Спешни медици съживиха пациент след 20 минути без сърдечна дейност

50-годишният мъж потърсил помощ в Спешния център в Горна Оряховица, след като му прилошало по време на риболов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Веднага да го питат какво е видял на оня свят

Заради МАСКИТЕ, ПОСКЪПВА всичко, а хората нямат Пари. Ако ЗАСТРЕЛЯТ Здравния министър, ще ИЗЧЕЗНЕ и ВИРУСА.. Тоя ПРЕНАСЯ вируси, ЗАЕДНО с разни араби, негри и китайци... Пускат арабите и негрите да обикалят БЕЗ маски навсякъде из България, и по футболни и баскетболни стадиони. И дори искал да домъкне някакъв Ислямски ВИРУС от Афганистан, който мъкнел още 14 малки Арабски вируса.... А искат ние, българите да носим МАСКА като влезем в МАГАЗИН... НЕ ни трябва Правителство, нито президент.... ВАЖНОТО е да ИЗГОНИМ предателите, и арабите и китайците, които ни ЗАРАЗЯВАТ с ВИРУСИ... И така ще се ОТЪРВЕМ и от МАСКИТЕ.... Заради МАСКИТЕ, ПОСКЪПВА всичко, а хората нямат Пари. Тоя мошеници министри, пускат БОГАТИ араби и китайци да ОТКРАДНАТ бизнеса Работата и Парите на българските бизнесмени и работници.. Араби и китайци започват да продават стоки БЕЗ пари, и като ФАЛИРАТ българите, онези ДОМЪКВАТ още араби и китайци. За да имаш Бизнес, Пари и Работа, трябва да отидеш, в ТЪМНОТО и да УБИЕШ Здравния министър и да се отървем от маските, от арабите и китайците.

Българското здравеопазване се управлява неефективно, основно от назначени лобисти, недофинансирано е, не функционира нормално. Добре поне, че лекарите ни са ХОРА.

А колко не успяват да върнат... само щото човекът е бил още в болницата и там е пропаднал, щото не са хванали прости симптоми на инфаркт, а са го пратили да му мерят кръвното сестрите... имал е късмет

А бе вие как сте? Няма човек освен Исус който да се е върнал след 20 минути спряло сърце. Мозъкът умира на петата минута! А клинична смърт му казват когато сърцето работи, а мозъка не. Не, обратно! Журналя! Дано са те, че ако докторите са им казали така.....

Към такива статии няма тролове Няма как да се каже че радев или чалгаря или други са виновновни :)

Браво на лекарите! Много здраве и късмет занапред на пациента.

В БГ трябва да си от богоизбраните, ако те приемат в болница след закарване с хипертонична криза. Разбирате ли? Един фурантрил интравеночно и шут отзад да се оправяш сам(лични лекари и прочие) Пак е имал късмет този човек, че е паднал вътре във болницата. Дано се оправи! Това с 20 минути без сърде§на дейност и съживяването граничи с чудо.

Адмирации

50 годишните тръгнаха да измират и летвата ще пада. Дотам ни докараха политиците ни, които са събрани от кол и въже само крадливи баклуци.

Не знам това дали е дадено за добър или лош пример…. След като го изслушали спешните медици му казали, че неговия случай не бил спешен…и после човека припаднал в клинична смърт…. Тоест още малко лош късмет и щеше да е на онзи свят…. Е добре е поне че са му направили сърдечен масаж - поклон пред българските лекари…. Хахахха

Първо супер непрофесионално са го диагностицирали погрешно, след това е имал късмет човека. Ако липсваше грешната диагноза, можеше да го сложат под наблюдение, да му дадат да пие нитроглицерин и да не се стига до клинична смърт. Не се знае след тези 20 минути, дали няма мозъчни или други увреждания.

Виж, ся. Учените им дават и лекарства и правилни диети, така и ваксини, но на Бай Ганя му трябва някой друг виновен - правителство, медици и Бил Гейтс. Докато хората не започнат да поемат отговорност за действията си ще имат оправдание с действията на други!!!

един миоглобин, ако му бяха пуснали, но нямат техника явно.

Тука задължително им врътват Монитор, и ензими за 1 ден- докато не се осигурят че не става въпрос за нестабилна ангина или инфаркт. Едва тогава ги изписват, но в България е различно…. Играят си на топло и студено, познай диагназота….е нали не са те дето ще хвърлят топа.

Поздравления за докторите за своевременното реагиране.

Те не са виновни, че работят в идиотска среда, където нямат елементарни неща за извършване и поставяне на диагноза. Нещата са сложни и не може с лека ръка да обвиняваш когото и да било. Даже са Герой, че работят в такава среда лекарите.

да са живи и здрави докторите

Не трябвало да стават лекари … или да ходят да работят на друго място…” primum non nocere”- първо не вреди- в техния случай бездействието е равносилно на убийствено бездействие- просто човека е имал късмет и припаднал в краката им…

След 5-7-ма минута без кислород почват да измират мозъчните клетки..

Или нищо не разбираш или се бъдикаш и в двата случая не е добри- но тези лекари са реагирали само защото е припаднал в краката им а не навън. Докато не променим това отношение на лекарите, хорота ще продължават да измират по улиците…

Една добра новина, свързана с доктори и спасен човешки живот ! Но дори не искам и да си представям, ако не беше проявил самоинициатива и не им ебше отишъл на крака, а беше звъннал на 112 . Системата е прогнила, от там се покварява всичко надолу от доктори, до диспечери, иначе докторите сами по себе си , извадени от системата са читави

Ама си умен... в Индия и цяла Африка с по-добри условия ли разполагат?

