Стево Пендаровски за Кирил Петков: Той е нетрадиционен политик и оптимист

България е наложила набор от въпроси, които посягат на нашата идентичност и ние не трябва да допускаме това, казва президентът на РСМ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Начукаха ли ви го сега? Имахме перфектни доводи за ветото - доказуема историческа фалшификация и паметни плочи с език на омразата. Но не, не ни били разбирали в Европа. Щели сме да изискваме промяна на конституцията на суверенна държава. Е сега вече имат за какво наистина да ни обвинят пред света. Тъпаци!

осъзнайте се! като се натискат за БГпаспорти, да се откажат от друго гражданство! Иначе какво става? хем БГ граждани, хем РСМ граждани. ако искат да са Българи, да бъдат Българи. отделно, ТЕ се бутат за БГ паспорти, от наша страна никой не се е затичал към тях.

Май кофти капан спретнаха Радев и Кирил на космонавтите в РСМ - сега ще се саморазкъсат между Албания и Сърбия, а ние може да излезем добрите съседи, които много дават, но никой не им го иска ...да видим..

Киро Лъжата на пресконференцията се държа все едно презентира тортите на жена си . Ухилен, оглежда се като лалугер, търси да убеди някой в лъжите в които самия той не вярва, говори без да казва нищо съществено. Македонците ясно казаха , че няма да вписват Българско малцинство и е ясно защо, защото ако там никога не е имало Българи следователно няма как Македонската история и език да имат общо с България.

Просто Киро.

Туй РСМ не е готово за ЕС. Нищо не става, а идеалистът е такъв докато не го опари истината.

Федерация или присъединяване ! Нищо по- малко !

македонец според теб ще се съгласи. Дори само поради това, че ще бъдат третирани като второ качество. Нпр. езиците ни са близки, разбираме се, но има разлики в думи, произношение, граматика. Ще се окаже, че дори професорите и учителите им говорят диалект. Е какво ще правят - докато научат книжовен български ще се пенсионират. Т.е. изведнъж интелигенцията и политиците им ще се превърнат в парии. Никога няма да се навият.

Нищо лично, просто бизнес! … казала Мустафата на Кирчо, извадила го и го избърсала в пердето!

"Кирил Петков е нетрадиционен политик, с нестандартен речник". Една българска миска твърдеше, че притежава "нетрадиционна красота", а си беше просто грозна! Какъв е Кирил Петков /с ударение върху е-то/?

Добруджа, Мизия, Тракия ,...Македония! Стават част от България и са в ....Еврогейския! ...тамън

Ми, да! Ниъ зор немаме.

е Путьо Маленкин

"Кирил Петков е нетрадиционен политик, с нестандартен речник" защото е просто киро

"В България има македонци. И дали ние като държава ще им помагаме за спазване на правата? Не. Защо не? " Разбирате ли, защо Историята е най-важната. Не транспортни коридори, не икономика. А именно Историята. Защото, ако там отстоим позиции и те се изкарат някакъв друг народ по документи, то ще последва веднага претенции за "македонско малцинство" в България. А не са далечни и териториалните претенции. Никога и за нищо Македония не трябва да получава одобрение от България, преди да си заявят официално българския си произход. И преди да обявят, че македонската им История и Македонският им език започват 1945. В противен случай, този сръбски протекторат, ще започне задължителната сръбска "добросъседска" политика по претенции към български територии. Македония все още е под сръбско управление. Каквито и да се представят. Американските господари искат да ни натресат точно в това блато. С рекета си да сме признаели претенциите на Македония. А как лъжат и се опитват а скрия целите си е очевидно: България няма претенции сега дали се самоопределят като македонци, марсианци, джедъри или каквото и да е. Нямаме претенции в момента дали официалния език е китайски, сръбски или юпитериански. Което означава, че техните изисквания за език и идентичност са спазени. Но не са доволни. Не ги устройва, че до 1945г са били българи с български език. И че сегашният македонски език е вид български. И защо мълчат кой и кога им прави азбуката в един манастир. При условие, че всичко това се знае и е документирано. А те подозрително и упорито мълчат и отказват да признаят фактите. Което говори, че имат съвсем различни намерения и цели. За които писах в началото.

