Военни се включиха в търсенето на младежите в Стара планина

Военнослужещи се включиха по обяд в акцията за издирване на тримата младежи, които четвърти ден са в неизвестност в местността Джендем в Калоферския балкан.

Обратно в новината

Коментари - Военни се включиха в търсенето на младежите в Стара планина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бре! Те военните с такива жилетки като на "ПЪТНА ПОМОЩ" ходели в гората? Ми тъй, де - с тия камуфлажи ако се загуби и от тях някой в гората трябва да пущат нов хеликоптер да го търси, че не може го и намери... То това да не е охраната на банков офис по камуфлаж я - влизаш в банката и те посреща младеж или млад пенсионер по камуфлаж, който да обясни защо човечето изглежда като фанато от гората...

Чета коментарите и се възхищавам на мизерните душици, които носим и какво племе сме. Явно си заслужаваме всичко, което ни се случва. А и дали не изчезваме като нация защото няма нужда от такива като нас....

Песимизма ти с нищо не помага! Извади шпагата и се бий! Иначе си само Планше!

Защо Бате Бойко не си направи един предизборен пиар с предложение да с използва оня хилекоптър с който обслужваше мутренските форкаджийки,а трябваше четири дни да търсят по момчетата.Орехчо също си траеше,оставаш с впечатлението че всеки ден се издирват хора.Срам за България.Гледайки онези документаЛни филми по света, хората реагират на момента с техника и обучени кучета,летателна техника и т.н.

Кенеди беше казал:"не питай какво родината ти направи за теб, а питай, какво можеш да направиш ти за родината си". Та да те питам - ти точно какво си направил за твоята?

Елементарно е било тъези хлапетаци да запалят един огън, да направят пушек, за да ги открият по лесно. Що техника, що народ се трепа за тях , а можеха да улеснят търсенето ако бяха по- умни. Но, слава Богу, че не са ги изяли диви животни, каквито не липсват в планината. Сега да благодарят на Бога и спасителите си и да си опичат акъла от тук нататък.

Сега трябва да си платят всичките разходи- за хеликоптерите, за екипите и др. Няма безплатен обяд

кинтите, кинтите са важни що въобще ги диреха? абе въобще що има спасители, та да се харчат грешни пари. има къде къде по-нуждаещи се - кеф ти пенсии за партизани и полит комисари, кеф ти партийни субсидии, кеф ти пазаруване на гласове за изборите. те пари за некви си младежи дават! кви са тия младежи не разбрах, те не знаят ли, че само шумкарите имат право да се разхождат така из планините???

Ами важни са, да, за тия пари колко деца можеха да се лекуват в чужбина, колко лекарства можеха да се купят! Все забравяме, че има хора, които умират, защото не могат да си позволят лечение. За тях не се организират шумни акции, за тях никой не научава. Те си отиват тихо и скрито. Никой не е против издирването, а против това, че някои хора смятат, че другите и държавата са им длъжни и не полагат минимума от усилия, да възпитат децата си, или както в случая с тези пораснали деца да поемат отговорност за живота си. Всички грешим, но арогантността е неприемлива.

МОМЧЕТАТА СА СПАСЕНИ!! Излезли са при ТЕЦ "ВЪЧА". ХВАЛА НА СПАСИТЕЛИТЕ

Ей, за нищо я нямате тази география на България. Нерде Въча в Родопите, нерде река и ВЕЦ Тъжа в Стара планина.

Ото приеми че съм ти нацепил един между очите.

Цели 3 дни да не се оправят е удивително. Да е един, да кажеш, че си е строшил крак. Но трима! Даже вчера по една атлетика казаха, че ще има дисциплина от 100 километра бягане. На тези сигурно им трябва по-малко от 10, за да стигнат до път. А и за какво им е компас. Има толкова неща по-които да се ориентират приблизително - Слънцето, мъховете и други. Сигурно има и вода. А вероятно има и разни дребни плодове, като шипки, поне малко по-надолу. Например Германия май има договор с Русия за обучение на специализирани войски. Пускат ги един по един примерно в Сибир и след един месец идват да си гриберат. Да се научат на оцеляване. Не като телевизионният сървайвър, където ги хранят. И без правото да ходят в населено място. Въпроса е да не са се скапали психически. Ако не са се прибрали някъде. Едва ли сега може да има лавина, че да изчезнат така. За друго не се сещам.

