Сръбски хеликоптери взеха най-тежко ранените деца от катастрофата на АМ "Тракия" (снимки)

Те не са напълно оздравели, но не са в критично състояние, заяви пред журналисти здравният министър д-р Асен Меджидиев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ние една детска болница не може да построим, та на гол тумбак чифте пищови

500 години няма да достигнем просперитета на Сърбия..

А защо още нямаме хеликоптерни площадки до болниците? Защо с тия линейки през целия град до летището? Почти всички европейски градове имат хеликоптерни площадки. Как така само у нас е трудно да се направят?

Най-вероятно ,строителството на такива площадки не е финансово "атрактивно" и няма да могат да се "Усвоят " значителни средства.Мога да подчертая ,че в болница "Света Анна" в София има такава площадка ,но няма съответното осветление и друга инфраструктура край нея.Точно е пред ваксинационния кабинет

Ето ги хеликоптерите на AirBus https://www.airplane-pictures.net/photo/1213280/yu-sar-serbia-police-airbus-helicopters-h145m/

Спрете да говорите глупости- човешка грешка! Човешка грешка е, че си избрахме една празна Тиква да ни управлява 12 години- краде, яде, пи повръща, чука манекенки и всякакви идиотщини, които един тъпак може да сътвори и се хилеше нагло като ни обясняваше колко сме добре, а ние да не знаем.... Шофьора може и да се е разсеял за секунда, но пътя на последните построени от Тиквата участъци е безобразно, защото там всичко беше корупция и крадене.... Няма основа тази магистрала и затова и от двете страни в бавната лента, където е тежкотоварния трафик е безобразно нагънато и с всякакви дупки. Като направиха новата настилка на участъка от Ст.Загора до Чирпан и понеже с старо изпълнението и има основа пътя е перфектен. Сърбите трябва нас да съдят начело с този безобразник гербаджия, който ги строи тогава!

Явно не сте виждали други магистрали за да пишете глупости... А че мразите "х" това ни стан ясно - само да вметна че думите и делата които използвате/правите се връщат с още по-голяма сила директно към вас.

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ : В маймунското царство и УПРАВНИЦИТЕ и ПОДАННИЦИТЕ са МАЙМУНИ .

Тънем в корупция и нямаме ни един хеликоптер.

Не е само в корупцията проблема. С милиардите, които се изсипаха са 8 никому не нужни изтребителчета, можеха да се купят стотици хеликоптери.

Направо хиляди хеликоптери можеха да се купят, от Женския пазар... Като вземеш да плещиш без да мислиш...

Глей ся, не мое да отговаряш на всичко с олигофренски клишета. Яко дебили по тия коментари.

Имаше фирма с 3 медицински хеликоптера преди няколко години. Предложиха си услугите на държавата, но предишните дългогодишни управляващи им казаха да си гледа работата, освен ако, там оставите, нали разбирате, и т.н. Човекът се видя в чудо и ги продаде на Грузия. Така че не със Сърбия, ами и с Грузия не можем да се сравняваме...

Е това е капитализъм по комунистически. Крадене до дупка.без икономика,без армия мъка мъка Сиганистан.

Какво крадене бре, приходи в бюджета трябват (данъци). Много плюене а когато трябва да се плащат данъци е едно реванеееее

Наскоро един напусна Народното събрание като депутат,за да стане шеф на службата за медицинска помощ с хеликоптери. Хеликоптери нямаме,но яко се изгражда чиновническия апарат на тази организация. Така е в Булгаристан.

Нашите хеликоптери са паркирани по Бояна, Драгалевци и Бистрица под формата на луксозни палати с басейни...

РязкоСепнато : А. Кога Ще ги Стигнем И-Сърбите ?! ..И !, т.е. НЕсамо тях. …и Б. Ама то От ЗемитеНи - Хората Редовно СЕ Изнасят кат от Бойно поле !

…всъщност - като - Е Излишно.

ПОЛИЦЕЙСКИ СА, YU-MED Е ЗВЕНО НА ПОЛИЦИЯТА. ПИШЕ ГО ЯСНО В ИНТЕРНЕТ, ЗА ТОВА И СА СИНИ НА ЦВЯТ.

Европа ни храни и пак сме прошляци без хеликоптери.

И ако продължаваме така на Европа съвсем скоро ще ѝ писне да ни храни, а ние да я плюем, защото онези, от които зависи да разпределят правилно, това с което Европа ни храни, го крадат. Имаше някаква надежда, но и нея пропиляхме и сега отново избори .... Направо не смешни, ами жалко смешни сме вече, не знам кой ще ни вземе на сериозно, ако продължаваме така.

…което Ни адресира Отново&Отново ЗА РеИнженеринга+НовНюрнбергски !

Време е да събираме капачки за медицински хеликоптери.

