Столтенберг предупреди, че военната сила на Русия не бива да бъде подценявана

„Украйна трябва сама да реши при какви условия би била склонна да преговаря с Москва за прекратяване на войната”, заяви генералният секретар на НАТО

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

През 2015 г. България, с финансовата подкрепа на САЩ, произвежда боеприпаси за украинската армия. Страната направи снаряди за ръчния противотанков гранатомет РПГ-7В. През февруари 2021 г. Киев закупи от България сто хиляди 40-милиметрови патрони за гранатомети ГП-25/30, 1,5 милиона патрони калибър 7,62х54 мм за снайперски пушки Драгунов и картечници Калашников. Боеприпасите са доставени през Полша.

Два кораба с изключени тракери са плавали близо до местата за изтичане на тръбопроводите "Северен поток 2" само дни преди тръбопроводите да бъдат разкъсани от подводни експлозии, съобщи фирма за анализ на сателитни данни. Плавателните съдове са били дълги между 311 фута и 426 фута и са изключили автоматичните си системи за идентификация или AIS тракери, каза Джери Яворницки, съосновател на SpaceKnow, съобщи Мат Бърджис от Wired.

Йенси пак откри топлата вода.....

Хаха, Стотенберг се издаде, че НАТО воюва в усрайна:" Затова трябва да издържим докрай." Поредната издънка.

Кой запали Украйна ? Проверете фактите .

руската кочина. Как кой?

Малко късно ви идва акъла бе бате....

Казвай кода! Руски войник взе мултикукъра за готвене на украинка за електронен сейф за пари OFFNEWS 14 ноември 2022 в 14:32 Битовата култура на средностатистическия украински селянин често предизвиква шок у окупаторите от дълбоката руска провинция. Военнослужещ от руската армия влезе в украинския фолклор при бойците с автоматичните перални и тоалетните чинии, след като с насочен автомат поиска от жителка на село в Южна Украйна да му даде кода за отваряне на… мултикукъра, уред за готвене, който до този момент не бил виждал в живота си. Руският войник взел готварския уред за електронен сейф за пари, разказва самата стопанка, коят „посетил“ руснакът…

И аз да предупредя за разни процеси - в САЩ инфлация, текат съкращения, в ЕС инфлация и откровена рецесия - немската икономика се съкращава, цената та газа нестабилна - пак тръгна нагоре, горивата са на кантар, във Франция протести срещу цените, брутално потушени от тамошната жандармерия. Във Велищобритания също цените хвърчат нагоре. Централните банки печатат като луди. Русия го дава яваш и в стил ленинско танго, скоро пак ще има стъпки напред. Понеже в САЩ взеха да недоволстват в Сената заради украинските разходи и демократите взеха изборите с чисто демократични методи (кхъ кхъ) и си запазиха Сената. След конфискацията на руските активи в западните банки чакаме ответни действия. От Русия и инвеститорите на Запад

Срещнах укропитек и го клах с дива ярост ,кормих го урода усраински !

Войната ще е до последния нашественик на украинска територия!

Много рано си изпълзял рогатко.Еленчетата по коледа

Феноменалната украинска армия превзема градове без руска армия, опразнени, за да не бъдат наводнени от язовира, който е под укр. контрол. Браво!

руската армия, бяга ли, бяга. Боли ли, боли ли?

Така ли малкий Солтенбергчик ! Муахахахахахх

Украинската армия и нейните натовски съюзници превземат град след град в който няма нито един руски войник. Този вид военни победи ще се изучават във всички военни университети в света поне сто години напред. Или поне докато Зеленски не разбере, че от него нищо не зависи и подялбата на Украйна тече с пълна сила. И единственото, което ще остане от украинския народ, бит и култура ще бъде гарантирано и опазено само от Русия.

Абе а разберете се русия ту свършва ракетите туй е огромна сила всеки джендър говори измишльотини а народа го е казал пилците се броят наесен да живем и увидим казват братята руснаци

Тя русия свърши от скъпите ракети, защото те не са като доматитУ, да го засадиш и другата година да поникнат. Ама, както Столтенберг обяснява - раша има и много човешки потенциал (руски войници за жертване) и както Русия не победи Авганистан, както и САЩ не победи във Виетнам, така и Украйна няма как да победи Русия. Въпроса е кога и как ще се разберат за териториите. Украйна може да опита да извелче максимума, а след някоя и друга година, когато Путя бъде изхвърлен, да бъде отворен въпроса за възтановяване на всички откраднати територии, включително и Крим. Всичко е въпрос на политика. За нас, българите, най-доброто е да приключи войната, а ние да имаме добър буфер с раша, а не да са и на границата.

