17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да им ударят и по един кожен пирон...

Ами щом не са хакнали бсп а само сайтове на институции значи са червени анархисти.

не!Защо ли?!

Ае дира вие сте пълна трагедия !

Правят си атаки и сами си се удрят. Толкова е смешно, че чак е антилогично !

Да не забравяме, че двата последни терористични акта в Русия (масовото убийство в техникум в Керч и взрива в Архангелск) бяха направени от 18 годишни младежи обявили се за анархисти!!! Тук има нещо гнило.

Че кой го е чул това, че да го помни !

спомеатите сайтове си работят

Некадърник до некадърника! Гаф след гаф! И все други им виновни!

РОБ ИЛИ ЧОВЕК СИ ТИ Елементарно е - ако имаш право да трупаш капитал, да търгуваш свободно- си човек ако са ти отнели това право - роб си

който оправдава действията на хакерите е престъпник

Ану това е диверсия с определена цял. Целта е да се създаде впечатление, че анархисти заплашват Президентшата, която иначе никои не отразява.

Хакване на сайтовете е отмъщение на копчето !

Това едва ли е фатално. Много по-фатално е, гласеното електронно гласуване. Може да значи, край на демокрацията (най-опасни са вътрешните хора) или ако попедне под контрол например на Ердоган, може накрая като последица и да се лее кръв.

Няма да има електронно гласуване. Само БСП го искат. Защо ли?

Хакването ако не носи пари просто нема нужда нали!

Горкото правителство, то и без хакери е достатъчно хакнато и не функционира, че сега какво остава. Или може би това са изкуствено разпространени слухове, за да се вземат нови мангизи от хазната с цел борба срещу хакерите.

Доб е че са хакерите та да се харчат едни непредвидени пари.

Аз по-скоро виждам поздрав плюс уведомление какво предстои :)

Явно не са доволни от предвидените Коледни бонуси и затова. В понеделник грешката ще бъде оправена от съответните ръководители - хахаха

баси майтапа, спуфнали един два dns сервера на некой жалък провайдер щото те наште хал хабер немат как се затяга секюритито на bind и това били невероятни хакери... анархисти, хахаха... аматьори.

След комунистите анархистите са тия които най МНОГО ги мразя ! Чистокръвни предатели!

Тези като теб - предимно мразят, а ако въобще харесват - харесват се един друг.

Тия хакери скоро да не вървят с придружител и наведени глави криейки лицата си по коридорите на някой съд ! Да внимават че и най големия майстор си намира майстора! Не е толкова трудно да ги пипнат!

ти цял живот така вървиш, макар че уж не си направил нищо нередно... Но продължавай, продължавай... Наведена глава сабя я не сече...

държавни сайтове и партйини такива ,от които никой не се интересува . Я влезе там някой от любопитсво,я не! И какво толкова са свършили?

Драма велика! Страшна трагедия е министерски сайтове да не работят в събота!

То дали работят или не - каква е разликата ?

Това герберските хакери ли са?

Не, на червените свине

Къде е разликата ???

Атака по жицата !

Не биле хакери ами било овчЕри и не хакнали сайтовете, ами искали да им го нахакат... по-навик като на оФците... имало denial-of-service

Анархисти означава -Предатели. За сравнение, дори Комунистите след 1925 г, са били против чуждия цар и са искали да вземат властта, взривили са бомба до царя, НО са го направили за БЪЛГАРИЯ. После когато Германия напада управляваната от комунисти- Русия, тогава Българските комунисти почват да считат фашистите и нацистите също за враг... Та Анархист е като някъв ЛУД с картечница, почнал да убива наред. Това е също като Башибозуците - Ислямисти... Тия Анархисти, ако крадат от чужденци и дават парите за БЪлгария, правят добре за България. Но ако крадат от всички БЪлгари- са просто ПРЕДАТЕЛИ.... Както Испанци и англичани са убивали негри и индианци и са пращали златото в страните си.

