Стената на къща в София рухна заради съседен строеж

Собственикът на срутената постройка е решен да търси правата си в съда

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на строящата се сграда още ли не е застрелян или направен на кайма от близките и приятелите на потърпевшия ? Жалко ако не е, защото ако е така подобни случаи ще продължават.

Вулгария, важното е кеш да пада, пък може и по някоя друга стена, къща или ограда. Алчни копелдаци мръсни...

Дано собственика успее да се пребори с корумпираните съдии. Строителната фирма и проектантите, които са виновни за частичното събаряне на къщата, да бъдат осъдени да възстановят нанесените щети и да платят солена сума за нанесен психически тормоз и стрес. През 1981 година като началник на строежа на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, на ул. Св. Св. Кирил и Методий и ул. Дунав, съборих част мазето на съседната двуетажна къща. Проектантите бяха разработили детайлиран проект за подпиране бетоновите основи на съществуващата къща, по проект основата на новата сграда бяха с 3,50 м по-ниско от долния ръб на основите на съществуващата къща. Независимо, че изпълнявах стъпка по стъпка проекта се оказа, че за част от външната стана на мазето е използвана основата на стара къща от каменна зидария, която по обяд на Димитровден (няма да забравя тази дата) се срина в изкопа! Строителите бяха в обедна почивка, като в тази част на изкопа (шурф с размери 2,50 х 2,50 м дълбок 1,50 м!) работеха 3 ма строители, кофраж и арматура. Проектантите, конструктора и архитекта, бяха по 8 – 10 часа на обекта, естествено аз и цялата бригада строители! За пет дни успяхме да осигурим къщата с премостване на подпорна стоманобетонна стена, като възстановихме 100 % нанесените щети, а за нанесения морален тормоз, построихме двоен гараж на собствениците безплатно, в другата част на двора. Конструктора голям майтапчия, по време на глътка с кафе и цигара ни казваше, спокойно всичко съм изчислил много прецизно и точно(става дума за подпорната стена) включително и това, че ако падне къщата аз влизам за 8 години, архитекта за 5, а на теб може да ти се размине само с 2 – 3 години. Времена, нрави и морал, като че ли сега ги няма.

След 15 години съдът ще се произнесе, че виновни за срутването няма.

Сега фирмата правила изкопа да си понесе последствията. да се закрие и конфискуват всички нейни активи. Сбъркал - плащаш. и Да се построи нова къща на потърпевшия.

Пустата икономия е в основата на срутването Прави се план за укрепване на изкопа , който план включва и съседните ( на калкан) имоти и сгради . Просто е , но струва пари !!! Е сега ще струва ПОВЕЧЕ ПАРИ !!!

да пусна отново информацията от преден пост: строител: smartconsult66 . цом обект: ул. Отец Паисий 66

Ей затва не гледам новини - само негативи... Все едно в третия свят живеем. И защо не може един човек да си понесе последствията от действията? Все някой друг да ни е виновен - държавата, съседа, в случая - Топлофикация... Затва сме на тоя хал!!!!

Още един потърпевш на строителната мафия... Толкова нагли станаха, че сега и с държавни предприятия като Топлофикация се оправдават....

В Казанлък при такъв изкоп падна стената на Природо-математическата гимназия. Облицоваха е с 20 mmламарина. При един хоризонтален трус няма сила, която би удържала тази стена да не се събори и убие много деца.

Д-р инж. Георги Сълев Сачански - управител Роден 1962 г. Строителен инженер, доктор по земетръсна устойчивост на сгради и отговорни съоръжения, лицензиран от Агенцията по приватизация оценител на недвижими имоти и цели предприятия, вещо лице към Софийски градски съд - №44 от списъка от 2000 г.

Според мен, собственика на къщата ще пие студена вода. Виновни сме всички ние. Преди време бях на гости на турчин в село край Пловдив. Гледаше новини по турска телевизия и ми превеждаше. Показваха една къща и много хора хвърлящи камъни по нея. Обяснението: В малко градче пожарната е на подчинение на кмета. На човек от градчето му изгоряла къщата. Пожарната реагирала много бавно. Съгражданите на човека решили, че е справедливо, след като кмета взима пари, пък не си върши работата и неговата къща да бъде унищожена. От тогава много уважавам турците! Знаем тука как действа съдът, когато е арбитър между богат и беден. "Ти с валяка как изпревари майбаха, как го засече...."

stankow

За първи път ли правят изкоп !??