Ето тук някъде се поставя точка на изявленията на зеленото човече което отвлече украйна ....ясно му се казва "Виж кво бе педал ... или подписваш договора или се ЕПМ...

Чичо Вова каза: Която и страна от НАТО да нанесе масирани удари срещу Русия,първите ядрени ракети ще летят към Вашингтон!

И така нрябва да бъде,да е.а и краварите!

Велика Русия притежава най-мощните ядрени оръжия на планетата и ще смаже всеки, който се изпречи на пътя ѝ!

От Окраинска страна.

Само украинците, живущи извън Украйна, са повече от цялото населението на България!

Давай Украйна прогонете гадните ватници полухора наречени червената орда. Изпепелявайте ги с Джавелин и Хаймърс давете ги в Днепър и Азовско и Черно море. А Путя хванете и в клетка го сложете.

*88888

Фкатите са си факти- Зеленски каза ясно, че преговори с руССия може да има, само когато русската армия се изтегли извън законните граници на Украйна, което значи и извън Крим, лнр, днр и Запорожие, неонацистка руссия каза- не, това е неприемливо... Ееее- тогава войната продължава, докато украинската армия не изтика русската извън законните си държавни граници.

Законните граници на Украйна от преди 1917-та ли? Добре, готово!

Уставът на ООН за невъзможност за насилствена промяна на границите е от 1945 година!

ㅤ

Смех, смех! Давай следващия виц.

За украинския народ, армия, държава целта е ясна, деокупиране на всички завзети теритирии, независимост, териториална цялост и т.н. Това ако се постигне, ще бъде победа за Украйна, приключване на военния конфликт и договаряне на мира. Пред Русия няма ясна цел, самият Путин не знае къде иска да отиде! В най-добрия вариант, окупацията на цялата територия на Украйна, поставяне на марионетно правителство, съответно задгранично национално правителство, не означават победа на Русия, нито край на военните действия. Те ще бъдат с други средства, партизански и терористични. Анексирането на Украйна няма да бъде признато, няма да се договарят мирните условия. При частичен успех, окупиране и присъединяване само на петте досегашни области, само на три, или на повече, примерно половин Украйна, важи същото, като остатъчна Украйна ще продължи да отстоява своята териториална цялост. Фактори като военни загуби, цивилни щети, поразена инфраструктура, села и градове, не могат да влияят на това. Освен това, евентуално присъединяване на Украйна или части от нея няма да означава край на териториалните претенции на Русия, най-напред ще погледне към Приднестровието, а после към цяла Молдова. Апетитът идва с яденето, никой да се съмнява, че повод може да се намери! Така че компромис е възможен само за временно примирие, за прекратяване на огъня, така че двете страни да си дадат време да се подготвят за постигане на целите си.

Западна и източна Германия бяха разделени 50 години какви глупости говориш- като пуснат две бомби и Тва ще е и окарина и Полша и другите измислени Молдови и Литтви и прочее ,че и ние покрай тях ще ходим до Истамбул на църква. Трай си там

Проста работа викаш, пускаш две бомби и после всичко е точно и шапка на тояга! Първо, кой е определил, кои държави са измислени и второ, къде е казано, че неизмислените страни имат мааалко повече значение от измислените! Границите на Германия бяха променени, само че не насилствено!

В началото (първите месеци) на тридневната специална операция времето работеше против Русия и в полза на запада. Нещата вече започват да се обръщат обаче, и времето започва да работи в полза на Путин. Затова и скоро правилата ще се променят. Гръмките заглавия и героичните "новини" все по-малко ще оказват влияние на публиката.

Да, на втория ден от тридневната специална операция нещата ще се променят! Ей сега, само да дойде вторият ден и войната се обръща.

Тоя инцест е кат Зелю Наркумански, нищу ут тях не зависи.

А ОТ ПУТЯ КВО ЗАВИСИ? НАЛАГАТ МУ САНКЦИИ, КАТО НА ЛАТИНОАЕРИКАНСКИ ДИКТАТОР, А АРМИЯТА МУ БЯГА ПО ВСИЧКИ ФРОНТОВЕ!

РУСИЯ ВИНАГИ Е БИЛА СИЛА ! ПОДЦЕНЯВАНЕТО НА РУСИЯ Е РАВНОСИЛНО НА СМЪРТ !