То в Плана планина се беше загубил някакъв и го издирваха, та в Стара планина било невъзможно!

Че Плана е ниска и плоска е така. Малко зад Витоша скътана (юго-източно от София), след Железница по пътя. Но все пак е сред планини и там може много да се разхождаш.

Вече са ги намерили! Страхотна новина!

Кога ги намериха бе? Вие от пръстите ли си смукате новините?

Я виж ти, изненадаа ме. Аз пък си мислех, че се крият а те били обикновени идиоти. Въх.

Точно пък ти да кажеш, че някой е идиот ...

Към Мими-ами да ги потупаме по раменете, тия нагли келешчета!! Да вдигнат и войските на НАТО на крак да ги търсят под дърво и камък!! То бива нахалство, но има граници! НЕ ГИ СЪЖАЛЯВАМ ТИЯ НАГЛИ КЕЛЕШЧЕТА!! ЕДИНИЯ БИЛ БОГАТАШКИ СИН-ТЕ МИСЛЯХ, ЧЕ СА ХВАНАЛИ ГОСПОД ЗА ШЛИФЕРА , И ВСИЧКО ИМ Е ПОЗВОЛЕНО, ДА! АМА НЕ!! ХАК ИМ Е!! КАКВОТО СА ТЪРСИЛИ-НАМИРИЛИ СА ГО, НО ТЯХ ЯВНО НЯМА ДА ГИ НАМЕРЯТ!!

Ех, тая злоба! Няма граници!

намериха ги

Ми да. Били са на майка ти в хралупата през целото време и са дърпали коз.

И да кажат къде са били и защо трябваше да ги търсят хора от цялата страна, хеликоптери и войска. Да дадат обяснение.

Актуализирайте си новината! Намерени са!

НАМЕРИХА ГИ! link

ДАНС да се включат, а в това време министъра да създаде нова дирекция за аварийни ситуации, с програма и концепция. А парламента също да създаде комисия, която да се разходи до мястото и да разгледа от високо..

Ама кво става тука? Хора търсят младежите, а те се крият.

Нали ви казах Форумни Плъхове.че момчетата са намерени и са във добро здраве,недейте да се хабите вече.всичко свърши.няма да ви чета до 1000 дния коментар.

Хайде тогава до скоро !ЯМХ !

Ийй бе! Голямо драскане му хвърли бе тикво! Бах ти хахавела си ...:)

НАМЕРИХА ГИ!!!

Моля ви дайте повече информация, наистина ли са ги намерили и какво е положението. Дано не се шегувате с тези неща..

охххх шегичка шегичка

Каквито са неопитни аджамии тези момчета, нищо чудно да са забили надясно към вр. Триглав, който от разстояние доста прилича на вр. Ботев.

Там на Триглав няма светлини а те са казали че виждат светлини.

Намерени са!

верно лииии? я раздухай тука и ние да разберем

Ще се пукна от смях. Хеликоптери, термокамери, мото планери, делтапланери, военни, спасители, доброволци и вся сволоч и нищо. Пълен смях. На границата двама човека с един Мурджо и няколко човека за прикриващи и намирахме всичко живо. За 2г, 42 дни нямаше нито едно "безнаказно" на 18 застави. Ако тогава така охранявахме границата щеше да е разграден двор като сега. Измет.

Ми Ото включи се в издирването, явно си спец, що седиш пред компютъра - върви ги изведи от там

Да бе, как ли пък няма да хукна да търся три безполезни олигофрена. Две години и 42 дни от младостта ми останаха по чукарите край границата. Дал съм своето на държавата. А сега...държава с прост глупав и безполезен матриял...пикая на такава държава.

Баба меца им е дала лапа за здрасти и им е откъснала главите! Това е, гадателка съм

Една мечка може ли да изяде 3 момчета?

Може да ги осакати серьозно и без да ги изяжда

Ама ти серЬОзно ли ???