Така е. Вече щом са в ЕС ще отвовят едни уста в ЕП и ЕК, че малцинството има права да се самоопределя по исторически, по език, по идентичност и по...територия. Лакомото го спира само ветото.

Какви спорни въпроси има Българската история ? Защо подписваш договор за съставяне на комисия Защо признаваш Македонска държава,следователно език и нация. Защо няма срокове и гарант договора. В гръцкия договор е вписан гарант .Президента на САШ с печат и подпис. Защо 3 г след подписване на договора представихме искания които в договора ги няма . Гербаджиите под съд

Има и опасността от денонсиране на договора, което също трябва да се предвиди. Както и неизпълнението му. Те ще наобещаят и ще се съгласят за нещо Да и после ще правят каквото си искат. А времето назад няма как да се върне. За това Да - само след резултати. И всякакви гаранции, за които си писал, ако са достатъчни.

С една дума - льольо

Репата смени тиквата?

Българският Електорат не си е променил мнението. Вижте гласуването в нета. 81% на 19% не искат по никакъв начин да бъде толерирана РСМ. Следващият ход е референдум, с който да се закове резултата, за да пречи на всякакви "педераски" опити. Главното от посещението е, че заради "интегритетот и македонският язик" е отказано да се впишат българите като националност живееща в РСМ. Освен това "пънът" Пендаровски / отявлен сърбоман/ рече и отсече, че им сме се бъркали във вътрешните работи по въпросът за българите в РСМ - това е супер наглост. Две са важните точки: 1. Българите вписани в конституцията им. 2. Историята си е тяхна, но след 1944 година. Следващото посещение на високо равнище, след решаването на тези два въпроса. А икономика и всякакви други хватки с "дървета" не се прави. "Канадската ливада" , надявам се, е разбрала поне малко от истината. Коридор № 8 е, за да се заобиколи Сърбия. Е да де, ама РСМ си е сръбска провинция и скоро няма да стане нещо друго. Тъка, че "надежда всяка тук оставете" и заебете макетата да врът в собствен сос в следващите 30 години.

е наивен и неадекватен.. Личи си по действията му, личи си по грубото погазване и неуважение към законите! Имаме нещастието един шут, който успя да излъже много хора, за да гласуват за него, да ни представлява и ръководи!!!!!! От всякъде се вижда, че просто Киро е вторият Жан Виденов...

Жан Виденов с Кирчо Ухиления е все едно да оприличиш Румен Радев на Роско Плювналиев !

За мен при Кирил Петков превес вземат емоциите и впечатленията. Това в политиката не е правилен подход, иска се рационално мислене и по-сериозно поведение. Отишъл е в Северна Македония да представлява държавата, а не да изказва лично мнение. Много лесно си ги представя нещата, което ме навежда на мисълта, че не е следял отношенията ни с тях последните 3-4 години.

Не традиционен демек някакъв измислен Лумпур дето ще му завъртиме главата и след това с кеф ще го опънем отзад.Ех просто Киро не Харвард и Принстън и Станфорт и Йейл да си завършил това означава само че пак може да си прост, като градинска лейка.

Голям наглец тоя пендо! Б България има българи които живеят в Пиринска македония , македонци няма. Опитали са се от БКП и коминтерна с бой да накарат българите от пиринска македония да се пишат македонци и за това има документи, но в крайна сметка не са успели. Същото са правили и в РСЗМ но доста по-дълго време, там както се вижда са успели да им промият мозъците. Истината пендо истината. Не ми е ясно за какво се вържем на американците, утре друго ще им щукне, няма през ден да си пренаписваме историята, няма смисъл от тези лъжи.

В България НЯМА македонско малцинство! Има македонци в смисъла на етнически българи, населяващи тази георграфска област. Така, както и шопите например не са отделен етнос, а етнически българи като всички други,п населяващи облас наричана Шоплука. Може да има няколко внесени отвън, заблудени или платени, но те са толкова малко, че не стигат дори да администрират измислените организации. Случаят с българите в РСМ обаче е точно обратния, колкото и да му е мъчно на този!

