Срутената козирка: Домоуправителят и двама съседи сами започнали ремонт заради теч в блока

Достъпът ще се осъществява през авариен вход, а живущите очакват съдействие от общината за разчистването на района след инцидента

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

„Всички мислиха, че плочата е захваната с арматура за плочата на стълбите“. Мислели са го, но някои други са мислели само как да окрадат желязото и да предадат обекта.

соц-реализмът ще ни дрънка като тенекиена кутия отзад...

Време е да се прокарат закони и собствениците да плащат на лицензирани фирми за поддръжка на общите части на блоковете. Нищо чудно скоро да започнат да падат цели блокове с тази (липса на) поддръжка.

защо премахнаха паспортизацията на жилищните блокове? за да не видят нарушенията по целостта и здравината на сградата. Всеки, който купи жилище от провинцията идва с големия чук и бута стени ,без разрешение , панели всичко което му пречи.така се руши здравината на сградата и застрашава живота на всички . Някой да е санкциониран или да е представил документ, за това негово строителство НЕ. ИСКАМ ПАСПОРТИЗАЦИЯТА ДА СЕ ВЪВЕДЕ ЗАЩОТО ЖИВЕЕМ В БЕЗОБРАЗНА СЪСЕДСКА АТМОСФЕРА. САМО ДЕТО НЕ СЕ ВИЖДАМЕ.

TheBeast

Ако бяха наели фирма сега фирмата щеше да виновна ! Българина р голям майстор както се вижда ! Мислели ! Една патка мислила ....

Дано не стане някое земетресение, че да видим, кое как е строено...

Това дето бай Тошо го построи, вие не може и да го боядисате... щото ще падне отгоре ви...

Особено като 40 години не го поддържаш, ама то въпреки това си стои, обаче после вече го наводниш и почнеш със самодейни майстори да "ремонтираш" по подпорните тухли.

Това дето народът, а не бай Тошо, го построи, вие не може и да го окрадете.

Срутила се е не козирка, а мита за ачествено стероителство от “онова“ време!

Почакай 45 години да видиш новото строителство

Срутила се е 40 години след "онова време", без да е поддържана. Чак като в "сегашното време" са я наводнили и са взели да бутат тухлите е паднала.

Тези са си познавали обекта в някаква степен и са подхождали предпазливо. Можеше и по-зле да е ако бяха викнали фирма с майстори.

Хайдееее. Купувайте по-бързо преди да са се разпаднали всичките. По 2000 евро/кв.м. хралупата в шопско. Бързо, бързо ... Да не свършат преди да са се сринали всичките!

Има ли още шарани?

Така строяха Строителни войски при соца. Тук не са сложили арматура към основната плоча. А някъде намираха куртките или дрехи от униформите, зазидани в стените.

Строежът не е мръднал 40 години както са го построили строителни войски. Като са го наводнили и после майсторите-самодейци са се намесили да вадят подпорни тухли, тогава е паднало.

Ами след като дойде демокрацията свършиха всички ремонти по блоковете оставиха ги на произвола на съдбата какво се случи случи а преди демокрацоята това го нямаше, ще започнат да пада и цели блокове.

Както виждаш, комунягите са си оставили ръцете при строежа

Както виждаш, строежът 40 години не е мръднал, а чак като го забатачили с наводнение. Ама то не може цял живот да лежите само на построеното от комунягите и да не си мърдате пръста да го поддържате.

еврокочинката София се рути от евроценности ,евроблагоустроиство и просто от EURO EURO тъпотия.. ббаахаха

Новото строителство е сигурно, енергоспестяващо и красиво. По-добре малък и нов апартамент, отколкото стар,голям с огромни разходи за саниране,смяна на вик и електро инсталаците. Продавайте старите жилища докато имат някаква цена,очакваме срив на старите панелни жилища.

Дааа, така е, избирайте новото строителство българи, за да пълните джобовете на недокла.тените строители и недоказалите себе си брокери. Избирайте новото, няма значение, че е с некачествени материали, че не е земетръсно устойчиво, все едно като ви се стовари на главите блокът, няма да има кой да се оплаква. Да не говорим, че като си купите ново апартаментче от 100 квадрата сполезна жилищна площ от 60 квадрата, защотоп стените и други общи части ги смятат и на единия собственик и на другия. Ама ще ви е драго, че са ви оскубали до голо. А и друго ще ви зарадва, че инвеститорът е изплатил, или не е изплатил ипотеката на блока, но услужливо е забравил да изплати ипотеката на парцела, която ще прехвърли на вас да я плащате.

Махайте се от панелките. Вече са извън срока на годност. Те са къща от карти.

За съжаление, понякога след "направи си сам" се получава така. А за още по-голямо съжаление не само тогава.

Schilo

Така е. Няма как да е и друго, при положение, че трудно се взема решение за ремонт в един вход. И, накрая една част от хората, с ясно съзнание, че са прецакани, вършат всичко сами.

Да ама всеки от блока се кефи, че има жилище за 200 хиляди лева! И сигурно се готви да купи още едно ( поне така ни убеждават брокерите)! А не могат да си наемат фирма да им ремонтира блока? Смешен плач..., малко им е...

И "фирма" да беше - все тая. Козирката не е била захваната с арматура. Във варненските подлези съм виждал, след като са изпадали плочите от таваните, как зеят кухини, през които свободно върви арматурата. Запълнени вместо бетон с вестници, кашони, хартиени чували.