Столичната община монтира 400 уреда за отопление на пелети, природен газ и климатици

В момента се извършва и годишен технически преглед на доставените отоплителни устройства

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Общината купува климатици за най бедните а тя минава на дърва

НЕ на БЪЛГАРИ.

Отоплението на климатици е напълно възможно, за нашите климатични условия, само че тези които се монтират не са от най - хубавите, както може да се досетим, защото общината иска нещо в замяна, това е истината! Да ще свършат работа, за 3 години или малко повече , но нямат нищо общо с истината! Бюджетни , евтини! Колко да са хубави?

Няма по-голяма лъжа от това,че климатик е най - ефективно отопление!

Да сте видели в Сибир някой да монтира климатици ;) Или в Аляска ;)

Ами как да ползват!?Там няма ток бе....Само дЪрва има.

Минус = това че сте глупави не е страшно , но с това че сте тъпи е престъпно !

Ами бате аз съм на газ.Минавам на климатици.Значи съм се минал!?Харча по 4 киловата газ на месец по 297 без доставка на майка им трънкина и ДДС.Сам сметни колко е това?

Илиян Илиев

Като е толкова ефективно тогава защо умните глави не ползват климатици в Аляска и Сибир ?! Като си отговори на този въпрос ще разбереш дали се прекарал ! Ще ти кажа една малка тайна ! Тези на климатици не си признават но всичко се оплакват от влага !

До TheBeast: може ли да ти кажа и аз една малка тайна ? Първо научи принципна на работа на климатика и чак тогава питай, защо не ги ползват в Аляска или Сибир ...

На тези общинари няма ли кой да им каже, че НАЙ-ЙФТИНАТА технология за отопление в жилищата са термопомпите въздух-въздух ( т.н. климатици ). Срещу 1 КВтч електроенергия системата усвоява от колното пространство 4 КВтч енергия......

Глупости , най-евтино е съвкупност от много фактори , един от най-важните е добрата изолация и после вече идва отоплението което е и ще остане най-евтино с подово + термопомпа ( въздух/вода или вода/вода като второто често не е по-евтино от първото) и това всичко е така защото в подовото водата тече с температура около 30 градуса т.е. НЕ се напъва много външното тяло за да достигне тази ниска температура.

3евзек

Термопомпа с вода може да е евтино като експлоатация, още повече ако топли и вода. Обаче... само тръбите с изолацията за подовото за 70-80 квадрата апартамент сигурно вече струват над 10 бона, при това ако се прави преди да е полагана подова настилка. Ако трябва за целта да се къртят вече положени плочки и цимента отдолу, тогава майка плаче. Машинарията е още толкова някъде. Прави се не за да е евтино, поне не като начална инвестиция. На мен ми струваше около 17 хил преди вече почти 10 години. Прави се защото практически не гори, няма риск от взрив, не отделя отровни газове, не духа, не шуми, не въди бактерии... А това няма цена.

Това с усвояването на едни пари е ясно като слънчев ден...я да видим обаче при цена средно 850лв за тон пелети и разход на същите 150кг за денонощие за около 100м2 жилище кой ще е този глупак да ги ползва.

Ако глупакът се сети да затваря прозорците и разходът му спадне десеторно, тогава защо не?

Чак пък 150 кг на денонощие? Хайде да намалим към по-реалистичното 15 кг на денонощие, и то ако е доста студено.

За да се усвоят едни пари Кой ще плаща после пелетите,газа,тока