И МИЛЕНИУМ ЦЕНТЪР-ТОВА ВЕЛИКО ТВОРЕНИЕ НА ОЛИГОФРЕНСКИЯТ,АЛЧЕН И ПРОСТ УМ- ТРИ ТЕЛА ПО 32 ЕТАЖА ВСЯКО ГО ПОСТРОИХА ВЪРХУ ПОДЗЕМНА РЕКА.СПРЯХА СТРОЕЖА, ЗАЩОТО РЕКАТА ВЗЕ ДА ИЗБИВА, НООО..... АКО ПАДНЕ, ПАДНЕ, ЗДРАВЕ ДА Е.ПЪЛНО С ТЪПАНАРИ ТАЯ ДЪРЖАВА.И СЕ УВЕЛИЧАВАТ.

Споко, де- банката дето финансира проекта е в едно от "телата".

като този.Просто изкопните работи на новия обект са подкопали основите на съществуващите сгради.За да не се случи това в Плана на изкопа ,проектанта е длъжен предпише предварителни мерки за укрепване основите на съществуващите сгради.Обикновено това става с предварителни изливни пилоти по периметъра на изкопа и след като наберат якост се започват изкопните работи.Обаче строителните фирми не го изпълняват,защото им излиза скъпо.

Съда ще отсъди човека да напусне имота и мафията ще строи кооперация. София ще стане 3милиона селяни.

София, може да стане вероятен дом за 3млн. но няма да са български селяни... Даже и те вече се ориентираха и запалиха гуми за навън! Трябва да си много срязан в главата, да "опиташ" късмета си първо в София, а след това навън. В София, селяните ходят само, за да ползват Т2 на летище София...

Я да им стопира строежа и да видим как ще продава на зелено и съдия изпълнител даим опише техниката за да обезщети хоратанасрахасе тия мърши. Пазара почва да пада !!!

Разрешителни за строеж се издават на конвейр. На който си плати. Без да има нужни отстояния от съседни обекти, без да се спазва закон или някакъв градоустройствен план. Принципа е : " Който плаща - получава разрешително. Живеещите наблизо до строежа да го духат " България при ГЕРБ

Сигурно участваш в тази схена, щом така уверено го твърдиш

градоустройственият план го променят според нуждите на строителите и това е видно в сайта на столична община.

Прехвърляне на топката ! В България няма и на кой да се оплачеш !

Ха да ги видя сега как ще се оправят. Цар далеко,бог високо. Нищо няма да докажат, никого няма да осъдят, никой стотинка няма да им плати. такава си ни е държавата. Всеки се оправя както може.

Млък! Важното е да се строи! На парче, на декар, на дупка, на локва!!!!! България цяла нази храни, докато перем парите на мафията!!!

строител: smartconsult66 . цом обект: ул. Отец Паисий 66

Какво толкова има за умуване, ясно е че къщата няма как да падне сама, а се е срутила поради изкопни работи и неукрепен терен.Собственика на строителната фирма, ако има грам мозък би трябвало веднага да предприеме укрепване на почвата, възстановяване в пълен обем на срутената къща, ако трябва наново да я строи и съответно да възстанови с нова съсипаната покъшнина.Явно неговия технически и работниците са постъпили мърляшки, да си търси от тях отговорността и парите, които ще загуби по възстановяване на чуждия имот.

Укрепването на строителния изкоп е едно доста дебело перо в строителството. Явно са икономисали от него. Не са виновни техническия и работниците. Проблема е заложен на по-ранен етап

Хайде малко повече инфо, господа журналисти. Не крийте инвеститора и строителя като име... знаем, че са ви шътнали и давате частично инфо, ама .... все пак сме любопитни обикновените граждани.

След подкрепата на прокуратурата за строителната мафия, изразена с фалшификацията ,,делото Иванчева" явно мафиотите се активираха. Вече не се смущават от законово преследване!

Има ли смисъл от коментари... Беззаконие и арогантност.

Искали са да му вземат мястото на човека ,за да му съборят къщата,че някой трябва да построи поредната бизнес сграда,че да пълни джобове с пари и като не се е съгласил човека веднага са му доказали ,че неговата воля, неговият имот им принадлежи. Сега ще му съсипят живота защото алчните са по лоши в България и от див звяр.