Спряха инвалидните пенсии на "слепите" шофьори от Долни Дъбник

Освен проверките за мнимата им слепота, двамата братя вече имат присъди за пране на пари

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

въпросите ми са: - Кога ще се върнат получените през годините пенсии/на слепците/ в бюджета, като неправомерно отпуснати ..... и кой?

явно в БГ неграмотниците се налагат все повече, ако с едно изречение се дефинира слепота,не намалено зрение, не едно око работи друго не,а слепота, то всички щяха да имат диплома за доктори. Ама в булгаристан е така, тресва ти една дефиниция и това е диагноза, ходи му обяснявай че дори в дефиницията не са ти дали всички детайли.безнадеждна работа, ама докато посягате на най тежко болните и слепите нищо добро не ви чака.

Никталопия от Уикипедия, свободната енциклопедия Направо към навигациятаНаправо към търсенето Никталопията или Кокошата слепота представлява невъзможност да се вижда в тъмнината (от гръцки: νύκτ, nykt – „нощ“; и αλαός, alaos – „слепота“),[1] както и смущение в зрителната адаптация към тъмно. Тя се изразява в нарушено нощно зрение, докато дневното не е засегнато. През деня пациентите са с нормално зрение, а вечер и през нощта се ориентират трудно в непозната обстановка. Кокошата слепота бива функционална и органична: Функционалната се развива при липса на витамин А, витамини от група В, липса на белтъци, свързани с транспорта на витамини от стомаха до ретината, стомашно-чревни и чернодробни болести свързани с нарушено усвояване на тези витамини. Наблюдава се при строги диети, дълготраещи пости, продължително гладуване при бедствени ситуации. Този вид кокоша слепота е обратима и след отстраняване на причината за нейното възникване, нощното зрение и адаптацията към тъмно се възстановяват. Органичната кокоша слепота е свързана с редица очни заболявания, като най-често с пигментната дегенерация на ретината, висока миопия (късогледство), отлепване на ретината и възпалителни процеси в нея и др. Увреждане на ретината може да настъпи и при инфекциозни заболявания – сифилис, рубеола, морбили и др. Интоксикациите с тежки метали, невротоксични вещества, психическото и физическо пренапрежение също водят до смутена адаптация. Физиологично тя може да се смути при бременност. Пигментният ретинит води до необратима кокоша слепота. Касае се за генетично обусловено, наследствено, прогресиращо, нелечимо заболяване. Има двуочна проява и се проявява между 6-та и 12-та година от живота, но при нея винаги има и семейна история на заболяването.

"Тя се изразява в нарушено нощно зрение, докато дневното не е засегнато." ха ха то ако така се ставаше доктор, затова не се четат какво да е а се четат медицински книги и после се взима диплом, та поне докторите да кажат какво е.затова се нарича слепота, който го изкарва че през деня няма нищо, нека излезе доктор да го каже. тогава защо не могат да изкарат книжка щом през деня било наред всичко.през деня всичко е достатъчно размазано за да виждат като нормалните, ако да не тотална тъмнина, да различаваш ден от нощ това ли наричате виждане, защото това е кокошото зрение, а при тоталната слепота не различават ден и нощ.ходете и си вземете диплома за доктори за повече яснота.

поредните тъпотии, ми те всички хора, и здравите през нощта на тъмно не виждат и през деня на светло са си добре, глупости, глупости, та чак върховни глупости, поредната гавра и цинизъм. Иначе не се и съмнявам, че е поредната кампания на социалните да изкарат слепите здрави и независими, което за съжаление няма как да е, много жалко че фокуса са най безпомощните хора, много жалко, вместо здравите да помагат те се нахвърлят с поредните кампании срещу слепи хора.

БРАВО!

3 милиона имущество и на социални. Не държава а кочина

като са имали имущество за 3 млн значи че разни данъчни, комисии, нап и прочие служби не са си вършили работата, а не телк да ви е виновна, не са забогатели от инвалидни пенсии нито имат фалшива диагноза, а от безотговорността на други служби. А вземете се събудете да видите къде е проблема.

Чака се... За мошениците и за престъпниците все се чака??? Докато другите мошеници-адвокатите, срещу добри хонорари, намерят отворените вратички.

