Двата милиарда лева за санирането ще стигнат за 2022 сгради

Представители на МРРБ, НСОРБ и ББР обсъдиха на среща темата за санирането.

Обратно в новината

Коментари - Двата милиарда лева за санирането ще стигнат за 2022 сгради | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в Смолян санираха нови тухлени блокове на заможни хора с по няколко апартамента,луксозни коли от.н.Много справедливо.Ще ги плащат

Санирането е безплатно за стотици хиляди българи,но руските агенти разпространяват лъжи и демагогия!Тези пари дадени за саниране те щяха чрез яловите си ,,програми и за народа" и фондове млад предприемач с червен потник да източат в свои сметки или да дадат на руски енергийни фирми за още по ялови проекти!

Ти си абсурден,прост и арогантен ГЕРБ трол.

С тези милиарди които ги давате за нищо и 4 милиарда за банката която фалирахте ,можеше след две години да работи единия блок на АЕЦ Белене

според мен измамата е следната - кмета прави фиктивен конкурс за обществена поръчка саниране - печели фирма, която му е дала подкуп под форма на неофицялна комисионна, не знам колко процента си прибират кметовете, държавата плаща щедро, фирмата лъже, че ще използва скъпи матеряли, реално слага евтини, никои не следи умишлено, ето как се става милионер за 1 година в българия.

От днес..... Александрина Иванова Иванова е бебе на 5 мес.Диагноза-спинална мускулна атрофия.Нуждае се от специализирано лечение в Италия.Пари-няма.Помощ в България-също.По Конституция,Държавата е длъжна да го осигури. Сградите са си сгради.2 млрд.за сгради.А принудителната,отчаяна просия на стотици български родители,продължава. Без коментар нататък.

Каца без дъно.

Заемът го плащаме всички...защото се оказа това не са безвъзмезни помощи както Боко обясняваше....а санират само избрани блокове!?!?

при толкова умници и разбиразчи,няма да се оправим никога....и на малките деца е ясно за какво става въпрос

Защо не проведоха референдум,щом парите са от всички нас! Решиха го пак партийците в нечий кабинет,на тъмно! Защо парите не са заложени в държавния бюджет. Прилича на соца,когато ни обещаваха светло бъдеще,но вече не вярвам,че ще има пари за къщи,парите свършиха!!!

2022 сгради за 2 години, а може и за три! Панелните сгради в страната са около 180 хиляди! Това означава, че ако има справедливост, трябва всичките да се ревизират и санират! Което ще отнеме между 150 и 200 години! Ти, да видиш! Ако това не е измама за прилапване на някакви пари в момента, какво друго е! Крадат се 2/3 от отпуснатите суми, защото, се оказа. че цените за саниране по Програмата Борисов-Павлова са от 3-5 пъти по слъпи от саниирането извършвано от конкурираши се фирми, преди обира на държавата - наречен саниране! Ако, такова нещо се случеше в друга държава в ЕС, бъдете сигурни, че правителството, щеше да бъде свалено от медиите и повече никога не биха се върнали във властта! А, у нас? ГЕРБ се готви да управлява с по-голямо мнозинство в парламента, а медиите се надпреварват, коя да му се подложи по-забележимо!

Бай Михале, посмали малко :) има не повече от 10 хил. панелни блока.....с тия 180 хил. излизат към 17 милиона апартамента :) Иначе съм съгласен трябва всички да се санират ако трябва ще го правим. ама трябва да се санират както трябва с презаваряване на панелните връзки, иначе те пак ще си паднат. Чудя се какво трябва да стане наистина за да почнат да се правят нещата както трябва....да паднат 2-3 панелки да убият стотина човека .....май от друго българчето не разбира....

Събудихте ли се комоноиди. Станете и вижте вашата крадлива примадона простакелова Йотова ,какви шекеросани приказки говори по една тв.Чуйте я направо ще се подмокрите от кеф червени идиоти.С вашите полирани мозаци можете , като червена секта тя като ви даде знак да се метнете в някоя дълбока пропаст.

2 милиард за 2000 сгради - по 1 милион на сграда ? Напущшен ли си или просто малоумно герберче ?

Тази програма за саниране си е чиста дискриминация, е и законна кражба си е.

Най после всички комунистически КРЕТЕНИ разбраха че това което Борисов, Павлова и ГЕРБ със санирането правят за тяхь, е истинската социална политика...!!!!!! А не БЛА, БЛА на лъжлата КУРнелия... За това на изборите да си знаем - гласувайте за ГЕРБ, защото иначе комунизъм = лъжи, кражби, мафии, убийства и другите комунистически познати ни "хватки"...

