Спряха инвалидните пенсии на "слепите" шофьори от Долни Дъбник

Освен проверките за мнимата им слепота, двамата братя вече имат присъди за пране на пари

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На лекарите, освидетелствали ги/и не само тях/ за тези пенсии, какво ще им спрат? И на мавъра и на лекаря пенсията е от държавната каца. Без лекар рома пенсия ще получава ли?

това добре, а паричките които са взели докато са "слепи" ще ни върнат ли?? а лекарите дето са ги освидетелствали, ще им отнемете ли правата и да полежат по пет-шест години, та на колегите им и на ум да не им идва нивга вече да освидетелстват всеки що им подаде 500лв.??

Трябва цялостна ревизия 10 години назад! Детайлна проверка на всички ТЕЛК на ЦИГАНИТЕ!

Незнам за рома( аз го пия в добра компания) ! Но за циганите не, циганите няма как да получат пенсии без да им ги даде лекар.

А кога ще върнат получените пенсии????И кога лекарите освидетелствали тези кретени ще понесат наказателна отговорност????Защото хората получават ниски пенсии и им се обяснява как видиш ли пари няма а наглеци прави и здрави получават неправомерно пенсии и си живучкат щастливо!!!!!!!!!

Циганин с имущество за 3 милиона ??!!

хм... кокоша слепота = инвалид? че то всеки който е правил корекция на зрението с лазер рискува да я отключи... и отване означава сляп - кокошата слепота е проблем който се проявява в сумрака - сутрин и вечер зрението се влошава... след това всичко е наред - могатда карат на фарове или през деня...

но все пак на "медицинския одит" му трябва повече от месец за да установи истината...И все още не я е установил, де...!

"...Комисията "Антикорупция" вече конфискува златни бижута за 250 000 лева и луксозни коли за 140 000 лева от ромския клан в Долни Дъбник...." 250 000 лева и коли за още 140 бона ?! Това 80% от Българите с честен труд немогат да го спестят за 2 живота работейки постоянно в Бустаня а как циганска фамилия го е спестила е непонятно. Полиция и Прокуратура да не спят а да направят проверка за произхода на това състояние.

А тези дето са им дали документи че са слепи, за тях наказания?....

последно потвърдена ли е диагнозата кокоша слепота, значи са слепи, къде е фалшифицирано не разбирам????

А НОИ или ЗК няма ли да ги съди да върнат сумите, заедно с лихвите или ще ги пишат в графата "ЧУДО - прогледнали отново"? Значи Топлофикация съди бай Петко за 120лв от преди 3 години при положение, че той плаща редовно сметки и те не могат да му обяснят откъде идва тази разлика, но тези... получавали пенсии години наред сега само им ги били спрели!? Това ли им е наказанието?!!!

То мани че ако се потвърди че са слепи ще възникнат други въпроси как слепи хора имат книжка за управление на МПС и защо тази книжка не е отнета

цецко рапоня "САМО" за някакви си 14години в политиката покрай своя тартор навъртя 7 апартамента, 2 терена на морето и обучение на 2-те си дъщери в скъпи западни университети. Само последния му апартамент е оценен на 1.5 млн лв! Само обучението на голямата му щерка официално е 150 хил евро като такси!

пий си хапчетата, една страшна диагноза я докара до безобидно недоглеждане.Ако се потвърди диагнозата аз ще прокарам закон подобни писаници за диагнозата да се криминализират, маменцето ви неграмотно, само затвор ще ви оправи дето така определяте такива тежки диагнози, а клетвите ще ви стигнат преди това.Вие луди ли сте така да говорите за слепи хора бе гнусни същества и затвор ви е малко.

хаха е то там работят по Образователна и мотна система " ГЕРБ / ГРОБ " :) беден може да влезеш в редиците на ГРОБ ама беден неможе да излезеш от там. Това е удар по авторитета на Големата Глава от Банкя :) Оная мишка шефа на Анти-корупцията записал луксозната тераса на покрива на блока на негово име по нтариален акт а пред тв говори че го атакували подло и това били видиш ли общи части т.е той я е пострил за своя сметка ама за общо ползуване хаха това само у нашите земи го има

а този, дето им е дал медицинско за смяна на СУМПС?

писаха че нямат книжки точно защото не могат да изкарат заради диагнозата, ако си чел нещо друго пиши, а не да дрънкаш глупости, защото това преследване на слепите хора без да се разбира диагнозата ми идва в повече,щом до тях опряхте съвсем сте останали изроди.

