Спират конвертирането на хартиени винетки в електронни

Според АПИ системата на електронните винетки се развива по график, но засега глоби няма да има

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ако нямам винетка например на 1 февруари и камера на тол система ме снима кой и как ми налага глоба ?

Пък някога, за трабанерата, плащах всичко на всичко, 12 лв годишно. Това беше за данък имущество, пътен данък и застраховка. А НАП в окръжния ни град се състоеше от един данъчен (бирник, понастоящему). В началото на годината, изнасяше тефтерите в един ОФ клуб и целият град се изреждаше при него и си плащаше данъците. И, таквоз, никой не попълваше данъчни декларации. Странни времена бяха. Щото нямаше технологична революция, може би.

За 700 000 хиляди на месец толкова.Ако бяха 2 милиарда на година вместо някакви си 8,4 милиона системата можеше и да работи,но сега с тези мизерни 8-9 милиона как да я направят работеща и то добре!

Мога ли да попитам - винетката ми е актуална до края на февруари. Трябва ли да я конвертирам (каквото и да значи това)?

Препоръчително е, но не е задължително. Аз не бих се занимавал ...

Искате ли на изборите да има електронно гласуване по интернет? ДА="+" и НЕ="-"

то и да искаме, тая система няма да показва броя на гласувалите, а нивото на река Дунав в сантиметри...

Не искам да има никакви улеснения за избягалите от България!!!!! От къде на къде сульо и пульо, дето от 20 години са в чужбина ще ми редят парламент? За да гласуваш трябва да живееш тук!!!!!!!

Поредният тъпак неразбиращ какво го питат,но той да покаже колко е прост!

"Имаме например 168 винетки, конвертирани за един автомобилен номер", казаха експертите. 48 месечни винетки пък били конвертирани за един регистрационен номер. Според тях, това са реални данни, които показват, че потребителите се опитват да видят как системата ще реагира..." ТОЕСТ СИСТЕМАТА НЕ РЕАГИРА. МОЖЕШ ДА СИ КОНВЕРТИРАШ КОЛКОТО ПЪТИ ИСКАШ. Това значи, че в системата няма елементарна "защита". Пари дадени на вятъра, тоест на някой наш човек = корупция или некадърност.

Пълни тъпанари. 54 ИТ 'специалиста' поддържали толл.бг ама не могат един сикуел ДИСТИНКТ да напишат. Ма така е като първичния ключ е ИД на транзакцията вместо регистрационния номер на колата !!! Затова може да си конвертираш и по 1000 винетки на един и същ номер. Същото е и с купушането на нова - може да си купиш 10 за една и съща кола. Щото системата е правена от калинки и дебили.

Днес ли прочете нещо за бази данни та пишеш глупости

Страшна работа е некадърността ,простотията ..то не е като да дрънкаш врели-некипели дет седнеш и станеш,прости сме,но още по-прости ни управляват,тъжното е,че ще става все по зле..събуди се българино,това ли заслужаваш да те мачкат и унижават ежеминутно...

Изглежда австрийските изпълнители са некадърни. Тя системата им заби още на демонстрацията преди няколко месеца. Купили сме си боклук, който като нов не работи, какво остава след някоя друга година. Те не се справят да ги продават тези винетки, какво остава да контролират по пътищата. Некадърници.

и не работи! Указателите към void се чупели... Боко си скубе къдриците, а IT-тата садят компири на село.

Майко мила, една елементарна база данни да не можеш да подкараш... И един web-service, евентуално... с малко автентикация и уочбек... Да хванат няколко десетокласника ще им го направят за месец на мякоя оупън-сорс платформа... 180 МИЛИОНА!!! Вие луди ли сте бе?!

Ама тези 180млн. са за всичко,а за подръжката на сайта са отделили някакви си "мизерни 700 000хил.лв. на месец или само 8млн. и 400 000хил. на година!

Не се правете на мечки,заспали зимен сън,ами чуйте Иво Мирчев,дето разправя,че 40% отиват за подкупи на управляващите.Демек,аз съм си платил и няма кой да ми търси сметка за неработоспособността,нищо че в Унгария работи от 12 г.