след като са обявени за 100 процента слепи от лекари на ТЕЛК, а карат кола и се движат самостоятелно - веднага в следствения арест, а после може и с години както е редно у нас да се води дело.Пенсиите им отпуснати по инвалиднст да се върнат на куп прнудително.

ми другарю, какво значи "движи се самостоятелно" бре, човека е сляп не парализиран, значи че няма идея какво има около него, не вижда като тебе къщите дърветата, цветята, надписите, а не че не може да се движи, може и да е без бастунче това не значи че вижда та тъ в тъпака, правиш ли разлика от сляп и парализиран. Лекарите са му дали 100% за зрението, чети, не за краката..

на Пл. Георгиев.

Добре де .... нещо не ми е ясно. В плевенския регионален сайт намирам инфо от 16.12.2016 22:45 Окръжният съд в Плевен е наложил общо 41 години лишаване от свобода на петимата. С едно общо най – тежко наказание 10/десет/ години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване и глоба в размер на 30 000 лева е подсъдимата Иванка Маринова за извършените от нея престъпления – измама на територията на Палестинската автономия и изпиране на пари. На подсъдимия Иван Маринов е наложена присъда 10 години лишаване от свобода и глоба в размер на 30 000 лева; на подсъдимия Станьо Маринов – 13 години лишаване от свобода и глоба в размер на 30 000 лева и на подсъдимия Горан Станев – наказание 5 години лишаване от свобода и глоба в размер на 30 000лева. Друг скандален факт около разследването на случая бе, че подсъдимите Горан и Станьо имат експертно решение на ТЕЛК за 100 % слепота, а в същото време Горан има влезли в сила актове за шофиране на автомобил без свидетелство за правоуправление.

супер, бях сигурен че няма как да имат книжки при такава диагноза, дори не е възможно да ги "купят", това няма как да стане. За карането-откачалки да карат без книжки има и здрави, и болни. Различното е че за сляп едва ли ще стигне далеч - ще го хване кат или ще стане беля, това е ясно.Но е любопитно щом диагнозата не е фалшива как точно, къде, какво разстояние са карали, нещо като навигатор ли са имали, с каква скорост, зима, лято и други детайли ще стане ясно въобще дали само до качването са стигали.

Боже, докъде се стигна, не лекари, а всеки прочел два реда в интернет да обяснява какво е тази или онази диагноза.Да се стигне дотам слепотата било кокоша,вродена, придобита, да се обявява за нещо незначително, това може само в държава на абсурдите. Вместо слепите хора да бъдат чути, вместо да се видят колко безпомощни са и да се види как не получават никаква адекватна помощ те сега взеха да ги изкарват здрави. това не е добре и се вразумете, недейте да се гаврите със слепи хора, защото клетвите на тези хора ще ви стигнат и ще сте в същото положение.

Добре де, обясни като за лайк как със 100% слепота моще да караш кола? Да не се заяждаме за диагнозата. Не съм доктор и не съм наясно д подробностите, но пак - 100% си е 100%.

по принцип не може. едва ли е вярно каквото пишат. със сигурност не могат да изкарат книжка. слепотата 100% не е винаги пълна тъмнина, но е толкова размазано, без цветове, сиво черно има и абсолютно черни петна, че на практика за реалния живот се смята че си сляп, та освен с това остатъчно зрение да са се опитвали да отидат наблизо, но не вярвам, мисля че са медиини раздувки.Вярвам само че богатството им е по мошенически начин извън инвалидността, вярвам че че слепотата не може да се фалшифицира, вярвам че за кокоша слепота е абсолютно правилно да се даде 100% инвалидност задължително с придружител.

От ПарлаМента ще ги вземат да преперат и нещо тяхно, явно ще се справят по добре с прането като вече може да видят какво пере.... След това ще станат рекламни лица на прах за пране и ще радват всички по телевизията

А не трябва ли да върнат парите?

Бхк къде сте? Може ли такова бездействие? Я веднаха да осъдите телк в оня, как беше... съд за права на нещо си. Щом казват, че са слепи, значи са слепи. Това по никакъв начин не трябва да ограночава личната им свобода, изразяваща се в управлението на автомобил. Майката какво пърси в затвора, тЪ нали трябва да се грижи за слепите си отрочета? Парите и имотите са събтани от тежък труд, много лишения и от пенсиите, които получават.