От тегленето на милярди заеми от корчовците не остана ли за въртолетчета?????

Ееее, стига, а милиардите на ББ, те също ли не стигнаха 12 години за хеликоптери,а? Или на него всичко му е простено, щото говори просто и го разбирате, на един акъл сте - ниво Винету макс.

Ама нали простия и околения ги избрахте щото са умни, красиви, знаещи, можещи и най-важното - БЯХА РАЗЛИЧНИ ОТ БОКО? Къде отиде разликата? Щото ако гледаш чисто практически на нещата тези се оказаха много, ама много по-лоши от него.

Хаха а бе глопатси в държавите къде ома медицински хеликоптери те са на боониците които са частни ахахахах тъпациииии бугари скапани. Ахахаха а бе гьоферени слушайте сега те не са държавни затова и ги купуват чакай ти на Мин на здравеоп

Учи български !!! Ще ти трябва !!!

Кой е умен се досеща кой е тъп все не разбрал сюетай оъ кой си

Чак ме е страх да попитам защо нямаме медицински хеликоптери, а сърбите имат поне два. Страх ме е д апитам защото току виж ме повикали за справка в районното за нещо което не съм извършил ...

Второ РПУ Варна при Торимацов ли ?

Въх!

Да се направи някаква фондация за събиране на пари от гражданите за закупуване на поне 2 хеликоптера, то се видя че нашите управници за чеп не стават

Чааакай сега ... ще съберем, да речем 10 милиона лева, които ако аз отида и купя два хеликоптера ще стигнат за машините плюс поддръжка за 10 години и ще бъдат тук след 5 месеца. Но при министерствата е другояче - събираме 10 милиона, прави се "експертна" комисия, която да определи кой хеликоптер ще ни свърши работа. На всеки от тия 10 "експерта" ще са необходими от порядъка на 100 000 лева, ерго милион, за организиране на срещи, кетъринги, тийм-билдинги и леки секретарки, за разузнаване по фирмите кой хеликоптер ще ни свърши работа! Добре, спираме се на машина, но трябва да направим друга експертна комисия да определи поне три екипа за тия хеликоптери, които да се обучат - на тях ще им трябват 2 милиона за кетъринги, срещи, леки жени и други представителни разходи, за да определят правилните пилоти. Добре, определяме хората. Следва изготвяне на доклада и отиване при Министъра! Там трябва да се направи експертна комисия с бюджет минимум 3 милиона лева, която да прецени какъв цвят трябва да е мастилото в химикалката на министъра, а парите трябват за ... т.1 и 2. Та с останалите 5 милиона купуваме 2 хеликоптера, които ще получим след 5 години, но се оказва, че пилотите вече са се отказали, а и офертата е само за машини без обслужване и обучение, и отделно сме обвързани да купим още два хеликоптера за 30 милиона след получаването на първите два, които, естествено, няма да летят повече от месец, защото поддръжката не е в цената!

Харесва това с комисиите :)))

Инженерче

Много ясно, и тя е жена, и тя има нужда от "експертна" работа - при нея е две в едно - хем експерт, хем и може да изкара от представителните! Шегата на срана - тъжно е и е гадно! И за това много хора напуснаха комбинат "България". Ръководството sucks!

Куцо и сакато бяга от България.

гледам, гледам и се чудя на нашите медии. Вчера по телевизията хеликоптерите бяха червени , днес станаха сини та изобщо дали са идвали някакви хеликоптери или си публикуваме еий така каквото ни попадне под ръка.

Вчера са използвали снимки от нета, а днес са снимали реалните хеликоптери, аман па от конспирации

Ами имат си сини и червени. Каквито душата им сака, такива ще пратят. Те да не са като нас с капачки да купуват линейки за децата.

ДИРА ВЧЕРА ИСКАШЕ ДА НИ НАМЕКНЕ, ЧЕ СЪРБИТЕ СА ПО-БАПРЕД И ИМАТ НЕДИЦИНСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ. ДА АМА НЯМАТ, ТОВА СА ОБОКНОВЕНИ ХЕЛИКОПТЕРИ НА ПОЛИЦИЯТА. ,А ТОВА И СА СИНИ НА ЦВЯТ. НИЩО ОСОБЕНО.

Пише YU-MED на хеликоптерите, не знам защо реши, че са на полицията.

Я виж снимката по добре и прочети какво пише

Къде са сега парите за нашит хеликоптери ? В България виждам повече бмв-та и Мерцедеси отколкото в Германия.

Гадният русофилистичен сръбски народ, дето не са в ЕС, имат поне два медицински хеликоптера /вероятно са много повече/, а ние, най-верните евроатлантици, на чиято глава се изсипва море от еврофондове - йок! То да е само това.... Всеки да си прави изводите. Като зареват, че ако излезем от НАТО и ЕС, едва ли не ще загинем, май не е точно така.