ИДАТ ИЗБОРИ, ПАК СИ ГО ИЗБЕРЕТЕ, ПАК СИ ИЗБЕРЕТЕ ТИЯ СЪЩИТЕ ТЪПАНИ! Само това че онзи ден Боко каза съкращавайте администрацията и след това изказване малкото мислеще българи ще си зададат въпроса, а новото звено дето го направихте то не е ли администрация бе? Та тая електронна система още при раждането си взе че умря! Толкова са възможностите на тия бандюги! Само като се зимисли човек, създава се администрация, електронна система, подръжка, МПС-та да обикалят, програмно осигоряване!! И се хващаш за главата за едно толкова просто нещо да продадеш едно нещо ................. Колко тъп народ сме, просто ужъс..........

180 милиона ??? Тия луди ли са??? Има толкова свободен софтуер.... OpenSource отворен код, който може да се прави и поддържа от ентусиасти. На държавата щеше да и излезе сигурно една десета от това, което е платила сега. Абе, олигархия какво да говорим повече.

Колко можеш да окрадеш от десет пъти по малко, бре? Къде са 18 000 000, а къде 180 000 000 лв (с ДДС).

Не бойте се бе хора, сега ще излезе министър-председателя, ще каже на системата "работи" и тя ще не ще ще тръгне. На Него нищо не се отказва.

Идат избори и всички системи за кражби и рекет ще заработят на пълни обороти

Аз се чудя след като винетката на предното стъкло си е валидна що им беше на АПИ да се правят на умни и да си създават излишно главоболия с това конвертиране. Толкова по-лесно бе да кажат " карайте с винетките на предното стъкло до изтичане на валидността им а после електронни " и проблема нямаше да го има. Тъпа история пак от Булгаристаня ей! След като разказаха как на 5 см сняг може да се полага асфалт , сега поредната издънка на АПИ неможе да ме учуди

ма и ти не си много в час! Изобщо що ти е електронна винетка? Не е ли по-просто да се продава по магазините, пощата, бензиностанциите стикерчетата и след това да си я залепиш? Реално се ползва инфраструктурата на други организации, частни и държавни които ги има в момента и няма да се прави нещо ново! Нали касовоти им апарати са свързани с данъчните, повече да обиснявам ли? НЕ РЕШАВА АПИ ДРАГИ, А МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ - БОЙКО БОРИСОВ! Има и по-прост начин, всички МПС та до 3,5 тона плащат 50 лв годишно към местния данък и готово.

Този който говори за 168 конвертирани винетки има ли представа за какво говори. Та номерът на автомобила е един и същ. Тогава ако иска и двеста хиляди пъти да го конвертира то става дума за винетката на един автомобол и това е без значение за системата. Реално това не трябваше да се прави от всеки потребител, а автоматично да се прехвърлят данните за хартиените винетки към новата система. Та нали когато си купуваш винетка въвеждат номера на автомобила.

МАЙ пак стигаме до ,,да имам втория акъл на българина" . ЗАЩО ЛИ : - не са доставени ,монтирани и тествани терминалите преди 01.01.2019 год. - не е тествана системата предварително -е пусната услуга КОНВЕРТИРАНЕ без защита -някои са получавали ДОБРИ ЗАПЛАТИ за НИЩОПРАВЕНЕ доста дълго време и ще ги върнат ли -и т. н. И последно-- НЯМА ли ВИНОВНИ за този ГАФ , или пак ,, зимата ни изненада......- не знаехме, че ще е студено ище вали сняг."

Защо ли като видя някой от АПИ по телевизията ми идва да пея рефрена: Пляс, пляс педалите, пляс пляс педалите, водно колело...

От днес спираме механизма за спиране за конвертиране на винетките,...чудя се как един тъп,недоучил журналист-редактор може да напише такъв бисер,който само един професор по психиатрия може да обясни.Сигурно тоя редактор е участвувал и в разработването на софтуера на ТОЛ /Тъпа Олигофренска Лаладжийница/ система.Хвала на управленческия и ГЕПИджийския талант на третото/и дано последно/ царство на банкя...ия зеленчук.