Е, може и да замези. Мецана току ще се е събудила от зимен сън гладна и измършавяла. А ако е и с две мечета и храната им дошла на крака ще си похапнат хубаво след зимния сън.

За ядене не знам, ама за другото...

за секс ли говорим?

Да се провери откъде са се обадили по мобифона и къде е пещерата. Много е важно. Може да са там и да имат нужда от помощ. Явно нещо лошо им се е случило. Намере пещерата.

В пещерата има фиксиран телефон, поставен в кабинка, заедно със телефонен указател. Ти сериозно мислиш ли докато пишеш, или наизуст от филмите?

Телефонната компания за какво е? Толкова ли не могат да засекат едно обаждане от мобифон? Иначе знаят да подслушват, а не могат да засекат откъде са се обадили приблизително мястото.

хора, забравете за малко за себе си....поставете се на мястото на децата и се помолете искрено да ги намерят живи и здрави...състоъянието ни е много оцхаяно....бъдете добри...мож е би от доброто на хората ни зависи какъв ще е края...поставете се на мястото на родителите....можем поне да се помолим...

трябват кучета.

И КОТКИ СЪЩО !

И зайци! И таралежи! И омазано в кал гуци

Да се проверят коритата на съответните реки в които се вливат бързеите, ако са се опитали да пресекат някой бързей хванати един за друг и той да ги е отнесъл.

Ами, ако не са се опитали ? Или пък, ако не са се били хванали един за друг? Не ми се мисли просто...

И на мен не ми се иска но такава ми е била работата , та съм се нагледал на всичко.Просто виждам че няма професионализъм в организацията на претърсването.

Каква техника, какви военни, какви ти бригадни и други смешни генерали-във мирно време и слънчево, не могат да претърсят 10 декара гора. Срам.

Ти сигурен ли си,че 10кв.км = 10 декара?

Бих отишъл по-скоро да помогна на сърбите в момента.

Трима младежи решили да отидат на хижа, три часа път, времето е топло, решили да ходят по тениски или блузки. Малка младежка глупост и са се загубили, трябва да им пожелаем да умрат, да ги разпънем на кръст? Има ли човещина във вас "Р" или сте боклук, нищожество, трол?

Райчо, я изчезвай!

в Балкана, не са само мечките. Може и храна да имат, или да са намерили нещо за ядене. Гадания колкото щеш.

Ей, писна ми на дЕдовия вече, 3 дни само това.....

3 дена май станаха вече Имало мечки, стръмни скали, непроходими места. Лоша работа...и времето не е никак добро. Толкова хора ги търсят, а все още - нищо. А са все пак 3-ма.

Явно са се отдалечили много от първоначалното място.Да се разстановат повече групи на голямо разтояние на високи места да палят огньове и димки и да не се отделят от тях поне 24 часа ,така ще се ориентират младежите.

Много странно, че си във форума, а не си мобилизиран да палиш огньове.

Ако си изкарал курс за планински водач ,мнението ти щеше да е друго.Явно не си навлизал в планина и не го прави без опитен водач.

''Помогни си сам, за да ти помогне и Господ .'' Единия вариант е да стоят в дупката, или това което наричат пещера и да чакат някой да ги намери. Другия вариант е да тръгнат да излизат сами, което би станало само ако вървят по дере, река. Едва ли има друга логика която да следват по пътя за спасението.. И в двата случая обаче, трябва да имат готовност да сигнализират на спасители, или на хеликоптерите ако се доближат до тях.

долу бсп ето публикува го

Еййй, къде ли са се завряли тия момчета бе ? То, там е бая насечен терена, ама като чуват (ако чуват) хеликоптери, толкова ли не могат да намерят начин... ??? МНОГО е странно всичко. Добре поне че не е студено, а поне вода ще си намерят...

Само от НАТО още не са се включили в тая супер важна акция.

Ами, ако са били ранени от бракониери?

ахахахаха големи сценарии се изписаха тука

Ами ако не са ?

ае сички ли пишат с 123

дааааааа хахахаха

Баи бабо да не ме среща мечка. В Централния Балкан ги имало много - дано са тревопасни. Моля се за момчетата да са живи и здрави.