Украинската армия и нейните натовски съюзници превземат град след град в който няма нито един руски войник. Този вид военни победи ще се изучават във всички военни университети в света поне сто години напред. Или поне докато Зеленски не разбере, че от него нищо не зависи и подялбата на Украйна тече с пълна сила. И единственото, което ще остане от украинския народ, бит и култура ще бъде гарантирано и опазено само от Русия.

Не могат да настигнат украинските войници.

Силни са, явно не само по краднене на перални машини. Взимали им чиповете и правили ракети. А едим мармот завива станиол, че пушек се вдига.

ОБИЧАТЕ ФЕЙКОВЕ НА УКРИТЕ ! ДА ?

ㅤ

С чипове от крадени перални машини прекопаха половин Украйна. А какво щеше да стане ако си бяха чипове по предназначение?..

Да ама - не. Кой да им произведе чипове на тия крепостни простаци?

Sm3hurk0

Ген. Шойгу към Путин.. - Предлагат ни да влезнем в НАТО... Путин: -Кажи им, че ще влезем до Португалия! :)))))

С темповете с които воюват ще им трябват ... около 2500 години.

ㅤ

Да знаеш, че на християнин за католик му е през дедовия. Ще стигнат за няколко дни.

Един, от който нищо не зависи и никой не го бръсне, призовава друг подобен на него да си каже исканията.

Не подценявай Зеленски, ами прочети биографията, която съм е писал за себе си. Не видях нещо друго освен 'Aз.' Познаването на себе си и врага е основа на победа във всяка война ()китайска поговорка, китайската стена е от 5000 години все там.)

Столтенберг: Украйна трябва сама да реши при какви условия би била склонна да преговаря... Украйна сама да решава?! Зеленски след ползване на тоалета се обажда до началник щаба на американската армия в Европа, както и до шефа на Пентагона и в конферентна видеовръзка с двамата ги пита този път кое копче за водата да натисне - по голямото, или по малкото.

Постановка на Краварите. Напълно са наясно, че не идват само 300 000 мобилизирани а много повече и се опитват да замразят конфликта, за да съберат измислената си армия от НАТО лебедчета, сори "нинджи" за пушечно месо, да заобиколят юридическите ограничения от Артикъл 5. Руснаците ще се направят на ударени, ще го играят, че уж са заинтересовани, и ще си продължат СВО но вече с много променен приоритет. Истината е очеизвадна, САЩ подцениха ситуацията и водени от Клинтъновата мафия и слугинаж и неокон-неолиб фракциите в ЦРУ се нахендриха на пачи яйца. В ограничените им мозъчета съществува още идеята, че те определят посоката на развитие на света и са богоизбраните ционистки лидери. Резултата е, тонове военна техника за скрап, хиляди украинци и наемници на кайма. Руският народ иска кръв. Военният комплекс на Русия работи денонощно. Гео-политическата карта на света се смени. ЕССР занулява населението си и го тика към мизерия и корпоративен фашизъм. САЩ се надяват в процеса да приберат Германските корпорации и да си свалят рецесийката. А кражбите не спират. FTX се оказа канал за връщане на парите от Украйна към Демократите. ЕССР "национализира" Руска собственост. Като цяло всичко води до явна Трета световна и поредната планирана екзекуция към нормалните хора.

Стремежът към деинституционализация на Украйна, който се прави от терористична групировка Зеленски води до персонализация на властта; узурпиране и установяване на тоталитарен репресивен режим (споравка Сталин, въпреки, че дори и по негово време да действали все пак няколко Инститиции.) Тази терористична групировка цели да десцабилизира РФ и да ги върне в порода на рецесия от 1990 която както знаем е 2 пъти по сериозна от тази в Щатите. Инфлацията от 2600 % през 90-там, е преодоляна именно поради управлението на sегашното преавителштво там. 20 пъти е повишено ГДП-то само за 10 години в РФ. Незачитането на международни договори от страна на Украйна, каквито имат с РФ не един и два, означава именно деинституционализация и опит за дестабилизация на РФ както икономическа така и военна. Може да ги подкрепяте, но имайте готовност за ескадрили F35 в случай, че групировката не успее да спре когато и където трябва: На границата на РФ ще е лобното им място. Мелодрамите на Зеленски и сценичните му постановки може и да минават на Запад, но аз съм от източна Европа.