до yfff: "...Кокошата слепота представлява невъзможност да се вижда в тъмнината.." ! Аз четох че са имали книжки някъде ако вече медийте са го поокрасили това е друга тема. Даже да са нямали както вие казвате управление на МПС с диагноза Кокошата слепота е риск от това някой да получи смъртна присъда на пътя в тъмната част на денонощието. Интересно е колко АКТ-та имат за управление на МПС без свидетелство за правоуправление ?! Да подчертая аз нямам и никога не съм имал нещо против слепите хора и изобщо нямам нищо против инвалидите.

диагнозата е вярна, имат кокоша слепота, според списъка на телк даден именно от социалните на тази диагноза се полага 100% и трябва да е с придружител, така че пенсиите са взети правилно, подозирам че са били лишени от придружител, знаем че на социалните им изглеждат здрави но това е защото самите те са с болни мозъци, настройват злонамерено и съзнателно хората срещу слепите, но скоро ще видиме и социални в затвора за манипулиране на медии и хората. Очевидно е че имането им не е от инвалидните пенсии.

какво и е страшното?!? аз от над 30 години имам 90% загуба на зрение на едното око. знам че не може да ми се помогне и толкова. не съм ревнал, не съм се наредил на опашките за социални помощи. знам си ограниченията и живея с тях. при кокошата слепота просто не трябва да са зад волана 2-3 часа през денонощието. толкова. а като сложиш в сметката, че сутрин повечето хора така и така спят - единсвеното ограничение е да не карат след залез слънце до настъпването на ноща. кошмарно е нали?

стига с глупостите бре! кокошата слепота е проблем само когато има слаба светлина! през останалото време проблем няма

да има и за всички съдии,прокурори и лекари допуснали всичко това да се случи.

Разследването трябва да продължи до край! Кой им даде инвалидни пенсии на тия, кой допусна тези "социално слаби" роми да трупат пари, имоти и златни накити десетки години??? Защо правоохранителните органи са бездействали до момента??? Кой ще понесе отговорност??? Подобна наглост не е изключение, а практика в цялата страна!

диагнозата е вярна, имат кокоша слепота, според списъка на телк даден именно от социалните на тази диагноза се полага 100% и трябва да е с придружител, така че пенсиите са взети правилно, подозирам че са били лишени от придружител, знаем че на социалните им изглеждат здрави но това е защото самите те са с болни мозъци, настройват злонамерено и съзнателно хората срещу слепите, но скоро ще видиме и социални в затвора за манипулиране на медии и хората. Очевидно е че имането им не е от инвалидните пенсии.

ама тези пари сега ще ги връщат ли :)

нека тези "глупости" те стигнат за да видиш лично какво е тази страшна диагноза.да даде господ да е скоро, много скоро...

не ми обяснявай какво е кокошата слепота, лично съм запознат с тази диагноза, колко неграмотен трябва да си за да обясниш такава тежка диагноза с това единствено изречение. Бих обяснил подробно но ще ми трябват часове да пиша и никой няма да чете. Всеки може да кара без книжка, това е до отговорност и няма нищо общо с инвалидността, а кат трябва да следи за тези неща.няма начин да изкарат книжка с тази диагноза дори и да я "купят", това е абсурд, понеже имат някакво остатъчно зрение те не разбират че не виждат цялата картина и няма как да е ясна а е нещо размазано, някакви силуети и само много отблизо, тези злобни нападки към слепи хора явно са работа на социалните защото се опитват да се правят на лекари, трябва да има наказания за такова манипулиране..

Най-тъжното е,че трябваше четвъртата власт да изземе ролята на разследващата власт! Докато не започне да се избират съдийте и прокурорите директно като кметове и депутати,все ще е така!

Сега трябва да ги накарат да връщат взетите пари! Солидарно да са отговорни и онези от ТЕЛК които са им предоставили становището на база на което им е отпусната инвалидната пенсия!

Най страшни са проциганите които са бели на пръв поглед но с цигански номера се опитват съсипвайки други хоро себе си да уредят с лъжи и хитрини а и тези които имам предвид крадат и бият освен че лъжат и доносничат пази боже от такива ...

кокошата слепота няма нищо общо с тези глупости които пишеш как 2-3 часа нямали зрение после се връщало и "проглеждали", не знам как са го описали по книгите и как го разбират неграмотниците, явно и да четат не могат. И няма нищо общо със загубата на зрението на едното око. Това все едно да кажеш че мъж и жена е едно и също само защото са някакви фигури с два крака и две ръце, колко кухо и злобно племе сте край няма, напишат нещо платените медии, прочетете едно изречение и вече станали специалисти, няма да се оправите никога. Кокошата слепота е една толкова тежка и жестока диагноза че не бих я пожелал и на враговете си. И се вижда че тези хора са лишени от асистент,те дори не могат да си извадят храна от хладилника И не могат да разберат какво има в чиниите им, така че социално пак е орязало нуждите им. Жалко че хората злобеят точно срещу слепи хора.