И на мен ми спря вефа в същото туй време. Писна ми от хакери. Що удрят все по бедните хора?

Вефа ти спря, щото не си купил батерии. Не се прай на... :)))))

Те сайтовете на тези "институции" и без да ги блъскат хакерите, сами си падат... Като Търговският регистър преди време...

На БСП тъпите интриги. Важното е всеки ден да става нещо. То се трупа в умовете на хората и особено на дебилите.

Това от коя лудница го съчини ?

То пък едни институции и с едни сайтове ! Бегай , пай се !

а за останалото си прав.

ДИР-а , да не са ви хакнали анархистите !? Събота преваля , а още нямате новина в хайлайф секцията , какви парцалки си е купила Деса през "черния петък" !

Ами тъй е..., винету прати ИТ да пасат ...оФци, а назначи офците за ИТ-а на юнашки заплати... индианска му работа

Стига па ти бе! Баце и от биткойни разбира вече! Бил пренесъл 10 000 в куфарче от Белия дом...

а с кога и 'кво ги е бил тия койни?

На тези с блокираните сайтове им трябва по скоро една бомбичка. Когато всички идиоти са вътре буууум

ТЕСТ - РОБ ИЛИ ЧОВЕК СИ ТИ НЕ на задължителното, принудително и анонимно "гласуване" за друг - шепа хора, привилегирован елит и паразит. Защо НЕ. Анонимният никога не носи индивидуална отговорност за своите действия, а така наречено "гласуване", наложено от тях върху теб е анонимно. АНОНИМНИ договори няма, нали. Защо тогава, ти си принуден от тях да си анонимен. Защото ти си роб, ти не си свободен човек, ти никога не си бил свободен човек. Ето ТОВА са фактите, защо ти си роб, а не свободен човек ДЕВЕТ ФАКТИ - защо ти си роб, а не свободен човек: 1. Човекът може да представлява само себе си и никой друг. Никой не може да бъде представляван от друг, защото всеки човек е тук и сега. Ако някой те представлява теб напълно и безусловно - ти си роб, а не свободен човек. 2. Ако някой ежедневно налага върху теб заповеди, закони, образование, религии и език (лингвистика), чрез "узаконено", но само от него: физическо, ментално и емоционално насилие - ти си роб, а не свободен човек. 3. Ако ти си принуден да "избираш" някой друг, но ВИНАГИ той след това да избира вместо теб - ти си роб, а не свободен човек. 4. Ако винаги някой ти заповядва устно или писмено, ти какво трябва да правиш тук и сега - ти си роб, а не свободен човек. 5. Ако някой "законно" ти забранява "свобода на словото и изразяването му" - ти си роб, а не свободен човек. 6. Ако ти трябва винаги да се подчиняваш безусловно на шепа хора, защото следват, само от тях "узаконени" постоянни: физически, ментални и емоционални наказания - ти си роб, а не свободен човек. 7. Ако на теб ти е наложено, ти ВИНАГИ само да мислиш, а всички тези твои мисли са дошли от външен източник, който е собственост на привилегирования елит и паразит като: радиа, телевизии, вестници, книги, образование, интернет, закони, религии и езици (лингвистика) - ти си роб, а не свободен човек. 8. Ако ти живееш в непрекъснат и постоянен страх, наложен от тях върху теб - ти си роб, а не свободен човек. 9. Ако умът ти, винаги казва: "Каквото на другите, това и на мен" - ти си роб, а не свободен човек. ТАМ КЪДЕТО ИМА ДВОЕН СТАНДАРТ, ТАМ ВИНАГИ ИМА РОБСТВО ИЛИ ФАШИЗЪМ. КОГАТО НЯКОЙ СЕ МИСЛИ ЗА ПО-ВИСШ ОТ ОСТАНАЛИТЕ И ТВЪРДИ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ГО СЛЕДВАТЕ, ТОГАВА ЗНАЙТЕ, ЧЕ ФАШИЗМЪТ НЕ Е МИНАЛО, А НАСТОЯЩЕТО ВИ. Ето защо, НЕ на робството, защото ТОВА е двоен стандарт. Ето защо, НЕ на капитализмът, който е скрит зад думите: "демокрация" и "свобода", защото ТОВА е двоен стандарт. Ето защо, НЕ на социализмът, защото ТОВА е двоен стандарт. Ето защо, НЕ на фашизмът, защото ТОВА е двоен стандарт. НЕ НА ДВОЙНИЯТ СТАНДАРТ. А сега какво. КОЙ СИ ТИ, КЪДЕ СИ ТИ, ЗНАЕШ ЛИ ТИ РЕАЛНО ТОВА ТУК И СЕГА.

