ. Тръмпи сложи тези мита и сега ще ги отменя едно по едно за послушни лакеи като Канада. И накрая резултатът ще е никакъв, освен че реднеците от дървените бараки ще си мислят, че Тръмп се опълчва на чужденците и им защитава интересите. но можем да се хванем на бас че нови стоманопроизводители в САЩ няма да бъдат наемани на работа...

спрете да купувате американското оръжие и ще видите какво е вой на лакоми хиени

НОРАД или НАФТА-та ще да е причината за това че Мексико и Канада няма да бъдат засегнати от повишаването митата? Защото една от целите на влязлото в сила през 1994 Северноамериканско споразумение за свободна търговия е премахването на митата в търговията между трите държави;)

казал си е : ,,щом ,,чез,, може защо не и ,,аз,, ...,,!!! след това ,,вярваите,, че не следи ,,източните,, балкани да не ,,забъркат,, каша на ,,западните,,...!!!