Столичен блок пропада, няма кой да направи ремонт (снимки)

Най-вероятната причина е теч, но мерки не са взети, въпреки сигнал, подаден още миналата година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въх бреейй А птк аз да не знам, че блок значи тротоар Тцтцтц От днеска ще казувам - Вървя по блока, паркирал схм на блока Иеее

Някой, някога е спестил....

Бутай там колкото се може повече труженици в ерзац-комуналките, дигани набързо по тертип от т.нар. архитекти и итженери. Да внимават днешните им колеги какво става, като си останеш недоучен и гониш срокове "от горе".

България пропада, няма кой да я спаси.

Ами ще пропада! Няколко десетки кубика бетон за основите са отишли под формата на пари в нечий джоб. Неумиращата БГ класика!

Като падне блока и убие 5-6 човека, ще го отчетем като грешка. По-евтино е.

Не се краде бетона. Възстановява се ДДС върху него.

И това ако е кмет. За нищо не става. пак гласувайте за нея.

Въпреки непрестанните услия на червените кратуни, и откровени КГБ агенти, които дори вече не се крият, да потопят страната, Борисов води страната напред и на горе.

Тротоарът пропада, а не блока.

като гледам снимката, блока си стои а пропада тротоара. Но експертите на Дир.бг мислят различно. Дано не почнат да набиват блока в земята нашите инжинери.....

Вижда се пропаднал тротоар.

Пропада тротоара не блока!

А още мааалко усилие да бяхте положили и да напишете къде се намира тоз блок...

а жена ти е малко бременна

Това, което Бай Тошо построи, вие не можете да го укрепите, бе! Хахахаха

Тротоара пропада слънце! Тази "новина" е изсмукана не от пръсти а от нечие пишленце май...

и заверен препис от домовата книга с поименен списък на живущите

Кво е виновна, че комунистите са строили с кирпич и слама?

Комунистическата архитектура е най-разчупената архитектура

В София не съм видял покрит изкоп на Софийска вода да е възстановен както трябва. Месеци след "ремонта" пропада. Не отъпкват достатъчно почвата. Отдавам го на безхаберието на ремонтиращите частни фирми от които никой не търси отговорност в последствие.

Българина е мърляч и мързелив!

Те са много...

Като гледам снимката, по-скоро блока се издига :) Жалко че не дават излитането по СNN, да видят българската космическа програма до какви висоти е стигнала!

като за едни 4000 евро месечно

Точно обратното е в случайя- за да не се разбере кой е строил блока се плаща...

Като гледам, това е 'отлична локация' в 'престижен квартал'. Равен тротоар - още 2000 евро /квадрата. Не ми се мисли в предградията какво е, сигурно има траншеи, окопи и септична яма в двора до обора....

На бул. Монтевидео направиха повдигната пешаходна пътека .И всичката вода високата част на Овча купел се пира в нея и се отклонява по измислената уличка( положиха асвалта директно върху калта - кмета идваше да открива училището зад бл.501 ) поради липса на канализация всичкото количество вода сие намерил път покрай блок 501 и под него предполагам . При което тротоара е пропаднал с около 40 ( четиридесет ) сантиметра . На общината и е през онази работа.

Собственици са. Кой да им го оправи. Да събират пари и да викат неволята. И друг път като купиват имот да си ползват мозъка. Против съм обществени пари да се ползват за подкрепа на малкоумници. Строят върху блата като в младост и продават на балъци

еми то като държавата...

Значи от септември миналата година се стига до реакция на общината, най-после: "Най-вероятната причина е теч, който трябва да обследваме със "Софийска вода" и "Топлофикация", обясни инж. Тодор Кръстев, кмет на район "Сердика"." Е, до изборите ще има и обещание - "ще вземем всички мерки", а после ...ми после каквото-таковата.

Практиката е веднага след като се сдаде блока на щастливите новодомци да се закрие/фалира фирмата, която го е строила. Така не можеш да я търсиш за замазаните в бетона проблеми. Особено за кооперациите строени 1990-2010, когато думата регулация бе мръсна дума.

Държавата се прави от хората. Каквито хората, такава и държавата. А това са частници, на които НИКОЙ не им е длъжен. Да събират пари и да си го оправят, ако е тяхна територия.

Ако има теч, нито са виновни, нито има смисъл да оправят тротоара тамън преди онези да започнат да копаят...

Разбира се, че пак ще гласуваме за нея.

Да но , някой са постигнали и тези заплати .Магистрати ,прокурори ,в някой комисии , а не са от най трудолюбивите ако съдим по резултатите.

Собствениците могат да решат да продават ,ще им падне цената при такава реклама.

Аааааа.....свръх луксозната ни столица.... По 3 К квадрата да го направите!

Не не, после ще е нещо от сорта на: "Ми вие за кво сте си купили апартемент тука" или "Ми имали сте пари за апартамент, оправяйте се". Сиромашка работа.

Хората с парите, не си купуват апартаменти в гетото.

Алооо , мисирките от този сайт , от снимковият материал е видно че не блока пропада а тротоара сляга около него !!! Поне не пишете глупости за неща в свери в които сте меко казано НЕВЕЖИ !!!

От снимката се вижда, че блокът си стои гордо на мястото, а насипаната до стените му почва се е слегнала!

Това е пълна липса на мисловна дейност у индивида! Блокът си е добре вкопан до здрави основи, а насипът се сляга.

Когато фандък ти направи ''обновяване и ремонт'' покрай жилището трябва да си приготвиш мангизи за неговото укрепване:(((((

Ти си обратен, така че твойто "нагоре" е надолу, за нормалните хора.

"на места хлътванията са толкова дълбоки, че са изкривени колчетата на тротоара, има и процеп между него и самата сграда, съобщи БНТ" . Доколкото се вижда от снимката по-скоро блока се издига а тротоара пропада?! Ало БНТ-то , ало ДИР-а избрайте текст или снимки, но нека джурналисите да пишат тъпи коментари ...и заглавия

за корекциите във вашия текст- Алооо , мисирките от този сайт , от СНИМКОВИЯ материал е видно, че не блокЪТ пропада, а тротоарЪТ СЕ сляга около него !!! Поне не пишете глупости за неща в сФери, в които сте, меко казано, НЕВЕЖИ !!! За същността на написаното нямам никакви забележки, само няма как да подчертая и запетайките, които съм слагал. Извинявай още веднъж!

Жителите /собственици ли са, наематели ли са?/ били подали сигнал! И моята кола ръждясва. На кого да подам сигнал?

Твоята бангия не е обществено опасна и общината няма задължение към нея

Не винаги е "почва". Понякога е просто "пръст".