Изродче по груби сметки идва по 1 милон на сграда .. да бунеш и направи на ново ... Как да го направим моя дял от заема да го платиш ти ?

Наистина това е "реална социална политика", но само промитите мозъчета на ГЕРБ не разбират КОЙ си пълни личните сметки!

Министърката на Б. Борисов- Зорница Русинова е разписала закон, да пуска араби и негри да работят в България и да взимат работата на Българите... През 2007 г, разни учители стачкуваха за заплати. Сега трябва цяла България да се вдигне на БУНТ за да спрем всякакви арабски нашественици. И да спротестираме срещу това, разни чужденци да идват в България да вземат работата на българите... Точно от 2007г- 2009 г, имаше един клип на партия Атака- Да спрем Анадолците.. Едва ли има по- подходящ момент да повторят този клип... За последните 100 години, едва ли е имало ПО- КРАДЛИВ министър- председател на България от Б. Борисов. Тоя иска да продаде България на Арабите... За такива -само куршум и разтрел, от НАРОДНИЯ СЪД !!!

Най-после, ако това е вярно. Работната ръка в България не стига. Изнесоха се над 2 милиона българи в трудоспособна възраст. Трябва да бъдат заместени.

Работната ръка е напълно достатъчна, но ти, "работодател", ако наистина си работодател, трябва да разбереш, че не ти стига сиво вещество, да проумееш, че с трици маймуни не се ловят и за 400-500 лева мизерна заплата няма кой да ти работи. Освен това трябва да проумееш , че ти си работодател, благодарение на недоплащането на труда на твоите работници и печалбата ти от принадената стойност( ако този термин ти говори нещо въобще), а не от стокооборот, търговска, икономическа печалба, конкурентни предимства, пазарен дял, уникален продукт и други такива....

Ти май си бая тъп, а? Колко работещи негри и араби си видял в България? Аз само за дюнерджии знам. При положение, че ти си тъп, прост, мързелив и няма да свършиш работата, защо да не се вземе човек, който ще я свърши?

Пари по европейски програми могат да се намерят , ама най големия ни проблем сме самите ние! Освен това нашите строители сега са пишмат строители , за нищо не стават , качество нула!

Щото преди многоса ставали! Живея в тухлен блок от '62 и имам чувството, че за тогавашните строители не са съществували прави ъгли.

Естествено. Блокът ти е строен от строителни войски. Сещаш ли се?

Ако БКП/БСП спечелят изборите те парите още повече няма да стигнат!

СТИГА СТЕ СИ ЧЕСАЛИ ЕЗИЦИТЕ.ДО КАТО ПРАЗНОДУМСТВАТЕ ОПРЕДЕЛЕНИ ЛИЧНОСТИ С РАЗЛИЧЕН ЦВЯТ СИ ПЪЛНЯТ ГУШИТЕ ПО ЕДНА И СЪЩА СХЕМА. СТАРТИРАНЕТО БЕШЕ С РЕФЕРЕНТНИ СТОЙНОСТИ ОТ 300 ЛВ- М2А СЕГА ОКОЛО140.КЪДЕ И КОЙ НАПРАВИ ПЪРВИТЕ БЛОКОВЕ-АЙДЕ ПОЗНАЙТЕ.А ЗАЩО Е НА ИНЖИНЕРИНГ И КОНСОРЦИУМИ-РАЗБИРА СЕ ДА НЕ СЕ ВИЖДА КОЙ ПРИБИРА РАЗЛИКАТА. КАК ОБСЛЕДВАНИЯТА СЕ ПРАВЯТ С КОНКУРС , А ЗА ПРОЕКТИРАНЕТО НЯМА И КАК СЕ КОНТРОЛИРАТ ОКОЛО 50-60 ПРОЕКТА ЗА 15 ДНИ ОТ 2-3МА ДУШИ.А СЛЕД ТОВА ТЕЧОВЕ ВЛАГА МУХЪЛ-НОРМАЛНО,НО НА КОЙ МУ ПУКА- НАЛИ ПАРИТЕ СА ПРИБРАНИ И ВСИЧКО СЕ ПОВТАРЯ И С МАГИСТРАЛИ И С МЕТРО И СПОРТНИ ЗАЛИ И САНИРАНЕ И ВСИЧКО.НЯМА КОЙ ДА БРЪКНЕ ИЛИ ПО СКОРО ГИ Е СТРАХ ЗАЩОТО ТЯХНАТА КАЦА С МЕД Я ПЪЛНИМ НИЕ ГЛУПАЦИТЕ ДЕТО СИ ДРЪНКАМЕ БЕЗМИСЛИЦИ ТУКА ,А МЯСТОТО Е ПРЕД ПАРЛАМЕНТА И ДА КАЖЕМ - С-Т-И-Г-А.И КОЙ ЗА КЪДЕТО Е ДА ЗАМИНАВА. ДА СИ ВЪРНЕМ СТРАНАТА И ХОРАТА ИНАЧЕ БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА ЗАРАДИ ШЕПА НЕНАЯЛА СЕ ПАПЛАЧ.