какво общо има карането без книжка с диагнозата бе??? здравите не се ли качват да карат без книжка, слепотата не е само абсолютна тъмница, може да са силно размазани силуети, светли и тъми линии, като шосе и отстрани тъмната част,караш по усет, разбира се че е риск, както правят и здравите и е проблем на кат а не фалшифицирана диагноза. но май са раздувки че карат, ако всичко което пишат е вярно аз ще стана трамвай.А майката не е асистент защото някой трябва да ги храни и сигурно работи щом са големи.

трябвало е да им вземат книжките щом не виждат

нямат книжки защото не виждат достатъчно за книжка.с такава диагноза няма кой да им даде книжка.

Да би мирно седяло, не би чудо видяло... така е, като имат имущество за 3 млн. и пак им е малко, спретват измами за някакви социални помощи. Циганска работа.

тук не говорят за социални помощи а за инвалидност която се потвърди и от други лекари, както пише в статията.случая е криминален,а не за фалшива инвалидност, още слепота не съм чул да се фалшифицира освен само в безумно тъпите тикви на социалните.

Имах предвид "социални помощи" в по-широк смисъл - пари от държавата за подпомагане на определени категории хора. Но както и да е, нещата не се връзват. Ако са наистина слепи, как карат коли? И ако могат да карат коли, как така са със 100% инвалидност?

абе тука едни се изкарват повече от доктори че кокошата слепота била безобидна. Абе хора недейте така бе, има лекари те ще ви кажат какъв бич е тази диагноза, това е слепота, няма значение кокоша, петелска, патешка, нарича се слепота, отзад в ретината не работят клетки които приемет светлината и за човека лека полека всичко е тъмнина, нищо че наглед изглежда с нормални очи, бе вземете се в ръце, това да паднете до там на слепи хора да твърдите че нищо им няма, помислете за вас какъв грях е това, не че някой ви дължи обяснение, но да се оставят без помощ тези хора е изродщина и те не могат да се оправят сами.

Тъй ами! Срамота е тия двамата да останат без пенсийките. Та как ще живеят сега, без тези пари, с които наливаха бензинец в колите за 140 хиляди. Та нали ония ми ти бижута за 250 хиляди, не стигат даже за сух хлебец. Не им взимайте пенсийките моля! А и как да се оправят сами ? Да не мислите, че е лесно да се кара кола сляп... Тоя Бойко все гледа да ощети добрия ром, нъл тъй...

пенсията им се полага по инвалидност, въпроса е има ли фалшива диагноза, което смятам че няма как да е за слепота, а за другите доходи е работа на криминални и данъчни да си свършат работата, няма как да карат кола щом диагнозата не е фалшива, има кат , нека те обяснят как точно карат защото не го вярвам, пишат си каквото им падне, да пишат по-подробно, тогава ще коментирам.

Когато откраднеш нещо го връщаш в троен размер. Колкото и да са били незначителни пенсийките на "слепите" цигани, да ги върнат в троен размер, за отидат за ИСТИНСКИ нуждаещи се.

те са слепи, пише че диагнозата кокоша слепота е потвърдена. слепота.какво не ти е ясно.тя не може да се фалшифицира.

Столюбовъ

Не. Не може да се фалшифицира, когато няма рушвети и корупция. Сега си свали розовите очила и розовите слушалки, за да видиш реалността.

Тези милиони не са от социалните. Някой в съда в София взима пари от тези българи от ромски произход ! Те се чувстват безнаказани. Борбата с корупцията е само мит! Кой пази пазачите ? Докато не започнат да се избират директно като кметове и депутати, ще е все така !

Сега трябва да ги накарат да връщат взетите пари! Солидарно да са отговорни и онези от ТЕЛК които са им предоставили становището на база на което им е отпусната инвалидната пенсия!

какво да връщат, чети, пише че диагнозата е потвърдена, кое още не си разбрал.

Ако ми дадеш достатъчно пари и аз ще ти потвърдя диагнозата! тук става въпрос за измама!

не ми обяснявай какво е кокошата слепота, лично съм запознат с тази диагноза, колко неграмотен трябва да си за да обясниш такава тежка диагноза с това единствено изречение. Бих обяснил подробно но ще ми трябват часове да пиша и никой няма да чете. Всеки може да кара без книжка, това е до отговорност и няма нищо общо с инвалидността, а кат трябва да следи за тези неща.няма начин да изкарат книжка с тази диагноза дори и да я "купят", това е абсурд, понеже имат някакво остатъчно зрение те не разбират че не виждат цялата картина и няма как да е ясна а е нещо размазано, някакви силуети и само много отблизо, тези злобни нападки към слепи хора явно са работа на социалните защото се опитват да се правят на лекари, трябва да има наказания за такова манипулиране..