с пристигането си в Херсон - в неделя 13.11.22 украинците започнаха да вързват за стълбовете цивилни граждани. Да вързваш за стълбове цивилни е тяхната запазена марка. https://ria.ru/20221114/kherson-1831280037.html#pv=g%3D1831280037%2Fp%3D1831279608

Тук някакви източни партньори правят "Списъци" кой би против Сатрапията - елементарно! Никого не съм обидим, изложил съм своите позиции - аргументирано, тролетариата иска да опростачи всичко в България ("възраждане" е вашата партия, така е), но няма да се случи. Казах при "анексирането" на окупираните части от Украйна, че сега само "Оръжията ще говорят", тролчетата не вярваха. Сега когато "Оръжията заговориха" и Путин отстъпва, започнаха да бълнуват някакави невидими победи и "многоходови" акции. Молодци, това няма да се случи. Погледнете какво се случва с вашата Сатрапия - убийства, унищожаване на граждански обекти, злоба, заплахи и отново убийства. Това е вашият свят, не нашият. "Два свята, единият е излишен". Путин - путинист, Хитлер - хитлерист. Сега е моментът да изорите двете разлики - може и да има такива!! Бездарни са напъните тролски за защита на Сатрапията. Досадни, дори не си заслужава човек да си губи времето - пропагандата е елементарна, затова и безполезна. Така е то!

Яко си се нашмъркала :))) И къде е тая паралелна реалност дето се случва всичко това? Малии "оръжията заговориха" :))). До тук постигнатото, Русия реализира с 8-10 ПЪТИ по-малка армия. При 6-7 мобилизации в Украйна. А вече липсва руско оръжие, всичкото е унищожено. В голяма степен воюват вече не укри, те са на свършване. Воюват редовни военни части полски, американски, английски. Не ми е ясно какъв е повода за радостния патос. Няма никакво основание. В момента върви подготовка за централният удар. И колкото е по-голяма тишината и подготовката, толкова по-сериозен и тежък ще е удара. Макар и западняците се опитват да си повярват.

не трябва да бъдем подценявани. Ако гръмнем Козлодуй освен нас ще го отнесат и рашките у нас и за рубежом.

Току що гледах репортаж по руска телевизия за състояла се в Москва преди няколко дни демонстарация с призив за обстрелване на Вашингтон с Ядрени ракети!!! Нация, съставена от такива олигофрени няма право да съществува!!!

Чичо Вова каза: Която и страна от НАТО да нанесе масирани удари срещу Русия,първите ядрени ракети ще летят към Вашингтон!

И аз не подценяват военната мощ на Русия и вярвам, че скоро няма да ги изгонят от Крим.

Нашите източни партньори защитават незащитими, дори абсурдни, нелогични "съждения" - Сатрапията трябва да победи в провокираната от нея варварска война, а жертвата няма право да се защитава, тя трябва да капитулира, защото инак Сатрапията не може да спечели. Абсурдна е друга теза - руската армия напуска голяма част от окупираната територия, но това не се дължи на съпротивата на украинската армия, а на дълбока мисловност на многоходчика. Това въобще няма значение - най-важното е, че хората в окупираните територии не иската "русский мир". Херсон и Харков да доказателство за това. Какво повече може да се каже, по кой факт може да се спори?! Така е то!

И сецай следващата магистрала, соросробче. Мно здраве от: ico, 123, 4, jingiby, ПОР, Митрофанова ми..., Путин е...., Щерев, Бае Ганя, Бай Ганьо, Щерев, Павел, Петър, МАЙОРА, Йосариан, Инфо, Българина, Боцмана, Независим, Минаващ, и т.н. Всичките сте за пребиване, а някой и за повече. Ма то вашите центове, горчивички ще ви додат:)

"С тролове не се спори, досадно е", но заканите са престъпление. Понимаеш?!

И кой, ти ли ще ни пребиваш бе, ватенко лай ня на!