Критерият за саниране е ясен, желанието на 100% от собствениците. Един ако има крив, духат супата!

По един милион за стиропор!

Почти 1милион за блок само саниране при положение че са преди всичко панелки? Кражбата в какъв размер само! Разчитат че никой няма да се замисли ли?

Голям проект и много пари- какво по-хубаво от това за политиците и техните фирми!Манна небесна- хем ще спечелят избиратели, хем и пълни банкови сметки!

Преди две години санирахме къщата с подмяна на дограми, топлоизолация, подобрения по покрива, всичко както си му е реда. Платихме от собствените си джобове. А сега какво, от данъците ми да плащам "безплатно" саниране като подарък за милиарди левове, от което ще облажат малка частица готованци, незнайно по какви критерии избрани? Това справедливо ли е?

Че няма безплатни работи, няма.Тогава къде е уловката?В кражбите от парите за саниране, имам предвид високите цени на саниране?!И защо само за някои тези благини?Странна работа...

А бе и още 5,000,000,000 ЛЕВА да си разпределят, ПАК НЯМА ДА МОГАТ ДА БОЯДИСАТ ОНОВА, КОЕТО СОЦИАЛИЗМЪТ ПОСТРОИ.......

А що трябва да го боядисват?

.....да се построят целите ...

разделихте ли 2 милярда на 2022?....пада се по 989119 лв на сграда.....значи едно саниране е равно на поне 5 сгради

ti govnio oblizvaj guzit na borosOff i mu pravi sfirki,che sled kraja na mart neznam na koi drugi bokluci she lizhesh guzovete da ti eba pichkata majchina!

не взимаи толкоз наркотици вечер...бяга ти садаржанието...

Абе софийски тарикати, това Слатина, това Люлин, абе амсалаци България не е само сбирщината от селата около София ... До кога ще коментираме лигавите проблеми на жителите на София ???

Не искам да обиждам никого, но да се хванеш на въдицата "безплатно", след като знаеш, че няма в света такова нещо -що за човек трябва да си? Когато тръгне мухъл и плесен в апартамента, кого ще съдиш? Няма да можеш да го продадеш, няма да можеш да живееш и в него, защото рискуваш да умреш. Питам се защо служебното правителство не пренасочи парите за саниране на детски градини, болници, училища. Селяните от кв. Слатина бързаха да сключват договори, защото на дом съвета явно са им обещали и те да бръкнат в кацата с мед. Ако има СМЕЛИ И ОТГОВОРНИ политици тази програма ще спре. Жалко, че няма такива, въпреки недоволството на хората.

Да вземат да санират оградата на границата че сме като разграден двор

ГЕРБ-арите успешно Санираха "собствения" си живот. Санираха го, като че Торнадо ще мине. Говоря за ГЕРБ--арската "върхушка" во главе със "Слънцето". Техният "електорат" е толкова зомбиран с "турски сериали", че още и едва ли, ще разбере това.

ИМА ЛИ БАРЕМ ЕДИН САНИРАН КУРНИК , ИЗКОПАНА МЕТРОСТАНЦИЯ ИЛИ ЗАПУШЕНА С АСФАЛТ ДУПКА ОТ ЛУКАНОВ,БЕРОВ ,ВИДЕНОВ,ДОГАН И СТАНИШЕВ ЗА 20 ГОДИНИ?САМО ЗА 5 ДЕНА ОКРАДОХА 200 БОНА ОТ КРУШКИ В ЕЧЕМИШКА,СМЯТАЙ ЗА 4 ГОДИНИ С НОВ ГОЛЯМ ШЛЕМ И ЮЖЕН ПОТОК!

По важно е ясно и категорично да се каже - очакват ли българските управници след 10-20 години някой да живее извън София ??? От тези 2022 сгради , колко ще са в преекспонираната София и колко ще са в умиращата "провинция" ???

Жителство вече няма. Всеки живее където си иска.

Дрънканици много, но в район Слатина в София все още няма нито една санирана сграда!

