Плевнелиев: Югоизточна Европа може да е от първите икономики

Югоизточна Европа може да е сред първите десет световни икономики след пет години, заяви президентът Росен Плевнелиев.

Обратно в новината

Коментари - Плевнелиев: Югоизточна Европа може да е от първите икономики | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може, ама преди това трябва да искаш. Което е съвсем друго нещо. Пък трето и четвърто е да го направиш. Хайтов го е казал, ама кой да чете и да взема акъл наготово.

Те за това БСП не може, а ГЕРБ може. Десните успяват да го направят, докато левите поняго даже и не стигат до там да поискат, обикновено се споменава за политически съображения - пошлостта на комунизма.

първа на какво? Карти, разврат, пиене?

Който ни освободи - той и ще ни пороби!!!/ Левски няма такива думи!!!/ Икономическа свобода ли ни дават, що ли??

но ако не ни пробутват на тайни срещи нов паток от Крим за Варна и благопожелания от Бойко.

Само едно нещо си нацелил - че все едно ще тръгне от "върха " на Крим!?

като пуснат Син Кан Сен през Искърското дефиле.

Тоо съ опитва да си прай духовна чекия!? Бита карта... заедно с есенната шума...

Следващата му стъпка е да обяви че е много желан от народа и тъй като не може да откаже, затова се кандидатира за втори мандат за президент.

Дори и нещо хубаво, казано от това недоразумение се превръща в жалка лъжа

Аз до сега лъжа от Плевнелиев не съм чул. Яявно получаваш насоки, за да пишеш, че е лъгал някога. Човек, платил данъците си на толков амилиони - няма да намериш в цялото БСП, където обръчите от фирми душат шията на България от 70 години. Ти си стой в бедността и сбъркаността, а ние като Плевнелиев ще си вършим работата, от което ще живеем все по-добре. :-) Умеем, правим, създаваме, а злобата наоколо е посткомунистически уродли пейзаж, който постепенно отстъпва на благороднито създаване на блага. Не те ли е срам от теб си, като се погледнеш в огледалото? Същото вижда и детето ти, срамна работа!

Тоя пак е спал отвит! Съвсеме изтрещял.

dsco@

БВП на България за 1988 е около $23 млд. За 1996 (преди 20 години) става $10 млд.!!! За 2015 е около $55 млд. Сега да вземем за сравнение Куба. Държава с нашите размери, която не промени строят си. Данните за 88, 96 и 2015 са съответно $24/$24/$80 млн. Т.е България е увеличила БВП от 1988 2.5 пъти, а изолирана, ембаргова Куба над 3 пъти. Това са цифрите. Тълкувайте ги както си искате, но ембаргова Куба има по-голям ръст на икономиката, от колкото членката на Евро съюза - България. Вече можем да се сравняваме само с африкански и латино-американски държави. П.С. Данните са от tradingeconomics точка com.

трябва да се взема в предвид и изтеглените заеми. те утежняват картинката

партийни секретари и вождове партията ги праща в Куба за обмяна на опит и почивка... ееех, Варадеро!

Нашия в дружеско ръкостискане с убиец!

убиец, ама наш- той и съседа султан леко прекали ама наш султан, роден. Сега питай какво значи наш

dsco@

И как ги изчислиха тези милиарди, като преди 20 години (1996) за еврото няма котировки?

С най-обикновена аритметика, но явно ти си пропуснал тези часове.

А бе СМОТАНЯК, как да ти го набият в тъпата глава, че в ТЕРИТОРИЯТА отдавна не остана квалифицирана работна ръка! Каква икономика без квалифицирани кадри, "драги ми" Бийн?!?!

бега от посткомунизЪма на запад.

Може ама не е и няма за бъде защото ни управляват политически слуги като този които гледат само собствените си интереси и единственият им стремеж е на всяка цена да се харесат на този или онзи господар!

И как ще стане това бе пухльо, след като такива нещастници като теб нарязаха всички заводи предприятия и ткзс-та за скрап, как ще стане това, колко завода открихте през вашият мандат, говоря за ДЪРЖАВНИ?

