Почистваща машина разпръсквала, а не събирала прах в София

След бум на недоволство в социалните мрежи от Столичната община санкционираха фирмата, която вместо да събира праха от улиците, го разпръсквала.

Обратно в новината

Коментари - Почистваща машина разпръсквала, а не събирала прах в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лелеее, цели 10 машини, много бе!

Самоковска селянка град не може да управлява

г-жо Фандъкова, като жител на Красно село ви напомням, че кръстовището с Борис 3 все още не е открито, вие обещахте, че това ще се случи на 1 януари, за поредех път лъжете! Какви неустойки са наложени на фирмата изпълнител? Защо замитате този проблем?

Както винаги форумните представители на 80те % пак са във вихъра си. Има два вида почистващи машини или смучат прах или мият с вода. Машини, като тази на снимката, смучат прах и се ползват за фино почистване. Оросяването е минимално, ако го има, защото колкото е по-мокра мръсотията, толкова по-трудно се засмуква. Не можеш да пускаш такава машина на сантиметър прах. Трябва да се пусне миеща машина първо и след това тази. Който си спомня едно време имаше ЗиЛ-ове цистерни с дюзи отпред и четка под ъгъл между мостовете и този ЗиЛ избутваше мръсотията настрани. Тази машина става, но ако се ползва всекидневно, а не веднъж на високосна години и тогава вдигане на прах няма да има. И понеже ще се появи и някой да се изсере, как циганките метели без да вдигат прах, те прах не вдигат защото и не метат. Махат с метлата наляво надясно и само местят боклука. Безсмислено източване с ръчен труд.

на въздуха веднага след машината. Така каза шефа! Много е важно, каза още, да успеем да спрем и движението в градовете, да сложим безбожни такси по центъра - иначе ни спират еврофондовете и оставаме без работа!

Какво да коментирам?

Глоба от 1000 лева...какво повече да кажем,а за циганите какви глоби се налагат...или всичко е лоби на енергото за да се лансира идеята ползване на ток повече и съответно по-глеми суми за енергото...

След като се посмяхме на новината за поредните идиоти, се сетихме, че някой беше казал: ако дори един гражданин страда, значи цялото общество е болно. Моля само утре друг убавец или убавкиня да не вземат да навържат канализацията с питейната вода, че тогава вече лошо, Седларов...

Най- наглата и ояла се мафия е тази в Софийската община! Наглата гьонсуратка Фандупковица отдавна си надви на всичките масрафи!

Народа диша това което заслужава! И яде това което заслужава!

Народа няма думата. И не само тук. Достатъчно добре е приспан.

Как може всичко да е толкова абсурдно... Човек вече започва да си мисли, че този абсурд се поддържа целенасочено.

Аз от кога казвам, че това е контролиран хаос? Полиция също вече не се вижда по кръстовищата. ( не говоря за охранителните действия към политиците) И не е само тук.

Дали пък това разпръскване на прахоляк не е част от 'коварния' план на Ран и Ът, а? ;)

не е единичен случай. това е поредно дс-мероприятие.

Махнете я тая Фандъкова бе, не разбрахте ли че е даскалица по руски. Не става ни за кмет ни за чеп за зеле.

Аз виждал такава машиина на спирка в квартал "Младост 4" в София до Бизнес парка. Минаваше с кръгли четки и не пръскаше в вода при което се вдигаше невероятен пушек след нея. В тази страна естевеното сътояние на нещата е трагекомично, всичко се прави или се занимава с обратното на това което трябва.

NO COMMENT!!!!! Това вече е дъното на НЕКАДЪРНОСТТА и селенията! Фандъкова, какво правите????????

Циркът е пълен. Като абсурдна комедия!

"За тази, която не чисти, а цапа, вече има глоба." Нито чисти, но нито и цапа. Събираният прахоляк е връщан обратно там откъдето е взиман. Все едно да пълниш кофи от морето и пак там да ги изливаш.

Само дето общината заплаща за симулацията на чистене, а дефакто мърсят и тровят. Ако просто не "чистят" ще са по-полезни.

Да ремонтират колата и да сменят шофьора с някой с малко повече мозък.

добре има глоба, плащая фирмата на общината обаче мръсния въздух дишат жителите на София, те от глобата какво разбират, демек Юрданка Белчинска събира едни пари на гърба на софиянци

Разбира се че без да искат стават нещата. Когато догодина увеличат бюджета за почистване, понеже любимата ни столица има нужда от повече усилия и блясък ще можем пак да се поздравим с успехите.

Технически проблеми стават навсякъде и не много рядко. По един случай не се правят изводи.

aa не си прав гледал съм ги как метат и със "изправна" техника - доста прах вдигат

Снегът ще затрупа софийските проблеми.