+++++++++++

АКО ХАКЕРИТЕ МОГАТ ДА УДРЯТ САЙТОВЕ НА МИНИСТЕРСВА,КАКВО ГИ СПИРА ДА УДАРЯТ И СВЕТОВНАТА БАНКА И ДА СМЕНЯТ НАПРАВО ЦЕЛИЯ СВЕТОВЕН РЕД НА УПРАВЛЕНИЕ , КАТО ТОЙ СТАНЕ В ТЯХНИ РЪЦЕ..........ТОВА,ЧЕ НЕ МОГАТ ДА ТРЕСНАТ БАНКИТЕ ДОКАЗВА ЛЪЖАТА ВИ И МАНИПУЛИРАНЕТО НА ХОРАТА.....КАК ЩЕ ХАКНАТ ТАКА МИНИСТЕРСТВА НЕ СТАВА ЯСНО....

То пък едни сайтове на тези министерства...мани, мани... Все едно да ми разбият профила във фейсбук. Извънредно Голем Праз.

Профила във фейсбук е многократно по-труден.

BajMihal

Баце, явно не разбираш какво е "хакерска атака" за джурналята, падането на един сайт заради DdoS, се води хакерска атака. Това не означава, че някой е придобил нерегламентиран достъп до сървърите, просто ги е свалил да не могат да отговарят на заявките за сайтове. Ама сензация да става. И ти с един скрипт, можеш да свалиш сайт (особено ако няма кой да поддържа сървъра).

Първата заплаха беше към сайта на БСП, но той остана достъпен... Само от тази постъпка може да се разбере,че БСП-ДПС-ДС стой зад тези акции! Първо удрят себе си,ама така,че да не се наранят и после продължават с останалите,един вид отклоняват вниманието! Прокуратурата ще разследва и около БСП-ДПС, какво се случва,някой искаотново да клати държавата!!

НЕ Е ЛУД ТОЗИ КОЙТО ЯДЕ БАНИЦАТА, А ТОЗИ КОЙТО МУ Я ДАВА Според болните мозъци на представителните политици (лидери), избор е - ти винаги да избираш друг, тогава той да може, ВИНАГИ да избира ВМЕСТО теб. Според болните мозъци на представителните политици (лидери), избор НЕ е - ти да имаш възможност да избираш във ВСЕКИ един момент. Според болните мозъци на представителните политици (лидери), избор е - ти да хвърлиш една анонимна хартийка в някакво си кошче, и анонимните ТРЯБВА да носят индивидуална отговорност за своите действия. Според болните мозъци на представителните политици (лидери) - анонимните "избиратели" носят индивидуална отговорност за своите действия. Според болните мозъци на представителните политици (лидери) - те носят само колективна отговорност, с други думи, представителните политици не носят никаква индивидуална отговорност за своите действия. Според болните мозъци на представителните политици (лидери) - представителните политици не са анонимни, но също като анонимните, те не носят индивидуална отговорност за своите действия. а те носят само колективна отговорност. А реално и юридически колективна отговорност НЕ съществува. А сега какво. КОЙ СИ ТИ, КЪДЕ СИ ТИ, ЗНАЕШ ЛИ ТИ РЕАЛНО ТОВА ТУК И СЕГА.