Тези милиони не са от социалните. Някой в съда в София взима пари от тези българи от ромски произход ! Те се чувстват безнаказани. Борбата с корупцията е само мит! Кой пази пазачите ? Докато не започнат да се избират директно като кметове и депутати, ще е все така !

Когато откраднеш нещо го връщаш в троен размер. Колкото и да са били незначителни пенсийките на "слепите" цигани, да ги върнат в троен размер, за отидат за ИСТИНСКИ нуждаещи се.

абе тука едни се изкарват повече от доктори че кокошата слепота била безобидна. Абе хора недейте така бе, има лекари те ще ви кажат какъв бич е тази диагноза, това е слепота, няма значение кокоша, петелска, патешка, нарича се слепота, отзад в ретината не работят клетки които приемет светлината и за човека лека полека всичко е тъмнина, нищо че наглед изглежда с нормални очи, бе вземете се в ръце, това да паднете до там на слепи хора да твърдите че нищо им няма, помислете за вас какъв грях е това, не че някой ви дължи обяснение, но да се оставят без помощ тези хора е изродщина и те не могат да се оправят сами.

те са слепи, пише че диагнозата кокоша слепота е потвърдена. слепота.какво не ти е ясно.тя не може да се фалшифицира.

Да би мирно седяло, не би чудо видяло... така е, като имат имущество за 3 млн. и пак им е малко, спретват измами за някакви социални помощи. Циганска работа.

какво да връщат, чети, пише че диагнозата е потвърдена, кое още не си разбрал.

тук не говорят за социални помощи а за инвалидност която се потвърди и от други лекари, както пише в статията.случая е криминален,а не за фалшива инвалидност, още слепота не съм чул да се фалшифицира освен само в безумно тъпите тикви на социалните.

трябвало е да им вземат книжките щом не виждат

пенсията е по инвалидност и не зависи от дохода.

нямат книжки защото не виждат достатъчно за книжка.с такава диагноза няма кой да им даде книжка.

Имах предвид "социални помощи" в по-широк смисъл - пари от държавата за подпомагане на определени категории хора. Но както и да е, нещата не се връзват. Ако са наистина слепи, как карат коли? И ако могат да карат коли, как така са със 100% инвалидност?

Бхк къде сте? Може ли такова бездействие? Я веднаха да осъдите телк в оня, как беше... съд за права на нещо си. Щом казват, че са слепи, значи са слепи. Това по никакъв начин не трябва да ограночава личната им свобода, изразяваща се в управлението на автомобил. Майката какво пърси в затвора, тЪ нали трябва да се грижи за слепите си отрочета? Парите и имотите са събтани от тежък труд, много лишения и от пенсиите, които получават.

Не. Не може да се фалшифицира, когато няма рушвети и корупция. Сега си свали розовите очила и розовите слушалки, за да видиш реалността.

А не трябва ли да върнат парите?

Тъй ами! Срамота е тия двамата да останат без пенсийките. Та как ще живеят сега, без тези пари, с които наливаха бензинец в колите за 140 хиляди. Та нали ония ми ти бижута за 250 хиляди, не стигат даже за сух хлебец. Не им взимайте пенсийките моля! А и как да се оправят сами ? Да не мислите, че е лесно да се кара кола сляп... Тоя Бойко все гледа да ощети добрия ром, нъл тъй...

От ПарлаМента ще ги вземат да преперат и нещо тяхно, явно ще се справят по добре с прането като вече може да видят какво пере.... След това ще станат рекламни лица на прах за пране и ще радват всички по телевизията

Боже, докъде се стигна, не лекари, а всеки прочел два реда в интернет да обяснява какво е тази или онази диагноза.Да се стигне дотам слепотата било кокоша,вродена, придобита, да се обявява за нещо незначително, това може само в държава на абсурдите. Вместо слепите хора да бъдат чути, вместо да се видят колко безпомощни са и да се види как не получават никаква адекватна помощ те сега взеха да ги изкарват здрави. това не е добре и се вразумете, недейте да се гаврите със слепи хора, защото клетвите на тези хора ще ви стигнат и ще сте в същото положение.

Добре де, обясни като за лайк как със 100% слепота моще да караш кола? Да не се заяждаме за диагнозата. Не съм доктор и не съм наясно д подробностите, но пак - 100% си е 100%.