Ако твърденията ви за целите и намеренията за съществуването на НАТО и ЕС бяха истина че са съюзи на равноправни суверенни държави създадени с цел опазване мира и взаимно сътрудничество във всички сфери на вътрешния и международния живот на страните членки сега нямаше да има тази кървава баня в Украйна, а щяхте да намерите истинския мирен път за уруегулиране на отношенията между Украйна и РФ!!! вместо това вашата пасмина не само подтикна Украйна към кардинално противопоставяне на РФ, но и водени от собствените си геополитически и икономически интереси усилено работите против мирното разрешаване на конфликта, но и нагнетявате обстановката и разгаряте огъня на войната като помпате украинците с пари, оръжия, боеприпаси и войски! Да! Воювате с рещу руснаците с войски на НАТО! ТЕЗИ ВАШИ ВОЙСКИ СА МАСКИРАНИ КАТО НАЕМНИЦИ, НО В СЪЩНОСТ СА ЧИСТА ПРОБА ВООЕННИ НА НАТО! Опитахте всичко за да постигнете победа над руснаците, но те напук на всичките ви усилия не станаха икономически и военному по-слаби, но отгоре на всички започнаха да пускат в употреба и оръжия на които, за сега, нямате противодействия и от това започна не само да ви се вгорчава животъ, но и да ви припарва под краката и задниците, защото току виж им писнало на руснаците и вместо по украйна са взели та сда изпратили нещо то новите си оръжия по централите на НАТО и не само по тях, но и по важни инфраструктурни, управлнчески и стратегически обекти на държавите членки! Българският народ, когото в надменността си имате за трета ръка, мъдро е казал "Да би мирно седяло, не би се в чудо видяло!", но откъде тколкова ум в празните ви кратуни та да проумеете хилядолетната мъдрост на българския народ! Решихте че сте всесилни и можете да правите всичко каквото си искате, но уви! Нещата не станаха така, както си мислехте и за това сега ще трябва да свирите отбой и да промените цялата си политика към Украйна и РФ, инак всичките ви усилия ще последват съдлата на милярдитеви които дадохте на Зеленски и клисата му и от които ползата е колкото от ланшния сняг през лятото!

Укрите да продължават да се стрелят,но да не ни изнудват материално,целият свят им плаща оръжията със собственият си жизнен стандарт,заради синчето което има голям бизнес в У.

Русия е най-силна срещу Грузия... :)))))))) Може и Армения да окупира.. :)))))

Армения вижда ко става в Украйна. Може и да им се опъне, не че неможе да бъде опъната.. :)

Вероятно господина очаква длъжност от руска компания за да говори тъй ! Хубаво се слага ! Как само го казва : не подценявайте ! Да не подценим руската войска по джапанки през ноември!

натовски пръст в руски гъз, вечне дружба! :)

На какво ви прилича, това, което излиза от оръдието?

Sm3hurk0

Ах.. твоето подсъзнание.... Заповядай на гости тази вечер у нас, да обсъдим .., какво излиза и къде ще ти влиза.. :))))

ХЕХЕ ... НАТО РАЗБРА ЧЕ РУСНАЦИТЕ ПРИЛАГАТ СИСТЕМАТА " ПРЕГРЪДКАТА НА МЕЧОКА " .... БАВНО КУНГ-ФУ ... В КИЕВ ТАЗИ СЕДМИЦА Е -1 -5 ГРАДУСА .... ОСОБЕННО СЕГА КОГАТО РУСКИТЕ ЗАВОДИ ПОЧНАХА МАСОВО ДА ПРОИЗВЕЖДАТ КАМИКАДЗЕ ДРОНОВЕ ЛАНЦЕТ ... ВСЕКИ ДЕН ГОРЯТ НАТОВСКИ РАДАРИ , ТАНКОВЕ И ГАУБИЦИ :)

Варниците планират евакуация на населението от Северодонецк,Кременная и Рубежное,явно се готвят и там да сдават фронта.

Не се учудвам,защото начело на Русия стои предател.

И за кво Столтенберг трябва да ни го казва това? 1. Колко моста разрушиха руснаците в тила на ВСУ? - НУЛА 2. Колко железопътни релси удариха по които идва цялото снабдяване на ВСУ? - НУЛА Това са елементарни неща по които дори разложената българска армия може да удари на която и да е съседна на нас държава. Да не говорим за диверсиони групи. Нещо има тука. Нещо странно. По някакви неизвестни за публиката причични, Русия не прави елементарни неща които далеч по слаби държави могът да правят. И това е само върхът на айсберга.

Има тайни преговори, ама всичко тайно ще стане явно, пише в Библията

Така е.И други странности има-например газът през Украйна продължава да си тече. и други.Това изобщо е някаква пародия на война. И всичко се дължи на Путин-а той явно е предател.

Брей, Украйна, ПРОЕКТЪТ на САЩ, трябвало/ можела ДА РЕШАВА САМА?! ВЯРВАМЕ ви...

Усрахме се, другари неокон и неолиб фашисти. Яко се усрахме. Са ще требе да ви зануляваме.

Ще сложиме на твое място Украинка - Бандеровска фашистка. Наше момиче.

Стонекенф лъже! Русия е пред смъртта и Украйна ще стигне до Москва.

Внимавай с дозата

Дозата е голяма 5л. Водка

Явно ни е зле иронията.

Ай наздраве тогава

Няма как Йенс Столтенберг е рубладжия и ватник ако мисли така. И какво разбира той изобщо от война? Само ниско образованите алкохолици мислят Русия за силна а те една пералня не са произвели...

Хахахаха.......