Тази статия е писана от Анархистите...браво.

Абе все си мисля, че стария и доказал се АК47 е по-доброто решение, отколкото блокирането на някакви тъпи сайтове..

Анархистите... в Русия сме,в Русия сме...

Един такъв като го хванат го бесят директно да видите как ще спрат с всякакви атаки !

БРАВО ЮНАЦИ - НАШАТА НАЦИЯ Е ТЕХНИЧЕСКА. СПРАВЯТЕ СЕ ВЕЛИКОЛЕПНО!

Всеки, който е враг и бие по дебелаците е мой приятел! Поздрави, момчета и момичета! Никаква жал! Народа е с вас!

И като ги заклещят онези с качулките, ще им пуснат 2 песни - 'нЕкои куки май са много лоши мутри' и преекспонираната 'ти си само осми клас, а пък свирки ми въртиш'

бронирано,така ли другари?!

аз съм ходил на конгрес на БСП, там бронирани няма, дори дрОгарките в месечен цикъл са активни. Както и лявоориентираните не само на полит. картата , особено след вечната дружба с ДПС ;)))

БЕДНОСТТА, ОБРАЗОВАНИЕТО, СТРАХЪТ И РЕЛИГИЯТА СА ОСНОВНИ ИНСТРУМЕНТИ, НО НА КОЙ СЛУЖАТ ТЕЗИ ИНСТРУМЕНТИ Да вземем запример България, една от най бедните държави в ЕС и не само там. Няма пречка още ДНЕС минималната заплата в България да стане 500 евро. Каква е логиката според Вас в държави, които имат много по-голям дълг от "вашата" държава, десетки, стотици пъти по-голям дълг, заплатите им да са ПЪТИ по-големи от вашите. Как е възможно в една НАПЪЛНО фалирала държава, каквато в момента е Гърция, държава която ДЪЛЖИ стотици милиарди евро и която без финансовата помощ, която й оказват е банкрутирала на МОМЕНТА, как е ВЪЗМОЖНО и там заплатите да са пъти по-големи от вашите. Задавали ли сте си този въпрос, защо представителните политически ЛИДЕРИ Ви държат ВИНАГИ в страх, бедност и религиозност (вяра). Защо Вие сте принудени ВИНАГИ да гласувате отново и отново за ДРУГ - представителен политик и религиозен ЛИДЕР, а ставате с ВСЕКИ изминал ден все по-бедни и по-страхливи, и по-послушни, и по-вярващи. Днес "благодарение" САМО на представителните политици и религиозни ЛИДЕРИ, неоспорим факт е: "България е най-бедната държава в ЕС, Европа и НЕ само там." Задавали ли сте си този въпрос. ЗАЩО. А сега какво. КОЙ СИ ТИ, КЪДЕ СИ ТИ, ЗНАЕШ ЛИ ТИ РЕАЛНО ТОВА ТУК И СЕГА.

изтърваха,а?

Троле, пиши по темата с факти, а не за тролските си неща...

Ти работиш ли нещо? Просто питам:) С такова мислене... си за никъде, приятелю.

Троле, пиши по темата с факти, а не да говориш или пишеш, какво според теб, ти и другите като теб, трябва да правят според твоя болен ум ...

BajMihal

От какво зависи минималната заплата? Ако разбираше нещо от пазарна икономика, ако работеше нещо, или (в отва съвсем се съмнявам) ако си бил някога работодател, повечето глупости, които си написал нямаше изобщо дори да ги мислиш. Преди да ме наречеш трол, ми обясни едно нещо. Ако си работодател и даваш заплата, какво ще предпочетеш, ако имаш възможност: 1. Да даваш по възможност по-ниски заплати за да може бизнеса ти да е конкурентен и да остане на пазара. 2. Да даваш заплати на всеки колкото си пожелае, независимо колко неговия труд помага за твоя бизнес. Не мисля, че ще си направиш труда даже да се позамислиш над написаното, защото явно сте подели кампания за промиване на мозъци. Поне някой непредубеден може да направи преценка защо заплатите са ниски. Въпроса, който зададох е само малка част от нещата, заради които НЯКОИ заплати в БГ са ниски И НЯМАТ НИЩО ОБЩО с "фалирала държава". PS: Можеш да си вземеш копейките от твоя покровител. Само че се постарай малко повече с въпросите, че сте смешни.