Мечка са забелязали спасителите днес следобед, докато са обхождали район с голям переметър около хижа Рай в Калоферския балкан. При огледа на терена те открили общо 18 дупки в местността. За 12 от тях са сигурни, че са обитавани от опасните животни

Ей рахатлъка ни развалихте с тая патърдия, говеда прости.

"военните" се включили ...голям смях като си спомня тия от 6 май и си викам дано са късметлии момчетата

iham

Повтарям се : Алоооу, къде сте бе врачки, гадатели и ясновидци??? Що не кажете къде са момчетата, че да спрем да спамим ? Пък и те и близките им да се успокоят. Не казвате, аааа. А по телевизиите когато ви плащат по 100 лева на обаждане, казвате, ааааа, ама какво казватеееее......

Я се дръж с по-голямо уважение. Никой не ти е длъжен.

Прав е измамниците нека кажат сега къде са момчетата.

Към кого с по- голямо уважние? Към изключително състоятелната, сериозна, отговорна и изчезваща професия на гледачка ли? А децата дано се намерят здрави. И добре, че има още планинци и селяни с човещина и дух.

Нещастнико "22", не става въпрос за задължение. Прав е "iham" , нали наистина много ясновидци се завъдиха и то медийни. Точно сега се проличава кой "вижда" и кой не. Пък може и някой да е "видял", но ние да не знаем...

Не пишете в Дир .бг следят Ви лъжат.

моля ко? Нищо не се разбра.

Пипи от седмица дир не поббликува съобщения и коментари срещу бсп

Ами нека ни следят. Какво толкова? Да не издаваме някакви държавни тайни?

.... Да са живи и здрави младежите, но ако се появят някъде около 23-24 май, веднага ще си помисля, че става дума за постановка... дано да са живи и здрави...

Моля се да ги намерят живи и здрави. Не ме интересува виновни ли са или не. Всички грешим, но децата понякога са безрасъдни и ние не можем да ги предпазим от всичко,колкото и да се стараем.

Нашите деца нямат никакъв опит в живота от товя седене на компютрите и като попаднат в такава ситуация не могат даже да определят посоките на света. Това е от насаждането на американската култура всички да сме еднакво малоумни и неподготвени за живота. Вижте, ги , също като американците , вече ти пишат сметката на гвоздея какво им дължиш да те заробят до живот.

не виждам какво са ти виновни американците. ако материала е свестен няма да се поддаде, ако ли не е "слаба ракия" и съвсем закономерно може да бъде третиран като дребен нерогат добитък. Това се прилага в момента в Африка, южна, централна и северна Америка, а също и в Русия и цяла Азия. Само в Европа се опитваме да се правим на нещо повече отколкото сме.

Какви безчувствени говеда са само другарете. За жената на Стефан Данаилов се скъсаха да се мазнят и да се превземат по форумите , а за три млади момчета си изкараха на показ цялата простотия. Иде ми да ви обърша по два шамара и на онази ПандаЛАЕвата от вчера.

Имаш напредвид Герберите, нали?! Напълно съм съгласен с теб!

Infinity

Планината не признава глезотии и фасони. Много по-подготвени хара са си заминали от самонадеяност. Факт е, че днешните "младежи" са адски самонадеяни, зле образовани и прекалено уверени, че някой ще им носи всичко на тепсия. Фактите го показват - купища убити при катастрофи, ей ги тия забили се в ужасно място без подготовка и никакъв акъл.

Добре, това го разбрахме за кой ли път. Дано ги открият и дано всички участници в спасителната акция също се завърнат живи и здрави.

Няма да ги намерят...

много смешно

според мен е най добре да се тръгне от там от къдкето и те.може да се предположи къде горе долу ще се изгубят.там пътя лесно се обърква защото от 30 40 години все няма табели.и така както те ще объркат пътя така и трябва да вървят спасиьелите. най добре е да питат други изгубили се. те са най наясно какво може да се е случило.ако родителите дадат награда много кадърни хора ще тръгнат.или по точно да кажат че всеки може да се включи. аз вчера си мислих да тръгна но не знам дали ще ме искат там