Спират строежа, при който рухна стена на съседен имот в Пловдив

Причините за срутената стена ще бъдат изяснени, след като се събере експертна комисия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За вашата къща - сега къде ще живее семейството???? След дъжд качулка е положението.

Къде е обединяващата греда на пилотите? Защо не е изпълнена? Или не е проектирана? каква е дълбочината на закотвяне на пилотите и носимоспособността на стоманения профила?

странно решение! вместо да ги задължат до два дни да налеят основите и стената на новата къща, та да подпрат тази съборетина, те спират строежа!??? ми при следващия дъжд цалата къще ше е в изкопа, бе "строителни експерти"!

някой не си е свърщил работа.Според мен ДНСК.Защо ! Просто защото ТЕ сега си измиват ръцете.Вижте какво правят от ДНСК "Бяха направени и предписания за укрепване." Абе идиоти,това не става с предписани а с ПРОЕКТ.При това,когато се одобряваше проекта, вие слепи ли бяхте.,за да не се стигне до това.Ще кажа само,че сега къде е Прокуратурата, да разследва и накаже всичките негодници и рушвенчии ? Ало г-н Гешев къде си ?Това злокачествено образование ДНСК създава само бюрокрация и трябва да се закрие и функциите за финансов и технически контрол да се поемат от ДЪРЖАВАТА , както беше преди.

къщата е без основи, гредореда е от клечки! къщата е била обречена още когато е съборена другата която е била на калкан !

Така са новите строители- не питат, директно събарят " случайно " разбира се. Желанията на хората нямат значение - ще получат разширен мухлясъл " гараж " тип апартамент. Смее ли човек да не пожелае такъв лукс. Ефектно нагъл е - но пък ще си разшири " гаражите" . И ще продаде доста повече.

Навремето като не се е съгласил чилякът да бъде обзщетен с апартаментчи срещу някаква скапана триетажна къща с двор, ся къде щи ходи - шса съгласява и хоро ша играй! То още ино време беше тъй по соца. Хареса ти бай Нерезанов имотецът и ти го национализирва и те праща по живо по здраво, ако се дърпаш, де, инак може да ти позволи да си купиш и апартаментчи от тез на мястото на твойта къща!

Абе какъв инвеститор си ти че ще му поставяш условия . Кой си ти бе нещастник. Ако на мене ми направиш такава беля утре те няма . Какво сте се разпищолили разни идиоти за които няма закони . Ама ние сме виновни - бой со кротце и со малко кютек - ако не бива со много кютек - до посиране.

То пък една къща....

е голям тарикат. На снимката не се вижда укрепване, но се вижда че стената е била подкопана. След като се е свлякла вертикалния скат на изкопа е наравно с остатъка на къщата.

но има някакви метални греди и между тях ламарина, това е било абсолютно недостатъчно - тия греди сигурно са били забити по 20-30 санта отдолу, и от дъждовете меката почва е поддала и край

Свободен пазар, демокрация, право... по български. Слубите сърдят от долу до горе. Съда е най-милостивия съд на целия свят, според него всички са невинни. Каскетов дрънка празни приказки по всякакви медии. Щеше да ми е много смешно, но все още живея в тази "държава"...

...предложил къщата да бъде съборена и да го обезщети. Той не се съгласил... - Това намирисва на изнудване чрез умишлено събаряне.

точно това е. На мястото на строителната площадка беше нашата къща, която по принуда продадохме. Още тогава инвеститорите ни уговаряха да накараме съседите да се съгласят на бутане...и според мен умишлено е съборена къщата им

Значи собственика на падналата къща като не разбира от 1 път ще го разбере по трудния начин

Ама с тая дупка като е паднала едната стена и спрем, то всичко ще потъне...

"Как да завземем съседния парцел" - уроци за начинаещи строителни предприемачи......