Дори и даима случаи в България на граждани с македонски документи, колко сигнали са подадени за нарушаване на правата им, а в Македония това е почти ежедневие.

Северна Македония е посегнала на идентичността на дестки български герои, царе, светци и т.н.и им променя националността, след това следва крадеца вика " дръжте крадеца". Нали Божидар Димитров им даваше милион долара на всеки историк, който докаже, че имало македонска идентичност през средновековието, никой не се яви.... За жалост глупака Ханс само иска още страна където с лекота да си продава боклуците, а алчния чичо Сам още една страна, която да владее и държи из късо в НАТО и ще гледат по-благосклонйо на крадеца....

Презодента им дори не дава лъч светлина за българските искания. И втвърдявава тона към нас. А българските медии обявиха поклонението на премиера Петров като някакъв пробив. Заплахата от САЩ вече работи за макетата,и против България.

В Македония има доста граждани с български документи за самоличност и не е редно държавата да няма право да има отношение към техните права. В България колко граждани са с македонски документи, че Македония да има претенции за тях?

Българските документи за самоличност не означават българско самосъзнание.За тях са просто работни визи за Европа-нищо друго!

Не е страшно когато противника те псува. Страшно е когато започне да ти ръкопляска.

Не трябва да се разправяме, но ИСТИНАТА няма нито цвят, нито мнение. Търсим само истината. Никой не посяга на македонската идентичност. Но имаме общ език и история. Пък те да си се викат македонци. И в Софийски ще правят губерния Шопска. Нека си се казват македонци, те са си такива. Но все пак и шопите и полендаците и балканджиите имакедонците са си българи. Общ език и история. А и вярва и писменост. Какво с еправят на глупаци. Никой не им иска държавата.

Имаше едно време един филм. Всички искаха да чукат някаква откачалка, но тя пък не даваше. Само Павел Поппандов я свали, като внимателно слушаше глупостите й и повтаряше: "Ти си сложна личност".

Хахахаха благодаря, деди! Много ме разсмя! Тва ше го запомня!

В превод: Той е абсолютен шапшал

"единственият такъв оптимист в политиката, когото познавам, е Зоран Заев" - с това казва всичко, какво е мнението му за нашия министър председател.

М/у другото забелязвам лека промяна в говоренето му, но да кажем 98% си е все още в наратива на тито политиката спрямо България.

И знаете ли какво е предположението ми? ззащото в Сърбия мина промяната на КОнституцията им, затова и РСМ сега прави някаква крачка.

Стево ТЪПАНАРевски, Във България НЯМА МАКЕДОНЦИ! Но РСМ е българска територия и християнския етнос е с български корени! Кое още не ти е ясно ТЪП ПСЕВДО МАКЕДОНСКИ МОЗЪК? ДО Кирил Петков : На тез лицемери и продажници вето ДО ДУПКА!

Унията през крив макарон, Пендо!!!

Той е наивник и ние ще го въртим на малкия си пръст без той дори да разбере.

Като влезеш в "Историческият" им музей се наслушваш на крадена История от нас, Гърция - никъде не споменават БЪЛГАРИ! Но българската история са я прекопирали отвсякъде! Само не са посмяли турците да ги премахнат и замажат и нахъсват подрастващите към сляп патриотизъм македонски, което не е коректно! Ние сме ги признали за Република, но тази им република е на няколко години. Крайно време е да се кротнат и осъзнаят, а не да изопачават историята!

Господин президент на РСМ,никой не ви кара да отстъпвате за нищо, нито да подписвате нещо което не искате. Но вашата страна е кандидат за член на една организация която има някакви правила и съседните на вас членове не са съгласни с вашата политика. Така че няма проблем, просто отеглете молбата за членство.

Пузитивен оптимист. Браво.

Егати педераса.

РСМ не иска да влиза в ЕС , нито да има нещо общо с България. Каквото и да е. Радев и Кирил искат да се покажат на света като "добрите самаряни, протягащи ръка", но отхвърлени... Може да мине номера, знам ли

Като се слагат въпроси за идентичността, е добре да започнат да си ги отговарят, на база истинските исторически факти, а не да се осланят на пропагандата в Югославия.

Въпроси за идентичността - нестандартната ориентация ли имаш предвид?