Вие конкретно сте СВОБОДНА да напуснете ЕС, когато пожелаете, вместо да циврите тука. Аре ЧИБА!!!!!!

Кучкар в милицията ли си?

Типичен изказ на евролюбител и неолиберал. Вашите господари явно ви командват в срички и така сте свикнали....

Нещата ще се влошат. Ще сме прошляци без фондове. Проблемът е, както казваха, в чипа! Когато се отпуснат 1 милион за саниране на блок, 800 хиляди отиват за консултантски, които бенефициентът трябва да отчете по съответната верижка, защото е получил поръчката, трябва да си отчупи 30% за него и да даде 20%, ерго 200 000 на бай Кире подизпълнителя, който в тия 200 бона слага материали и труд. Резултат - новите супер-дупер санирани блокове протичат на третата година. Как е на запад - 20% се вземат пак за едното амин, но 50% отиват в бай Кире подизпълнителя. Останаите 30% са за контрол, но истински - като бай Кире не сметне наклона на покрива - предписание, го прави на ново. Така бай Кире се научава да работи кадърно и от първия път, за да лапне по-голямо парче от баницата! А когато контрола си сложи подписа, може дс го дръпнат след 15 години защо е станала авария! Резултат - кадърно направена сграда за същите пари, само че, всички лапат по малко а не с гъза си! В момента съм на Неа Перамос, сядаш си, поръчваш си фрапенце и сандвич една биричка - общо 16 евро и шезлонга и чадъра са ти безплатни. Пълно е с хора! В България за тия пари си купуваш ... сянка! И реват, що нямало хора! Манталитет!

Милата! "Неолиберал"???!!!?? Само за ваша информация вече има авиационен оператор в България, който ще изпълнява HEMS. 6 медицински вертолета и шест вертолетни бази. И, да не повярвате, всичко това се финансира от гадните НЕОЛИБЕРАЛНИ европейци. Сега "българке" си намери някоя друга тема във форума, където да цивриш.

Инженерче

Ще ... ще ... а има ли?

До Инженера: Колега такава служба в България НИКОГА не е имало. За съжаление наистина сме изостанали и нямаме никакъв опит. Факт! Можем да се учим само от Европа. Да, трудно е, скъпо е но ДРУГ ПЪТ НЯМА.

аз обещах най малко 2 -3 хеликоптера ,но в момента съм безсилен а и бензина поскъпна

Шефе няма нужда от толкова много Като гледам на тоя пожарният Ми 17 в кофата, даже 5-6 пациента се събират

Шефе, @би ги в хеликоптерите. Космонавати (един човек и един македонец) да пратим....на летящо диванче. Туй е нашата заветна цел.

... га мякедонскийот фърчинафт ступе на Луната!

Грешка е да возиш в автобус дете на 6 г. без детско столче! В седалка за възрастен, просто това дете няма шанс! Майка му го държала !! Че то при удар първо си удря главата в предната седалка, после майка му го досмачква! Не можеш да контролираш това!! Искаме детски седалки в автобусите!!!!!!! Запазете тия дечица, излишни ли са ви????

Ти, със минуса! Шизогад си, да си знаеш.

Първият смислен коментар!!!! 100+

Недей да обиждаш хората, още повече, че коментара ти е безсмислен! Нали при обръщане, майка му пак ще е върху него, независимо дали е в столче... Автобусите, са превозни средства, които трябва да потеглят плавно и да спират плавно, както и да се движат по-бавно от останалите автомобили, а също така се управляват от професионални шофьори. Още малко ще поискате в специални скафанди да се пътува, все едно се управляват от аматьори тези автобуси. Последните инциденти показват шофьорски грешки и явно там трябва да се наблегне, това е слабото звено, а не дискомфорното препасване с колани и столчета!

Под ръководството на САЩ българите станаха най-простия народ в света . Само българите хвърлят торби с пари от терасите,само българите купуват чертежи на самолети за 2 милиарда долара,само българите се отказаха от евтиния руски газ и купуват същия руски газ на двойна цена,само българите нарязаха предприятиета си и военната техника.

Баце, свъркал си си ника. Требваше да напишеш "Москва" та да не объркваш публиката.

Плюй народе, колкото по плюеш толкова по-посран ще ходиш! Моя хеликоптер си ми е в двора и си щъкам където поискам! Като ми потрябва медицина - в частната болница ме чакат в шпалир! Защо така ли?! Защото имам под шапката! А вие си плюйте на воля, не ми пречи!

Това си го гледал на филм ли? Във Факултето няма такива екстри. Шизоспамър

Сърби и румънци имат хеликоптери, а ние имаме корумпирани тулупи в патрулки.

нееее, и Ф16 имаме... на чертеж де. За милиарди !!!

Коя беше дето за счупена ключица е возиха с военният хеликоптер

ПКП, беше.