Като ти гледам "разсъжденията" относно бизнеса, или скоро ще фалираш поради некомпетентност, или защото работниците ти ще умрат от глад. Народът го е казал - гладна мечка хоро не играе.

BajMihal

Аз като гледам пък твоите разсъждения, очевидно НИКОГА не си имал бизнес, а си бил само наемен работник и нямаш ни най-малка идея, как се формира работна заплата, какво е себестойност на продукт и други едни думички, които убягват на болшинството всезнаещи ганювци. Като сте толкова ербап, ми отворете си фирми и правете пачки бе! Кой ви спира? 2лв капитал и 100-200 лв за счетоводител да ти отвори ООД. Ама няма да е сигурно дали ще сте на печалба. Ако пък не ви харесва работодателя ви, КОЙ ВИ ДЪРЖИ ПРИ НЕГО? Като не ти харесва заплатата, говориш с шефа, ако не се навие да я вдигне, отиваш в друга фирма - просто е. На запад процедират така. Друг е въпроса дали си достатъчно добър в това, което правиш и дали това, което правиш е добре платено (търсено на пазара). Ако не е, ами преориентирай се, квалифицирай се в нещо, което е търсено и ще имаш по-високи доходи - пак е просто, ама иска НАПЪВАНЕ, което е нетипично за ганю, който е свикнал да мрънка и да гледа в купичката на другарчето. Виж на изток, манталитета е друг, на шефа се гледа като на бащица и стоят в страх и трепет какво ще каже.

Причина виждам в това да докажат, че избори се правят с пряко гласуване с бюлетина - иначе ще осъмнем с (по-голямо) магаре президент!!

Вече се съмнявам, че пишещият новините по ДИР-а е българин. Грешки почти във всяко изречение: объркани глаголни времена, правописни грешки, липса на мисъл и стил. И това е практика, която ежедневно ни напомня за неграмотност. Толкова ниско ли падна нивото на този сайт! Да цензурирате можете и го правите със замах, а да напишете новина на литературен български език, не ви се удава.

ще кажеш за "грамотните"коментари...Пишат спЪт, ядът, крадЪт и т.н....Пълна неграмотност, мен ме е срам като ги чета...

Правиш ли разлика м/у обикновени форумци и журналист!?От къде си купувате дипломите,това трябва да се провери!

Да, аз бях Бан-нат за известно време, заради дума (не ми прави чест), която е лоша на Руски! В същото време същите по значение неща на Български можеха да се пишат свободно в Дир.

"...мисъл и стил"... некви дето се обличат със сако, дънки, маратонки и бели хавлиени чорапи ли визираш? даже и връзка слагат на бархетна риза... за стил

каквито са хонорис-каузите Кауна и риитнитопковеца Ицето.....просто ми е обидно, че чак сега се правят подигравки със сигурноста на държавните институции. Гали ба забравихте вписванията на фирмите? Тази територия е на автопилот.

На еди-коя-си момчето ѝ разбирало от компютри (играело почти професионално компютърни игри) - дайте да го назначим за шеф по IT-сиурността, със скромната държавна заплата 3000 лв., и с единствената уговорка, да връща 1000 от тях на назначилия го за две години напред...

Подзаглавието кърти. Прочетете внимателно.

Статиите ги пишат надрусани 'студенти' от Нов Български и подобни провалени дебили с ниво на българският от крайните квартали - 50 думи активен речник, 20 от които са 'брат, братле, брааат, мега ! , браат, аа мега яко ! , нЕма пари в тааа скапана държава братле ! , ко стаа е маняк, дае '