за тези дето са го изгонили!!!???

това са Лекари!!!

а не герой. Един герой, много герои. Напоследък забелязвам много грешки като горната - запомнете, няма дума в българския език, която в мн. число да свършва на й. Или един и същи човек прави тези грешки, или мнозина са учили при една съща учителка.

Сигурно не са като Софето всяка болница с по две три погребални агенции вероятно имат сметка защото се появяват на момента.

Господ му е помогнал , жив и здрав да е той и и медиците, само не тия дето само срещу уиски бонбони и пари

Много добре знам как се пише. Техническа грешка. Хора като теб, коИто си нямат друга работа ......"акат" по-форумите. Лека вечер ти пожелавам. КоЙчо!

затова от Търново ходях в Горна да се лекуват и да раждат! а в Търново доцента Сибила вече щеше да го е пратила този в мозъчна смърт за донор в София

Браво на медиците, ама защо ли си мисля, че са го направили само, за да не им пилят сол на главата, че изобщо не са му обърнали внимание изначало?

Поклон.

Понеже имам 20години в спешна.Да кажа тая новина е гнила.5.Минути без кислород и спасяваш зеленчук.Е ако е зима ако пациента е с хипотермия лавина и т.н може.Ама иначе това са журналистически лакърдии.Казвам го като човек който е спасил /с Божията помощ. По малко от Десетина човека и е загубил 5пъти по толкова,след клинична смърт.Тая работа изисква със спасяването изисква подготвен екип от минимум 3ма по добреж4 човека аоаратура и самообладание.Също много късмет.Не съм виждал това е най елитните Софийски болници./като Пирогов например.Къдетои имат подготвени екипи и алгоритъм та много ме съмнява.Човекът е бил в шок и са го спасили.Хвала на колегите.Ама журналистите си драскат

Shumaher.....

тва е инсулт. И реално до 3тия час обикновено имане подмяна. Никой не го признава, но е така

Ами те са същите дето след това са го спасявали доколкото разбирам. Туй което трябва да се промени е протокола. Не може да се отказва толкова елементарно нещо като мерене на кръвно. Просто от човещина. Ако го бяха хванали преди припадака нямаше да изпадне в шок. Туй за спрялото сърце, абе след като няма начин да го охладят, не го вярвам.

Абсолютно точно - елементарни журналисти са писали глупости може би подстрилавани Пт местните! А защто съм лекар и такова нещо като 20 Мин е абсолютна озмишлъотина! Браво постарали са се мо нека да се казват реални неща

Вижте тия малоумници как разтоварват кораба на Камен бряг!!!! https://www.maritime.bg/79092/ :((((((((

Браво на медиците!

Напоследък е обичайно точно обратното. И в този случай, ако му бяха обърнали адекватно внимание, защото прединфаркт се разпознава, нямаше да се налага да го реанимират човека.

Продтаци , колко им е било да му премерят кръвното , щом не ги е напсувал и набил значи е бил доста зле горкият . Корупцията и добре подплатената фалшива пандемия ги заслепи тия смотаняци

Абе пак добре, че са го съживили. Защото на друго място щяха да го обявят за неспасяем = донор и да го разфасоват. После щеше да има хвалба колко човека са спасили и никой нямаше да пита дали е можел да оживее - естествено, че няма никакъв шанс.

Ваксинираните е най-добре да си сложат изкуствено сърце, че не се знае оригинала, кога ще спре.

Лекарите са му помогнали.Стига с тоя господ.21 век сме.

Горните двама, вие се хванахте за 20 минути - ама в статията пише и за 2 часа клинична смърт :)))) Авторът е пропуснал да пише, че тия двамата след събуждане, са говорили на 7 древни езика включително шумерски и са имали способност да левитират и да палят огън с мислите си.

Пич говориш глупости.Жена ми е лекар бп.Системата не е прогнила, дори много строго се следи всичко, кой, къде и по какъв сигнал е отишъл.закъснял ли е и защо и тн.Лекарите в бп взимат добри пари и си пазят хляба.Закона е лайнян, щото една циганка ако я заболи зъб вика бп, и те нямат право да откажат.Разходва се неимоверен общественресурс.Хвърчат линейки.За такива оплаквания в нормална държава те отсвирват директно. А в много държави дори те съдят и плащаш глоба и разхода на екипа за фалшиво повикване или за незастрашаващо живота състояние.

Умник :) клинична смърт е когато УМРЕ по разговорно, какво сърце бие.

Не знам, на какво се радвате - статията е доста ужасна - показва, че за да оцелееш се иска изключителен късмет най-вече. На един такъв късметлия сигурно има сто умрели. Ето тук едните определили, че човека не е спешен, а той две минути по-късно почти умрял - добре, че другите са се справили.

Кардио-пулмоналната ресусцитация (или CPR) в болница има 10-20% преживяемост. Става дума за страните с развито здравеопазване. В България, това е постижение, достойно за вестникарска публикация. Втори преживял кардиак арест след успешна CPR. Това е върховно постижение за българската медицина. Болницата в Горна Оряховица е в трагично състояние. Жалка картинка.

А бе, да знаеш, точно Господ го е спасил, не набедените спасители. Те даже не знаят какво точно правят. Шокове, адреналин??!!