ама тези пари сега ще ги връщат ли :)

диагнозата е вярна, имат кокоша слепота, според списъка на телк даден именно от социалните на тази диагноза се полага 100% и трябва да е с придружител, така че пенсиите са взети правилно, подозирам че са били лишени от придружител, знаем че на социалните им изглеждат здрави но това е защото самите те са с болни мозъци, настройват злонамерено и съзнателно хората срещу слепите, но скоро ще видиме и социални в затвора за манипулиране на медии и хората. Очевидно е че имането им не е от инвалидните пенсии.

Най-тъжното е,че трябваше четвъртата власт да изземе ролята на разследващата власт! Докато не започне да се избират съдийте и прокурорите директно като кметове и депутати,все ще е така!

Разследването трябва да продължи до край! Кой им даде инвалидни пенсии на тия, кой допусна тези "социално слаби" роми да трупат пари, имоти и златни накити десетки години??? Защо правоохранителните органи са бездействали до момента??? Кой ще понесе отговорност??? Подобна наглост не е изключение, а практика в цялата страна!

да има и за всички съдии,прокурори и лекари допуснали всичко това да се случи.

диагнозата е вярна, имат кокоша слепота, според списъка на телк даден именно от социалните на тази диагноза се полага 100% и трябва да е с придружител, така че пенсиите са взети правилно, подозирам че са били лишени от придружител, знаем че на социалните им изглеждат здрави но това е защото самите те са с болни мозъци, настройват злонамерено и съзнателно хората срещу слепите, но скоро ще видиме и социални в затвора за манипулиране на медии и хората. Очевидно е че имането им не е от инвалидните пенсии.

стига с глупостите бре! кокошата слепота е проблем само когато има слаба светлина! през останалото време проблем няма

нека тези "глупости" те стигнат за да видиш лично какво е тази страшна диагноза.да даде господ да е скоро, много скоро...

А НОИ или ЗК няма ли да ги съди да върнат сумите, заедно с лихвите или ще ги пишат в графата "ЧУДО - прогледнали отново"? Значи Топлофикация съди бай Петко за 120лв от преди 3 години при положение, че той плаща редовно сметки и те не могат да му обяснят откъде идва тази разлика, но тези... получавали пенсии години наред сега само им ги били спрели!? Това ли им е наказанието?!!!

последно потвърдена ли е диагнозата кокоша слепота, значи са слепи, къде е фалшифицирано не разбирам????

То мани че ако се потвърди че са слепи ще възникнат други въпроси как слепи хора имат книжка за управление на МПС и защо тази книжка не е отнета

писаха че нямат книжки точно защото не могат да изкарат заради диагнозата, ако си чел нещо друго пиши, а не да дрънкаш глупости, защото това преследване на слепите хора без да се разбира диагнозата ми идва в повече,щом до тях опряхте съвсем сте останали изроди.

до yfff: "...Кокошата слепота представлява невъзможност да се вижда в тъмнината.." ! Аз четох че са имали книжки някъде ако вече медийте са го поокрасили това е друга тема. Даже да са нямали както вие казвате управление на МПС с диагноза Кокошата слепота е риск от това някой да получи смъртна присъда на пътя в тъмната част на денонощието. Интересно е колко АКТ-та имат за управление на МПС без свидетелство за правоуправление ?! Да подчертая аз нямам и никога не съм имал нещо против слепите хора и изобщо нямам нищо против инвалидите.

А тези дето са им дали документи че са слепи, за тях наказания?....

а този, дето им е дал медицинско за смяна на СУМПС?

"...Комисията "Антикорупция" вече конфискува златни бижута за 250 000 лева и луксозни коли за 140 000 лева от ромския клан в Долни Дъбник...." 250 000 лева и коли за още 140 бона ?! Това 80% от Българите с честен труд немогат да го спестят за 2 живота работейки постоянно в Бустаня а как циганска фамилия го е спестила е непонятно. Полиция и Прокуратура да не спят а да направят проверка за произхода на това състояние.