Ние сме най големите тъпаци в Европа и на полуострова, избираме да ни управляват комунисти и русофилистици и после ревем защо сме най зле.

Е нали дванадесет години те управляваше атлантик?

Македонците също имат медицински хеликоптери. И е една от причините да не искат да са българи.

2 пациента с 2 линейки за 2 хиликоптера ....и 5 милиционерски коли ....ово je стандард

България при нужда ще прибере пострадали с влака. Това е положението.

И имат такива хубави хеликоптери. Чак да се начудиш, защо са изпреварили българските джендъри

У нас няма хеликоптери, но пък има огромна маса чиновници със заплати няколко хиляди на месец. Това е сигурен електорат за партиите, знаете кои.

Кога ще ги стигнем сърбите. Имат медицински хеликоптери, магистрали без дупки,евтина енергия,армия и икономика.

Не обичам сърбите, защото са наши врагове, с ни отнеха Македония, отнеха ни западна България, нападнаха ни след турското робство…ноооо, не може да не им се признае, че са корав народ, не са путки като нас.

Македония е гръцка

Аа, ясно, затова говорят на гръцки...

Единствената путка тука си ти, ако обичаш, не се изказвай за останалите

Като няма хляб - зрелища. В България нещата откъм медицински грижи в малките и средни градове са трагични. Преди две седмици и половина станах свидетел на катастрофа на Струма близо до Перник. Мантинела беше се врязала напречно в автомобила - шофьорът - мъртъв, жена му с крака, отрязани под глезена. Направих турникети заедно с един пожарникар, взе я линейката, а не взеха крайниците евентуално за възстановяване, а без да съм специалист мисля, че бяха в добро състояние за това, а и линейката дойде за 7-8 минути! Та ... във всяка нормална държава ще си вземат хората.

Защо сърбите бягат от България ??

Какви хубави медицински хеликоптери имат сърбите,чудя се вече ние ли сме най загубената и проста нация на балканския полуостров..

Ти кой мислеше че е ?

Не се чуди повече :-) Даже имаше европейски средва, но медицински хеликопери така и не бяха купени.

Поръчахме 6 пантери Бойко Борисов нагло отиде в завода на Еърбъс и отказа 3 после един се разби защото Бойко Борисов даваше пари на милиционерите а не за летателна подготовка. От 12 поръчани Кугара летят само два три. Никакви пари за подръжка и оборудване.

Слава Усрайнееее Слава Усрайне

Не мога да разбера толкова патрулки какъв го търсят там,нещо полезно ли вършат

села и градове в страната членка на ЕС Бългатия няма вода, канализация, болници, аптеки, пътища, работа, няма нищо. пълна нищета! За какво сравнявате това гробище със Сърбия?! България е Еврокочината. Страната, трайно завзела последните места по БВП и заплащане на труда, пълна диващина и робия. Образование под нулата. Повсеместно дроги и пияници. Мутри, мутреси и мутромобили. Пълно беззаконие и никаква нравственост. Интелигенцията се изнесе преди години и останахмв тук пълните простаци. Сравнявате несравними неща. Под вещото ръководство на САЩ и ЕС сме като в резерват "Сървайвър".

За сметка на това можеш да отидеш да живееш там, където не е така. До преди 30 години това не беше възможно. И за твое съжаление, това са държави, в които БКП никога не е била на власт.

Ами то това е идеята да ни прогонят от татковината. И ти като гледам си съгласен с това, не те бърка.

Братя българи,идат избори,затова да гласуваме "умно"

След катастрофата на румънския автобус за нула време пристигнаха няколко румънски хеликоптера и си прибраха пострадалите,сърбите също дойдоха с хеликоптери за гражданите,а ние /България/ дали можем да постъпим по този начин,или нашите машини са оща на хартия ?

Питай НДСВ, Боце и управляващите след него.

А ако знаеш повече, питай кукловодите.

Колко патрулки само, сякаш нарко барон екстрадират.

Трагичното в случая е, че дори и Македония имат и полицейски и медицински хеликоптери а ние в ЕС от 15 години и нищо - само всяка година слушаме как до 5 години ще имаме 10 хеликоптера, дори и тази година говориха за това, че след 5 години ще имаме медицински хеликоптери а след 15 години дори и магистрала до морето ще имаме.

Защо сърбите имат медицински хеликтоптери , а ние НЕ. Те не получават пари от ЕС. Чий го крепи 10-15 години бе Борисов ??? Вчера щях да се пребия по коловозите на АМ Тракия дето я ремонтира години. Тъпанар

За сметка на това имаме чертежи на стари самолети за 3 милиарда лева.

А кой подписа договора? Бочко е върл комунист с лисича кожа. Опитва се да прилича на Т.Ж., но е по-прост и себичен от него.

Едва ли имаме и чертежи даже, по скоро рисунки :)