много се изхвърля нашия- абе съветници няма ли тоя човек- вече даже и дойчевелето взе да се бъзика с него, аман

Обърнете се, погледнете дали слънцето е изгряло от правилната посока.Ето така трябва да се подхожда при изказванията на нашия велик президент.

Росица съвсем изперка. Колко ли още глупости ще набърбори докато се махне от лицето на България?!

...Албания, Черна гора, Македония, Босна и Херцеговина, Косово, Молдова, премиерът на Румъния, генералните секретари на ОССЕ и на Съвета за регионално сътрудничество - Ламберто Заниер и Горан Свиланович, представител на ЕК.... Интересно държавата Словения не е ли на Балканския полуостров?

Вероятно е имал предвид мокрите си сънища, в които България /или поне част от нея/ се анексира от Турция и така Ориента става част от Югоизточна Европа;-). Не ми се смейте,бе- просто отчаяно търся някакъв резон,обвързан с реалността, в думите на Росица;-).

Комсомолки напън. Щатното ДКМС пак се изходи. Играе си той игричките и си пълни джобчето. От онази власт на която тейко му в БКП и той в ДКМС са служили, знае че слагачеството и ибрикчийството на политическия водач е доходоносно.

abe toya kak go tarpi jena mu ?egati precedenta

ujabg

Този винаги знае как да ме разсмее.

Как може да имаме толкова смотан президент!

ами в неговата изборна нощ един депутат от ГРОБ помагаше на бременна преброителка с чувалите :)

Президентът казва истини които са като шамари за руските тролипутници!Хайде започнете да плюете Президента,България и съседите ни със които укрепваме сътрудничеството и търговията във всички области!И военната включително във рамките на NATO!Хайде да видим какви глупости ще напишете срещу нас?!

ha ha ha ha ha poredniyat vic a la bankyanska tikva

Президентчето съвсем изтрещя - не че беше много умен , но вече гони върховете на простотията .

какво произвеждаме ние в България, а? Май сме само в търговията! Стига си ни облъчвал с тъпотията си!

България има под 40 млрд евро БВП. Как общият БВП на ЮИЕ ще стане 1600, което е 40 пъти повече, и то само за 5 години, само една безмозъчна глава може да измисли.

Алтернативата за България са, новите нанотехнологии, "Брауновия газ" на Илия Георгиев Вълков, електрическа енергия-"студено електричество" от пространството, екология и т. н., за които и момента има български патенти. Обаче "Империята на Доброто", НЕ РАЗРЕШАВА БЪЛГАРИЯ ДА ПРОСПЕРИРА. Видим пример е "Америка за България" и бъдещият "TTIP", американските марици, визовия режим, военните американски бази... ИКОНОМИЧЕСКИТЕ УБИЙЦИ ричард ран и роналд ът. И каква да е молитвата ни към Господ българина? "Океания", "Истазия" ... и т. н. империи, да се разпаднат. Едва тогава, ще се прояви българският интелект ... и в България.

Ако това което си написал е алтернативата, то по-добре да си слагаме въжето.

Пич, ако не си забелязал, България е някаква изчезваща държава от третия свят. Не можем да посторим една телена ограда като хората, ти говориш за някакви нано технологии и космически науки. Бойко ще строи военни кораби последен модел. Плевнелиев мечтае да станем първи на Балканите до 5 години, щото последните 25 или 75 години ни бяха малко. Все американците, руснаците, турците, циганите или марсианците са ни виновни. Те Щатите имат бази и в Германия, но това не им пречи да се оправят някак си. Ние все сме най-умни, най-красиви, най-работливи и все някой ни пречи. Хайде малко по-сериозно. Стига с тия гръмки фрази и претенции.

Късоглед си, "нано". Дано си жив и през следващите 2 години, за да успееш да си промениш мирогледа от песимистичен, в ОПТИМИСТИЧЕН.

в инстута за космически иследвания са само бивши партийци и руски зетьове..много са пешкин.

Хайде няма нужда да сме първи, само да не сме последни, ако може, и пак ще е нещо голямо ;)

Тя Югоизточна Европа може и да влезе в топ 10 на икономиките, ами ние ? Щото технически ние сме и в ЕС ама ...

руски кавали.