цецко рапоня "САМО" за някакви си 14години в политиката покрай своя тартор навъртя 7 апартамента, 2 терена на морето и обучение на 2-те си дъщери в скъпи западни университети. Само последния му апартамент е оценен на 1.5 млн лв! Само обучението на голямата му щерка официално е 150 хил евро като такси!

хаха е то там работят по Образователна и мотна система " ГЕРБ / ГРОБ " :) беден може да влезеш в редиците на ГРОБ ама беден неможе да излезеш от там. Това е удар по авторитета на Големата Глава от Банкя :) Оная мишка шефа на Анти-корупцията записал луксозната тераса на покрива на блока на негово име по нтариален акт а пред тв говори че го атакували подло и това били видиш ли общи части т.е той я е пострил за своя сметка ама за общо ползуване хаха това само у нашите земи го има

хм... кокоша слепота = инвалид? че то всеки който е правил корекция на зрението с лазер рискува да я отключи... и отване означава сляп - кокошата слепота е проблем който се проявява в сумрака - сутрин и вечер зрението се влошава... след това всичко е наред - могатда карат на фарове или през деня...

но все пак на "медицинския одит" му трябва повече от месец за да установи истината...И все още не я е установил, де...!

пий си хапчетата, една страшна диагноза я докара до безобидно недоглеждане.Ако се потвърди диагнозата аз ще прокарам закон подобни писаници за диагнозата да се криминализират, маменцето ви неграмотно, само затвор ще ви оправи дето така определяте такива тежки диагнози, а клетвите ще ви стигнат преди това.Вие луди ли сте така да говорите за слепи хора бе гнусни същества и затвор ви е малко.

какво и е страшното?!? аз от над 30 години имам 90% загуба на зрение на едното око. знам че не може да ми се помогне и толкова. не съм ревнал, не съм се наредил на опашките за социални помощи. знам си ограниченията и живея с тях. при кокошата слепота просто не трябва да са зад волана 2-3 часа през денонощието. толкова. а като сложиш в сметката, че сутрин повечето хора така и така спят - единсвеното ограничение е да не карат след залез слънце до настъпването на ноща. кошмарно е нали?

кокошата слепота няма нищо общо с тези глупости които пишеш как 2-3 часа нямали зрение после се връщало и "проглеждали", не знам как са го описали по книгите и как го разбират неграмотниците, явно и да четат не могат. И няма нищо общо със загубата на зрението на едното око. Това все едно да кажеш че мъж и жена е едно и също само защото са някакви фигури с два крака и две ръце, колко кухо и злобно племе сте край няма, напишат нещо платените медии, прочетете едно изречение и вече станали специалисти, няма да се оправите никога. Кокошата слепота е една толкова тежка и жестока диагноза че не бих я пожелал и на враговете си. И се вижда че тези хора са лишени от асистент,те дори не могат да си извадят храна от хладилника И не могат да разберат какво има в чиниите им, така че социално пак е орязало нуждите им. Жалко че хората злобеят точно срещу слепи хора.

Циганин с имущество за 3 милиона ??!!

А кога ще върнат получените пенсии????И кога лекарите освидетелствали тези кретени ще понесат наказателна отговорност????Защото хората получават ниски пенсии и им се обяснява как видиш ли пари няма а наглеци прави и здрави получават неправомерно пенсии и си живучкат щастливо!!!!!!!!!

Трябва цялостна ревизия 10 години назад! Детайлна проверка на всички ТЕЛК на ЦИГАНИТЕ!

това добре, а паричките които са взели докато са "слепи" ще ни върнат ли?? а лекарите дето са ги освидетелствали, ще им отнемете ли правата и да полежат по пет-шест години, та на колегите им и на ум да не им идва нивга вече да освидетелстват всеки що им подаде 500лв.??

На лекарите, освидетелствали ги/и не само тях/ за тези пенсии, какво ще им спрат? И на мавъра и на лекаря пенсията е от държавната каца. Без лекар рома пенсия ще получава ли?

Незнам за рома( аз го пия в добра компания) ! Но за циганите не, циганите няма как да получат пенсии без да им ги даде лекар.

Най страшни са проциганите които са бели на пръв поглед но с цигански номера се опитват съсипвайки други хоро себе си да уредят с лъжи и хитрини а и тези които имам предвид крадат и бият освен че лъжат и доносничат пази боже от такива ...