Спират тока на Белодробната болница във Варна

Дължимата сума за изразходваната електроенергия е 65 000 лв

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

спокойно Киро ще дари една заплата. спокойно. а това е резултата от 30 години демокрация и развитие на българската здравна система п западен модел. строят се нови частни болници, сключват договори със здравната каса, източва се бюджета, частните болници правят леки прегледи които са скъпо платени, после пишат хоспитализации без човек да е бил в болницата. тежките случаи и здравно неосигурени се пращат в държавната болница. всяка година има увеличение в бюджета и всяка година услугата става все по лоша и скъпа. това са нашите пари които потъват някъде. ГЕРБ 12 години разказаха играта на здравеопазването. новите и те продължиха. същото е й във великата и любима Америка. има частни здравни фондове. който има пари да плаща за здравна застраховка е горе долу ОК, който няма 300-400$ поне на месец за член от семейството.........гори. една от най честите причини за банкрут в щатите е невъзможност да се плати здравно лечение. в началото на КОВИД истерията имаше информация че хора в САЩ дължат над милион за лечение понеже нямат здравна застраховка. в САЩ едно лекарство ако струва 50$, ако е по здравна застраховка се отчита за 300-400$. има достатъчно информация в интернет на английски, питайте ваши приятели в САЩ и тогава говорете колко хубаво било, как всичко било цветя и рози, как имало много пари и големи заплати.

Баба ми лежа там известно време...всяка нощ беше посещавана от персонала и заплашвана да не кашляла, защото заради нея дежурната лекарка не можела да спи... Такива ужаси преживя, че когато леля ми се разболя, отказа да влиза в болницата и с риск за живота си боледува вкъщи Трябва ли да има такива болници и да се плаща на такъв персонал, който е отишъл на работа да спи? Моето мнение е не!

Не знам кое е по абсурдното, това че ще спрат тока за изключително малко задължение(задържение за болница и спрямо задълженията на други болници) или факта, че на хората не са изплащали заплати от десет месеца. ИЛИ че въпреки новината все още няма отговор нито от общината под която е болницата или от конкретните министри за решаването на ситуацията.

По-важното са избори, Чашков на "борба с корупцията", изчегъртване, промяна... Къде я виждате тая промяна, освен някави нови дебили по ТВ??? Макар че не, греша, промяна има, но към по-лошо!

И Кирчо ми обяснява, че всичко е цветя и рози.. Министърката на здравеопазването иначе ми е симпатична, но тя няма ресурса сама да проведе реформа в сектора, която е крайно наложителна.. Срамота е, че болниците са на ръба на оцеляването, естествено, че кадърните лекари ще заминат в чужбина при това положение.

Срам и позор за България и ЕС! 21 век е! Искахте Евросъюз, ето ви Евросъюз! В Народна Република България нямаше такива неща.. Но тъй като сега България е колония, това се смята за нормално. А по долу един недоклатен соросоид твърди че болните трябва да ходят в Бургас и Добрич. Ти в Истанбул ли ходиш да си купуваш хляба бе маймуно? Недоразумение на природата..

В народна Република България нямаше също така да смееш и думичка да обелиш срещу правителството. Щото иначе затвор и бой. Но разбира се ти искаш да имаш свобода на словото и да ти зачитат правата обаче си мечтаеш за тоталитарната държава където тези неща ги няма.

Дядо ми нямаш идея какви неща е преживял, докато е бил лекуван от рак в НРБ. Пак имаше такива мърльовци, които си оставяха ръцете навсякъде...оттогава им е на "специалистите" и това чувство за безнаказаност, арогантността и очакванията да ходиш да носиш подкупи и торби с подараци. Айде, моля

или затваряйте и изчезвайте! Болните могат да се прехвърлят в Добрич и Бургас.

Нещастник. От това се умира, но ти откъде да знаеш? Преди 2 години си ставам една сутрин от леглото здрав и прав, по обяд ми дойде задух, а вечерта едва говорех и едва се изкъпах от липса на кислород. В болницата специално извикаха професор късно вечерта и в полунощ вече бях на системи и диагноза двустранна интерцистиална пневмония. Пътят Варна-Бургас е три часа, но такива като тебе как да знаят това. Щях да умра в линейката поне 20 пъти.

Всички болници държавни и общински да се обединят да са едно.

Тия дето искат да спират тока на болницата да знаят, че всички сме под Бога! Нищо, че имат власт и пари нека да се приземят, моля!