Спецсъдът отрече да поставя дела "на трупчета"

Позицията е по повод изказване на началника на кабинета на прремиера

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според мен, преди да голословничиш пред голяма аудитория, би трябвало думите ти да бъдат подкрепени с доказателства, т.е. да посочиш някое дело, което е "на трупчета", а още по-смешно е да говориш за необразувани дела, които стоят на трупчета. Освен това "на трупчета" се има предвид тези дела, прокурорски преписки, разследвания, които са образувани и не се работи по тях по много причини - преминаване в давност, забравяне с времето на дадени показания от свидетели, размиване на факти, а също и да не са "на трупчета", а на "пачки", „на зависимости“. Такива смело мога да кажа, че има/имало в прокуратура в провинцията. Много от преписките не стигат до съда. Тласък в разследването на мой близък имаше минимален само в случаите, когато той пишеше жалби. Имам чувство, че ако беше отишъл на гарата, с голи ръце ще премести локомотив, отколкото да накара прокурорът да си свърши работата. Потърсете отговорност от такива служители на закона, за да се види, че отговорност се носи. Не може горестоящият прокурор да отговори, че колегата му е „пропуснал“ да повдигне обвинение въпреки признание на лицето и въпреки експертиза, а видите ли вече има давност; не може да подминава неудобни въпроси; не може да се каже, че определена част от разследването не е в компетенцията на тази окръжна прокуратура, а на друга и до там; не може да има установени нарушения и няма яснота има ли въобще някакви последствията? Няма естествено. Няма как при това положение хора като моя близък, а и хората около него, да вярват в правосъдието, защото такова в неговия случай няма, а вероятно има и много други подобни случаи. Тези хора са смачкани и унизени. Няма значение дали живееш в село, в малък или голям град - навсякъде живеят хора, които като граждани на България имат равни права и задължения и имат право на качествено правосъдие. Тази фиксация в спеца втръсна, а и вече намирисва. Надеждата е за промяна в житейската трагедия на малкия човек, на човека без пари, а тези човеци са много.

О.к. отричат но проверката най ясно може да покаже как е в действителност .Аз бях с повдигнато обвинение от Спец.Прокуратурата и след 4години и много кратно ходене и досаждане от моя страна прекратиха Досъдебното Произвотство необходими им бяха 4 години да преценят че съм невинен .Спец Прокуратурата многократно се използва за мачкане и понижаване на неудобните и свободно мислещи хора,но това може да го разберете само когато се сблъскате с това

славчо, тук става дума за специализирания съд, славчо! не за прокуратурата! за съдът!

Незнам да ли си стъпвал там но те са едно никакво разделение несъществува просто като решат да те зготвят си зготвен

Нещо не схващаш - тя говори за необразувани, а в твоя случай е образувана преписка, досъдебно производство. Оставям настрана, че в случая става въпрос за съдебни дела.

Не са на трупчета... а във фризера;)

Няма нито едно дело в спецсъда, което да е на трупчета! Те може да се водят средно по 25-40 години, ама то това е защото онези си изпипват работата, да няма жалби после и обжалвания.

Стига сте ревали! ЗАКРИВАНЕ на специализираните съд и прокуратура! Браво ЛЕНА!

води ожесточена борба за едни 280 милиона, запорирани пари на Прокопиев....