Аз не съм програмист, но като тъп инженер да попитам - що за дебили или герберски калинки са правили тази програма??? 168 винетки на ЕДИН номер??? И сигур е виновен човечеца дето упорито се е пробвал да си конвертира винетката, а скапаната им програма му е говорила глупости? И кому изобщо е нужно това конвертиране? Ако идиотите нямат база на продадените вече винетки, аз мога да конвертирам моята в електронна с валидност до следващото хилядолетие, така ли? А, ако база има, защо се гаврят с хората?

Поредното ГЕРБерастко безумие! Иначе не лошата идея за електронни винетки за пореден път доказва, че тая власт е една огромна калинка! На всички нива!

""До края на месеца на всеки граничен пункт ще има терминали за купуване на винетки. В момента ги няма. До седмица - ще влязат в онлайн вариантите и всички езици, които ги има в терминалите. До момента ги няма.""""Я ,за кажа едно демократично и неолиберално "Уау-у-у"Ще перефразирам един стар италиански филм, "Парите са усвоени,забравете"По-точно откраднати.Чакам самодържеца- български,слънцето огряващо страната да се изтъпани и да заяви с гръмовен глас,че за това е виновен Орешарски или как по време на социализма изобщо нямало винетки и че ако било толкова лесно те са щели да го направят.

Името Му, както и всичко характеризиращо Го се пише с главна буква!!!

КОНВЕРТИРАНЕТО! САМО ТЪПИ ТИКВЕНИ ДЕБИЛИ МОГАТ ДА РОДЯТ ПОДОБНО ИЗВРАЩЕНИЕ!!!

Гъза си с рози накичи - насраното да не личи

Може да се насереме, ама нема да се изложиме.

В нормалните държави една такава система , а и всяка и ПРОСТА, и СЛОЖНА програма се Т Е С Т В А преди внедрявана, а тук май са ПРОСПАЛИ УСПЕШНО това нещо.

Това с конвертирането е абсолютна простотия, поради факта че не се изискват никакви данни освен регистрационен номер на автомобила. Няма как да се изиска доказателство за покупка - т.к. няма трябва човешки фактор да конфърмва бонове, банкови извлечения и прочее. Всеки келеш може да си направи майтап регистрирайки номер CA8888AA например, на който той не е собственик. Учудвам се че само 150 пъти е направено. Просто трябваше тези с хартиените винетки да си останат така - ще бъдат спирани известно време за визуална проверка но за друг по-лесен начин не се сещам. А какво се готви с касовите апарати - майко мила - всеки бон в сървъра на НАП. А ако няма връзка 4 пъти със сървъра (поради DDOS в следствие на милиардите опити за връзка със сървъра) апаратите щели да блокират. След 1 април очаквайте абсолютно парализиране на всичко, неописуеми опашки по магазините, бензиностанции и всякакви търговски обекти. Масово малките дори да не искат ще почнат да продават без касови бележки, с бележки от кочан или изобщо няма да продават. След като видят че нищо не работи ще отменят и тази чутовна глупост. Абсолютно излишна информация - мисля че в момента дневния отчет им е предостатъчен.

Боко тиквата е велик! Докато има глупаци, така ще е !

Аз си купих и за личната, и за служебната кола - не е трудно..... ако имаш поне 5/пети/ клас!!

Не се радвай много да не се наложи да ги конвертираш към хартиени.

150 милиона са бая пари, не е нормално това. Трябва да е перфектна системата. Наща фирма това го прави за 20-30 милиона макс и то с много по добро качество.

Тъпо изпълнение с още по тъпи обяснения от некомпетентни чиновници , ДА БЯХТЕ ВЗЕЛИ ЕДИН ПОСРЕДСТВЕН (НЕ ОТЛИЧЕН ) СТУДЕНТ ПО ИНФОРМАТИКА И ПРОГРАМИРАНЕ ,щеше да ви направи по читава система с по малко бъгове , и най тъпия сайт дето изисква регистрация , като си напишеш един път данните , втори път не позволява да напишеш същото , така че не ми се оплаквайте със 148 винетки на един номер , а мълчете и се скрийте някъде ( най добре в затвора ) за поредното РАЗХИЩЕНИЕ НА НАРОДНА ПАРА , малоумници

150 милиона лева е стойността на договора, а срокът за изграждане и въвеждане на тол системата е 19 месеца. Изпълнител “Капш трафик солюшънс” За 150 милион толкова.