И в район Люлин няма и не е започнат нито един такъв, въпреки че само през 2015г в него са регистрирани и са си осигурили финансирането 23 блока.

АКО БСП И ДПС ПРАВЕХА САНИРАНЕТО И ПАНЕЛКИТЕ НЯМАШЕ ДА ГИ ИМА,6 ПЪТИ ГО ГЛЕДАХМЕ ТОЗИ ФИЛМ!

Така е. На БСП-то ни хора им трябват, ни санирани панелки за тях. Само гламави избиратели!

Може ли някой гербераст да ми обясни защо моят апартамент си го санирах и си платих лично, а на други наши "съграждани" санирането ще бъде платено от държавния бюджет, т.е. и от моите данъци????????????????????????????????????????????????

Европейска България не бере парите по дърветата,за да плаща кефа на разни рубладжийски уроди, о.з фуражки и партийни пейзани! като не им харесва да си санират землянките с вносни говежди лай..на от рашка!

Аз пък преди време си продадох ергенската гарсониерка, щото се носеха слухове, че щели да ни задължат да санираме и да си плащаме!

Нещо не е наред! Не може да са само за 2022 сгради!

що бре.... другите са усвоени

Така може. Благодаря! Добро дело!

За да няма спор и да не се търсят кусури предлагам тези пари да се дадат на оговорно пазене на Позитано 20.Лично Кирил Добрев и Курнелия да отговарят за тяхното съхранение.Ако няма възможност,нека Румен Гечев ги внесе в банка,той има опит от 9-те изпарили се.

Обръча от фирми около Тиквата и Шиши, отдавна си пазят и бранят договорите за "безплатно" саниране.

По милион на сграда за дограма и стиропор, ашколсум другари! С тези пари можеше да се направят сто хиляди къщи, и да се премахнат всичките цигански гета.

Супер приоритет, за циганите къщи.

Според мене е по-важно, ако искаме да живеем заедно в мир.

Може ли фирмите които правят санирането да публикуват ясно и разбираемо каква точно работа ще извършат, колко струва поотделно смяна на канализацията, ел с-ма, асансьор и прочие. Тогава няма всеки да плямпа без да знае...

Как и какво да ти кажат? Прочети как се прави саниране в България и обратната връзка от хората, на които е направено санирането и всичко би трябвало да ти е ясно.

Асансьори тръбопроводи и кабели НЕ СЕ СМЕНЯТ

а трябва! то санирането не е само да налепят стириопор, а точно смяна на канализацията, ел система и прочие... другото е бош-лаф...

до 666 - ако искаш да спечелиш спор кажи си тезата и си я защити кво ме нападаш на лична основа ... така нищо не правиш нито ще ме засегнеш нито ще ме накараш да си променя мнението ... ама вс е до възпитание

А нямаме самолети.Идват да ни пазят отвън.Срам С тези пари можеха да купят една ескадрила самолети За 27 г се нароиха хиляди политици И нито един държавник Жалко

Да продължат да крадът АЛчите копелета,да им приседнат .Никой няма да прекъсне тая луда кражба.

Стига сте дрънкали глупости. Моя блок се санира в момента. Той е в сдружение от 3 блока по 8 етажа по 4 ап. на етаж. пада се по малко по-малко от 10 хил лв. на апартамент, което не е коректно защото се санират и общите помещения, т.е се пада някъде м/у 8 и 9 хил. лв. на апартамент.

8 000 - 9 000лв инвестиция на апартсмент се равняват на 50 000 - 55 000 kWh елетроенергия, която при месечна консумация 500-900kWh ( толкова консумирам аз и всичко ми е на ток ) се равнява на повече от 60месеца . Няма избиване тази инвестиция

Не знам за теб, но аз в моя апартамент мисля да живея още около 45 години. Тоест както знаем от календата 60месеца е равно на 5 години. Наистина няма избиване. (за неразбралите последното изречение е ирония)

тея два милиарда можеха да се вложат в измислянето на технология която да намали цената на тока ... примерно ... или с тях да си върнем златодобивните мини тецовете и електроразпределителните дпужества

Вярно ли е, че след саниране, 10 години нямаш право да продаваш жилището??

б ах аз тоз стериопор ... да не би да е от злато посребрен ?? те за 2 милиарда могат да построят нови 2000 сгради ...

Ама не могат да ти купят мозък

Милка за сгради, ма вид у ред ли сте бе, за толкова нова кооперация ще се вдигне. Ебати жалката държавица!!!

Не разбрах, с 2 милиарда ще се строят 2000 нови блока, така ли?