Колкото и да плюят речта на президента боковите телевизии държавицата ни е в окаяно положение- на власт са алчни и некадърни хора и като пример са новите данъци , електронните винетки и т.н. Не помагат и помпозните акции срещу кметицата на Младост, Баневи и България отново ще бъде осъдена и само прах в очите на слепите!!!

Не чух от (без)отговорната агенция и министерството да са потърсили отговорност на фирмата разработчик. Нещо май не е удобно

Когато за сВинетките се грижеше Глигана П., такива проблеми нямаше. Разбирате ли ме, или не ме разбирате?

Ми да бяха си наели QA! Големи глупаци. Пак някой е прибрал едни огромни пари и се е упражнявал в програмиране...

Борисов попитал Томислав Дончев,а. ве верно ли като направите електронното правителство и ще ме замените с компютър,а той го успокоил, небой се не може да намерим толкова тъп компютър.

Време е да приключваме с мутрите.

На първи си я конвертирах без проблеми !

А прочете ли условия, след като беше принуден да се съгласиш с тях? Такива липсваха.

Путин е виновен. Регистрирал е 156 винетки на един български номер за да подкопае изконните ценности на европейската демокрация.

МНОГО мошеници в БГ-то !

Системата е елементарна. Говорих си с колегите ми и стигнахме до заключението, че екип от 3-4 човека може да я направи РАБОТЕЩА само за 1 месец. И за 350 пъти по-малко пари.

Цената не е само за софтуера. Все пак ще трябва да изграждат и пунктовете за събиране на таксите, терминали, автомобили оборудвани с камери и т.н.

То бива простотия, ама вече се не търпи. Системата им не работи! Бъгове от всякъде и немогат да смогнат да ги оправят, ама наще ора се фалят - системата е най-сложната и я правим в движение. Калинкиииииии ...

Хайде да изметем това фашистко управление!

А1??? "това е най-сложната система в реално време, която работи в България"... ... И вие сте прости и аз съм прост... Не чух за проблем с банкомати и интернет банкиране! При изградена инфраструктура, защо не пуснаха винетките през банкомати??? Има ги навсякъде!!! П.п. някъде там е истината и за онлайн гласуването.

И няко искат електронно гласуване. Вие,представяте ли си,какво чудо ще бъде?!

По принцип искам, но като гледам кой го прави - не.

Мдааа. "Капацитета" на герберската сбирщина пак лъсна - демек стана "видим" де ;) Ма оти са чудите - то къфто Вожда - таквиз и "експертите" му :) Той от грижи по магнолията МУ не му остава време да се погрижи за народа си ;) Да се свети простотията МУ! Амин!

Вие не сте разбрали точно нещата! Системата се срина след критиките на президента в новогодишната нощ, а се вижда и злостната намеса на Станишев и Орешарски.

Глупости говориш, системата се срина на ден 2ри от пускането и! А да бъдем по-точни, те сами си я спряха, защото не беше защитена поради некадърност! 48 часа, сорс кода беше на разположение за свободно сваляне! А чрез него се получава достъп до базата данни и разплащателни средства. Това е по сериозно от падането на регистъра, но още хората не го осъзнават.

От къде може да се свали?

"Системата за електронните винетки се развива по график, това е най-сложната система в реално време, която работи в България" Ако бяха 80-те години на миналия век, щях да се съглася. Тогава имаше много добри програмисти, не като сегашните калинки парашутисти. Какво толкова сложно има да се заложи в алгоритъма за всеки рег, номер на МПС, да може да има само една винетка за седмица, месец или година! И това да е обвързано със заложената цена за съответния период. Елементарно!!!

Е, я па ти! Що само по една? Те чакат балъци да се "бръкнат" за повече от една.

Трябва ли да си разследващ журналист, за да издириш фирмата подизпълнител, навързаните собственици, проследиш парични потоци и ... лъсне истината. Колко пари губи държавата от провалът на системата? Кой ще понесе отговорност? Какви са санкциите? Къде в Европа подобен провал минава безнаказано? А, и защо не останаха разследващи журналисти в националните телевизии?